Σας λέει τίποτα το σύγχρονο lifestyle για εύπορους;

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
νύχτα

Re: Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 28 Ιαν 2019, 22:18

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:20
Η ουσία είναι στην ανεμελιά
ν αγιάσει το στόμα σου

the comet the course the tail

Re: Σας λέει τίποτα το σύγχρονο lifestyle για εύπορους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 28 Ιαν 2019, 22:20

ο πιο πλούσιος άνθρωπος που γνώρισα προσωπικά και βγήκαμε και για κανά κρασί, έμενε σε ενοίκιο και δεν είχε αμάξι. είχε όμως γυρίσει όλο τον κόσμο. παντρεύτηκε στα 60+. φοβερός άνθρωπος. είχε βοηθήσει και πολύ κόσμο οικονομικά.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Ιαν 2019, 22:53

talaipwros έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:23
Naida έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:19
mao mao έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:15
Επί του θέματος.

Πολυτελή αυτοκίνητα δεν με ενδιαφέρουν.
Να μείνω σε βίλα δεν με ενδιαφέρει
Να κάνω διακοπές τύπου ανοίγω σαμπάνιες στη Μύκονο ή να πετάω πανέρια στο Ρέμο δεν με ενδιαφέρει.
Call girl, ναρκωτικά , party δεν με ενδιαφέρουν.
Δε μου λέει τίποτα το lifestyle των ευπόρων, και χρήματα να είχα δεν θα το ακουλουθούσα.
+1000
καλα, αφηνω τις ανοησιες για σαμπανιες και παρτυ και κολγκερλ και σου υπογραφω πως αν εχεις καλο αυτοκινητο/α και καλο μεγαλο σπιτι για 2 χρονια και τα συνηθισεις, ετσι και κανεις σοβαρο downsizing θα σε πιασει καταθλιψη
Μα δε διαφωνεί κάνεις μαζί σου. Απλά θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αποκτήσουν. Στην πραγματικότητα θεωρώ πως όταν μπορείς να τα αποκτήσεις θα τα αποκτήσεις. Δε λεει κανεις πως οποιοσδηποτε που εχει καλα εισοδηματα θα τα σκορπισει ολα σε υλικο upgrade, δε πιστεύω ομως πως κάποιος που θα βγάζει ένα πολύ καλό πόσο το χρόνο θα καταδέχεται να κάθεται σε σκισμενους καναπέδες ή σε ξεχαρβαλωμένο στρώμα.
Ναι και εννοείται ότι κάθε σοβαρό downsizing σε φθείρει ψυχολογικά, ειδικά αν έχεις ξαναζήσει με λίγα και ξέρεις πως είναι.
νύχτα έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:18
Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:20
Η ουσία είναι στην ανεμελιά
ν αγιάσει το στόμα σου
Ανέμελοι που να μη νοιάζονται για το πώς θα βγάλουν χρήματα;
Ναι.
Αυτοί είναι μόνο όσοι τους μπαίνουν κάθε μήνα στάνταρ χρήματα χωρίς να κουνησουν τον κωλο τους. Μη μου αναφέρεις την εξαίρεση της εξαιρεσης, αυτή υπάρχει για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όσους τύπους "υπερανω" έχω γνωρίσει είναι εξασφαλισμενοι από τα γεννοφάσκια τους.
Μαγκιά τους, τυχεροί, μακάρι να ήμουν κ εγώ έτσι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 28 Ιαν 2019, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 28 Ιαν 2019, 22:59

το δωματιο μου στη φοιτητικη εστι ειχε μεγεθος τουαλετας

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 28 Ιαν 2019, 23:01

Ερμής έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:53
Ναι.
Αυτοί είναι μόνο όσοι τους μπαίνουν κάθε μήνα στάνταρ χρήματα χωρίς να κουνησουν τον κωλο τους. Μη μου αναφέρεις την εξαίρεση της εξαιρεσης, αυτή υπάρχει για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όσους τύπους "υπερανω" έχω γνωρίσει είναι εξασφαλισμενοι από τα γεννοφάσκια τους.
να έχουν τόσα ώστε να υπάρχει μια σχετική ανεμελιά, εννοούσα

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 23:02

Δεν υφίσταται δωρεάν γεύμα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Ιαν 2019, 23:03

νύχτα έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:01
Ερμής έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:53
Ναι.
να έχουν τόσα ώστε να υπάρχει μια σχετική ανεμελιά, εννοούσα
Εδώ αλλάζει το πράγμα. Για τον καθένα είναι άλλο το όριο αυτό. Και επίσης τι ακριβώς θεωρείς ανεμελιά. Πιστεύεις πως ένας μεσος εργαζόμενος στην Ελλάδα μπορεί να ειναι ανεμελος;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 28 Ιαν 2019, 23:04

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:02
υπάρχουν όμως κληρονομιές.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 23:10

Dwarven Blacksmith έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:13

Θα συμφωνήσω!
Εάν δεν είσαι κληρονόμος, σώγαμπρος, δημόσιος υπάλληλος ή κάτι άλλο παρεμφερές, και ξεκινάς χωρίς πολλά έτοιμα, η οικονομική άνεση θέλει κυνήγι, ειδικά όσο μεγαλώνεις. Τί θέλω να πω; Το κυνήγι αυτό με την ανεμελιά δύσκολα συμβιβάζονται
Ούτε με αυτό διαφωνώ. Δεν νομίζω όμως ότι έχει νόημα να σκοτώνεσαι να βγάλεις χρήμα. Το νόημα του χρήματος είναι να μη σκοτώνεσαι. Αλλιώς, παράτα το.
Επί της αρχής, θα συμφωνήσω, με δύο επισημάνσεις: ότι το 'σκοτώνεσαι' σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, και ότι το χρήμα είναι ένα από τα αποτελέσματα του σκοτώματος. Δλδ υπάρχει και η δημιουργία. Καλό είναι, βέβαια, να συνδυάζονται... Επίσης, να γράψω και ότι θεωρώ ότι η ανεμελιά δεν έχει αξία εάν δεν προκύψει ως απόρροια κάματου και προσπάθειας για εύλογο χρονικό διάστημα. Είμαι πεπεισμένος, δε, ότι συνεχής και αδιάκοπη ανεμελιά από παιδικά χρόνια, σχολείο, τριτοβάθμια μέχρι καβάτζωμα σε δημόσιο ή άλλου είδους αργομισθία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συριζαϊσμό-ρακομελισμό και απομόνωση από την παραγωγή και τον σύγχρονο κόσμο

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 23:12

mao mao έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:04
28 Ιαν 2019, 23:02
υπάρχουν όμως κληρονομιές.
Ναι, οκ, τα γράψαμε αυτά, σύμφωνοι

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 28 Ιαν 2019, 23:12

the comet the course the tail έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:20
ο πιο πλούσιος άνθρωπος που γνώρισα προσωπικά και βγήκαμε και για κανά κρασί, έμενε σε ενοίκιο και δεν είχε αμάξι. είχε όμως γυρίσει όλο τον κόσμο. παντρεύτηκε στα 60+. φοβερός άνθρωπος. είχε βοηθήσει και πολύ κόσμο οικονομικά.
Κι εγώ προσωπικά τις πιο ωραίες στιγμές που έχω να θυμάμαι δεν σχετίζονται καθόλου μα καθόλου με χρήματα. Τα πιο ωραία ξενύχτια τα έχω κάνει στο σπιτι μου ή σε σπίτι φίλων με χύμα κρασί(από το καλό ) και απίστευτη παρέα. Ή σε περιπάτους με έναν καφέ στο χέρι και συζητήσεις από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Ή σε έρωτες απλούς χωρίς πολυτέλειες και ακριβά δώρα. Καλά τις οικογενειακές στιγμές δεν τις λογίζω καν. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κύριος παράγοντας ευτυχίας είναι οι άνθρωποι και η απουσία του χρήματος αδιάφορη.
Μερικών ανθρώπων βιάζεται η ψυχή μας να μπαίνει στην ουσία και αφήνουμε τα μικρά απέξω.
Άλλοι θέλουν την οικονομική άνεση,πολυτέλεια κτλ για να αισθανθούν τη ζωή. Για όλους εχει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 28 Ιαν 2019, 23:15

Ερμής έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:03

Εδώ αλλάζει το πράγμα. Για τον καθένα είναι άλλο το όριο αυτό. Και επίσης τι ακριβώς θεωρείς ανεμελιά. Πιστεύεις πως ένας μεσος εργαζόμενος στην Ελλάδα μπορεί να ειναι ανεμελος;
σαφώς είναι υποκειμενικό

καί το τί σου δημιουργεί αίσθηση ανεμελιάς, καί πώς θα την εξασφαλίσεις

Σατανικέ, ως προς την ανεμελιά έχεις περίπου δίκιο, γι αυτό
επισήμανα το "σχετική"

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 28 Ιαν 2019, 23:17

Το χρήμα έχει πολύ μεγάλο ρόλο στην ευτυχία. Και δεν εννοώ το υπερβολικό. Αλλά χωρίς λεφτά, ουδείς ευτυχισμένος.

Let them make the first mistake. We make the last move.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 28 Ιαν 2019, 23:22

Naida έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:12
the comet the course the tail έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:20
Κι εγώ προσωπικά τις πιο ωραίες στιγμές που έχω να θυμάμαι δεν σχετίζονται καθόλου μα καθόλου με χρήματα. Τα πιο ωραία ξενύχτια τα έχω κάνει στο σπιτι μου ή σε σπίτι φίλων με χύμα κρασί(από το καλό ) και απίστευτη παρέα. Ή σε περιπάτους με έναν καφέ στο χέρι και συζητήσεις από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Ή σε έρωτες απλούς χωρίς πολυτέλειες και ακριβά δώρα. Καλά τις οικογενειακές στιγμές δεν τις λογίζω καν. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κύριος παράγοντας ευτυχίας είναι οι άνθρωποι και η απουσία του χρήματος αδιάφορη.
Μερικών ανθρώπων βιάζεται η ψυχή μας να μπαίνει στην ουσία και αφήνουμε τα μικρά απέξω.
Άλλοι θέλουν την οικονομική άνεση,πολυτέλεια κτλ για να αισθανθούν τη ζωή. Για όλους εχει.
το κυνήγι για τα λεφτά σε κάνει μίζερο. αν έρθουν με τους ρυθμούς που έχει ο καθένας, έχει καλώς, χωρίς να θυσιάσεις τα όσα σε κάνουν άνθρωπο... αυτά που περιγράφεις κι εσύ δλδ.

το ιδανικό για μένα ως προς το βιοποριστικό θα ήταν κάτι συνεργατικό με ανθρώπους που ταιριάζεις και γουστάρεις... όπου επιλέγεις και δεν σε επιλέγουν... αλλά όπου μπαίνουν τα λεφτά στη μέση χαλάνε και σχέσεις, φιλίες... το έχω ζήσει και αυτό..

θα δούμε μωρέ...

Mole

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mole » 28 Ιαν 2019, 23:23

28 Ιαν 2019, 22:13

Θα συμφωνήσω!
Εάν δεν είσαι κληρονόμος, σώγαμπρος, δημόσιος υπάλληλος ή κάτι άλλο παρεμφερές, και ξεκινάς χωρίς πολλά έτοιμα, η οικονομική άνεση θέλει κυνήγι, ειδικά όσο μεγαλώνεις. Τί θέλω να πω; Το κυνήγι αυτό με την ανεμελιά δύσκολα συμβιβάζονται
Ούτε με αυτό διαφωνώ. Δεν νομίζω όμως ότι έχει νόημα να σκοτώνεσαι να βγάλεις χρήμα. Το νόημα του χρήματος είναι να μη σκοτώνεσαι. Αλλιώς, παράτα το.
Αυτό που λέει ο ΣΕ είναι ότι δε γίνεται να είσαι εκσυγχρονιστης χωρίς τέτοιες φετιχιστικες αντιλήψεις. Κανόνισε λοιπόν την πορεία σου.
So hab ich dich schon unbedingt

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών