Προφανώς. Μπορεί να ρωτήσεις δύο δίδυμα αδέλφια σε ποιο έθνος ανήκουν και να πάρεις δύο διαφορετικές απαντήσεις.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:13Αυτό που λες είναι τελείως αυθαίρετο. Με αυτόν τον ορισμό έθνος είναι όλη η Γη και έθνος είναι η ομάδα σου, η τάξη σου, η γενιά σου. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτό συνεπάγεται κουλά πράγματα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 00:11Ναι προφανώς και σημαίνει αυτό. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με έθνος και όχι με εθνότητα, αφού προτιμάς τον ελληνικό όρο.
Δηλαδή μια οργανωμένη κοινωνική οντότητα ανθρώπων που μοιράζονται ορισμένες ιδιότητες, όχι πάντα τις ίδιες.
O καλύτερος εθνικός ύμνος όλων των εποχών
- Dwarven Blacksmith
Re: O καλύτερος εθνικός ύμνος όλων των εποχών

- hellegennes
Άρα οι λέξεις δεν έχουν νόημα. Κι όλο αυτό για να αιτιολογήσεις ότι μπορεί να υπάρχει εθνικός ύμνος της ΕΕ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:16Από άποψη στίχων δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος ύμνος από τον ελληνικό. Άλλωστε όχι τυχαία είναι απόσπασμα από ένα εξαιρετικό ποίημα ενός από τους καλύτερους Έλληνες ποιητές όλων των εποχών.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Dwarven Blacksmith
Άλλο είναι το πόιντ μου. Οι λέξεις έχουν νόημα, γι αυτό προσέχουμε να μη λένε έθνος όταν εννοούμε εθνότητα.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:19Άρα οι λέξεις δεν έχουν νόημα. Κι όλο αυτό για να αιτιολογήσεις ότι μπορεί να υπάρχει εθνικός ύμνος της ΕΕ.
Αν έχεις κι εσύ τώρα την καλοσύνη, περιέγραψε μου τη διαφορά των δύο όρων.

Βρήκα και την μελωδιά που έλεγε ο ζουράρις οτι θα ταίριαζε περισσότερο στον ύμνο
SpoilerShow

είχε και μπόνους ανάλυση για το an die freude

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
αυτό είναι 

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
(✿ ♥‿♥)
Καλύτερος εθνικός ύμνος για μένα ο Σοβιετικός, αρκετά καλοί οι Γαλλικός, Γερμανικός και Ελληνικός.
Καλός και ο εθνικός ύμνος της Χιλής.
Καλός και ο εθνικός ύμνος της Χιλής.
O Ελληνικός έχει γαμάτους στίχους αλλά η μουσική του είναι σε πιο κάτω επίπεδο. Αν πάντως έκανε κανείς μια αγγλική μετάφραση στους στίχους και άλλαζε τη μουσική σύνθεση, το αποτέλεσμα θα ήταν να δημιουργηθεί, ίσως το πιο εμβληματικό κομμάτι στην ιστορία του Heavy Metal.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Τι ethnic group ρε μάστορη. Ο εθνικός αναφέρεται σαφέστατα σε έθνος. Ωστόσο βάλε national anthem of ee στο google και πες μου τι σου βγάζει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:59Εθνικός ύμνος = national anthem, όχι ethnic group anthem.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:48H Ρωσία έχει με διαφορά τον ομορφότερο μουσικά εθνικό ύμνο. H Θεία μουσική του Μπετόβεν είναι φυσικά εκτός συναγωνισμού αφού η ΕΕ δεν είναι έθνος.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Σωστό κι αυτό.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 21:03Εντάξει, αλλα δεν μπορείς να παίρνεις μουσική καταξιωμένη κιόλας, που για άλλο πράγμα γράφτηκε και να την παρουσιάζεις για εθνικό ύμνο. Το ανάλογο θα ήταν (όπως είπε και ο Ελληγενής) να πάρουν οι Ρώσοι την τελευταία στροφή απο τη Λίμνη των Κύκνων και να την ποζάρουν σαν εθνικό ύμνο.

Εγώ τρελαίνομαι για τον Ιταλικό

Όποτε τον ακούω (συνήθως στις τελετές απονομής του γκρανπρριξ), βάζω μακρόνια στην κατσαρόλα
Πάνος Σκουρλέτης
- hellegennes
Δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Το ίδιο πράγμα περιγράφουν, απλά η εθνότητα δεν έχει αναγνωρισμένο κράτος, όπως ήταν κάποτε οι Ισραηλινοί ή είναι σήμερα οι Κούρδοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:22Άλλο είναι το πόιντ μου. Οι λέξεις έχουν νόημα, γι αυτό προσέχουμε να μη λένε έθνος όταν εννοούμε εθνότητα.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:19Άρα οι λέξεις δεν έχουν νόημα. Κι όλο αυτό για να αιτιολογήσεις ότι μπορεί να υπάρχει εθνικός ύμνος της ΕΕ.
Αν έχεις κι εσύ τώρα την καλοσύνη, περιέγραψε μου τη διαφορά των δύο όρων.
Η ΕΕ δεν είναι ούτε έθνος ούτε εθνότητα ούτε εθνικότητα ούτε τίποτα. Είναι απλά κάτοικοι ενός συνόλου χωρών που διαμένουν στην ίδια ήπειρο και έχουν όλοι βασίσει τον πολιτισμό τους στις αρχές του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Κατά τα άλλα έχουν διαφορετική κουλτούρα, γλώσσα, ήθη, έθιμα, συνήθειες. Δηλαδή απολύτως καμμία σχέση με ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά. Πιο πολλά κοινά χαρακτηριστικά έχουν μεταξύ τους οι χώρες της Νοτίου Αμερικής παρά της Ευρώπης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νατσιός: Να επιστρέψουν στα σχολεία στολές, έπαρση σημαίας και εθνικός ύμνος
από Ίακχος » 11 Σεπ 2024, 21:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 110 Απαντήσεις
- 1777 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
12 Σεπ 2024, 20:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να γίνει το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι ο νέος εθνικός ύμνος της Ελλάδας 2.0.ΝΔ.
από Frappezitis » 08 Μαρ 2024, 23:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 149 Απαντήσεις
- 3229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
11 Μαρ 2024, 14:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση η πιο kosher κυβέρνηση όλων των εποχών?
από dna replication » 13 Νοέμ 2024, 00:45 » σε Διεθνής πολιτική - 35 Απαντήσεις
- 1552 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
21 Μαρ 2025, 23:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών
από georgebi » 12 Νοέμ 2024, 14:48 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 26 Απαντήσεις
- 581 Προβολές
-