Γιατί πολλοί άντρες...

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιαν 2019, 13:54

δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ, βοήθησε με να βρούμε μία γιούνισεξ λεξη, θέλω να μας ρωτήσω τι μαλακίες γράφουμε αλλά χωρίς μίσος σίγουρα :)

2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 2019 » 10 Ιαν 2019, 13:57

enaon έγραψε:
10 Ιαν 2019, 13:54
δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ, βοήθησε με να βρούμε μία γιούνισεξ λεξη, θέλω να μας ρωτήσω τι μαλακίες γράφουμε αλλά χωρίς μίσος σίγουρα :)

"Τρολ"
aLiCat έγραψε:
17 Ιαν 2019, 02:28
Πάνας έγραψε:
17 Ιαν 2019, 02:27

Μας διώχνετε;
Μήπως μας εκβιάζετε οτι θα φύγετε;

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 10 Ιαν 2019, 13:57

hellegennes έγραψε:
10 Ιαν 2019, 13:45
Κανείς δεν είπε αυτό συγκεκριμένα. Μην βάζεις λέξεις στο πληκτρολόγιό μου.
Μα όταν μου λες ότι το να εκφέρω άποψη για συγκεκριμένες συμπεριφορές και νοοτροπίες είναι μισανδρία, όταν εγώ προσωπικά αναφέρομαι σε τέτοιου είδους(σεξισμό, βία, υποτίμηση κτλ) δε στα βάζω εγώ μόνος σου τα λες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 10 Ιαν 2019, 15:08

Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 18:56
Γιατί πολλοί άντρες νιώθουν την υπέρτατη ανάγκη να απαξιώνουν τις γυναίκες;

1.Είναι απλά μισογύνιδες;
2.Είναι απλά ναρκισσιστές;
3.Πουτανίτσοι προσοχής;
4.Προσπαθούν να γίνουν αντιπαθητικοί μαλάκες μιας και τους λείπει το αυτογνωσιακό κομμάτι που θα τους έλεγε πως δε χρειάζεται, τό χουν πετύχει ήδη;
5.Η μανούλα κι ο μπαμπάκας τους δεν έκαναν καλή δουλειά;
6.Τους έκανε κακό κάποια γυναίκα ακριβώς επειδή ήταν σκατάνθρωποι;
7.Νομίζουν ότι ασκούν γοητεία χωρίς να αντιληφθούν ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο;
8. 'Εχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή που δε τους νοιάζει κι ας ειναι αρνητική;
Επειδη φοβουνται τις γυναικες: φοβουνται μην τους εγκαταλειψει καποια γυναικα, φοβουνται πως δεν θα εξαρτηθει καποια γυναικα απο αυτους οπως εκεινοι εξαρτηθηκαν απο την μητερα τους στα πρωτα χρονια της ζωης τους, και φοβουνται να μην γινουν ή θεωρηθουν γυναικες ή υποκατασταθουν απο αυτες. Αυτη η εξαρτηση, που αντανακλα πτυχες της παιδικης ηλικιας, ειναι στην καρδια του ανδρισμου, η εκφραση του οποιου απηχει ενα ευθραυστο εγω και μια συναισθηματικη τρωτοτητα, που ειναι σαφεστερα τονισμενη στους υπεραρρενωπους ανδρες. Ο ανδρισμος εδω ειναι ενας ξεκαθαρα αμυντικος μηχανισμος που ριζωσε στην παιδκη ηλικια οπου το αγορι ενοιωθε υποταγμενο απο την πατρικη φιγουρα και αποκομμενο απο την μητρικη.
Ο μισογυνισμος επισης, η εκφραση δηλαδη του σεξισμου και του ανδρισμου στην πραξη, δεν ειναι καθαρο μισος και αηδια για τις γυναικες. Προκειται περισσοτερο για μια επιθυμια ελεγχου και υποταγης των γυναικων. Οι μισογυνηδες πιστευουν πως ειναι ηθικα ανωτεροι και κοινωνικα αξιοτεροι απο τις γυναικες και γι αυτο προσπαθουν να συντηρησουν ενα κοινωνικο στατους κβο απο το οποιο οι ιδιοι επωφελουνται. Γι αυτο το λογο, το μισος τους κατευθυνεται κυριως στις γυναικες εκεινες που παραβιαζουν τις πατριαρχικες νορμες και απαιτησεις και που δεν υπηρετουν τις ανδρικες επιθυμιες με τον τροπο που ειναι αναμενομενος απο αυτες. Εχουν την αισθηση πως δεν ειναι σωστες, πως δεν ειναι αρκετα παθητικες και δεκτικες της εξουσιας τους και κατα καποιον τροπο απειλουν, αμφισβητουν ή εστω χλευαζουν την κυριαρχια των ανδρων επανω τους. Εξ ου και το μισος που εκφραζεται εναντια στις γυναικες σε θεση ευθυνης και εξουσιας και που εκφραστηκε ηδη εδω με το χιλιοειπωμενο στερεοτυπο της σκυλας προισταμενης, η οποια το διχως αλλο απεσπασε με δολιο τροπο την θεση της απο καποιον ανδρα που την αξιζε περισσοτερο και που θα την διαχειριζοταν καλυτερα εαν την κατειχε. Η αρρενωποτητα και ο μισογυνισμος που επιτρεπει είναι τοσο ενσωματωμενες στην ανδρικη (και οχι μονο) σκεψη που οι ανδρες σπανια τις αναγνωριζουν γι αυτα που στ αληθεια ειναι. Επηρεαζουν την σωματικη και ψυχικη υγεια ολων μας και χτιζουν τειχη που ελαχιστοι αναγνωριζουν, ποσο μαλλον προσπαθουν να γκρεμισουν. Γι αυτο το λογο το φεμινιστικο και ΛΟΑΤΚΙ κινημα ειναι τοσο σημαντικα: αγωνιζονται για ολους και ολες κατεδαφιζοντας τους ορισμους της θηλυκοτητας και της αρρενωποτητας με τροπο με τον οποιο ολοι και ολες θα βγουμε κερδισμενοι και πιο ελευθεροι απο τις επιτυχιες αυτου του εγχειρηματος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιαν 2019, 15:30

