foscilis έγραψε: ↑26 Φεβ 2019, 14:51
Η λέξη "τσελιγκας" πάντως είναι σλαβική. Τι διάολο, είχαν τουρκοκρατία για το όνομα της εθνότητάς τους και σλαβοκρατία
για την πιο σημαντική κοινωνική τους δομή κι όλα αυτά ενώ ήταν αδούλωτοι πάνω στα βουνά;
Άσε μας με τον κάθε τρανίτρα και τους γραφικούς εθνογράφους που "αποδείκνυαν" αμόλυντη ελληνικότητα με παπαριές του τύπου "έχουν τετράγωνα τραπεζομάντιλα άρα είναι συνεχιστές της γεωμετρικής εποχής".
Μιλαμε για τσοπανηδες που ζουσαν νομαδικα στα βουνα.Δεν μιλαμε για πλουσιους προφεσορες και γλωσσολογους
Δεν ηξεραν οτι θα κρινεις εσυ την ελληνικοτητα τους αιωνες μετα απο το υπολογιστη σου βασιζομενος σε τρεις λεξεις που χρησιμοποιουσαν
Εγω γνωριζω οτι ειμαι Σαρακατσανος και απο μανα και απο πατερα και γνωριζω και το γενεαλογικο μου δεντρο και απο τις δυο πλευρες μεχρι τα μεσα του 17ου αιωνα
Ολοι Σαρακατσανοι ηταν σαλαγουσαν προβατα και ζουσαν σε καλυβια
Ξερουμε απο ποια οικογενεια ηταν ο καθενας που και σε ποιες περιοχες εστηναν καλυβια σε πολλες περιπτωσεις γνωριζουμε και τι περιουσια ειχε ο καθενας δηλαδη κατ ουσιαν ποσα προβατα
Ξερουμε πως βγηκε το επιθετο μας ποιες αλλαγες ειχε με την παροδο του χρονου κτλ κτλ
Εσυ γνωριζεις το"δεντρο σου"¨;
Εισαι ομως τοσο επιθετικος που ειμαι σιγουρος πως εχεις πεισει τον εαυτο σου οποτε τζαμπα συζηταμε
Το οτι καθεσαι ομως και βγαζεις πορισμα για την καταγωγη αλλων με μια απλη υποθεση του κωλου που εκτος απο αφελες ειναι και αλαζονικο
Ειμαστε στον 21ο αιωνα σε λιγο θα στειλουμε ανθρωπους στον ΑΡΗ και οι Σαρακατσανοι ακομη και τωρα σε μεγαλο ποσοστο παντρευονται με ατομα της ιδιας φυλης αλλα εσενα δεν σου λεει τιποτα αυτο