BBC: Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: BBC: Υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 26 Φεβ 2019, 15:28

Σέλευκας έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:23
Εφόσον το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ως μακεδονική την γλώσσα που μιλάνε κάποιες περιοχές και εφόσον υπάρχει μακεδονικό έθνος τοτε υπάρχει και μακεδονικη μειοντητα.
Όχι γιατί σναγνωρίζουμε και την Γερμανική γλώσσα και δεν υπάρχει Γερμανική μειονότητα.
Υπήρχε πριν τον πόλεμο του 12 και έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών.
Υπήρχε μικρότερη μειονότητα και πριν το 1949 αλλά έγιναν κατσαπλιάδες και πρόλαβαν και την έκαναν πριν ενωθούν οι δύο λαβίδες του σχεδίου Κορωνίς στο Γράμμο.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 15:33

Σέλευκας έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:23
Εφόσον το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ως μακεδονική την γλώσσα που μιλάνε κάποιες περιοχές και εφόσον υπάρχει μακεδονικό έθνος τοτε υπάρχει και μακεδονικη μειοντητα.
Ακόμα και αν ήταν έτσι, όσοι ψηφίζουν Ουράνιο Τόξο (από 1500 μέχρι 2500) θα αποτελούσαν κοινότητα και όχι μειονότητα. Είναι αριθμητικό το θέμα, αλλά και η συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας. Κατά τα άλλα πρώην σλαβόφωνοι και δίγλωσσοι είναι εθνικά Έλληνες και δεν υπάρχει θέμα.

Από αυτά που αποδίδονται στον Φωκά στο άρθρο του BBC αρκετά είναι αλήθεια (όπως το ρετσινόλαδο επί Μεταξά). Έχει πει σε άλλο βίντεο που έχω δει και δεν το βάζω γιατί έχει το όνομα του, ότι έκανε δύο φορές εξορία. Μία στην διάρκεια του εμφυλίου και μία στην χούντα.

Γενικά στην δυτική Μακεδονία πολλοί έκαναν εξορία. Έχω μιλήσει με μερικούς που με εμπιστεύτηκαν γιατί ακόμα και τώρα είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 26 Φεβ 2019, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Φεβ 2019, 15:36

foscilis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 14:51

Η λέξη "τσελιγκας" πάντως είναι σλαβική. Τι διάολο, είχαν τουρκοκρατία για το όνομα της εθνότητάς τους και σλαβοκρατία για την πιο σημαντική κοινωνική τους δομή κι όλα αυτά ενώ ήταν αδούλωτοι πάνω στα βουνά;

Άσε μας με τον κάθε τρανίτρα και τους γραφικούς εθνογράφους που "αποδείκνυαν" αμόλυντη ελληνικότητα με παπαριές του τύπου "έχουν τετράγωνα τραπεζομάντιλα άρα είναι συνεχιστές της γεωμετρικής εποχής".
Μιλαμε για τσοπανηδες που ζουσαν νομαδικα στα βουνα.Δεν μιλαμε για πλουσιους προφεσορες και γλωσσολογους
Δεν ηξεραν οτι θα κρινεις εσυ την ελληνικοτητα τους αιωνες μετα απο το υπολογιστη σου βασιζομενος σε τρεις λεξεις που χρησιμοποιουσαν

Εγω γνωριζω οτι ειμαι Σαρακατσανος και απο μανα και απο πατερα και γνωριζω και το γενεαλογικο μου δεντρο και απο τις δυο πλευρες μεχρι τα μεσα του 17ου αιωνα
Ολοι Σαρακατσανοι ηταν σαλαγουσαν προβατα και ζουσαν σε καλυβια
Ξερουμε απο ποια οικογενεια ηταν ο καθενας που και σε ποιες περιοχες εστηναν καλυβια σε πολλες περιπτωσεις γνωριζουμε και τι περιουσια ειχε ο καθενας δηλαδη κατ ουσιαν ποσα προβατα
Ξερουμε πως βγηκε το επιθετο μας ποιες αλλαγες ειχε με την παροδο του χρονου κτλ κτλ
Εσυ γνωριζεις το"δεντρο σου"¨;