blackpaint έγραψε:
10 Ιαν 2019, 15:08
Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 18:56
Γιατί πολλοί άντρες νιώθουν την υπέρτατη ανάγκη να απαξιώνουν τις γυναίκες;

1.Είναι απλά μισογύνιδες;
2.Είναι απλά ναρκισσιστές;
3.Πουτανίτσοι προσοχής;
4.Προσπαθούν να γίνουν αντιπαθητικοί μαλάκες μιας και τους λείπει το αυτογνωσιακό κομμάτι που θα τους έλεγε πως δε χρειάζεται, τό χουν πετύχει ήδη;
5.Η μανούλα κι ο μπαμπάκας τους δεν έκαναν καλή δουλειά;
6.Τους έκανε κακό κάποια γυναίκα ακριβώς επειδή ήταν σκατάνθρωποι;
7.Νομίζουν ότι ασκούν γοητεία χωρίς να αντιληφθούν ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο;
8. 'Εχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή που δε τους νοιάζει κι ας ειναι αρνητική;
Επειδη φοβουνται τις γυναικες: φοβουνται μην τους εγκαταλειψει καποια γυναικα, φοβουνται πως δεν θα εξαρτηθει καποια γυναικα απο αυτους οπως εκεινοι εξαρτηθηκαν απο την μητερα τους στα πρωτα χρονια της ζωης τους, και φοβουνται να μην γινουν ή θεωρηθουν γυναικες ή υποκατασταθουν απο αυτες. Αυτη η εξαρτηση, που αντανακλα πτυχες της παιδικης ηλικιας, ειναι στην καρδια του ανδρισμου, η εκφραση του οποιου απηχει ενα ευθραυστο εγω και μια συναισθηματικη τρωτοτητα, που ειναι σαφεστερα τονισμενη στους υπεραρρενωπους ανδρες. Ο ανδρισμος εδω ειναι ενας ξεκαθαρα αμυντικος μηχανισμος που ριζωσε στην παιδκη ηλικια οπου το αγορι ενοιωθε υποταγμενο απο την πατρικη φιγουρα και αποκομμενο απο την μητρικη.
Ο μισογυνισμος επισης, η εκφραση δηλαδη του σεξισμου και του ανδρισμου στην πραξη, δεν ειναι καθαρο μισος και αηδια για τις γυναικες. Προκειται περισσοτερο για μια επιθυμια ελεγχου και υποταγης των γυναικων. Οι μισογυνηδες πιστευουν πως ειναι ηθικα ανωτεροι και κοινωνικα αξιοτεροι απο τις γυναικες και γι αυτο προσπαθουν να συντηρησουν ενα κοινωνικο στατους κβο απο το οποιο οι ιδιοι επωφελουνται. Γι αυτο το λογο, το μισος τους κατευθυνεται κυριως στις γυναικες εκεινες που παραβιαζουν τις πατριαρχικες νορμες και απαιτησεις και που δεν υπηρετουν τις ανδρικες επιθυμιες με τον τροπο που ειναι αναμενομενος απο αυτες. Εχουν την αισθηση πως δεν ειναι σωστες, πως δεν ειναι αρκετα παθητικες και δεκτικες της εξουσιας τους και κατα καποιον τροπο απειλουν, αμφισβητουν ή εστω χλευαζουν την κυριαρχια των ανδρων επανω τους. Εξ ου και το μισος που εκφραζεται εναντια στις γυναικες σε θεση ευθυνης και εξουσιας και που εκφραστηκε ηδη εδω με το χιλιοειπωμενο στερεοτυπο της σκυλας προισταμενης, η οποια το διχως αλλο απεσπασε με δολιο τροπο την θεση της απο καποιον ανδρα που την αξιζε περισσοτερο και που θα την διαχειριζοταν καλυτερα εαν την κατειχε. Η αρρενωποτητα και ο μισογυνισμος που επιτρεπει είναι τοσο ενσωματωμενες στην ανδρικη (και οχι μονο) σκεψη που οι ανδρες σπανια τις αναγνωριζουν γι αυτα που στ αληθεια ειναι. Επηρεαζουν την σωματικη και ψυχικη υγεια ολων μας και χτιζουν τειχη που ελαχιστοι αναγνωριζουν, ποσο μαλλον προσπαθουν να γκρεμισουν. Γι αυτο το λογο το φεμινιστικο και ΛΟΑΤΚΙ κινημα ειναι τοσο σημαντικα: αγωνιζονται για ολους και ολες κατεδαφιζοντας τους ορισμους της θηλυκοτητας και της αρρενωποτητας με τροπο με τον οποιο ολοι και ολες θα βγουμε κερδισμενοι και πιο ελευθεροι απο τις επιτυχιες αυτου του εγχειρηματος.
Θα ξεκινήσω από το τέλος του κειμένου σου.

Η συλλογικότητα στην αντιμετώπιση/διαχείριση του οποιουδήποτε προβλήματος σαφώς και είναι πολύτιμη σε κάποιες περιπτώσεις αλλά μόνον όταν λειτουργεί παράλληλα με την προσωπική στάση στα θέματα καθημερινότητας. Διαφορετικά, λειτουργεί και ως κάλυψη/δικαιολογία/άλλοθι για καταστάσεις τις οποίες μπορούμε αλλά δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε για τον χ ή ψ λόγο.

Ουσιαστικώς είναι μια μετάθεση του δικού μας προβλήματος σε έναν πιο αφηρημένο χώρο. Κάτι σαν θεατρική παράσταση, που λειτουργεί ως προσωρινή εκτόνωση αλλά όταν πέσει η αυλαία, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Και πιστεύω ότι αυτή ακριβώς η επίγνωση της μικρής διάρκειας του ρόλου, δημιουργεί την ακρότητα, την επιθετικότητα και τις υπερβολές στις ακτιβιστικές εκδηλώσεις.

Χρησιμοποιώ το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο με τη γενική έννοια.

Κατά τα άλλα, μετά την ανάλυση του "μισογυνισμού" θα είχε ενδιαφέρον και η οπτική που έχεις για τον "μισανδρισμό", πέραν της αμφίδρομης σχέσης που δημιουργείται ως άμυνα στην "μισογυνική" συμπεριφορά στο πλαίσιο "δράση-αντίδραση" και αναπαράγει τον συγκεκριμένο φαύλο κύκλο. Αυτό είναι δεδομένο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιαν 2019, 15:41

Νομίζω ο όρος μισανδισμός είναι εσφαλμένος. Εφόσον οι άνδρες μισούν τις γυναίκες, είναι λογικό να τους μισούμε, δεν είμαστε μίσανδροι, είμαστε αντιμισογύνηδες, σαν το αντιφα, οι καλοί.

Γενικά εμένα δεν με ενοχλεί τόσο να το χωρίσουμε καλοί κακοί, αρκεί να πούμε καθαρά ποιοι είναι οι καλοί να ξέρω, φοβάμαι ότι πάμε να το κάνουμε να πρέπει να βάλουμε φούστα για να είμαστε καλοί, αλλά ακόμα είναι ασαφές :)

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 10 Ιαν 2019, 15:47

blackpaint έγραψε:
10 Ιαν 2019, 15:08

ολοι και ολες
Ξέχασες κάπου 100 φύλα εκεί, μαύραβάψτα

Επίσης, η ιφι έγραψε το πόστ με το υπαινικτικό "κάποιοι", όχι για να κάνει γενική παρατήρηση αλλά για να την μπεί σε κάποιον που έχει στο μυαλό της, τον οποίο η ίδια γνωρίζει ότι θα το διαβάσει.
Μπηχτή ήταν προς αποδέκτη.

Εσύ πετάχτηκες στη μέση για να μας πείς τι λέει το γραφείο τύπου του σύριζα για την εμφυλικότητα :smt017

Από την άλλη, αυτός είναι και ο ρόλος σου και δεν μπορώ να σε κατηγορήσω :p2:
Μόνο μια προτροπή να δώσω.
Πήγαινε πιες ένα ζεστό νες

Καλησπέρες

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 10 Ιαν 2019, 15:59

Χουργιατς τραβα να κανεις κανα ντους, μεχρι εδω εφτασε η ποδαριλα.
ΓΑΛΗ, ο μισανδρισμος ειναι μια λεξη που χρησιμοποιουν οι σεξιστες ανδρες για να αποπροσανατολισουν τον αγωνα των γυναικων εναντια στην πατριαρχια.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Ιαν 2019, 16:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Ιαν 2019, 12:12
νύχτα έγραψε:
09 Ιαν 2019, 12:07
Ίφιδα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου και την ταπεινή
μου άποψη, είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι εκείνοι που εξίσου
μισούν άνδρες και γυναίκες :smt001

έχεις δει κανέναν μισογύνη να εκφράζει αγάπη προς το ίδιο του το φύλο;
εγώ όχι
Νομίζω ότι οι ταπεινές απόψεις είναι οι πιο δυνατές, νύχτα.
Κατά την μη ταπεινή μου γνώμη δεν έχεις και άδικο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιαν 2019, 16:18

blackpaint έγραψε:
10 Ιαν 2019, 15:59
Χουργιατς τραβα να κανεις κανα ντους, μεχρι εδω εφτασε η ποδαριλα.
ΓΑΛΗ, ο μισανδρισμος ειναι μια λεξη που χρησιμοποιουν οι σεξιστες ανδρες για να αποπροσανατολισουν τον αγωνα των γυναικων εναντια στην πατριαρχια.
Εννοείς ότι δεν εκφράζεται μισανδρισμός (με την πλήρη έννοια του όρου) από τη θηλυκή πλευρά κάποιων συλλογικότητων;

Κατά τα άλλα, εσύ πόσους στρέιτ άντρες ξέρεις που δεν είναι σεξιστές;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 10 Ιαν 2019, 16:25

Ο αντρας εχει ορμες και θελει να κανει σεξ. Οι γυναικες εχουν αλλη λογικη, γουσταρουν την συντροφια του αντρα αλλα για το ζητημα του σεξ ειναι σαφως ποιο συντηριτικες απο τους αντρες(για ευνοητους λογους). Αυτο εκνευριζει (καποιους) αντρες.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 10 Ιαν 2019, 16:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιαν 2019, 16:18
Εννοείς ότι δεν εκφράζεται μισανδρισμός (με την πλήρη έννοια του όρου) από τη θηλυκή πλευρά κάποιων συλλογικότητων;

Κατά τα άλλα, εσύ πόσους στρέιτ άντρες ξέρεις που δεν είναι σεξιστές;
Πιστευω πως ολοι οι ανδρες, κι εμου συμπεριλαμβανομενου, ειναι σε καποιο βαθμο σεξιστες, και συμφωνω με το #yes all men που λενε οι φεμινιστριες. Αναγνωριζω πως ειμαι κι εγω προιον μιας νευρωτικης κοινωνιας και πως κουβαλαω αρκετη τοξικοτητα μεσα μου.
Παρατηρω επισης πως η λεξη μισανδρια πρωτοεμφανιστηκε το 1870 για να κατηγορησει τις σουφραζετες, αρχισε να χρησιμοποιειται συχνα για να μειωσει τον αγωνα των φεμινιστριων στα 60ς και 70ς και μαζικοποιηθηκε με τα μκδ οπου ο καθε ανεπαρκης κραυγαζει "μισανδρια!" οταν καποια φεμινιστρια τολμαει να επιτεθει στην πατριαρχια.

Αλλα δεν υπαρχει στ αληθεια, δεν βγηκε ποτε καποια μισανδρη να πατησει με το αμαξι τυχαιους αντρες επειδη δεν της καθοταν κανεις, ουτε κανενας αντρας φοβαται για την ζωη του οταν συναντησει μονος καποια γυναικα σε εναν ερημο δρομο την νυχτα, ουτε κανενας αντρας μπορει να ισχυριστει πως καταπιεζεται επειδη ειναι αντρας.

Η μισανδρια ειναι απλα μια λεξη που ανηκει στη σφαιρα του φανταστικου, οπως η μεταθανατια ζωη. Υπαρχει στο λεξικο και στην σκεψη των ανθρωπων, αλλα οχι στην αληθινη ζωη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιαν 2019, 16:37

Στρακαστρουκας έγραψε:
10 Ιαν 2019, 16:25
Ο αντρας εχει ορμες και θελει να κανει σεξ. Οι γυναικες εχουν αλλη λογικη, γουσταρουν την συντροφια του αντρα αλλα για το ζητημα του σεξ ειναι σαφως ποιο συντηριτικες απο τους αντρες(για ευνοητους λογους). Αυτο εκνευριζει (καποιους) αντρες.
Οι άντρες εκνευρίζονται όταν αυτές που είναι συντηρητικές μ' αυτούς θέλουν να κάνουν σεξ με άλλους.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκνευρίζονται οι γυναίκες όταν φοράνε καινούριο κοντό φόρεμα ή εσώρουχο και ο αναίσθητος σεξιστής τις κοιτάει μόνον στα μάτια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 10 Ιαν 2019, 16:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιαν 2019, 16:37
Στρακαστρουκας έγραψε:
10 Ιαν 2019, 16:25

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκνευρίζονται οι γυναίκες όταν φοράνε καινούριο κοντό φόρεμα ή εσώρουχο και ο αναίσθητος σεξιστής τις κοιτάει μόνον στα μάτια.
:smt005: νομιζω οτι εχει συμβει πολλες φορες αλλα ποτε δεν μπορεσα να το επιβεβαιωσω. ισως ειναι ιδεα μου

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 10 Ιαν 2019, 16:49

blackpaint έγραψε:
10 Ιαν 2019, 15:59
Έι, δεν υπάρχουν μίσανδρες; Εγώ είχα μια καθηγήτρια που ήταν μίσανδρη, ήταν και μεγάλη γυναίκα. Σε κάποιες φάσεις την έπιανε μανία και, μιλώντας μας στ' αγόρια στο δεύτερο πληθυντικό μας έλεγε "για γενιές ολόκληρες μας είχατε μόνο για δούλες και σκεύη ηδονής" και κάτι τέτοια. Με την παραμικρή αταξία που κάναμε άρχιζε το ίδιο τροπάρι. Με κακία. Δεκατεσσάρων χρονών παιδάκια, τι σκεύη ηδονής να είχαμε;

Αυτή δεν την λες μίσανδρη;

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών