Το κούνημα του δαχτύλου είναι από τις πιο μεγάλες αμαρτίες. Καθένας ας κοιτάξει την καμπούρα του, και στο κάτω-κάτω, όπως είπες, η πίστη είναι προσωπικό θέμα (αν και είναι πολύπλοκο, καθορίζεται από το περιβάλλον που γεννήθηκες και μεγάλωσες).
Γιατι 4 ευαγγελια και οχι ενα?
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατι 4 ευαγγελια και οχι ενα?
Ordem e Progresso.

Ειναι δεδομενο οτι σαφως εχει να κανει καταρχην που γεννηθηκες και βεβαια με την οικογενεια και τα βιωματα σου.Απλα οταν λεω προσωπικο θεμα,εννοω πως ειναι κατι που κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι συζητησιμο,με την εννοια της οπαδοποιησης,ομαδοποιησης,γηπεδοποιησης,και κυριως προσηλυτισμου και κριτικης.

- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δεν τίθεται θέμα συγνώμης, δεν προσεβλήθην, απλά ξεκαθάρισα κάτι.Cavaliere έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:25Συγγνώμη, νόμιζα πως ήσουν συνταξιούχος εμποροπλοίαρχος. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Πάντως ξέρεις πιο πολλά από όσα εγώ σχετικά με τα πλοία, χα, χα...Nandros έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:21Για το υπογραμμισμένο...
Ο κάθε βαρκάρης ή κάτοχος ή μη σκάφους (συνήθως άσχετος) κοτσάρει ένα ναυτικό καπέλο και καμαρώνει με τον τίτλο που απέκτησε.
Δεν έχω καπετανέψει, δεν πρόλαβα και το προ 40ετίας δίπλωμα που έχω - σήμερα - είναι ένα απλό χαρτί τίτλου που δεν υποστηρίζεται από τις απαραίτητες για το σήμερα γνώσεις.
Οπότε σε παρακαλώ, μην το χρησιμοποιείς.
Μέχρι Γραμματικός (στην slang)/ Υποπλοίαρχος/ Πλοίαρχος Β΄έφτασα. Πάντως τότε με το δίπλωμα δικαιούμουν να καπετανέψω σε Μεσογειακό/Ακτοπλοϊκό.
Κάτι σχετικοάσχετο..
Σε κάποιο εκπαιδευτικό ταξίδι με το ιστιοφόρο Ε.Ευγενίδης, το καλοκαίρι του '70, δέσαμε στην Σητεία. Ήταν Κυριακή και το νυφοπάζαρο στο φουλ. Η παρέα μου, 5-6 άτομα, πλησιάζαμε τα κορίτσια μπας και .... (φρούδες ελπίδες τότε).
Στην κουβέντα, προς έκπληξή μου, όλοι οι δικοί μου δήλωναν Πειραιώτες στα κορίτσια, ενώ δεν ήταν κανένας τους πλην εμού! Όταν λοιπόν με ρώτησαν δήλωσα ορεσίβιος από τα Γιάννενα. Βέβαια οι κοπέλες δεν ήταν χαζές, το είχαν καταλάβει, και μια μας λέει γελώντας: Όλοι λέτε ψέματα!
Πιάνεις τώρα το σκεπτικό μου σχετικά με τον τίτλο;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Είναι όντως σπαστικό να σου κάνει ο άλλος θρησκευτικό κήρυγμα. Βαριέμαι, όπως μου τη δίνει όταν παρακολουθούν αν είμαι καλός Χριστιανός οι δήθεν θεούσσοι. Γενικώς είναι σπαστικό το θέατρο που υπάρχει σε όλη τη λατρεία, κάθε θρησκείας. Προσωπικά πιστεύω, ως ΧΟ, αλλά όπως είπες, είναι δική μου υπόθεση. Όμως σε θεολογικές συζητήσεις, μπορώ να μπω, αν το θέμα είναι ενδιαφέρον.Εσθήρ έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:42
Ειναι δεδομενο οτι σαφως εχει να κανει καταρχην που γεννηθηκες και βεβαια με την οικογενεια και τα βιωματα σου.Απλα οταν λεω προσωπικο θεμα,εννοω πως ειναι κατι που κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι συζητησιμο,με την εννοια της οπαδοποιησης,ομαδοποιησης,γηπεδοποιησης,και κυριως προσηλυτισμου και κριτικης.
Ordem e Progresso.
Μεγάλωσα Πειραιά, κέντρο-Ελενίτσα Πειραιά, και όλοι οι συμμαθητές μου σχεδόν είχαν πατέρα ναυτικό. Λέγαν τότε πως όταν δένανε στην Αίγυπτο, οι πωλητές τους λέγανε όλους καπετάνιους, και άμα γινόσουνα γνωστός λέγανε, π.χ. Καπετάν Γιάννη λοστρόμο.Nandros έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:46Δεν τίθεται θέμα συγνώμης, δεν προσεβλήθην, απλά ξεκαθάρισα κάτι.
Μέχρι Γραμματικός (στην slang)/ Υποπλοίαρχος/ Πλοίαρχος Β΄έφτασα. Πάντως τότε με το δίπλωμα δικαιούμουν να καπετανέψω σε Μεσογειακό/Ακτοπλοϊκό.
Κάτι σχετικοάσχετο..
Σε κάποιο εκπαιδευτικό ταξίδι με το ιστιοφόρο Ε.Ευγενίδης, το καλοκαίρι του '70, δέσαμε στην Σητεία. Ήταν Κυριακή και το νυφοπάζαρο στο φουλ. Η παρέα μου, 5-6 άτομα, πλησιάζαμε τα κορίτσια μπας και .... (φρούδες ελπίδες τότε).
Στην κουβέντα, προς έκπληξή μου, όλοι οι δικοί μου δήλωναν Πειραιώτες στα κορίτσια, ενώ δεν ήταν κανένας τους πλην εμού! Όταν λοιπόν με ρώτησαν δήλωσα ορεσίβιος από τα Γιάννενα. Βέβαια οι κοπέλες δεν ήταν χαζές, το είχαν καταλάβει, και μια μας λέει γελώντας: Όλοι λέτε ψέματα!
.

Ordem e Progresso.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
κέντρο-Ελενίτσα Πειραιά??Cavaliere έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:51Μεγάλωσα Πειραιά, κέντρο-Ελενίτσα Πειραιά, και όλοι οι συμμαθητές μου σχεδόν είχαν πατέρα ναυτικό. Λέγαν τότε πως όταν δένανε στην Αίγυπτο, οι πωλητές τους λέγανε όλους καπετάνιους, και άμα γινόσουνα γνωστός λέγανε, π.χ. Καπετάν Γιάννη λοστρόμο.Nandros έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:46Δεν τίθεται θέμα συγνώμης, δεν προσεβλήθην, απλά ξεκαθάρισα κάτι.
Κάτι σχετικοάσχετο..

Τότε βγάλαμε το Καπετάν λοστρόμο θερμαστή!

Άλλο: Πάρε καπετάνο καλό βαλίτσα, καλό δέρμα / Τί δέρμα βρε, αυτό είναι χαρτόνι! / Απάντηση Αιγυπτίου: Καρτόνα μα καλό καρτόνα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Μα δεν ειπα το αντιθετο.Cavaliere έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:48Είναι όντως σπαστικό να σου κάνει ο άλλος θρησκευτικό κήρυγμα. Βαριέμαι, όπως μου τη δίνει όταν παρακολουθούν αν είμαι καλός Χριστιανός οι δήθεν θεούσσοι. Γενικώς είναι σπαστικό το θέατρο που υπάρχει σε όλη τη λατρεία, κάθε θρησκείας. Προσωπικά πιστεύω, ως ΧΟ, αλλά όπως είπες, είναι δική μου υπόθεση. Όμως σε θεολογικές συζητήσεις, μπορώ να μπω, αν το θέμα είναι ενδιαφέρον.Εσθήρ έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:42

Κέντρο-Ελενίτσα σημαίνει τελείως κέντρο, μου ξέφυγε, είναι slang παλιών θεατρίνων. Το πατρικό μου είναι στην Πειραϊκή, να καταλάβεις.
Ordem e Progresso.
Φιλε Nandros μην με κανεις αθεο (οχι οτι προσβαλλομαι)

Αγνωστικιστης ειμαι. Το οτι εχω αποδειξει στον εαυτο μου οτι η Αγια Γραφη και η Πατερολογικη Θεολογια γραφουν πραγματα που δεν στεκουν σε αντιπαραθεση, δεν σημαινει οτι μπορω να απορριψω την πιθανη υπαρξη καποιου ανωτερου οντος, που αν υπαρχει, μαλλον δεν θα εχει εχει καμμια σχεση με ολα τα θρησκευτικα δογματα.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνουν, με την εννοια οτι ολα αναφερονται στην διδασκαλια, στα θαυματα, στην σταυρωση και στην ανασταση του Ιησου.
Αν ομως τα διαβασεις προσεκτικα, υπαρχουν πολλες διαφορες και ειναι επομενο αφου γραφτηκαν με μια χρονολογικη σειρα ξεκινωντας απο το κατα Μαρκον οπου ο Ιησους δεν ειναι θεος, δεν αναφερεται η θαυματουργικη γεννηση του και τελειωνει (στο πρωτοτυπο στον στιχο 16:8) αναφεροντας εναν νεανια που ειπε οτι ο Ιησους αναστηθηκε. Κατοπιν περναει στο κατα Ματθαιον που εκοψε και ερραψε ασχετες προφητειες της Π.Διαθηκης απο τις οποιες δημιουργησε γεγονοτα για τον Ιησου ωστε να πιστεψουν την ιστορια οι Εβραιοι που γνωριζαν την ΠΔ, (μεχρι zombie βγηκαν απο τους ταφους τους οταν πεθανε), μετα στο κατα Λουκαν που ειναι σχεδον αντιγραφη του κατα Ματθαιον, μετα στο κατα Ιωαννην περι το 100 μ.χ., οπου γινεται ημιθεος (αν και παλι δεν αναφερεται η γεννηση του) και τελος στη Α' Οικ. Συνοδο της Νικαιας το 325 μ.χ. που ανακηρρυσεται Θεος.
Βλεπουμε λοιπον ενα συνεχες σταδιακο upgrading του Ιησου που ειναι φυαικο, αφου οι ιστοριες για αυτον περναγαν προφορικα απο στομα σε στομα και υπηρχε μια τεραστια προσπαθεια αναδειξεως της θρησκειας.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Δεν σου είναι όμως πιο σπαστικό να σου κάνουν τέτοιο κήρυγμα οι άθεοι; Πχ. να σου γράφουν τί θα έπρεπε να κάνεις ως σωστός χριστιανός κι άλλα φαιδρά που διαβάζουμε τακτικά σε αυτά τα νήματα;Cavaliere έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:48Είναι όντως σπαστικό να σου κάνει ο άλλος θρησκευτικό κήρυγμα. Βαριέμαι, όπως μου τη δίνει όταν παρακολουθούν αν είμαι καλός Χριστιανός οι δήθεν θεούσσοι. Γενικώς είναι σπαστικό το θέατρο που υπάρχει σε όλη τη λατρεία, κάθε θρησκείας. Προσωπικά πιστεύω, ως ΧΟ, αλλά όπως είπες, είναι δική μου υπόθεση. Όμως σε θεολογικές συζητήσεις, μπορώ να μπω, αν το θέμα είναι ενδιαφέρον.Εσθήρ έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 20:42

Με την ευκαιρία:
Ο αγνωστικισμός είναι μία σωστή στάση, όταν δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της γνώσης ή έρευνας. Ο θρησκευτικός αγνωστικισμός είναι επί τούτου μία υποκριτική στάση που υποκρύπτει έναν υφέρποντα αντιχριστιανισμό (κυρίως) ή και μία μισαλλοδοξία γενικότερα.
Ο σωστός χριστιανός είναι ουσιαστικά ...αγνωστικιστής: δεν γνωρίζει το Θεό και την Αλήθεια. Τον αναζητά με όλο του το Είναι. Όποιος άνθρωπος υποστηρίζει ότι γνωρίζει (γνωσιολογικά) το Θεό και την Αλήθεια είναι εξ ορισμού θεομπαίχτης.
Κι εδώ έρχεται να δέσει το θέμα της αμαρτίας των συνανθρώπων μας: δεν υπάρχει αναμάρτητος επειδή κανείς δεν μπορεί να βιώσει ολοκληρωτικά την Αλήθεια, σύμφωνα με την χριστιανική θεολογία. Πάσχουμε από "βιωματική αγνωσία" (όχι μόνο πνευματική, γνωσιολογική) όλοι οι άνθρωποι κι επί τούτου είμαστε πλήρεις νεφών, αντί φωτός.
Σαν να με περιγραφεις ενα πραγμα.Alphabet έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 21:11Φιλε Nandros μην με κανεις αθεο (οχι οτι προσβαλλομαι).
Αγνωστικιστης ειμαι. Το οτι εχω αποδειξει στον εαυτο μου οτι η Αγια Γραφη και η Πατερολογικη Θεολογια γραφουν πραγματα που δεν στεκουν σε αντιπαραθεση, δεν σημαινει οτι μπορω να απορριψω την πιθανη υπαρξη καποιου ανωτερου οντος, που αν υπαρχει, μαλλον δεν θα εχει εχει καμμια σχεση με ολα τα θρησκευτικα δογματα.

Τσου,αυτο εσυ το ερμηνευεις ετσι.Ο σωστος αγνωστικιστης απλα δεν μπορει να αποριψει τιποτα,βασικα δεν μπορει να απορριψει την υπαρξη ανωτερης διαννοιας,διοτι αναγνωριζει οτι δεν ξερει τιποτα ως ειδος,δεν εχουν ανακαλυφθει τα παντα εχει ανοιχτα αυτια και ματια.Ουτε και να την δεχτει ομως.Καμια σχεση βεβαια με θρησκειες.stavmanr έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 22:19Με την ευκαιρία:
Ο αγνωστικισμός είναι μία σωστή στάση, όταν δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της γνώσης ή έρευνας. Ο θρησκευτικός αγνωστικισμός είναι επί τούτου μία υποκριτική στάση που υποκρύπτει έναν υφέρποντα αντιχριστιανισμό (κυρίως) ή και μία μισαλλοδοξία γενικότερα.
Ο σωστός χριστιανός είναι ουσιαστικά ...αγνωστικιστής: δεν γνωρίζει το Θεό και την Αλήθεια. Τον αναζητά με όλο του το Είναι. Όποιος άνθρωπος υποστηρίζει ότι γνωρίζει (γνωσιολογικά) το Θεό και την Αλήθεια είναι εξ ορισμού θεομπαίχτης.
Κι εδώ έρχεται να δέσει το θέμα της αμαρτίας των συνανθρώπων μας: δεν υπάρχει αναμάρτητος επειδή κανείς δεν μπορεί να βιώσει ολοκληρωτικά την Αλήθεια, σύμφωνα με την χριστιανική θεολογία. Πάσχουμε από "βιωματική αγνωσία" (όχι μόνο πνευματική, γνωσιολογική) όλοι οι άνθρωποι κι επί τούτου είμαστε πλήρεις νεφών, αντί φωτός.
Αυτο που λες εσυ,ειναι ενας αγνωστικιστης ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
Ε οχι φιλαραμ,μην κανεις τον σωστο αγνωστικιστη,χριστιανο που απλα δεν ξερει ακριβως πως ειναι τα πραγματα τπυ θεου ΤΟΥ ναι;
Ο αγνωστικιστης ειναι αλλο πραγμα.

Τα περι αντιχριστιανικα,κοιταξε το κομπλεξ που εχεις μεσα σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 07 Ιαν 2019, 22:31, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Βασικά νόμιζα ότι έκανες πλάκα. Δεν σκόπευα να υπονοήσω ότι είμαι αυθεντία, το προφανές επιχείρησα να επισημάνω, ότι ο σκοπός της λειτουργίας είναι η πνευματική ανύψωση του πιστού, όχι το ψείρισμα του δόγματος και οι λεπτομέρειες της βιβλικής ιστορίας.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιοί (δέν) ἔγραψαν τὰ Εὐαγγέλια.
από tanipteros » 17 Σεπ 2023, 01:01 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 274 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
17 Σεπ 2023, 10:52
-
-
- 174 Απαντήσεις
- 3979 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
20 Μάιος 2024, 11:52