Ειναι αυτο που ο αλλος λεει πολλα,αλλα τελικα δν λεει τιποτα.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Που το είδες το "Ούτε τον λήγοντα" ρε τύπε; Η παράθεση είναι σωστή, δικά σου είναι τα γραπτά ή μήπως τα ξέχασες;Stalker έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 17:30Ούτε τον λήγοντα. Μήπως μπέρδεψες την παράθεση;Nandros έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 14:04Για να καταλάβω ... Εσύ παίρνεις τις αποφάσεις σου - για οποιοδήποτε θέμα - ανάλογα με το τί θέλεις και όχι με βάση τα πραγματικά δεδομένα;Stalker έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 09:07Ο αγνωστικισμός είναι τόσο χαζός όρος. Δηλαδή διαμορφώνεις άποψη ανάλογα με τα διαθέσιμα δεδομένα και όχι με το τι θα ήθελες να ισχύει, σαν νορμάλ άνθρωπος με λειτουργικό εγκέφαλο; Ουάου, ας φτιάξουμε μια καινούρια λέξη γι' αυτό για να μην στεναχωριούνται αυτοί που αν τα δεδομένα δεν συμφωνούν με την αποψάρα τους τόσο το χειρότερο για τα δεδομένα.
Και ο αγνωστικισμός μια χαρά όρος είναι και ισχύει από τον 19ο αιώνα. Στην αρχαία ελληνική γραμματεία ο όρος αναφέρεται ως Αγνωσία. Αν δεν σου αρέσει, πρόβλημα σου.
Ακριβώς ότι ο αγνωστικισμός είναι η αυτονόητη θέση ωραιοποιημένη λέω, και όχι κάποιο επίτευγμα.
Ο jpap ως συνήθως δεν την παλεύει.
Αμ η Χάρις; Άλλη μια μπούρδα που την κολλάνε παντού και καθαρίζουν!
Τί θεός είναι αυτός που σχεδιάζει ατελή όντα;
Αν πείσω τον εαυτό μου πως θα σταματήσεις να προσηλυτίζεις, εσύ θα σταματήσεις;
Άρα ο θεός σας και η ύπαρξη του εξαρτάται απ τον βαθμό που αυθυποβάλλεστε σε συγκεκριμένες οδηγίες(γραφές,πατέρες) της Εκκλησίας.
Δε νομίζω ότι ο Θεός εξαρτάται από οτιδήποτε.
Πώς προέκυψε αυτό;Οπότε έχουμε: Ερμηνεία+Πίστη+Αυθυποβολή=Χειραγώγηση του νου.
Εδω τελικα τι ισχυει; Διοτι αγνωστικιστης χριστιανος δεν υφισταται.
Με τη στενή έννοια του αγνωστικιστή, δεν υφίσταται καν αγνωστικισμός. Το "δεν ξέρω τί μου γίνεται" δεν μπορεί να αποτελεί συνεπή ή θετική θέση.
Σωστα! Εκει ηθελα να καταληξω, ο αγνωστικισμος ειναι αλλος ενας ορος που δεν εχει πολυ νοημα για να χαρακτηρισεις καποιον που εχει λαβει θεση επι του ερωτηματος υπαρξης Θεου αλλα καποιον που ειναι στην πορεια για να λαβει καποια θεση.
Ετσι οπως το θετεις δεν ειναι ο αγνωστικισμος που συζηταμε εδω, αλλα θα μπορουσε να διευρυνθει. Το δεχομαι ομως μερικως, διοτι ο Θεος στον Χριστιανο αποκαλυφθηκε, ο ανθρωπος γνωρισε το Λογο του, τη Βουληση του μεχρι και το ονομα του ειπε, δεν ειναι ενας παντελως αγνωστος. Επισης, με αυτη την εννοια θα μπορουσες να πεις πως πχ ειμαι αγνωστικιστης στις σχεσεις μου με αλλους ανθρωπους εφοσον οσο χρονο και να περναμε μαζι δεν θα τους γνωρισω ποτε πληρως, θα μου ειναι αγνωστοι ως ενα βαθμο.
Νndros έγραψε:
........
Τώρα αν άλλο εννοείς και άλλο γράφεις δεν φταίω εγώ!
Παρόμοιο σχήμα «άλλα γράφω κι άλλα εννοώ»από τον Απ. Παύλο :Stalker έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 09:07Ο αγνωστικισμός είναι τόσο χαζός όρος. Δηλαδή διαμορφώνεις άποψη ανάλογα με τα διαθέσιμα δεδομένα και όχι με το τι θα ήθελες να ισχύει, σαν νορμάλ άνθρωπος με λειτουργικό εγκέφαλο; Ουάου, ας φτιάξουμε μια καινούρια λέξη γι' αυτό για να μην στεναχωριούνται αυτοί που αν τα δεδομένα δεν συμφωνούν με την αποψάρα τους τόσο το χειρότερο για τα δεδομένα.
1Κορ.15 13 εἰ δὲ ἀνάστασις νεκρῶν οὐκ ἔστιν, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται· 14 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν. 15 εὑρισκόμεθα δὲ καὶ ψευδομάρτυρες τοῦ Θεοῦ, ὅτι ἐμαρτυρήσαμεν κατὰ τοῦ Θεοῦ ὅτι ἤγειρε τὸν Χριστόν, ὃν οὐκ ἤγειρεν, εἴπερ ἄρα νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται· 16 εἰ γὰρ νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται. 17 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, ματαία ἡ πίστις ὑμῶν· ἔτι ἐστὲ ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν. 18 ἄρα καὶ οἱ κοιμηθέντες ἐν Χριστῷ ἀπώλοντο. 19 εἰ ἐν τῇ ζωῇ ταύτῃ ἠλπικότες ἐσμὲν ἐν Χριστῷ μόνον, ἐλεεινότεροι πάντων ἀνθρώπων ἐσμέν.
Το "δεν ξέρω τί μου γίνεται" ισχύει για σας τους θρήσκους, που πιστεύετε χωρίς αποδείξεις/ ενδείξεις.stavmanr έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 19:01Με τη στενή έννοια του αγνωστικιστή, δεν υφίσταται καν αγνωστικισμός. Το "δεν ξέρω τί μου γίνεται" δεν μπορεί να αποτελεί συνεπή ή θετική θέση.
Εξήγησα ότι ο χριστιανός είναι φύση αγνωστικιστής, δεδομένου ότι δεν γνωρίζει το Θεό του. Τον αναζητά με όλο του το Είναι.
Ρε παπάκι που πάει στην ποταμιά, δεν βαρέθηκες να γράφεις ακατάληπτες μπούρδες; Νισάφι!jey_pap έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 20:14Νndros έγραψε:
........
Τώρα αν άλλο εννοείς και άλλο γράφεις δεν φταίω εγώ!Παρόμοιο σχήμα «άλλα γράφω κι άλλα εννοώ»από τον Απ. Παύλο :Stalker έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 09:07Ο αγνωστικισμός είναι τόσο χαζός όρος. Δηλαδή διαμορφώνεις άποψη ανάλογα με τα διαθέσιμα δεδομένα και όχι με το τι θα ήθελες να ισχύει, σαν νορμάλ άνθρωπος με λειτουργικό εγκέφαλο; Ουάου, ας φτιάξουμε μια καινούρια λέξη γι' αυτό για να μην στεναχωριούνται αυτοί που αν τα δεδομένα δεν συμφωνούν με την αποψάρα τους τόσο το χειρότερο για τα δεδομένα.1Κορ.15 13 εἰ δὲ ἀνάστασις νεκρῶν οὐκ ἔστιν, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται· 14 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν. 15 εὑρισκόμεθα δὲ καὶ ψευδομάρτυρες τοῦ Θεοῦ, ὅτι ἐμαρτυρήσαμεν κατὰ τοῦ Θεοῦ ὅτι ἤγειρε τὸν Χριστόν, ὃν οὐκ ἤγειρεν, εἴπερ ἄρα νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται· 16 εἰ γὰρ νεκροὶ οὐκ ἐγείρονται, οὐδὲ Χριστὸς ἐγήγερται. 17 εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, ματαία ἡ πίστις ὑμῶν· ἔτι ἐστὲ ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν. 18 ἄρα καὶ οἱ κοιμηθέντες ἐν Χριστῷ ἀπώλοντο. 19 εἰ ἐν τῇ ζωῇ ταύτῃ ἠλπικότες ἐσμὲν ἐν Χριστῷ μόνον, ἐλεεινότεροι πάντων ἀνθρώπων ἐσμέν.