Ποιες επιχειρησεις πρεπει να πανε στα τσακιδια;
- wooded glade
Re: Ποιες επιχειρησεις πρεπει να πανε στα τσακιδια;
Το συριζαϊκό κράτος είναι κομμουνιστικό.
Απλά τη θέση των στρατηγών-αξιωματούχων της κα-γκε-μπε που βίαζαν τα κοριτσάκια των μπαλέτων μπολσόϊ, θα τις πάρουν μερικοί μεγαλοεπιχειρηματίες, θαμώνες του σαλόν ντε μπρικολάζ.
Απλά τη θέση των στρατηγών-αξιωματούχων της κα-γκε-μπε που βίαζαν τα κοριτσάκια των μπαλέτων μπολσόϊ, θα τις πάρουν μερικοί μεγαλοεπιχειρηματίες, θαμώνες του σαλόν ντε μπρικολάζ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Тα κέρδη είναι ο κύκλος εργασιών μείον το κόστος. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους σε εμπορικές επιχειρήσεις είναι το κόστος πωληθέντων. Το κόστος πωληθέντων με την σειρά του είναι ουσιαστικά το ίδιο με την αξία αγοράς. Το μικρομάγαζο εξ ορισμού αγοράζει σε τιμές αγοράς. Το Apple store αγοράζει στις τιμές που αποφασίζει να πουλήσει η Apple στην Ελλάδα. Ο φορολογικός έλεγχος πάντα ελέγχει θέματα υπερτιμολόγησης/υποτιμολόγησης συγκρίνοντας τις τιμές πώλησης με εκείνες τής αγοράς. Σε περιπτώσεις όμως σαν την Apple δεν υπάρχουν συγκριτικές πωλήσεις, άρα ούτε τέτοιος έλεγχος.ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:26Δεν έχω ιδέα ούτε σχετικές γνώσεις. Προσπαθώ να καταλάβω. Αν τα δύο καταστήματα κάνουν τζίρο 1.000.000 και έχουν ίδια έξοδα για ενοίκιο και προσωπικό τότε τι θα πληρώσει το ένα και τι το άλλο; Εξήγησε αν θέλεις λίγο αναλυτικά γιατί το apple store θα πληρώσει λιγότερα; Χοντρικά οι φόροι δεν πρέπει να αφορούν τα κέρδη μείον τα έξοδα που εκπίπτουν;Leporello έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:21Ολα εξαρτώνται από το πόσο η μητρική Apple πουλάει τα προϊόντα στην θυγατρική (αν και νομίζω ότι τα Apple stores είναι franchise, αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν είναι). Οταν μιλάμε γιά παραγωγή στο εξωτερικό και πώληση μέσω μιάς θυγατρικής που έχει καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα, τι φόρους πιστεύουμε ότι θα έπρεπε η Apple να πληρώνει στην Ελλάδα;ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:16Μιας και είσαι της δουλειάς να κάνω την ερώτηση λίγο πιο απλά μήπως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Έχει στην Αθήνα ένα apple store και δίπλα του ανοίγω εγώ ένα Τυχαίος store και πουλάω επίσης laptops, tablets και κινητά. Πέραν του ΦΠΑ που αποδίδουμε και οι 2 για τα έσοδα από τις πωλήσεις των 2 καταστημάτων στην Αθήνα αν υποθέσουμε ότι είναι ακριβώς τα ίδια θα φορολογηθούμε το ίδιο ή με κάποιο λογιστικό τρόπο αυτά μεταφέρονται σε κάποια άλλη χώρα και φορολογούνται με ευνοϊκότερο συντελεστή;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
Το τρικ συνίσταται στο ότι η εταιρεία ιδρύει ένα παράρτημα-κέλυφος σε μια χώρα με χαμηλή φορολόγηση και πουλάει στον εαυτό της το ίδιο της το εμπόρευμα, με σχεδόν μηδενικό περιθώριο κέρδους για την θυγατρική της, ώστε να μην πληρώνει τίποτα στην χώρα που κάνει στην πραγματικότητα τις πωλήσεις. Βέβαια έτσι εμφανίζει τεράστιο κέρδος στην χώρα όπου έχει το παράρτημα-κέλυφος, αλλά χέστηκε, γιατί βρίσκεται σε φορολογικό παράδεισο.ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:26Δεν έχω ιδέα ούτε σχετικές γνώσεις. Προσπαθώ να καταλάβω. Αν τα δύο καταστήματα κάνουν τζίρο 1.000.000 και έχουν ίδια έξοδα για ενοίκιο και προσωπικό τότε τι θα πληρώσει το ένα και τι το άλλο; Εξήγησε αν θέλεις λίγο αναλυτικά γιατί το apple store θα πληρώσει λιγότερα; Χοντρικά οι φόροι δεν πρέπει να αφορούν τα κέρδη μείον τα έξοδα που εκπίπτουν;Leporello έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:21Ολα εξαρτώνται από το πόσο η μητρική Apple πουλάει τα προϊόντα στην θυγατρική (αν και νομίζω ότι τα Apple stores είναι franchise, αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν είναι). Οταν μιλάμε γιά παραγωγή στο εξωτερικό και πώληση μέσω μιάς θυγατρικής που έχει καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα, τι φόρους πιστεύουμε ότι θα έπρεπε η Apple να πληρώνει στην Ελλάδα;ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:16Μιας και είσαι της δουλειάς να κάνω την ερώτηση λίγο πιο απλά μήπως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Έχει στην Αθήνα ένα apple store και δίπλα του ανοίγω εγώ ένα Τυχαίος store και πουλάω επίσης laptops, tablets και κινητά. Πέραν του ΦΠΑ που αποδίδουμε και οι 2 για τα έσοδα από τις πωλήσεις των 2 καταστημάτων στην Αθήνα αν υποθέσουμε ότι είναι ακριβώς τα ίδια θα φορολογηθούμε το ίδιο ή με κάποιο λογιστικό τρόπο αυτά μεταφέρονται σε κάποια άλλη χώρα και φορολογούνται με ευνοϊκότερο συντελεστή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:38[
Το τρικ συνίσταται στο ότι η εταιρεία ιδρύει ένα παράρτημα-κέλυφος σε μια χώρα με χαμηλή φορολόγηση και πουλάει στον εαυτό της το ίδιο της το εμπόρευμα, με σχεδόν μηδενικό περιθώριο κέρδους για την θυγατρική της, ώστε να μην πληρώνει τίποτα στην χώρα που κάνει στην πραγματικότητα τις πωλήσεις. Βέβαια έτσι εμφανίζει τεράστιο κέρδος στην χώρα όπου έχει το παράρτημα-κέλυφος, αλλά χέστηκε, γιατί βρίσκεται σε φορολογικό παράδεισο.
Kαι γιατι ειπαμε αυτο το τρικ το κανουντα Lidl και το Discount και οχι ο Σκλαβενιτης με τον Μασουτη ας πουμε;
Επισης θα ηθελα να μας εξηγησεις ποσο επικερδες ειναι να φτιαχνεις φετα Γαλπο στην Λαρισα να την Στελνεις στα Kευμαν να την υπεριμολογεις και αν την φερνεις πισω στην Ελλαδα υπερλιμολογημενη η να κανεις το ιδιο με Γιαουρτι που κανει την διαδρομη Ασαφεμπουργκ-Κευμαν-Αργος Ορεστικο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 17 Ιαν 2019, 23:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Ευχαριστώ Leporello και hellegennes. Αν είναι έτσι τότε τι κερδίζει η ελληνική οικονομία από τέτοιου είδους επιχειρήσεις;
Μπορώ να σκεφτώ 4-5 πράγματα όπως πχ την είσοδο στην αγορά κάποιων καλών πρακτικών που λόγω ανταγωνισμού θα υποχρεωθούν να τις εφαρμόσουν και οι Ελληνικές επιχειρήσεις. Ωστόσο είναι εξαιρετικά άδικο για όποιον ντόπιο προσπαθεί να ανταγωνιστεί που εκτός του μεγέθους του ξένου κολοσσού έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες πρακτικές.
Αν δηλαδή η apple Europe πουλάει στην apple Αθηνών το χ μοντέλο για 1000 Ευρώ ενώ στον Κωτσόβολο για 500 δεν μπορεί να ελεγχθεί;
Μπορώ να σκεφτώ 4-5 πράγματα όπως πχ την είσοδο στην αγορά κάποιων καλών πρακτικών που λόγω ανταγωνισμού θα υποχρεωθούν να τις εφαρμόσουν και οι Ελληνικές επιχειρήσεις. Ωστόσο είναι εξαιρετικά άδικο για όποιον ντόπιο προσπαθεί να ανταγωνιστεί που εκτός του μεγέθους του ξένου κολοσσού έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες πρακτικές.
Αν δηλαδή η apple Europe πουλάει στην apple Αθηνών το χ μοντέλο για 1000 Ευρώ ενώ στον Κωτσόβολο για 500 δεν μπορεί να ελεγχθεί;
Έχει γραφεία η μητρική του Σκλαβενίτη ή του Μασούτη στο εξωτερικό σε χώρα με χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης; Πως θα μπορούσε να το κάνει;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:45hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:38[
Το τρικ συνίσταται στο ότι η εταιρεία ιδρύει ένα παράρτημα-κέλυφος σε μια χώρα με χαμηλή φορολόγηση και πουλάει στον εαυτό της το ίδιο της το εμπόρευμα, με σχεδόν μηδενικό περιθώριο κέρδους για την θυγατρική της, ώστε να μην πληρώνει τίποτα στην χώρα που κάνει στην πραγματικότητα τις πωλήσεις. Βέβαια έτσι εμφανίζει τεράστιο κέρδος στην χώρα όπου έχει το παράρτημα-κέλυφος, αλλά χέστηκε, γιατί βρίσκεται σε φορολογικό παράδεισο.
Kαι γιατι ειπαμε αυτο το τρικ το κανουντα Lidl και το Discount και οχι ο Σκλαβενιτης με τον Μασουτη ας πουμε;
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η μητρικη Lidl ειναισ την Γερμανια δεν ειναι στον Παναμα
Και γιατι πρεπει να ειναι η μητρικη;;Τριγνωικη συναλλαγη με υπερτιμολογηση περιεγραψε
Δεν καταλαβαινω την ερωτηση
Και γιατι πρεπει να ειναι η μητρικη;;Τριγνωικη συναλλαγη με υπερτιμολογηση περιεγραψε
Αρίστος for Tsirpas
Ρωτάς αν το τρικ αυτό μπορεί να το κάνει ο Σκλαβενίτης με τον Μασούτη. Πως θα το κάνουν αφού δεν έχουν μητρική εταιρεία στο εξωτερικό σε χώρα χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή; Χάνω κάτι; Αυτό δεν χρειάζεται για να γίνει το κόλπο;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:48Η μητρικη Lidl ειναισ την Γερμανια δεν ειναι στον Παναμα
Και γιατι πρεπει να ειναι η μητρικη;;
Μα πώς περιμένεις να φορολογηθεί μία εταιρεία η οποία πρακτικά δεν παράγει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα;ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:46Ευχαριστώ Leporello και hellegennes. Αν είναι έτσι τότε τι κερδίζει η ελληνική οικονομία από τέτοιου είδους επιχειρήσεις;
Δεν το κάνει όμως αυτό. Αν στην Ελλάδα πουλάει 1000 ευρώ και στην Ισπανία 500, αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί. Δεν έχει δικαίωμα η Ελληνική ελεγκτική αρχή να κάνει τέτοιες διασταυρώσεις.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν χρειαζεται να ειναι η μητρικη σου σε χωρα φορολογικο παραδεισο για αν το κανεις ουτε η εταιρεια που να ειναι στην χωρα-παραδεισο να ειναι με την ιδια επωνυμιαST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:50Ρωτάς αν το τρικ αυτό μπορεί να το κάνει ο Σκλαβενίτης με τον Μασούτη. Πως θα το κάνουν αφού δεν έχουν μητρική εταιρεία στο εξωτερικό σε χώρα χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή; Χάνω κάτι; Αυτό δεν χρειάζεται για να γίνει το κόλπο;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:48Η μητρικη Lidl ειναισ την Γερμανια δεν ειναι στον Παναμα
Μπορει να λεγεται και Kitsos LTD
Βασικα η υπερτιμολογηση τεοιου τυπου δεν γινεται απο εταιρειες σε μεγαλο ογκο τζιρου /εμπορευματων και γινεται συνηθως σε υπηρεσιες αλλα οταν γραφουν μανιωδως αστετοι οπως ο Χελις αυτο το αποτελεσμα εχουμε
Δηλαδη ειναι κατι που δεν μπορουν να κανουν οι αλυσιδες σουπερ μαρκετ
Γινεται κυριως σε υπηρεσιες(οχι εμπορευματα) γιατι οι υπηρεσιες δεν χρειαζονται εγγραφα μεταφορας αρα και εξοδα μεταφορας
Αρίστος for Tsirpas
Ας μη μπαίνω σε χωράφια που δεν ξέρω και γράφω κουταμάρες. Απλά πράγματα. Αν έχει ένα τζίρο 1.000.000 το apple store και δίπλα του τον ίδιο τζίρο και εγώ. Έχουμε τους ίδιους υπαλλήλους και το ίδιο ενοίκιο. Και πες ότι πουλάω και εγώ κινητά apple. Θα μπορεί εμένα η Apple Europe να μου τα δίνει στην τιμή Χ και στο δικό της μαγαζί στην τιμή 2Χ και με τις ίδιες πωλήσεις αυτοί να εμφανίζουν ελάχιστα ή καθόλου κέρδη και άρα να μη φορολογούνται για αυτά στην Ελλάδα; Γίνεται κάτι τέτοιο ή όχι;
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ανοίγουν μία θυγατρική εικονικά που θα της δίνουν πνευματικά δικαιώματα.ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:50Ρωτάς αν το τρικ αυτό μπορεί να το κάνει ο Σκλαβενίτης με τον Μασούτη. Πως θα το κάνουν αφού δεν έχουν μητρική εταιρεία στο εξωτερικό σε χώρα χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή; Χάνω κάτι; Αυτό δεν χρειάζεται για να γίνει το κόλπο;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:48Η μητρικη Lidl ειναισ την Γερμανια δεν ειναι στον Παναμα
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ οι τρόποι φοροδιαφυγής (η φοροαποφυγή είναι αγγλικός όρος) βασίζονται στην ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων από μία χώρα σε άλλη.
Ο Παπακωνσταντίνου ίδρυσε μία εταιρεία στην Βουλγαρία που εκμεταλλευόταν τα δικαιώματα του.
O hellegennes νομίζει ότι μόνο αυτόν έκανε έξυπνο η μάνα του και ότι μπορεί μιά εταιρεία να κάνει τέτοια απλοϊκά κόλπα. Μα γιά να το κάνει αυτό θα έπρεπε να είναι εισαγόμενα όλα τα προϊόντα που πουλάει. Τα Lidl και ο Βασιλόπουλος όντως έχουν κάποια προϊόντα με ετικέττα δική τους που εισάγονται και των οποίων η πραγματική αξία δεν είναι δυνατόν να βρεθεί. Ομως η πλειοψηφία των προϊόντων προέρχονται από την Ελληνική αγορά. Αν εμφανισθεί μία εταιρεία, άσχετα αν είναι εμφανές από τον τίτλο της ότι σχετίζεται με τα Lidl ή όχι που να αγοράζει από την Ελλάδα και πουλάει στην Ελλάδα, θα γίνουν δύο πράγματα:ST48410 έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:50Ρωτάς αν το τρικ αυτό μπορεί να το κάνει ο Σκλαβενίτης με τον Μασούτη. Πως θα το κάνουν αφού δεν έχουν μητρική εταιρεία στο εξωτερικό σε χώρα χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή; Χάνω κάτι; Αυτό δεν χρειάζεται για να γίνει το κόλπο;ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:48Η μητρικη Lidl ειναισ την Γερμανια δεν ειναι στον Παναμα
- Αν αγοράζει από την Ελλάδα με παράδοση στην Ελλάδα θα τής επιβληθεί ΦΠΑ. Μη ούσα Ελληνική επιχείρηση δεν θα μπορεί να επιβάλει ΦΠΑ στον "πελάτη" της.
- Θα θεωρηθεί ότι έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα και θα φορολογηθεί εδώ, ανεξάρτητα από το που φέρεται να έχει την έδρα της.
- Πολλές από τις συναλλαγές θα κριθούν σαν πλασματικές και θα επιβληθούν πρόστιμα.
1.
- hellegennes
Ο Σκλαβενίτης και ο Μασούτης είναι ελληνικές επιχειρήσεις και σαφώς δεν κάνουν αυτό το τρικ. Δεν ξέρω αν το κάνει το Lidl, αν και υποθέτω ότι το γαμωκάνει και με το παραπάνω. Δυστυχώς για σένα δεν μπορείς να αρνηθείς την υπόθεση γιατί έχεις 0 δεδομένα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:45Kαι γιατι ειπαμε αυτο το τρικ το κανουντα Lidl και το Discount και οχι ο Σκλαβενιτης με τον Μασουτη ας πουμε;
Επισης θα ηθελα να μας εξηγησεις ποσο επικερδες ειναι να φτιαχνεις φετα Γαλπο στην Λαρισα να την Στελνεις στα Kευμαν να την υπεριμολογεις και αν την φερνεις πισω στην Ελλαδα υπερλιμολογημενη η να κανεις το ιδιο με Γιαουρτι που κανει την διαδρομη Ασαφεμπουργκ-Κευμαν-Αργος Ορεστικο
Τώρα, για τα 10 προϊόντα που πουλάει και παράγονται στον Έβρο, ε, δεν θα το κάνει. Δεν χάλασε κι ο κόσμος. Έχει τόσα γοτθικά σκουπίδια στον κατάλογό του, σιγά μην κολλήσει στην στάχτη στα μάτια των καταναλωτών του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τίποτα. Ζημιά της κάνει και έχω εξηγήσει πώς και γιατί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Άει στα τσακίδια δεν θέλω να έρχεστε βρωμιάρηδες.
από Niki » 25 Οκτ 2024, 09:50 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 51 Απαντήσεις
- 1086 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
25 Οκτ 2024, 20:45
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 212 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
01 Ιουν 2024, 19:55
-
-
Νέα δημοσίευση Δυο επιχειρήσεις που δεν αποτυγχάνουν ποτέ
από Unicex » 15 Δεκ 2024, 11:53 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 23 Απαντήσεις
- 676 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi
18 Δεκ 2024, 08:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Φωτιά και τσεκούρι για τις μικρές επιχειρήσεις!
από Frappezitis » 08 Απρ 2024, 07:00 » σε Οικονομία - 6 Απαντήσεις
- 550 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
26 Μάιος 2024, 17:50
-