Εμβόλιο: Ψηφοφορία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία
Όχι. Γενικά ενδέχεται να είχα γρίπη τελευταία φορά το 2009. Δεν ξέρω αν ήταν κοινή ή H1N1. Δεν επισκέφτηκα γιατρό γιατί είναι καθυστερημένοι 9 στους 10. Ιδίως οι παθολόγοι που είναι ειδικευμένοι στο να γνωρίζουν με λεπτομέρειες ακριβώς τίποτα.
Δεν είμαι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά έχω παρατηρήσει ότι ο οργανισμός μου δεν είναι εντελώς νορμάλ. Έχω τάση για αλλεργίες αλλά έχω σπάνια ιώσεις.
Αλλά τα συμπτώματα από EBV στα 20 ήταν βαρύτερα από το κανονικό και με μεγαλύτερη διάρκεια. Αν ασχολιόμουν με το συγκεκριμένο πεδίο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τους ρετροϊούς συγκεκριμένα.
Δεν είμαι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά έχω παρατηρήσει ότι ο οργανισμός μου δεν είναι εντελώς νορμάλ. Έχω τάση για αλλεργίες αλλά έχω σπάνια ιώσεις.
Αλλά τα συμπτώματα από EBV στα 20 ήταν βαρύτερα από το κανονικό και με μεγαλύτερη διάρκεια. Αν ασχολιόμουν με το συγκεκριμένο πεδίο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τους ρετροϊούς συγκεκριμένα.
- Otto Weininger
Nope.Spiros252 έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 00:16Το ότι πέρασα δύο ιώσεις μάλλον ισχυρών στελεχών δεν σημαίνει πως «ότι ήταν να πάθω το έπαθα» ;
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Θα κάνω, οκ.
Είναι κάτι συγκεκριμένο που θες να μάθεις;
Let them make the first mistake. We make the last move.
οταν βγούν πολλές και έχουμε και καλοκαιρινή και πασχαλινή γρίπη κλπ, θα κάνουμε πολλά εμβόλια ή ένα σαν ετήσιο μαντού;
Θέλω και εγώ.
* Αν όλο αυτό μάρκετινγκ της ευεξίας / θωράκισης του οργανισμού με τις βιταμίνες είναι πραγματικό ή υπερβολικό
* Αν έχει νόημα να προσθέσει βιταμίνες κάποιος που τρώει φρούτα και νωπά λαχανικά συστηματικά όλο το χρόνο
* Αν τα σκευάσματα τύπου σούπερ / έξτρα κλπ δόσεων προσφέρουν κάτι παραπάνω ή ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει ένα χ ποσό και το υπόλοιπο απορρίπτεται
Αυτα και γενικα ρε παιδι μου, τι γινεται, αξιζει; ειναι επικινδυνες; Γενικα ακογονται πολλα, πρεπει να κανεις παυσεις; καθημερινη χρηση δημιουργει προβληματα;ST48410 έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 01:14Θέλω και εγώ.
* Αν όλο αυτό μάρκετινγκ της ευεξίας / θωράκισης του οργανισμού με τις βιταμίνες είναι πραγματικό ή υπερβολικό
* Αν έχει νόημα να προσθέσει βιταμίνες κάποιος που τρώει φρούτα και νωπά λαχανικά συστηματικά όλο το χρόνο
* Αν τα σκευάσματα τύπου σούπερ / έξτρα κλπ δόσεων προσφέρουν κάτι παραπάνω ή ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει ένα χ ποσό και το υπόλοιπο απορρίπτεται
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν το έχω κάνει ποτέ. Μπορεί και να το χρειάζομαι με δεδομένο ότι εμφανίζω κνίδωση κάθε τόσο που συμπεριφέρεται σαν αυτοάνοσο.
Όττο για συμπληρώματα διατροφής θέλω κι εγώ να μάθω.
Όττο για συμπληρώματα διατροφής θέλω κι εγώ να μάθω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ας μη του χαλάσουμε το νήμα εδώ. Ας ανοίξει ένα άλλο όποτε έχει χρόνο να έχουμε τις απόψεις συγκεντρωμένες.
Σχετικά με τα εμβόλια μία απορία. Έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάποιες νόρμες που ακολουθούν υποχρεωτικά τα κράτη ή απλώς λαμβάνουν υπόψη τους οι κατά τόπους αρμόδιοι και χαράζουν την δική τους πορεία; Μπορεί να φοβάται κάποιος ότι επειδή στον ΠΟΥ έχει άκρες ή χ ή ψ φαρμακευτική που βγάζει το τάδε εμβόλιο θα έχουμε μεροληπτικές συμβουλές η θεωρείται απίθανο κάτι τέτοιο και σέβονται τα πορίσματά του όλοι;
Otto Weininger μπορω να κανω το εμβολιο gardasil-9 στο φαρμακειο σου;
Χαρακτηριστικο του η1ν1 ειναι οτι τα συμπτωματα ερχονται αποτομα. Εκει που εισαι μια χαρα ταβλιαζεσαι απο κουραση. Δεν ξερω αν ειναι καλυτερα αν κολλησεις να κανεις θεραπεια με tamiflu ή να περιμενεις να περασει μονο του.
- hellegennes
Δεν δίνει υποχρεωτικές οδηγίες. Κάθε κράτος συντάσσει δικές του. Να τι λέει το δικό μας υπουργείο και το ΚΕΕΛΠΝΟ:ST48410 έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 01:51Ας μη του χαλάσουμε το νήμα εδώ. Ας ανοίξει ένα άλλο όποτε έχει χρόνο να έχουμε τις απόψεις συγκεντρωμένες.
Σχετικά με τα εμβόλια μία απορία. Έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάποιες νόρμες που ακολουθούν υποχρεωτικά τα κράτη ή απλώς λαμβάνουν υπόψη τους οι κατά τόπους αρμόδιοι και χαράζουν την δική τους πορεία; Μπορεί να φοβάται κάποιος ότι επειδή στον ΠΟΥ έχει άκρες ή χ ή ψ φαρμακευτική που βγάζει το τάδε εμβόλιο θα έχουμε μεροληπτικές συμβουλές η θεωρείται απίθανο κάτι τέτοιο και σέβονται τα πορίσματά του όλοι;
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά σε άτομα που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:
1. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).
2. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
3. Παιδιά > 6 μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
Μεταμόσχευση οργάνων
Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
Χρόνια νεφροπάθεια
Νευρολογικά ή Νευρομυϊκά νοσήματα
4. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης.
5. Λεχωίδες
6. Θηλάζουσες
7. Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο των 40 kg/m2
8. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.
9. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
10. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, νεσύλλεκτων στις ένοπλες δυνάμεις, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.). Στρατεύσιμοι στα κέντρα κατάταξης και ειδικά όσοι κατατάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριο –Μάρτιο).
11. Επαγγελματίες όπως κτηνίατροι πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ε και για καμία συνταγή με κόκκινη γραμμή γ παράνομο εμπόριο στα Βαλκάνια
~~¥~~
-
Οτι μπορεις να παρεις απο το μουρουνελαιο,μπορεις να το παρεις τρωγοντας απλα 4 καρυδια.Nostalgia έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 00:28Otto μολις τελειωσεις με το θεμα του εμβολιου θελω να ανοιξεις ενα θεμα για τις βιταμινες/μουρουνελαια και να μας πεις την γνωμη σου....
Υπ'οψιν οτι ειμαι 41 και δεν εχω κανει ποτε μου εμβολιο γριπης, αυτο που εχω αντιληφθει αν και ειναι ασχετο, ειναι πως οταν γαμιεμαι στο καπνισμα τον χειμωνα στανταρ θα αρρωστησω, οταν το γυριζω στο ατμισμα ή καπνιζω ελαχιστα, δεν αρρωσταινω. Ο πατερας μου που παταει τα 80 εκανε φετος πρωτη φορα το εμβολιο, οι θειες μου που ειναι λιγο μεγαλυτερες το κανουν χρονια. Αυτο που εχω δει απο την μια θεια μου που το κανει συστηματικα καθε χρονο αρρωσταινει λιγοτερο απο την αλλη που το κανει περιστασιακα.
Ή και απο αμυγδαλα.
Οτι πιο φυσικο και Ελληνικο.

οχι.
μαλλον κακως δεν το κανω. δεν υπαρχει κανενας σοβαρος λογος που συμβαινει αυτο, απλως βαριεμαι, δε δινω σημασια, δεν ασχολουμαι.
επισης, ειμαι unbreakable.
δεν εχω πεσει στο κρεββατι, ουτε μια μερα, απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, δηλαδη εδω και 40 συναπτα ετη. (εκτος απο περιπτωσεις σπασμενων κοκκαλων)
αυτο με εχει κανει να αιθανομαι (εσφαλλμενα προφανως) αθανατος, και να μη δινω σημασια σε ασθενειες και στην προστασια μου απο αυτες. σιγουρα καποια στιγμη θα αρπαξω καμμια γερη και θα στρωσω χαρακτηρα, αλλα μεχρι τοτε, και για οσο αισθανομαι γερός και δυνατος, i cant be bothered, που λεν και στου χωργιομ.
μαλλον κακως δεν το κανω. δεν υπαρχει κανενας σοβαρος λογος που συμβαινει αυτο, απλως βαριεμαι, δε δινω σημασια, δεν ασχολουμαι.
επισης, ειμαι unbreakable.

αυτο με εχει κανει να αιθανομαι (εσφαλλμενα προφανως) αθανατος, και να μη δινω σημασια σε ασθενειες και στην προστασια μου απο αυτες. σιγουρα καποια στιγμη θα αρπαξω καμμια γερη και θα στρωσω χαρακτηρα, αλλα μεχρι τοτε, και για οσο αισθανομαι γερός και δυνατος, i cant be bothered, που λεν και στου χωργιομ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αγαπητε Σπυρο,το να ενας μακακας καταρχην ΔΕΝ παει στον νηματοθετη,αλλα σε αυτον που εγραψε οτι δεν εκανε το εμβολιο για να μην παθει αυτισμο,οποτε καταλαβαινεις το γιατι το εγραψα,εκτος και αν τρολαρει.Spiros252 έγραψε: ↑01 Φεβ 2019, 23:55Εσθήρ τί έχεις πάθει; Γιατί τα βάζεις με όλους; Απαγορεύεται οι μη υψηλού κινδύνου να κάνουν εμβόλιο;Εσθήρ έγραψε: ↑01 Φεβ 2019, 22:42Ναι,οντως να ενας μακακας...αλλα οταν η ψηφοφορια εχει τιτλο αν ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,περιλαμβανει ολο τον πληθυσμο και οχι την πραγματικοτητα,δηλαδη ΜΟΝΟ τις ειδικες ομαδες.Αυτο συμβαλει στην παραπληροφοριση.
Οποτε η σωστη ψηφοφορια εχει τιτλο:Οσοι ειστε σε ομαδα υψηλου κινδυνου και πρεπει να κανετε το αντιγριπικο,το κανατε;
Ετσι μαναρι μου .
Οσον αφορα το αν απαγορευεται οι μη υψηλου κινδυνου να κανουν το εμβολιο,σαφως και ΟΧΙ ουτε ειμαι αντιθετη σε αυτο.Ειμαι ομως αντιθετη σε νηματοθετες που ανοιγουν ενα θεμα αποπροσανατολιστικο,διοτι θα επρεπε να γραφει αν οι ομαδες υψηλου κινδυνου εκαναν το εμβολιο,καθως ετσι οπως το θετει φαινεται οτι ΟΛΟΙ πρεπει να το κανουμε,ενω δεν ειναι ετσι.
Και επισης ειμαι αντιθετη σε φαρμακοποιους να το παιζουν γιατροι σε φορα,ενω δεν ειναι αυτη η δουλεια τους.Ουτε κατα διαννοια η δουλεια τους,οι φαρμακοποιοι ΔΕΝ ειναι γιατροι.Ο μονος που μπορει να συστησει να κανει καποιος εμβολιο η να μην κανει,ειναι ο γιατρος,δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι αγαπητε σπυρο και λοιποι.
Την καλημερα μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1269 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
23 Δεκ 2024, 15:10
-
- 17 Απαντήσεις
- 583 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
08 Μάιος 2023, 12:54
-
- 0 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
22 Δεκ 2024, 13:27
-
-
Νέα δημοσίευση Online ψηφοφορία για το όνομα του κόμματος Κασσελάκη.
από Archer29 » 21 Νοέμ 2024, 07:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 192 Απαντήσεις
- 3545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Archer29
23 Νοέμ 2024, 14:32
-