Μπράβο στους Ρωμαίο καθολικούς!

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Μπράβο στους Ρωμαίο καθολικούς!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 28 Φεβ 2019, 21:35

Εσθήρ έγραψε:
28 Φεβ 2019, 20:57
taliban έγραψε:
27 Φεβ 2019, 23:56
Τα παιδιά να μην πειράζουν και τα υπόλοιπα άστα.
----------------------------------------
Αλήθεια, πάνω στην Αθωνιάδα όλα good ;
Σωστο,αλλα να μην βγαινουν μετα κατι αμβροσιοι και αφοριζουν και καταριουνται τους ομοφυλοφυλους.Διοτι οι μισοι εκει μεσα τετοιοι ειναι.Και ας ειναι,αλλα οπως λες καταρχην μακρια απο παιδια,αλλα μακρια και απο φαρισαισμους.Οχι κουκλιτσα μου μην αφοριζεις τους ομοφυλοφυλους οταν οι μισοι απο εσας την κουνανε την συκια.Ντροπη.
Για τον φαρισαισμο να τους ελέγξουν οι δικοί τους.
Γιατί αν το κάνουμε εμείς : κακοι άθεοι κλαψ κλαψ.
Αλλά όπως βλέπεις ΔΕΝ...
κοίτανε κάποιοι να το ρίξουν εκ του πονηρού...και έπειτα εκ Θεού......! Κατά την γνωστή συνήθεια τους όταν αρχίζουν τα ζόρια μίστερ lonelyrider

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Φεβ 2019, 22:22

Nandros έγραψε:
27 Φεβ 2019, 23:43
'
Οι δικοί μας απέφυγαν αυτή την ιστορία ; τον γάμο των ιερέων.
Στις ψηλότερες βαθμίδες η ομοφυλοφιλία δίνει και παίρνει.
Για την παιδοφιλία κάποια σάπια είχαν βγάλει στην φόρα - μαζί με την ομοφυλοφιλία - οι Καρατζαφέρης και ο Ζούγκλας, αλλά φαίνεται πως το φαινόμενο της πρώτης δεν είναι τόσο εκτεταμένο όπως στους καθολικούς.

Όσοι δεν έχουν δει την ταινία Spotlight, να την δουν.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η εξειδίκευση: Καθολικοί=παιδοφιλία / Ορθόδοξοι=ομοφυλοφιλία.
Και γιατί το ιερατείο έχει αυξημένα ποσοστά σε σχέση μ,ε τους λαϊκούς; Το είχαν το χούι και άνθισε ή το απέκτησαν;
.
Τους μοναχούς, γενικά το ράσο, τους πολεμάει πολύ το σαρκικό πάθος. Δίνουν μαχες
Στις αρχές κυρίως
Δε το γνώριζες;

Μετά αρχίζουν οι πνευματικες αναβάσεις που κερδίζονται με καταπολέμηση παθων

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 28 Φεβ 2019, 22:27

Νάνδρος, να σου κάνω μια ερώτηση ρε μάγκα (αν επιτρέπεις τον ενικό βέβαια, εγώ είμαι μικρότερός σου); Αλλά θέλω να απαντήσεις ειλικρινά, όσο ειλικρινά γίνεται σε έναν διαδικτιακό διάλογο.

Από κάποια λεγόμενά σου συμπέρανα ότι είσαι έμπειρος ναυτικός. Έχω γνωρίσει ναυτικούς που έξι μήνες είναι στη θάλασσα και έξι μήνες στο έδαφος. Πήγανε ως Βραζιλία και ως Κίνα. Πες μας και εσύ που πήγες αν θέλεις. Η ερώτησή μου είναι καλοπροαίρετη.

Ήθελα να σε ρωτήσω. Ένιωσες ποτέ καμία στιγμή έντονο φόβο στη θάλασσα; Ας πούμε σε περίπτωση τρικυμίας; Άγριας τρικυμίας και βροχής.
Αν ένιωσες ποτέ φόβο, είχες την ανάγκη να επικαλεστείς ένα ανώτερο ον, π.χ. τον Χριστό ή τον Ποσειδώνα; Πως αντιμετώπισες την κατάσταση;

Εγώ π.χ. κάθε φορά που μπαίνω σε πλοίο, φοβάμαι ότι θα βυθιστεί. Σε αεροπλάνο ότι θα πέσει και σε τρένο ότι θα εκτροχιαστεί. Κάποιοι άλλοι δεν ανεβαίνουν καν από φόβο σε πλοίο ή σε αεροπλάνο.

Αυτή ήταν η αγαθή και καλοπροαίρετη ερώτησή μου.
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Φεβ 2019, 23:19

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
28 Φεβ 2019, 22:27
Νάνδρος, να σου κάνω μια ερώτηση ρε μάγκα (αν επιτρέπεις τον ενικό βέβαια, εγώ είμαι μικρότερός σου); Αλλά θέλω να απαντήσεις ειλικρινά, όσο ειλικρινά γίνεται σε έναν διαδικτιακό διάλογο.

Από κάποια λεγόμενά σου συμπέρανα ότι είσαι έμπειρος ναυτικός. Έχω γνωρίσει ναυτικούς που έξι μήνες είναι στη θάλασσα και έξι μήνες στο έδαφος. Πήγανε ως Βραζιλία και ως Κίνα. Πες μας και εσύ που πήγες αν θέλεις. Η ερώτησή μου είναι καλοπροαίρετη.

Ήθελα να σε ρωτήσω. Ένιωσες ποτέ καμία στιγμή έντονο φόβο στη θάλασσα; Ας πούμε σε περίπτωση τρικυμίας; Άγριας τρικυμίας και βροχής.
Αν ένιωσες ποτέ φόβο, είχες την ανάγκη να επικαλεστείς ένα ανώτερο ον, π.χ. τον Χριστό ή τον Ποσειδώνα; Πως αντιμετώπισες την κατάσταση;

Εγώ π.χ. κάθε φορά που μπαίνω σε πλοίο, φοβάμαι ότι θα βυθιστεί. Σε αεροπλάνο ότι θα πέσει και σε τρένο ότι θα εκτροχιαστεί. Κάποιοι άλλοι δεν ανεβαίνουν καν από φόβο σε πλοίο ή σε αεροπλάνο.

Αυτή ήταν η αγαθή και καλοπροαίρετη ερώτησή μου.
Ξεκαθαρίζω πως όσα έχω γράψει για πάρτη μου, εδώ και στο παλιό, είναι μόνο αλήθεια, μέχρι του ορίου των προσωπικών δεδομένων. Και επειδή σέβομαι τον εαυτό μου δεν θα τολμούσα να γράψω μπούρδες ή παραμύθια ή υπερβολές και να ξεφτιλιστώ στον τυχόντα φίλο/γνωστό μου, που πιθανόν θα μπει εδώ και θα με διαβάσει.
Στα καράβια ταξίδεψα μεταξύ '71-'78. Μετά βγήκα στα γραφεία, όπου παρέμεινα μέχρι το '11, με διάλειμμα μιας 5ετίας στην Βραζιλία.
Πήγα σε σχεδόν 40 χώρες ανά τον κόσμο, σε κάποιες πολλές φορές και σε διάφορα λιμάνια τους. Τότε μέναμε πολύ χρόνο στα λιμάνια και βγαίναμε έξω και γνωρίζαμε κόσμο.
Μου έτυχαν κάμποσα, από ένα πολύ σοβαρό - δεν είναι του παρόντος, ένεκα προσωπικό δεδομένο - και πολλά αρκετά σοβαρά. Δεν επικαλέστηκα θεό/ χριστό, δεν ένοιωσα τέτοια ανάγκη. Σκεπτόμουν τρόπους αντίδρασης, τί μέτρα θα πάρω.
Μόνο μια φορά ένοιωσα μεγάλο τρόμο για ένα ανεξήγητο - αρχικά - φαινόμενο που είδα: Νύχτα, πλησιάζοντας το Γιβραλτάρ με κατεύθυνση τον Ατλαντικό, ξαφνικά βλέπω δεξιά μια τεράστια και έντονα φωτεινή κηλίδα να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας με απίστευτη ταχύτητα και να χάνεται. Στέγνωσε το στόμα μου και ανασηκώθηκαν οι τρίχες, ένεκα ο φόβος του αγνώστου. Πάλι δεν επικαλέστηκα θεό/ χριστό, αλλά προσπάθησα να δώσω λογική εξήγηση του τί είδα. Δεν πρόλαβα να το καλοσκεφτώ και νάσου πάλι τα ίδια. Οπότε επικράτησε η ψυχραιμία και άρχισα να ψάχνομαι.
Τελικά κατάλαβα ότι ήταν φως από παράθλαση (ελάττωμα φακού ίσως) κάποιου ισχυρού φάρου στην περιοχή. Ένας φάρος στρέφεται με μεγάλη γωνιακή ταχύτητα και όσο μεγαλύτερη η απόσταση, τόσο πιο γρήγορα "φαίνεται" πως τρέχει η δέσμη του. Αφού έριξα τα πρέποντα μπινελίκια στον εαυτό μου, ηρέμησα.
Κάποιος άλλος μπορεί να έβλεπε θαύμα, ούφο, νεφελίμ, οτιδήποτε.
Έχω τετράγωνη λογική και τις απαραίτητες γνώσεις λειτουργίας καραβιού, πλοίου, αεροπλάνου, κλπ, ώστε να μην σκέφτομαι πρώτα το κακό. Εννοείται πως δεν κάνω μαλακίες, πχ με το αυτοκίνητο, δεν προκαλώ την ύβρι.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Μαρ 2019, 08:00

Nandros έγραψε:
28 Φεβ 2019, 23:19
....................................
Έχω τετράγωνη λογική και τις απαραίτητες γνώσεις λειτουργίας καραβιού, πλοίου, αεροπλάνου, κλπ, ώστε να μην σκέφτομαι πρώτα το κακό. Εννοείται πως δεν κάνω μαλακίες, πχ με το αυτοκίνητο, δεν προκαλώ την ύβρι.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
.

Απάβγασμα αντιφατικής και αλληλοσυγκρουόμενης σκέψης. Και τετράγωνο λογικός και φοβάμαι την "ύβρι" στους "θεούς".

Σε ευχαριστούμε Nandros για τις κορυφαίες στιγμές γέλιου που μας χαρίζεις.

:p3:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 01 Μαρ 2019, 08:36

Οι ρωμαιοκαθολικοί πάντα ήταν παρασάγγας μπροστά από τους ορθόδοξους σκοταδιστές, για αυτό και οι καθολικές χώρες γνώρισαν ανάπτυξη σε σύγκριση με τις ορθόδοξες χώρες, και ο καθολικισμός εξαπλωνόταν περισσότερο ακόμα και σε βάρος της ορθοδοξίας. Υπάρχουν ορθόδοξοι που έγιναν καθολικοί, αλλά καθολικοι που να έγιναν ορθόδοξοι δεν υπάρχουν. Βλέπε Ουνία

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Μαρ 2019, 09:01

Υπάρχουν καθολικοί που έγιναν ορθόδοξοι.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 01 Μαρ 2019, 09:47

bluerose έγραψε:
01 Μαρ 2019, 09:01
Υπάρχουν καθολικοί που έγιναν ορθόδοξοι.
Ποιοι ειναι αυτοι;

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 01 Μαρ 2019, 11:14

Προσωπικά δεν γνωρίζω, κάνουν ομολογία δημόσια κι έχει κι ιερείς

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 01 Μαρ 2019, 15:40

DIOMEDESGR έγραψε:
01 Μαρ 2019, 08:00
Nandros έγραψε:
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Απάβγασμα αντιφατικής και αλληλοσυγκρουόμενης σκέψης. Και τετράγωνο λογικός και φοβάμαι την "ύβρι" στους "θεούς".

Άντε χέσε παραπέρα ρε νταλάρα χριστιανοταλιμπάνε!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Μαρ 2019, 19:26

Nandros έγραψε:
01 Μαρ 2019, 15:40
Μπαμ κάνει η Πατρινή Ναυτική αστική ευγένεια! Όλοι η μούργα "αφρόκρεμα" έχει μαζευτεί στην πόλη αυτή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 01 Μαρ 2019, 20:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 01 Μαρ 2019, 19:28

taliban έγραψε:
28 Φεβ 2019, 21:35
Εσθήρ έγραψε:
28 Φεβ 2019, 20:57
taliban έγραψε:
27 Φεβ 2019, 23:56
Τα παιδιά να μην πειράζουν και τα υπόλοιπα άστα.
----------------------------------------
Αλήθεια, πάνω στην Αθωνιάδα όλα good ;
Σωστο,αλλα να μην βγαινουν μετα κατι αμβροσιοι και αφοριζουν και καταριουνται τους ομοφυλοφυλους.Διοτι οι μισοι εκει μεσα τετοιοι ειναι.Και ας ειναι,αλλα οπως λες καταρχην μακρια απο παιδια,αλλα μακρια και απο φαρισαισμους.Οχι κουκλιτσα μου μην αφοριζεις τους ομοφυλοφυλους οταν οι μισοι απο εσας την κουνανε την συκια.Ντροπη.
Για τον φαρισαισμο να τους ελέγξουν οι δικοί τους.
Γιατί αν το κάνουμε εμείς : κακοι άθεοι κλαψ κλαψ.
Αλλά όπως βλέπεις ΔΕΝ...
κοίτανε κάποιοι να το ρίξουν εκ του πονηρού...και έπειτα εκ Θεού......! Κατά την γνωστή συνήθεια τους όταν αρχίζουν τα ζόρια μίστερ lonelyrider
Απαντώ ταυτόχρονα και στον DIOMEDESGR.

Κατ αρχήν δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Αλλά:

1) Δεν είναι τόσα πολλά όσο τα παρουσιάζουν οι πολέμιοι της οι οποίοι κάνουν την τρίχα τριχιά και βγάζουν ντινκιντάνγκες τους μισούς ιερείς όπως για παράδειγμα στην ανωτέρω παράθεση.
2) Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Η ενάρετη ζωή κάνει τον παπά, παπά. Άρα αν ένας παπάς είναι διεφθαρμένος , δεν το χρεώνεται η Εκκλησία αλλά ο ίδιος. Η Εκκλησία οφείλει να τον απομακρύνει με τουλάχιστον αποσχηματισμό διότι είναι ανάξιος ως ιερέας,σκανδαλίζει γενικότερα και δίνει πάτημα στους χριστιανομάχους.
3) Είναι κλασσική τακτική των πολεμίων της Εκκλησίας να μην στέκονται στο τεράστιο επί παραδείγματι φιλανθρωπικό έργο της (πέραν του σωτηριολογικού της που είναι και ο σκοπός της ύπαρξής της) αλλά να ψάχνουν αφορμές και κακώς κείμενα για να τη διασύρουν. Κι αντί να βγάλουν το δοκάρι που έχουν στα μάτια τους , ασχολούνται με το σκουπιδάκι στο μάτι του άλλου οι υποκριτές, όπως είπε και το αψευδές στόμα του Χριστού.

Μακάρι βέβαια να μην υπήρχαν καθόλου τέτοια φαινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας, αλλά ως άνθρωποι και κάποιοι ιερείς , αμαρτάνουν δυστυχώς.
Οι πλειοψηφία αυτών όμως είναι καλοί άνθρωποι. Εγώ τουλάχιστο αυτό αποκομίζω μετά από χρόνια ως μέλος της του Χριστού Εκκλησίας.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 01 Μαρ 2019, 19:44

lonelyrider έγραψε:
01 Μαρ 2019, 19:28
2) Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Η ενάρετη ζωή κάνει τον παπά, παπά. Άρα αν ένας παπάς είναι διεφθαρμένος , δεν το χρεώνεται η Εκκλησία αλλά ο ίδιος. Η Εκκλησία οφείλει να τον απομακρύνει με τουλάχιστον αποσχηματισμό διότι είναι ανάξιος ως ιερέας,σκανδαλίζει γενικότερα και δίνει πάτημα στους χριστιανομάχους.
Εννοείς οι ανώτατοι. Εκκλησία ωστόσο είσαστε όλοι. Και οι απλοί πιστοί.
Η αλήθεια πάνω σε αυτό είναι πως σας έχουν φεσώσει την ιεροκατάκριση σαν αμάρτημα και δεν μπορείτε να εκφέρεται άποψη πόσο μάλλον να κρίνεται έναν διεφθαρμένο ιερέα καθ ότι σας έχουν πείσει πως τα δήθεν μυστήρια έχουν ισχύ και άλλα τέτοια κουλά.
Ρεαλισμός και επαναφορά στην πραγματικότητα: Ως πιστοί δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα και το αφήνετε γενικά και αόριστα στον Θεό.
3) Είναι κλασσική τακτική των πολεμίων της Εκκλησίας να μην στέκονται στο τεράστιο επί παραδείγματι φιλανθρωπικό έργο της (πέραν του σωτηριολογικού της που είναι και ο σκοπός της ύπαρξής της) αλλά να ψάχνουν αφορμές και κακώς κείμενα για να τη διασύρουν. Κι αντί να βγάλουν το δοκάρι που έχουν στα μάτια τους , ασχολούνται με το σκουπιδάκι στο μάτι του άλλου οι υποκριτές, όπως είπε και το αψευδές στόμα του Χριστού.
Η οποιαδήποτε μορφή κριτικής ή αντίθετης άποψης από τα της Εκκλησίας αυτομάτως σε κάνει και πολέμιο της; Σέκτα είστε ; (ρητορικό ερώτημα).
Κανείς δεν παραβλέπει σοβαρό έργο συγκεκριμένων ιερέων όπως του π.Αντώνιου στην Κιβωτό ή έναν σύγχρονο ιερέα που προσεγγίζει τα πράγματα τελείως διαφορετικά απ ότι οι παλιοί, τον π.ανδρέα κονάνο. Αλλά εδώ εσύ πετάς την μπάλα στην εξέδρα προτάσσοντας την φιλανθρωπία ως απάντηση στα χοντρά που συμβαίνουν ΚΑΙ στην δική σας Εκκλησία.

Αυτό ναι, είναι εκ του πονηρού πράγμα αντίθετο προς την χριστιανική νοοτροπία.
Μακάρι βέβαια να μην υπήρχαν καθόλου τέτοια φαινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας, αλλά ως άνθρωποι και κάποιοι ιερείς , αμαρτάνουν δυστυχώς.
Οι πλειοψηφία αυτών όμως είναι καλοί άνθρωποι. Εγώ τουλάχιστο αυτό αποκομίζω μετά από χρόνια ως μέλος της του Χριστού Εκκλησίας.
Μακάρι και ίσως.
Επαναφορά στην πραγματικότητα: υπάρχουν, ζουν ανάμεσα μας, δεν μπορείτε και δεν μπορούμε ως άθεοι να κάνουμε κάτι επ αυτού διότι έχουν πελατεία που τους στηρίζει και ένα νομικό πλαίσιο που καλύπτουν τέτοια πράγματα πίσω από ταμπέλες και ψευτοαξιώματα.
Τώρα το ότι ενοχλεί να λέμε τα πράγματα ως έχει δείχνει αρκετά για τα δοκάρια και για το παλούκι και για τα σκουπίδια που φέρουν το όνομα του Θεού το οποίο όμως δεν σέβονται όσο ένας απλός πιστός (το τελευταίο αυτό ισχύ και για τα πολιτικά).

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Μαρ 2019, 19:46

Νομίζω ότι είναι λάθος να συνδέετε την Εκκλησία με την πίστη.

Η Εκκλησία και τα ιερατεία γενικότερα είναι κοσμική εκπροσώπηση. Ισχύουν και γι' αυτήν τα ίδια μέτρα και σταθμά, που ισχύουν και για τους εκπροσώπους των πολιτικών ιδεολογιών. Ο καθολικός σεβασμός προς τους φορείς ως πρόσωπα είναι μια επιφανειακή θεσμική σύμβαση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

σύντροφος διαβάτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σύντροφος διαβάτης » 01 Μαρ 2019, 21:17

Nandros έγραψε:
01 Μαρ 2019, 15:40
DIOMEDESGR έγραψε:
01 Μαρ 2019, 08:00
Nandros έγραψε:
Ελπίζω να σε κάλυψα.

την ύβριν είναι το σωστό ή αλλιώς την ύβρη.
η Αόρατος Αρχή είναι όχι μόνο αόρατος αλλά και ανύπαρκτος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών