Γιατί οι χρυσοθήρισσες προκαλούν τόσο μένος;

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Dorian

Re: Γιατί οι χρυσοθήρισσες προκαλούν τόσο μένος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 04 Ιαν 2019, 18:53

Ίφιδα έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:11
Ασέβαστος έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:04
Ίφιδα έγραψε:
04 Ιαν 2019, 15:51

Άσε Άγι μας, δε το σώζεις με τίποτα...

ποιος την έκανε την προικοδότηση μεγάλε μου; Η νύφη γιά ο μπαμπάκας της;

ακριβως αυτο. ο μπαμπακας της, η ο μεγαλος αδελφος. ενας αντρας ειχε την υποχρεωση να την ταιζει εφ ορου ζωης, και πληρωνε εναν αλλο αντρα για να την παντρευτει και να αναλαβει αυτος την υποχρεωση.
Επειδή της απαγόρευαν να δουλέψει για να βγάζει δικά της χρήματα. Ήταν υποχρεωμένος να της δίνει ένα πιάτο φαί και μια στέγη πάνω απ το κεφάλι της κι ήταν υποχρεωμένη να του καθαρίζει, μαγειρεύει, σιδερώνει, πάει στα χωράφια, ταίσει τα ζώα κλπ και στον άντρα της να κάτσει κι όλας. Γιατί είναι βάρος ρε παιδί μου, υποχρέωση, κατώτερα όντα που έκλαιγαν οι μπαμπάδες όταν αποκτούσαν κορίτσια κι όχι παιδιά. Εντωμεταξύ ο άντρας έτρωγε την περιουσία που του πάσαρε ο άλλος άντρας
Οι γυναίκες δούλευαν στην κοινή δουλειά με τον άντρα τους, που συνήθως ήταν οι τυπικές εργασίες ενός αγροτοκτηνοτροφικού νοικοκυριού αυτάρκειας. Δεν έπρεπε να τις κάνουν και αυτές δηλαδή; να κάθονταν να ρεμβάζουν μόνο; Φαντάζομαι βοηθούσαν και σε περιπτώσεις που είχαν κανένα χάνι, καφενείο, τσαγκάρικο κλπ κάτι θα έκαναν και εκεί. Το να δουλεύει σε κοινή αυτόνομη δουλειά ο άντρας με την γυναίκα με βάση τις σωματικές δυνατότητες, μου φαίνεται πιο φυσικό παρά ο καθένας σε δουλειές τρίτων .
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 04 Ιαν 2019, 18:53

Γραφικός έγραψε:
04 Ιαν 2019, 10:22
Χρυσοθήρισσα είναι αυτή που θα έρθει μαζί σου μόνο αν έχεις πολλά φράγκα.
Έτσι κι αλλιώς στην επιλογή του ερωτικού μας συντρόφου δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Άλλος θέλει τον ωραίο κώλο, άλλη θέλει το ύψος, αυτές θέλουν να έχει το έτερον ήμισύ τους την δυνατότητα να τους παρέχει μια άνετη ζωή. Ιδίως όταν μιλάμε για γάμο, που η άλλη ποντάρει σε αξιοπρεπή ζωή του παιδιού της, είναι από τα πιο λογικά κριτήρια που μπορώ να σκεφτώ. Γιατί λοιπόν σε όλες τις ταινίες είναι οι κακές;
Ολα αυτά γιατί τα θεωρουμε κακά η ανήθικα ;
Σε παλαιότερες εποχές όλοι οι γονείς το θεωρούσαν καμάρι να παντρέψουν ( με παπα και με κουμπαρο ) τις ανήλικες κόρες τους με μεσοκοπους πλούσιους γαμπρούς
Και ο πλούσιος που στην γνωριμία με μια γυναικα , εκείνο που προβάλει ως δόλωμα είναι το πορτοφόλι του και την κοινωνική του καταξίωση ...

Σαν την γκομενα που στις γνωριμίες της με το αντρικό φύλο εκείνο που προβάλει είναι το κώλο τξς και τα βυζια της και μετα διαμαρτυρεται γιατί οι άντρες την βλέπουν ως κώλο και βυζια ...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 04 Ιαν 2019, 18:55

Ίφιδα έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:52

Εγώ πιστεύω ότι αν αφήναμε ακατάκριτη τη γυναικεία σεξουαλικότητα θα ήταν όπως σήμερα με τη διαφορά ότι θα μπορούσαν να πηγαίνουν με όποιον θέλουν ακόμα και παντρεμένες, χωρίς να τις κακοχαρακτηρίζουν.
στηριζω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 04 Ιαν 2019, 18:56

Dorian έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:53
Ίφιδα έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:11
Ασέβαστος έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:04

ακριβως αυτο. ο μπαμπακας της, η ο μεγαλος αδελφος. ενας αντρας ειχε την υποχρεωση να την ταιζει εφ ορου ζωης, και πληρωνε εναν αλλο αντρα για να την παντρευτει και να αναλαβει αυτος την υποχρεωση.
Επειδή της απαγόρευαν να δουλέψει για να βγάζει δικά της χρήματα. Ήταν υποχρεωμένος να της δίνει ένα πιάτο φαί και μια στέγη πάνω απ το κεφάλι της κι ήταν υποχρεωμένη να του καθαρίζει, μαγειρεύει, σιδερώνει, πάει στα χωράφια, ταίσει τα ζώα κλπ και στον άντρα της να κάτσει κι όλας. Γιατί είναι βάρος ρε παιδί μου, υποχρέωση, κατώτερα όντα που έκλαιγαν οι μπαμπάδες όταν αποκτούσαν κορίτσια κι όχι παιδιά. Εντωμεταξύ ο άντρας έτρωγε την περιουσία που του πάσαρε ο άλλος άντρας
Οι γυναίκες δούλευαν στην κοινή δουλειά με τον άντρα τους, που συνήθως ήταν οι τυπικές εργασίες ενός αγροτοκτηνοτροφικού νοικοκυριού αυτάρκειας. Δεν έπρεπε να τις κάνουν και αυτές δηλαδή; να κάθονταν να ρεμβάζουν μόνο; Φαντάζομαι βοηθούσαν και σε περιπτώσεις που είχαν κανένα χάνι, καφενείο, τσαγκάρικο κλπ κάτι θα έκαναν και εκεί. Το να δουλεύει σε κοινή αυτόνομη δουλειά ο άντρας με την γυναίκα με βάση τις σωματικές δυνατότητες, μου φαίνεται πιο φυσικό παρά ο καθένας σε δουλειές τρίτων .
Βεβαίως να δούλευε, αλλά να πληρωνόταν κι όλας, όπως ο άντρας και να μη χρειαζόταν να απλώσει το χέρι ή να παρακαλέσει για να πάρει ένα φόρεμα τη στιγμή που ο άλλος έτρωγε τα λεφτά που βγάζανε και οι δυο στα καφενεία, τα τσίπουρα και τσι πόρνες...λέω γω τώρα. Και δεν δούλευαν μόνο την κοινή δουλειά με τον άντρα τους αλλά είχαν επιπλέον δουλειά στα σπίτια τους. Εκείνοι δεν έπρεπε να κάνουν δουλειές στο σπίτι δηλαδή; Μόνο να ρεμβάζουν στα καφενεία;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2019, 19:10

Athina__P έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:46
Θα κολλήσω στη λέξη μένος. Γιατί μένος για τη ζωή των άλλων, σου χρωστάνε λογαριασμό;

Κάτι άλλο υπάρχει εδώ... Δεν χρειάζεται να το πεις.

Μου θύμισε όταν μια κολλητή μας εμφάνισε έναν τύπο που δεν θα τον εμπιστευόμουν καθόλου, έδειχνε έτοιμος να πουλήσει τη μάνα του, αλλά η κολλητή τον λάτρευε. Αυτός δεν είχε τότε λεφτά αλλά ήταν αποφασισμένος να αποκτήσει με τη δουλειά του, ήταν και είναι πανέξυπνος. Θεωρούσα ότι αργά ή γρήγορα θα πουλούσε τη φίλη μας και εφόσον ήρθε αυτός σφήνα στην παρέα, παρέβην για χάρη της φίλης μου την αρχή να μη βάζω τέτοιους ανθρώπους στην παρέα, δεν τους έχω ανάγκη, τους ανέχομαι στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά στον ελεύθερο χρόνο μου δεν τον ήθελα ούτε λεπτό. Και εκείνη μπορούσε να βρει έναν πολύ ωραίο, σέξι κλπ, αυτός δεν ήταν τίποτε από τα δύο, αλλά όντως την είχε γοητεύσει με το μυαλό του ο μπαγάσας!

Ε, λοιπόν έκανα λάθος σε αρκετά θέματα τελικά σχετικά με όλο αυτό που στην ουσία ήταν ζωή ενός άλλου και ακόμα και τώρα κάνουμε αρκετή παρέα. Ποτέ δεν είπα ξεκάθαρα πώς αισθανόμουν για το όλο θέμα, αλλά δεν είχα πολύ καλά συναισθήματα για όλο αυτό στην αρχή. Μήπως όμως το μένος γιατί αυτός ο άνθρωπος μπήκε σε μια παρέα που δεν τον θέλουν γιατί του λείπουν πολλά πράγματα και φαίνεται προς τα έξω ότι μόνο λεφτά είναι το μόνο αξιόλογο που έχει;
Γιατί όλοι θέλουμε να φέρνουμε τους ανθρώπους στα μέτρα μας.

Γιατί κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Όταν το συνειδητοποιήσουμε χαλαρώνουμε κι εμείς και οι άλλοι.

Γιατί παραμένουμε εγωϊστές αλλά χωρίς μένος. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 04 Ιαν 2019, 19:14

Ναι, επειδή το εξήγησε πιο κάτω ο Γραφικός. Δεν είναι ακριβώς προσωπική υπόθεση του άλλου μόνο.

Σου τον φέρνουν στην παρέα το νεοφερμένο, κάτι πρέπει να έχεις να πεις μαζί του, και δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος νεοφερμένος έχει μόνο το ότι είναι άσχημος. Πόσο άσχημος μπορεί να είναι; Οπότε καταλήγει κατά κάποιον τρόπο να παίρνεις προσωπικά αυτό που θεωρητικά είναι προσωπική επιλογή άλλου, αλλά τελικά επηρεάζει και το δικό σου προσωπικό χρόνο.

Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω και εγώ. Κατά βάθος όμως δεν είναι δουλειά των άλλων να πουν τι να κάνει η κοπέλα με τη ζωή της. Αυτή θα ζήσει με τις συνέπειες.

Επίσης, ήθελα να πω και ότι σε βάθος χρόνου, κάποιος που δεν φαίνεται ότι έχει να προσφέρει σε μια παρέα, μπορεί να προσφέρει, αν του δώσεις την ευκαιρία.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2019, 19:22

Dorian έγραψε:
04 Ιαν 2019, 18:44

Δηλαδή οι κοινωνικές νόρμες πιστεύεις δεν επηρεάζουν συμπεριφορές; Δεν υπάρχει ποσοστό που δρα ακριβώς για να μην το πουν έτσι ή αλλιώς; σπάνια βέβαια κανείς ψάχνει τι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια γιατί συμβαίνει κατά βάθος. Αν ήταν πλήρως ελεύθερη ,και ακατάκριτη η γυναικεία σεξουαλικότητα η φυσικά τάση είναι να είχαμε χαρέμια.
Υποθέτω ότι εννοείς αρσενικά και θηλυκά χαρέμια. Διαφορετικά η εξίσωση δεν βγαίνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 04 Ιαν 2019, 19:29

Kανενα κουμουνι δεν βλεπω να ποσταρει στο νημα οποτε θα αναλαβω εγω.Ο Ασεβαστος και η Ιφιδα περιττο να πω ειναι η φωνη της λογικης σε αυτο το νημα.Εμεις οι ανατολιτες ειμαστε γενικως περιεργοι ανθρωποι.Δυστυχως και στον σοσιαλισμο υπηρχαν διακρισεις απεναντι στις γυναικες. :e040: Παραδειγμα:ο Λεονιντ Μπρεζνιεφ που ειχε μια κορη την Γκαλινα Μπρεζνιεβα της απαγορευσε να δημιουργησει δεσμο με εκεινον που επιθυμουσε γιατι ηταν ακροβατης τσιρκου και οχι καποιος απαρατσικ προφανως.Η ιδια παντως σε συνεντευξεις της στην ρωσικη τηλεοραση οταν ηταν στα τελευταια της δηλωνε οτι λατρευε τον πατερα της ο οποιος ηταν ο καλυτερος στον κοσμο.Στο τελος πεθανε αλκοολικη και μονη.
Η μεση γυναικα στον σοσιαλισμο δεν ξερω να πω πως επελεγε τον αντρα γι αυτο ξερει να πει ο Namrail.Εχω γνωρισει ζευγαρι ποντιων που ηρθαν απο την Σοβιετικη Ρωσια την δεκαετια του 30.Η γυναικα στις φωτογραφιες στα νιατα της ηταν πολυ ομορφη ο αντρας οχι.
Ο συγκεκριμενος ομως ηταν φανταστικος ζωγραφος εφτιαχνε με μελανι θαυμαστα εργα και ειχε πολυ καλο λεγειν σου αρεσε να τον ακους και ηταν εργατικος.Περιττο να πω οτι ηταν δημοκρατικων φρονηματων και ψηφιζε ΕΔΑ και στα τελευταια του ΠΑΣΟΚ.
Ενα που ακομα με δυσαρεστει ειναι οτι πολλες γυναικες απο το σοσιαλιστικο μπλοκ θεωρουν ευνοητο ο συντροφος τους να τις βαραει. Τα κουκουδια ακουνε? :)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Ιαν 2019, 19:34

Athina__P έγραψε:
04 Ιαν 2019, 19:14
Ναι, επειδή το εξήγησε πιο κάτω ο Γραφικός. Δεν είναι ακριβώς προσωπική υπόθεση του άλλου μόνο.

Σου τον φέρνουν στην παρέα το νεοφερμένο, κάτι πρέπει να έχεις να πεις μαζί του, και δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος νεοφερμένος έχει μόνο το ότι είναι άσχημος. Πόσο άσχημος μπορεί να είναι; Οπότε καταλήγει κατά κάποιον τρόπο να παίρνεις προσωπικά αυτό που θεωρητικά είναι προσωπική επιλογή άλλου, αλλά τελικά επηρεάζει και το δικό σου προσωπικό χρόνο.

Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω και εγώ. Κατά βάθος όμως δεν είναι δουλειά των άλλων να πουν τι να κάνει η κοπέλα με τη ζωή της. Αυτή θα ζήσει με τις συνέπειες.

Επίσης, ήθελα να πω και ότι σε βάθος χρόνου, κάποιος που δεν φαίνεται ότι έχει να προσφέρει σε μια παρέα, μπορεί να προσφέρει, αν του δώσεις την ευκαιρία.
Οι σχέσεις των φίλων σου θα επηρεάσουν τον προσωπικό σου χρόνο μόνον αν τις πάρεις προσωπικά. Και είναι άλλο πράγμα η ανησυχία και το ενδιαφέρον για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο όταν στραβώνεται από τον έρωτα και δεν πιάνει τα αρνητικά σήματα που πιάνουν όλοι οι άλλοι και άλλο το να χαλάει κάποιος την αισθητική μας σε κάποιο λιγότερο σημαντικό πλαίσιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 2019 » 04 Ιαν 2019, 19:36

the comet the course the tail έγραψε:
04 Ιαν 2019, 10:51
πάντως, μην υπερβάλλουμε... μπορεί μια γυναίκα να ερωτεύθηκε κάποιον για άλλους λόγους... για την προσωπικότητα, την ομορφιά του κλπ. . και το ότι τελικά κατέληξαν μαζί - παντρεύτηκαν ή οτιδήποτε - ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ - να οφείλεται ΚΑΙ στο ότι δεν αντιμετώπισαν οικονομική δυσχέρεια... γιατί αν δεν παίζουν φράγκα... δύσκολα τα πράγματα... θα λακίσει ο άλλος... μια σχέση ή ένας γάμος στις μέρες μας, απαιτεί και οικονομικές θυσίες... τι να κάνουμε.. ε, δεν είναι χρυσοθήρισσες/χρυσοθήρρες αυτοί... απλά τα πράγματα εξελίχθησαν ομαλά..
αινειαν βγες απο μεσα του ρε :-?
aLiCat έγραψε:
17 Ιαν 2019, 02:28
Πάνας έγραψε:
17 Ιαν 2019, 02:27

Μας διώχνετε;
Μήπως μας εκβιάζετε οτι θα φύγετε;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 04 Ιαν 2019, 19:44

2019 έγραψε:
04 Ιαν 2019, 19:36
πάντως, μην υπερβάλλουμε... μπορεί μια γυναίκα να ερωτεύθηκε κάποιον για άλλους λόγους... για την προσωπικότητα, την ομορφιά του κλπ. . και το ότι τελικά κατέληξαν μαζί - παντρεύτηκαν ή οτιδήποτε - ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ - να οφείλεται ΚΑΙ στο ότι δεν αντιμετώπισαν οικονομική δυσχέρεια... γιατί αν δεν παίζουν φράγκα... δύσκολα τα πράγματα... θα λακίσει ο άλλος... μια σχέση ή ένας γάμος στις μέρες μας, απαιτεί και οικονομικές θυσίες... τι να κάνουμε.. ε, δεν είναι χρυσοθήρισσες/χρυσοθήρρες αυτοί... απλά τα πράγματα εξελίχθησαν ομαλά..

..δεν φευγω ουτε με εξορκισμο !!!!! :smt005::003:

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 04 Ιαν 2019, 19:51

Και τελικά δεν βλέπω κανένα κακό κάποια γυναικα όμορφη και τριάντα χρόνια μικρότερη μου , να με ερωτευτεί για τα λεφτά μου , ουτε θεωρώ εγώ κακό το να χρησιμοποιησω την οικονομική ισχυ για να απολαυσω τα καλη μιας γυναίκας τα οποία δεν θα είχα την δυνατότητα να υα απολαυσω διαφορετικά
Η ζωή είμαι δούναι και λαβειν και στο να έχει η ερωμένη μου την ομορφιά και να εδώ εγώ τσ λεφτά , μας κάνει το τέλειο το ιδανικό ζευγάρι καο προσωπικά δεν βλέπω κάποιον.αδικημένο στην όλη αυτή δοσοληψία (ενήλικοι συναινουντες )

2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 2019 » 04 Ιαν 2019, 19:54

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
04 Ιαν 2019, 19:51
καο προσωπικά δεν βλέπω κάποιον.αδικημένο στην όλη αυτή δοσοληψία (ενήλικοι συναινουντες )
η ασθητικη των κατατυχη αναγνωστων μας :-?
aLiCat έγραψε:
Πάνας έγραψε:

Μας διώχνετε;

2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 2019 » 04 Ιαν 2019, 19:56

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
04 Ιαν 2019, 19:44
2019 έγραψε:
04 Ιαν 2019, 19:36

..δεν φευγω ουτε με εξορκισμο !!!!! :smt005::003:

βγες και θα σου παρω νεο καραβακι να παιζεις στην καυτη σαουνα του φτηνου ξενοδοχειου που συναντας την ερωμένη
aLiCat έγραψε:
Πάνας έγραψε:

Μας διώχνετε;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”