Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γράφτηκαν εργαστηριακά, δηλαδή για να ανεβούν άμεσα, με πρόβες Χορού, κλπ, κι όχι σε κάποιο μελαγχολικό γραφείο του Μέλανος Δρυμού με παρέα τη λαίδη ξεκωλιάρα, άρα, αν τα βγάλεις από τη σκηνή, πεθαίνουν.
Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?
Ordem e Progresso.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δεν διαφώνησα σ'αυτό
διαφώνησα στον εκχυδαϊσμό των εννοιών
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Άσχετο το ημερολόγιο που πήρα στα παιδιά ξεκίνησε με Θούριο του Βελεστινλή, συνέχισε με Μαραμπού του Καββαδία και τώρα είμαστε στους Μοιραίους του Βάρναλη.
Για να είμαι ειλικρινής αν είχε χαζά ποιηματάκια θα ήταν λίγο πιο κατάλληλο για 5 και 8 χρονών, άντε να τους εξηγήσεις για τη συφιλιδική πουτάνα στην Αίγυπτο. Ως side effect διάβασα για πρώτη φορά σοβαρά Καββαδία, τι ωραίο αυτό με τους 7 Νάνους.
αυτό μου το είχε τονίσει και η μάνα μου στο μάθημα (don't ask). Το αρχαίο θέατρο, τουλάχιστον αυτό των Αθηναίων ήταν πρωτίστως λαϊκό πανηγύρι και ριάλιτι, πηγαίναν όλοι και όλες[*] με τα κεφτεδάκια τους και περνούσαν κάμποσες μέρες σε απόλυτο πανζουρλισμό να βλέπουν τραβέλια με τρομακτικές μάσκες να υποκρίνονται διάφορα μυθικά πρόσωπα, ψηφίζοντας στο τέλος την καλύτερη παράσταση (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, φεύγοντας ο τύπος από την πίσω πόρτα για να μην τον λυντσάρουν). Και όλα αυτά με έντονο στοιχείο δεισιδαιμονίας/υπερφυσικού.Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γράφτηκαν εργαστηριακά, δηλαδή για να ανεβούν άμεσα, με πρόβες Χορού, κλπ, κι όχι σε κάποιο μελαγχολικό γραφείο του Μέλανος Δρυμού
Δεν υπάρχει κάτι αληθινά τόσο trash στη σύγχρονη εποχή.
[*] αυτό και μόνο, δηλαδή ότι ήταν ευπρόσδεκτες οι γυναίκες τα λέει όλα, πιο πάτος δεν έπαιζε στην αθηναϊκή κοινωνία από τις γυναίκες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 27 Φεβ 2019, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ήμουν έτοιμη να γράψω το δεύτερο με μια χαζοχαρούμενη σχεδόν βεβαιότητα και ξαφνικά σκέφτηκα τις πιθανές παρεκτροπές της σημερινής Τέχνης

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πρώτον τα έχω διαβάσει
Δεύτερον μου αρέσουν (,όχι όλα τα βιβλία του , αλλα μου άρεσαν αλλα όχι .)
Το κριτήριο μου είναι το τι μου άρεσε και το οχι με άκρως προσωπικά υποκειμενικά κριτήρια

- Υπερκουλτουριάρης
Συμφωνώ με τον Nero. Καιρός να απελευθερωθούμε σαν άνθρωποι και να κάνουμε ότι γουστάρουμε.
Εννοείτε πως όταν έχεις διαφημίσεις η Ανίτα και κάνουμε ζάπινγκ, αν πετύχουμε κανένα ντοκυμαντερ με φώκιες μας έρχεται να σπάσουμε την τηλεόραση. Είμαστε περήφανοι για αυτό!
Εννοείτε πως όταν έχεις διαφημίσεις η Ανίτα και κάνουμε ζάπινγκ, αν πετύχουμε κανένα ντοκυμαντερ με φώκιες μας έρχεται να σπάσουμε την τηλεόραση. Είμαστε περήφανοι για αυτό!
Αρα η άποψη μου αποκτά ισχύ και κυρος , ανάλογα με το πληθος των ατόμων που την υποστήριζουνΚουρκούας έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:36βεβαίως. το θέμα είναι ότι κανείς δε νοιάζεται για την άποψή σου, αν είσαι ο μόνος του τη συμμερίζεται. Αν είστε δύο, τουλάχιτον μπορείτε να πιείτε καμιά μπύρα παρέα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:14
Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;
Το οτι κάτι είναι κλασικό και παγκοσμίως ανεγνωρισμενο , δεν με υποχρεώνει να έχω την ίδια άποψη , αλλιως υα έπρεπε να ασπαστω και οποιαδήποτε άποψη είναι παγκόσμια και αναγνωρισμένη πχ το οτι υπάρχουν μάγια , φαντάσματα και θεϊκές οντότητες κλπ
Το οτι μια άποψη είναι ευρέως διαδεδομένη δεν με υποχρεώνει να την έχω κι εγώ δαν άποψη ..
Καο τελικά ποιοτικό είναι αυτό που θεωρουν οι πολλοί και έχει αναγνωρισθεί δημόσια ως ποιοτικό ..
ε, ναι, το ελάχιστο κριτήριο είναι να έχει ένα μίνιμουμ αριθμό υποστηρικτών. αλλιως δε καταδέχεται κανείς καν να σε βρίσει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:57Αρα η άποψη μου αποκτά ισχύ και κυρος , ανάλογα με το πληθος των ατόμων που την υποστήριζουνΚουρκούας έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:36βεβαίως. το θέμα είναι ότι κανείς δε νοιάζεται για την άποψή σου, αν είσαι ο μόνος του τη συμμερίζεται. Αν είστε δύο, τουλάχιτον μπορείτε να πιείτε καμιά μπύρα παρέα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:14
Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;
Το οτι κάτι είναι κλασικό και παγκοσμίως ανεγνωρισμενο , δεν με υποχρεώνει να έχω την ίδια άποψη , αλλιως υα έπρεπε να ασπαστω και οποιαδήποτε άποψη είναι παγκόσμια και αναγνωρισμένη πχ το οτι υπάρχουν μάγια , φαντάσματα και θεϊκές οντότητες κλπ
Το οτι μια άποψη είναι ευρέως διαδεδομένη δεν με υποχρεώνει να την έχω κι εγώ δαν άποψη ..
αν και στις μέρες μας, ανοίγεις ένα κανάλι στο γιουτιούμπ και μπορείς να βρεις 10-20 σύντρφους στο χαλαρό για οποιαδήποτε άποψη.
θες να πεις δεν είναι ενδογενές του έργου, αλλά αφορά την κοινωνία. δεν είναι προφανές ότι ένα καλλιτεχνικό έργο απευθύνεται σε μια κοινωνία, από μόνο του είναι πέντε υλικά ατάκτως εριγμένα.
Αρα το βιβλιο του Ντάνου , είναι πιο ποιοτικό απο τα βιβλια του Καντ !!!!
..σύμφωνα με το αρχικό ποστ του νηματοθετη !!!

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
μπορεί να ισχύει αυτό, σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Μεγάλη συζήτηση για το ποιο είναι λαϊκό και ποιο σκουπιδαριό. Ο Παπαδιαμάντης είναι 100% λαϊκός και 100% ποιοτικός, ας πούμε.
Γενικά, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά, κατα κάποιο τρόπο, κριτήρια ή μάλλον τεχνοκρατικά, τα οποία σε βοηθούν να κατατάξεις ένα έργο στα ποιοτικά ή στο σκουπιδαριό.
Γενικά, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά, κατα κάποιο τρόπο, κριτήρια ή μάλλον τεχνοκρατικά, τα οποία σε βοηθούν να κατατάξεις ένα έργο στα ποιοτικά ή στο σκουπιδαριό.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Τα σντικειμενικα κριτήρια για ενα λογοτεχνικό έργο ποιος τα καθορίζει ;ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 16:11Μεγάλη συζήτηση για το ποιο είναι λαϊκό και ποιο σκουπιδαριό. Ο Παπαδιαμάντης είναι 100% λαϊκός και 100% ποιοτικός, ας πούμε.
Το ίδιο έπαθα το σαββατοκύριακο στης πεθεράς μου, που πέτυχα ένα καλεντάρι του 2008, από καθολική εκκλησία, με γαμάτα κείμενα, και είπα να της το φάω, αλλά τη λυπήθηκα, γιατί ξέρω πως δε μου χαλά χατήρι, και το ήθελε όμως το ημερολόγιο.foscilis έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:52Άσχετο το ημερολόγιο που πήρα στα παιδιά ξεκίνησε με Θούριο του Βελεστινλή, συνέχισε με Μαραμπού του Καββαδία και τώρα είμαστε στους Μοιραίους του Βάρναλη.
Για να είμαι ειλικρινής αν είχε χαζά ποιηματάκια θα ήταν λίγο πιο κατάλληλο για 5 και 8 χρονών, άντε να τους εξηγήσεις για τη συφιλιδική πουτάνα στην Αίγυπτο. Ως side effect διάβασα για πρώτη φορά σοβαρά Καββαδία, τι ωραίο αυτό με τους 7 Νάνους.
Σκέψου μόνο πως πετούσαν μέχρι και πέτρες στους ηθοποιούς. Κανονικό πανηγύρι (κυριολεκτικά, στον άη Διόνυσο). Λέγεται πως ο Αριστοφάνης έπαιξε ο ίδιος τον Παφλαγόνα στους Ιππής (ναι, με ήτα) επειδή όλοι οι ηθοποιοί αγαπούσαν τη ζωούλα τους και δε θέλαν λιντσάρισμα. Η αρχαία κλασική Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με συνεδρίαση της βρετανικής βουλής παρά με πίνακα ρομαντικού φιλέλληνα.αυτό μου το είχε τονίσει και η μάνα μου στο μάθημα (don't ask). Το αρχαίο θέατρο, τουλάχιστον αυτό των Αθηναίων ήταν πρωτίστως λαϊκό πανηγύρι και ριάλιτι, πηγαίναν όλοι και όλες[*] με τα κεφτεδάκια τους και περνούσαν κάμποσες μέρες σε απόλυτο πανζουρλισμό να βλέπουν τραβέλια με τρομακτικές μάσκες να υποκρίνονται διάφορα μυθικά πρόσωπα, ψηφίζοντας στο τέλος την καλύτερη παράσταση (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, φεύγοντας ο τύπος από την πίσω πόρτα για να μην τον λυντσάρουν). Και όλα αυτά με έντονο στοιχείο δεισιδαιμονίας/υπερφυσικού.
Δεν υπάρχει κάτι αληθινά τόσο trash στη σύγχρονη εποχή.
[*] αυτό και μόνο, δηλαδή ότι ήταν ευπρόσδεκτες οι γυναίκες τα λέει όλα, πιο πάτος δεν έπαιζε στην αθηναϊκή κοινωνία από τις γυναίκες.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν χανεται τετοιο κελεπουρι για ενοικιαση
από Μαδουραίος » 15 Ιουν 2024, 22:55 » σε Κοινωνικά θέματα - 101 Απαντήσεις
- 3387 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
18 Ιουν 2024, 22:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση τέτοιο γαμησι θελαν τα μουνια στο 90
από jackie Daniels » 22 Ιαν 2025, 22:33 » σε Κοινωνικά θέματα - 317 Απαντήσεις
- 5897 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Scouser
17 Απρ 2025, 10:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έχετε βγάλει συναγρίδα σε τέτοιο μέγεθος ;
από Μαδουραίος » 14 Αύγ 2024, 13:21 » σε Κοινωνικά θέματα - 21 Απαντήσεις
- 937 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jackie Daniels
24 Ιαν 2025, 16:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εσεις θα κανατε προσπεραση σε τετοιο δρομο?
από Μαδουραίος » 16 Ιουν 2024, 11:57 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 26 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
17 Ιουν 2024, 08:50
-