Εισαι ομως τοσο επιθετικος που ειμαι σιγουρος πως εχεις πεισει τον εαυτο σου οποτε τζαμπα συζηταμε

Το οτι καθεσαι ομως και βγαζεις πορισμα για την καταγωγη αλλων με μια απλη υποθεση του κωλου που εκτος απο αφελες ειναι και αλαζονικο

Ειμαστε στον 21ο αιωνα σε λιγο θα στειλουμε ανθρωπους στον ΑΡΗ και οι Σαρακατσανοι ακομη και τωρα σε μεγαλο ποσοστο παντρευονται με ατομα της ιδιας φυλης αλλα εσενα δεν σου λεει τιποτα αυτο
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 26 Φεβ 2019, 15:41

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:36
Μιλαμε για τσοπανηδες που ζουσαν νομαδικα στα βουνα.Δεν μιλαμε για πλουριους προφεσορες και γλωσσολογους
Δεν ηξεραν οτι θα κρινεις εσυ την ελληνικοτητα τους αιωνες μετα απο το υπολογιστη σου βασιζομενος σε τρεις λεξεις που χρησιμοποιουσαν

Εγω γνωριζω οτι ειμαι Σαρακατσανος και απο μανα και απο πατερα και γνωριζω και το γενεαλογικο μου δεντρο και απο τις δυο πλευρες μεχρι τα μεσα του 17ου αιωνα
Ολοι Σαρακατσανοι ηταν σαλαγουσαν προβατα και ζουσαν σε καλυβια
Ξερουμε απο ποια οικογενεια ηταν ο καθενας που σε ποιες περιοχες εστηναν καλυβια σε πολλες περιπτωσεις γνωριζουμε και τι περιουσιοα ειχε ο καθενας δηλαδη κατ ουσιαν ποσα προβατα
Ξερουμε πως βγηκε το επιθετο μας ποιες αλλαγες ειχε με την παροδο του χρονου κτλ κτλ

Εισαι ομως τοσο επιθετικος που ειμαι σιγουρος πως εχεις πεισει τον εαυτο σου οποτε τζαμπα συζηταμε

Το οτι καθεσαι ομως και βγαζεις πορισμα για την καταγωγη αλλων με μια απλη υποθεση του κωλου που εκτος απο αφελες ειναι και αλαζονικο
Σαρακατσάνος μου είπε ότι οι σαρακατσάνοι έχουν αναγνωριστεί ως η πιο αρχαία φυλή της Ευρώπης. Όλα αυτά μέχρι να εγκατασταθούν και να αρχίσουν τις προσμείξεις με άλλα φύλα. Βέβαια όλα αυτά είναι ''ζωολογία'', όρος που χρησιμοποίησε πρώτος ένας Έλληνας ιστορικός στις αρχές του προηγούμενου αιώνα για την καταγωγή εξ αίματος. Απ' όσο ξέρω οι σαρακατσάνοι είχαν την οφιολατρία, κάθε καλύβα είχε και ένα πουκάμισο φιδιού. Η οφιολατρία υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα.

Επειδή είσαι σαρακατσάνος και για να μην το θεωρήσεις προσβολή, δεν θα πω για την ενδογαμία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 26 Φεβ 2019, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 26 Φεβ 2019, 15:43

εγώ αναρωτιέμαι ποιο ακριβώς είναι το claim to Greek purity των Σαρακατσάνων (όπως και των Σουλιωτών). Δηλαδή τέλος πάντων το να κατοικείς απομονωμένος σε μικρά χωριά στα βουνά ή σαν νομάδας βοσκός κάνοντας ανθυγιεινά πολλή παρέα με το κοπάδι σου ήταν ΤΟ ελληνικό χαρακτηριστικό; Το κομμάτι που οι Έλληνες από το 900π.Χ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άρχισαν να ξεχωρίζουν ακριβώς επειδή δεν τα έκαναν όλα αυτά παρά ζούσαν σε πόλεις κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα είναι δυνατόν να μην το έχει προσέξει κανείς; Νομίζετε η Ιλιάδα είναι εγχειρίδιο κουρέματος αρνιών και ο Παρθενώνας στάνη;

Απ' ό,τι διαβάζω πολλοί μελετητές προσπάθησαν να βρουν παρόμοια παραδείγματα νομαδικής ζωής στην αρχαιότητα και πήραν όλοι τ' @@ μου. Για τον πολύ απλό λόγο ότι στην αρχαιότητα αν ήσουν φυλή νομαδικών ποιμένων και κατέβαινες με το κοπάδι σου από την Τύμφη στη Δωδώνη να βοσκήσει στα χωράφια των Δωδωναίων, οι Δωδωναίοι θα έσφαζαν όλους τους άντρες παρέα με τα αρνιά και στη συνέχεια θα έπαιρναν τις γυναίκες και τα παιδιά για σκλάβους κρατώντας τα καλύτερα κωλαράκια για πάρτη τους και πουλώντας τα καθιζήματα στο σκλαβοπάζαρο του μαντείου.

Αλλά ντάξει μωρέ, έχουνε τετράγωνα τραπεζομάντιλα άρα είναι απευθείας απόγονοι των καλλιτεχνών της Γεωμετρικής σχολής (που παρεμπιπτόντως είχε κέντρο την Αθήνα και περιοχή εξάπλωσης το αρχιπέλαγος του Αιγαίου) ΛΟΛ πορτσόβλαχοι.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Φεβ 2019, 15:46

Μιλαμε για τσοπανηδες που ζουσαν νομαδικα στα βουνα.Δεν μιλαμε για πλουσιους προφεσορες και γλωσσολογους
Και η Χατζημιχάλη, πλούσια ήταν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 26 Φεβ 2019, 15:48

foscilis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:43
της Γεωμετρικής σχολής (που παρεμπιπτόντως είχε κέντρο την Αθήνα και περιοχή εξάπλωσης το αρχιπέλαγος του Αιγαίου)
οφ τοπικ: ποια εποχή;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Φεβ 2019, 15:53

foscilis έγραψε:
εγώ αναρωτιέμαι ποιο ακριβώς είναι το claim to Greek purity των Σαρακατσάνων (όπως και των Σουλιωτών). Δηλαδή τέλος πάντων το να κατοικείς απομονωμένος σε μικρά χωριά στα βουνά ή σαν νομάδας βοσκός κάνοντας ανθυγιεινά πολλή παρέα με το κοπάδι σου ήταν ΤΟ ελληνικό χαρακτηριστικό; Το κομμάτι που οι Έλληνες από το 900π.Χ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άρχισαν να ξεχωρίζουν ακριβώς επειδή δεν τα έκαναν όλα αυτά παρά ζούσαν σε πόλεις κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα είναι δυνατόν να μην το έχει προσέξει κανείς; Νομίζετε η Ιλιάδα είναι εγχειρίδιο κουρέματος αρνιών και ο Παρθενώνας στάνη;

Απ' ό,τι διαβάζω πολλοί μελετητές προσπάθησαν να βρουν παρόμοια παραδείγματα νομαδικής ζωής στην αρχαιότητα και πήραν όλοι τ' @@ μου. Για τον πολύ απλό λόγο ότι στην αρχαιότητα αν ήσουν φυλή νομαδικών ποιμένων και κατέβαινες με το κοπάδι σου από την Τύμφη στη Δωδώνη να βοσκήσει στα χωράφια των Δωδωναίων, οι Δωδωναίοι θα έσφαζαν όλους τους άντρες παρέα με τα αρνιά και στη συνέχεια θα έπαιρναν τις γυναίκες και τα παιδιά για σκλάβους κρατώντας τα καλύτερα κωλαράκια για πάρτη τους και πουλώντας τα καθιζήματα στο σκλαβοπάζαρο του μαντείου.

Αλλά ντάξει μωρέ, έχουνε τετράγωνα τραπεζομάντιλα άρα είναι απευθείας απόγονοι των καλλιτεχνών της Γεωμετρικής σχολής (που παρεμπιπτόντως είχε κέντρο την Αθήνα και περιοχή εξάπλωσης το αρχιπέλαγος του Αιγαίου) ΛΟΛ πορτσόβλαχοι.
Όχι φόσι, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν είναι εγχειρίδια κουρέματος αρνιών αλλά το ότι ακόμη και ως μύθος αποδεικνύουν ότι η κτηνοτροφία ήταν μια από τις βασικές ιδιότητες του χώρου. Γιατί ακόμη και με αυτό το αφελές επιχείρημα της συγκέντρωσης των ανθρώπων στις πόλεις δείχνει να θεωρείς ότι όλοι οι κάτοικοι των πόλεων ήταν περιπατητές φιλόσοφοι, καλλιτέχνες κλπ που τρεφόντουσαν με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι τους.

Πρόσεχε λίγο τι γράφεις και άσε τους άσχετους πλατειασμούς για τους ζαίους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 26 Φεβ 2019, 15:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:53
foscilis έγραψε:

Όχι φόσι, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν είναι εγχειρίδια κουρέματος αρνιών αλλά το ότι ακόμη και ως μύθος αποδεικνύουν ότι η κτηνοτροφία ήταν μια από τις βασικές ιδιότητες του χώρου. Γιατί ακόμη και με αυτό το αφελές επιχείρημα της συγκέντρωσης των ανθρώπων στις πόλεις δείχνει να θεωρείς ότι όλοι οι κάτοικοι των πόλεων ήταν περιπατητές φιλόσοφοι, καλλιτέχνες κλπ που τρεφόντουσαν με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι τους.

Πρόσεχε λίγο τι γράφεις και άσε τους άσχετους πλατειασμούς για τους ζαίους.
Γιατί οι Γερμαναρούχτεν ήταν αθώοι στη Μακεδονία ;
Μου χρωστάς μιά εξήγηση.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Φεβ 2019, 16:02

foscilis έγραψε:

Να το παρουμε λιγο αναποδα
Τι μπορει να πεισει εσενα για το Greek Purity καποιων γενικα;
Δεν εχω καταλαβει επισης αν αμφισβητεις εκτος απο το Greek και το Purity για τους Σαρακατσανους
Δηλαδη δεχεσαι οτι ειναι Pure ειτε εχουν Ελ καταγωγη ειτε ειναι απογονοι Βικιγκ;
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 26 Φεβ 2019, 16:07

Εγώ δεν κρίνω την ελληνικότητά τους τώρα. Κρίνω τον βλακώδη κατά τη γνώμη μου ισχυρισμό ότι πρόκειται για ό,τι πλησιέστερο σε αρχαίους Έλληνες γηγενείς που διατηρούν αυθεντικά έθιμα και μαλακίες.

Είσαι ένας τσοπάνης που ζει νομαδικά στα βουνά. Είσαι αμόλυντος Έλλην από τη γεωμετρική φάκινγκ εποχή. Ονομάζετε την κοινωνική σας μονάδα Ορδή και τον αρχηγό σας Χαγάνο. Βρες τι δεν ταιριάζει στην εικόνα.
Αρκετά καλά. Το πιο παλιό γνωστό όνομα είναι Κυριάκος Μπότσαρης, γεννηθείς πιθανόν τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα. Αλλά γενικά έχω καταγωγή από 6 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Αθηναίους με παππούδες και προπαππούδες Αθηναίους (η γιαγιά μου είναι Μποτσαραία από τον πατέρα και Χανιώτισσα από τη μάνα). Τι να κάνουμε είχαμε τη συνήθεια να βρίσκουμε γκόμενα από την ίδια πόλη όχι από το ίδιο χωριό.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 26 Φεβ 2019, 16:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:16
Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:02

Εγώ για όλον αυτόν τον εσμό θα ζητούσα ψυχολογική εξέταση ή τουλάχιστον υπνωτισμό για να διαπιστωθεί ποιο σημείο της παιδικής ή ενήλικης ζωής τους προκάλεσε αυτό το πρόβλημα.

Πέρα από τη μεγάλη της κνε σχολή, που ήταν κάτι σαν τις μαγουλάδες για τους άρρενες.
:lol::+1:
Δεν κάνω πλάκα, το εννοώ.
Ούτε εγώ το είδα σαν πλάκα, εύστοχο ήταν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 26 Φεβ 2019, 16:12

brb και tyt έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:22
Chainis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 14:57
Επίσης ότι δεν ρίχνει μια ματιά να δει άλλες εικόνες Σαρακατσάνων, θέλει να του υπογράψει κάποιος ότι ειδικά αυτοί της φωτογραφίας είναι Σαρακατσάνοι.
Μετά θα ζητήσει και τεστ DNA. :lol:
Ως συνήθως βλακώδες τρολάρισμα. Είπε ο Γιαννόπουλος ότι είναι σαρακατσάνοι και νόμισα ότι είναι γνώστης.

Εσένα για παράδειγμα θα σε ρωτούσα πόσο πατριώτες ήταν οι Ταγματασφαλίτες. :D
Κι εγώ θα σε ρώταγα με ποια συνθήκη ο Χίτλερ έδωσε την Μακεδονία στους Βούλγαρους και γιατί δεν έχουν ζάντρουγκα οι Βούλγαροι, αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω ηλιθιότητες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Φεβ 2019, 16:13

wooded glade έγραψε:
26 Φεβ 2019, 15:57

Γιατί οι Γερμαναρούχτεν ήταν αθώοι στη Μακεδονία ;
Μου χρωστάς μιά εξήγηση.
:lol:

Προσπαθούσα να βρω σχέση με αυτό που έγραψα στον φόσι μέχρι που κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στο σχόλιο μου για το δημοσίευμα της Μαργαρώνη.

Αν κατάλαβες ότι μ' αυτό που έγραψα, αθώωνα τους γερμανορούχτεν στη Μακεδονία, έχεις κι εσύ χοντρό κόλλημα.
Γιατί το κάθε τι το βλέπεις σε σχέση τους γερμανορούχτεν και κάπου εκεί χάνεις το πόιντ γιατί όλοι οι άλλοι δεν το βλέπουν έτσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Φεβ 2019, 16:13

foscilis έγραψε:
26 Φεβ 2019, 16:07

Εγώ δεν κρίνω την ελληνικότητά τους τώρα. Κρίνω τον βλακώδη κατά τη γνώμη μου ισχυρισμό ότι πρόκειται για ό,τι πλησιέστερο σε αρχαίους Έλληνες γηγενείς που διατηρούν αυθεντικά έθιμα και μαλακίες.

Είσαι ένας τσοπάνης που ζει νομαδικά στα βουνά. Είσαι αμόλυντος Έλλην από τη γεωμετρική φάκινγκ εποχή. Ονομάζετε την κοινωνική σας μονάδα Ορδή και τον αρχηγό σας Χαγάνο. Βρες τι δεν ταιριάζει στην εικόνα.
Εχεις κανει μια προσωπικη παραδοχη
Πως η φυλετικη καθαροτητα πρεπει να συνυπαρχει και με γλωσσολογικη ( η γλωσσικη δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο καθοτι καταγομαι απο τσομπανηδες)καθαροτητα
Δεν μπορω να σε παρακολουθησω σε αυτην την αυθαιρετη παραδοχη που εχεις κανει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 26 Φεβ 2019, 16:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών