Επιστολή προς αθέους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Επιστολή προς αθέους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Μαρ 2019, 19:07

stavmanr έγραψε:
04 Μαρ 2019, 18:44
Υπενθυμίζω ότι το θέμα του νήματος είναι να γράψουν οι άθεοι τί πιστεύουν κι όχι τι δεν πιστεύουν. :smt047
Για να κάνετε εσείς προσηλυτισμό στο νήμα αναπάντητοι; Δεν σφάξανε!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Μαρ 2019, 19:08

stavmanr έγραψε:
04 Μαρ 2019, 18:43
Γιατί τόση τσαντίλα οι άθεοι; :e040:
Την τσαντίλα την έχεις εσύ που δεν σε αφήνουμε να προσηλυτίσεις! :g030:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 04 Μαρ 2019, 19:17

Εγω ημουνα και παραμενω θετικος σε πολλες χριστιανικες αντιληψεις και διδαχες αλλα αυτο που εκανε να φυγω τρεχοντας ητανε οι διδαχες περι αμαρτιας, κολασης, κρισης και τα σχετικα..

Διαπιστωσα οτι ητανε μηχανισμος ελεγχου της μαζας που οταν εμφανιστηκε εξυπηρετουσε καποιους καλους σκοπους (πως πχ να περιορισει τα κτηνωδη εσντικτα σε πολλους ανθρωπους της εποχης και να βοηθησει στην δημιουργια ειρηνικης συνυπαρξης στις τοτε κοινωνιες) αλλα πλεον δεν εξυπηρετει καμια πραγματικη σκοπιμοτητα περαν της διαιωνισης της εξουσιας του ιερατειου..

Η πιστης σε υπαρξη αμαρτιας, κολασης, κρισης, στην Αποκαλυψη του Ιωαννη και αλλα σχετικα δημιουργει τεραστιο ρποβλημα στην ζωη αν τις παρεις σοβαρα..Και οσο συνεχιζουνε αυτα τα κηρυγματα θεωρω οτι καλο ειναι να μενω μακρια..

Οσο για το αν υπαρχει η οχι θεος το αφηνω για την ωρα αναπττητο γιατι χρειαζομαι περισσοτερες πληροφοριες. Τοσο τα κηρυγματα της επιστημης σο και της εκκλησιας εχουνε πολλες ατελειες..

Δεν αποκλειω δε την πιθανοτητα να ειμαστε τυχαιο δημιουργημα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 04 Μαρ 2019, 19:57

[*]
stavmanr έγραψε:
Για διάφορους λόγους. Άλλοι από αντίδραση, άλλοι έχουν κακά οικογενειακά βιώματα, άλλοι επειδή τους ξυπνούσε το πρωί η καμπάνα, άλλοι επειδή οι χριστιανικές αξίες τους θέτουν ηθικούς φραγμούς και άλλοι επειδή θέλουν να είναι attention whores.

Κανένας και διαφορετική περίπτωση...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Μαρ 2019, 20:07

Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Μαρ 2019, 19:57
[*]
stavmanr έγραψε:
Για διάφορους λόγους. Άλλοι από αντίδραση, άλλοι έχουν κακά οικογενειακά βιώματα, άλλοι επειδή τους ξυπνούσε το πρωί η καμπάνα, άλλοι επειδή οι χριστιανικές αξίες τους θέτουν ηθικούς φραγμούς και άλλοι επειδή θέλουν να είναι attention whores.

Κανένας και διαφορετική περίπτωση...
Τάδε έφη ο ψυχαναλυτής του πχόρουμ.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Μαρ 2019, 20:08

Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Μαρ 2019, 19:01
hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 01:50
Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Μαρ 2019, 01:46

Επίσης και απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός δεν έχουμε. Αλλά δεν γαμιέται, εκεί βολεύει μερικούς η υποκειμενικότητα...
Για δισεκατομμυριοστή φορά: δεν μπορείς να παρουσιάζεις απόδειξη για την μη ύπαρξη ενός πράγματος. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει ο Δίας.
Ακριβώς. Οπότε προφανώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει Θεός..
Άρα να υποθέσω ότι πιστεύεις σε όλους τους θεούς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Μαρ 2019, 20:10

Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Μαρ 2019, 19:57
οι χριστιανικές αξίες τους θέτουν ηθικούς φραγμούς
Η συντριπτική πλειονότητα των φυλακισμένων είναι χριστιανοί. Άθεοι φυλακισμένοι υπάρχουν ελάχιστοι, σε πολύ μικρότερη αναλογία από το ποσοστό των άθεων στην κοινωνία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 04 Μαρ 2019, 21:10

Nandros έγραψε:
04 Μαρ 2019, 17:06
nrg έγραψε:
04 Μαρ 2019, 16:58
Λεγεών έγραψε:
04 Μαρ 2019, 16:15
Το περίεργο δεν είναι πως κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει θεός επειδή δεν εμφανίζεται μπροστά τους. Είναι μία μάλλον φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση.
Δεν είναι "φυσιολογική", διότι δεν προέκυψε μετά από σοβαρή αναζήτηση (ως προς τους πόρους, που διαθέτει ο καθένας)

Αν κάποιος υποστηρίζει: Δεν πατήσαμε στο φεγγάρι, διότι δεν έχω δει τα βήματα ή τον Νιλ, με τα ίδια μου τα μάτια.
Και θέλω να έρθει εδώ στον καναπέ μου η ΝΑΣΑ και να μου δείξει το αρχείο της.
Είναι φυσιολογικά επιχειρήματα αυτά;

Αν κάτι το δέχεσαι ή το απορρίπτεις, το φυσιολογικό είναι η απόφαση να έχει προκύψει μετά από μία σοβαρή αναζήτηση (ως προς τους πόρους, που διαθέτει ο καθένας)

Αν όμως κάποιος θεωρεί ότι η υπόθεση "Θεός", δεν είναι σοβαρή για να ασχοληθεί, αυτό είναι άλλο πράγμα.
Είναι όμως φυσιολογικό, αυτός να επιμένει ότι δεν υπάρχει Θεός;
Την προσσελήνωση την είδαμε και δεν την αμφισβητούμε. Μόνο οι ψεκασμένοι δεν την είδαν.
Ο κόσμος μας είναι τόσο πολύ μπουρδελοφτιαγμένος που αποκλείεται να τον έφτιαξε κάτι ανώτερο, πάνσοφο, κλπ.
.
Δηλαδή ο μπουρδελοφτιαχμένος κόσμος, αποκλείεις να σε πάσαρε ψεύτικη προσσελήνωση;
Βλέπει και πάλι, ότι ουσιαστικά επιλέγεις τι θα πιστέψεις.
Δεν προκύπτουν αυτά, από επιστημονικά συμπεράσματα.

Πού είδες μπουρδελοφτιαγμένο ζωντανό οργανισμό;
Από τα λίγα που έχει ανακαλύψει η επιστήμη, οι βιολογικές μηχανές, ξεπερνάνε σε όλα τα επίπεδα τις ανθρώπινες.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 04 Μαρ 2019, 21:14

Τελικά οι Θεοί ευνοούν αυτους που τους προσκυνούν ;
Τιμωρούν όσους δεν τους προσκυνούν;

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 04 Μαρ 2019, 21:19

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
04 Μαρ 2019, 17:12
Ακόμη και εαν ο θεός δεν υπάρχει , και είναι ψεμμα , τα συμφέροντα που στηρίζουν οι θρησκείες και τα ιερατεία τους είναι απολύτως αληθινά και πραγματικά !!
Ακόμη και εαν αποδεικνύονταν με τον πιο απόλυτο επιστημονικό τροπο η μη ύπαρξη του θεού , οι παπάδες και οι πιστοί θα έδιναν αλληγορική συμβολική εσωτερική εννοια στην ύπαρξη η μη ύπαρξη του θεού !!!
Ο Θεός δεν ζήτησε από κανέναν, να στηρίξει τα συμφέροντα αυτά.
Ένθεος δεν σημαίνει ότι πρέπει να στηρίζεις, τα συμφέροντα αυτά.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 04 Μαρ 2019, 21:20

taliban έγραψε:
03 Μαρ 2019, 23:56
Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
03 Μαρ 2019, 23:53
Δεν είναι όλα μύθοι στην Παλαιά και στην Καινή. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν συμφωνήσει ποια είναι μύθοι και ποια όχι.
Για το παραμύθι του Αδάμ και της Εύας μιλάμε.
Τα υπόλοιπα κατά το δοκούν.Μεχρι να τελειώσει ολοκληρωτικά το παραμύθι.
Εικόνα

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 04 Μαρ 2019, 21:20

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
04 Μαρ 2019, 21:14
Καλα ρε συ δεν το εχεις καταλαβει ακομα;Το εχεις βεβαια,ρητορικο το ερωτημα.
Ρουσφετακι θελουν τα καμαρια μου.Και ρουσφετακια τους δινουν.Τα πισταρια.Σου αναβω λαμπαδα να με κανεις καλα.Σιγα μην κανεις καλα αυτον που δεν θα σου αναψει λαμπαδα.ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΜΕ.Διοτι εγω σου αναψα λαμπαδα.τΟΣΟ ΚΝΩΔΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ.
Το φοβερο και ανεπαναληπτο δε.
Σωζεται πχ ο αλλος απο μια καταστροφη με νεκρους.Εστω εναν σεισμο.Εκει πεθαναν πολλοι,πεθαναν και παιδια.Και βγαινει το αλλο το κνωδαλο και λεει.ΑΓΙΟ ΕΙΧΑ.Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΕΣΩΣΕ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΦΥΛΑΞΕ.Ποσες φορες τα εχουμε δει αυτα;Ποσες φορες τα εχουμε ακουσει;Ε..οταν τα ακουω,ριχνω και μια μουτζα.Ο απιστευτος εγωισμος αυτων των κνωδαλων,που νομιζουν οτι ο θεος επετρεψε ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ,διοτι θεωρουνται ανωτεροι βεβαια,ενω τους αλλους τους αφησε να ψοφησουν.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!
Αυτο και μονο αυτο οταν λενε οι θρησκοι,εμενα μου αρκει να ριξω μια μουτζα/.
Μεγαλε...εσυ αξιζεις να ζησεις και ο αλλος να πεθανει ναι;Και να ειναι και μικρο παιδι;Εχεις τοση καφριλα μεσα σου;Μαλλον για τα μπαζα εισαι.Ειδικα αυτοι που λενε με εσωσε αγιος,θεος,παναγια..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Μαρ 2019, 21:27

nrg έγραψε:
04 Μαρ 2019, 21:10
Nandros έγραψε:
04 Μαρ 2019, 17:06
Την προσσελήνωση την είδαμε και δεν την αμφισβητούμε. Μόνο οι ψεκασμένοι δεν την είδαν.
Ο κόσμος μας είναι τόσο πολύ μπουρδελοφτιαγμένος που αποκλείεται να τον έφτιαξε κάτι ανώτερο, πάνσοφο, κλπ.
Δηλαδή ο μπουρδελοφτιαχμένος κόσμος, αποκλείεις να σε πάσαρε ψεύτικη προσσελήνωση;
Βλέπει και πάλι, ότι ουσιαστικά επιλέγεις τι θα πιστέψεις.
Δεν προκύπτουν αυτά, από επιστημονικά συμπεράσματα.

Πού είδες μπουρδελοφτιαγμένο ζωντανό οργανισμό;
Από τα λίγα που έχει ανακαλύψει η επιστήμη, οι βιολογικές μηχανές, ξεπερνάνε σε όλα τα επίπεδα τις ανθρώπινες.
Nandros έγραψε:
02 Μαρ 2019, 22:31
'
Κάποιο σούπερ-ον βαρέθηκε την μοναξιά και αποφάσισε να στήσει ένα σύμπαν.
Σπατάλησε τεράστιες/άπειρες ποσότητες ύλης και ενεργείας για να το φτιάξει, κάπου στην άκρη υπάρχει ένας ασήμαντος γαλαξίας και κάπου στην άκρη του γαλαξία ένα ασήμαντο πλανητικό σύστημα γύρω από ένα μικρό άστρο.
Στο πλανητικό αυτό σύστημα υπάρχει ένας πλανήτης - ο μοναδικός στο σύμπαν - που συντηρεί την ζωή και όπου η επιβίωση των μισών ζώων εξαρτάται από τον βίαιο θάνατο με ανείπωτο τρόμο και πόνο, των άλλων μισών.
Και τα τελειότερο από αυτά τα ζώα έχει την αγριότερη συμπεριφορά από τα υπόλοιπα.
Αλλά λατρεύει τον δημιουργό Του!

Αυτό το σενάριο, μαζί με τις λεπτομερείς περιγραφές κατασκευής και όλους τους διαλόγους μεταξύ θεού-δημιουργήματος του, που το σκαρφίστηκαν κάποιοι εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους αμαθείς γιδοβοσκούς στους λόφους της Γαλιλαίας, εξαπλώθηκε στα πέρατα του κόσμου και συνεχίζει να σπάει ταμεία 2000 χρόνια τώρα.

Αν εγώ ή κάποιος άλλος παρουσίαζε σήμερα μια παραλλαγή του σεναρίου και έβγαινε να το διαλαλήσει, θα κατέληγα/ε στην καλύτερη με ζουρλομανδύα στο Δαφνί. Κάποιοι άλλοι στο παρελθόν έγιναν ιδρυτές θρησκειών.

Fuck logic!
taliban έγραψε:
04 Μαρ 2019, 00:37
Και συ αν πας μέσα σε κανενα παιδογκολογικο τμημα θα καταλάβεις στο πιτσ φιτίλι την ανυπαρξία του Θεού που λες και τις μλκιες που λέει ο φίλος μαζί με τις θεωρίες και τις θεολογικές αναλύσεις των μυθευματων που γράφουν οι από πάνω.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 04 Μαρ 2019, 21:28

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Άγνωστο.

Ο χριστιανικός Θεός, δεν ζήτησε να τον προσκυνάς, αλλά να τον αγαπάς.
Όπως επίσης δεν είπε ότι θα περάσεις ζωή και κότα, αν τον προσκυνάς.
Όπως έγραψα και παραπάνω, είπε ότι και πόλεμοι θα γίνουν και πείνα θα πέσει.

Για τους υπόλοιπους Θεούς, δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως θα πρέπει να αναζητήσεις και κάποια πράγματα μόνος σου.
Μαρία Καρυστιανού

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 04 Μαρ 2019, 21:31

nrg έγραψε:
04 Μαρ 2019, 21:28
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Άγνωστο.

Ο χριστιανικός Θεός, δεν ζήτησε να τον προσκυνάς, αλλά να τον αγαπάς.
Όπως επίσης δεν είπε ότι θα περάσεις ζωή και κότα, αν τον προσκυνάς.
Όπως έγραψα και παραπάνω, είπε ότι και πόλεμοι θα γίνουν και πείνα θα πέσει.

Για τους υπόλοιπους Θεούς, δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως θα πρέπει να αναζητήσεις και κάποια πράγματα μόνος σου.
Δηλαδη,ενα θεος απαιτει να τον αγαπας για να σωθεις;Δηλαδη ενας ακρως εγωστικος και ναρκισιστης θεος;;; :smt023
ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ..ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕ..ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΜΕ..(ελα αγαπουλα,το προσκυνατε με υπαρχιε σε ολα τα ευαγγελα)αλλα εστω ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕ.....ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!!!!!!Αλλα εσεις βεβαια να ειστε ταπεινοι.Εσεις να ειστε ταπεινοι..ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ!!!!!!Ευγε.,ωραιος θεος!!!
Οχι φιλε μου,αν υπαρχει ανωρερη διαννοια σιγουρα δν,μπορει να ειναι ετσι,δηλαδη σαν την αφεντομουτσοναρα μας. :smt018

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών