Αυτό το εξήγησα. Δεν προστάζει να τον αγαπάς. Η αγάπη σου πρέπει να προκύπτει.Εσθήρ έγραψε: ↑04 Μαρ 2019, 22:21Οχι φιλε μου,οχι συνοδοιπορε μου σε τουτη τη ζωη.Αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,δεν διαλλαλει την πραματεια του,δεν κοκορευεται οτι αυτος ειναι ο ανωτερος.Δεν λεει ,δεν προσταζει ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕ.ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ.ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΜΕ.Δεν τα λεει ολα αυτα,ενω ΑΠΑΙΤΕΙ ολοι οι αλλοι,αυτοι που δημιουργισε να ειναι ΤΑΠΕΙΝΟΙ.Διοτι τοτε μου δειχνει εναν θεο απολυτα ΝΑΡΚΙΣΙΣΤΗ.ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ.nrg έγραψε: ↑04 Μαρ 2019, 22:02Κοίτα... αν είναι να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, τότε προς τι η κουβέντα;
Ίσως να μην ήμουν και σαφής.
Αν πιστεύεις στον Θεό, τότε αυτό που σου ζητά, είναι να τον αγαπάς.
Αν δεν αγαπάς τον Θεό σου, τότε απλά δεν πιστεύεις.
Και αυτό είναι διαφορετικό από το: Αν πιστεύεις στον Θεό, τότε επιβάλλεται να τον αγαπάς και να τον προσκυνάς και ταΐζεις το παπαδαριό...
Σε κάθε περίπτωση είναι δυνατόν να επιβάλλεις σε κάποιον να τον αγαπάς;
Ταπεινός ζητά να είσαι με τους συνανθρώπους σου.
Η σύγκριση ανθρώπου - Θεού, είναι εξορισμού μάταια.
Αυτό δεν ισχύει.οποιος δεν με παραδεχεται...στο πυρ το εξωτερον!
Είναι επιχείρημα που βασίζεται στην ύπαρξη του Θεού... αλλά χωρίς να υπάρχει.
Αν δεν πιστεύεις στον Θεό, τότε γιατί σε απασχολεί το πυρ το εξώτερον;
ή μήπως ο Θεός που λες ότι δεν υπάρχει, είναι άδικος (και ας μην υπάρχει).
Αν ρωτάς εμένα, δεν υπάρχει αδικία. Όλοι θα κριθούν με βάση αυτά που έπραξαν στην ζωή τους. Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η τελική κρίση, κανείς δεν τον ξέρει.
Αυτό γίνεται τώρα. Είναι άφαντος, αλλά ακόμα και να επηρεάζει καταστάσεις, γίνεται με τρόπο μη αντιληπτό.Αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΙΩΠΗΛΗ.Και περιμενει.Περιμενει να δει τι θα κανεις.Με τα εργαλεια που εχεις.Το μυαλο σου.Και την συνειδηση σου.
Χωρις να διαλλαλει την πραματεια του,Χωρις να ζηταει ανταλαγματα.Χωρις να κοκορευεται με επαρση,ενω απαιτει απο ολυς τους αλλους ταπεινοτητα.
Εντελως σιωπηλη και περιμενει.Περιμενει να κανεις απλα οτι θες να σου κανουν οι αλλοι,Να μην κανεις απλα οτι δεν θες να σου κανουν οι αλλοι.Να σεβεσαι καθε ζωη.Ειτε ειναι αθεος,ειτε ενθεος,ειτε ανδρας,ειτε γυναικα,ειτε ελληνας,ειτε τουρκος.Ειτε ανθρωπος ειτε σκυλος.
Και περιμενει.και βλεπει ποσο ωριμαζεις,ποσο βελττιωνεσαι.Ποσο συμβαλλεις στην καλη λειτοτργια του συμπαντος/
Και περιμενει.Και περιμενει να μαθεις απο τα λαθη σου.Δηλαδη...πχ..γαμαω περιβαλλον....τρωω στο κεφαλι κλιματικη αλλαγη.
Εξαφανιζω ολα τα ζωα..λουζομαι τις συνεπειες των πραξεων μου.
Ειμαι βιαιος και επικροτω την βια,λουζομαι την βια και σε εμενα.
Βλέπεις όμως και μόνος σου, ότι κάποιοι διαμαρτύρονται για αυτό.
Πώς γίνεται να σε αφήνει ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις και μετά να διαμαρτύρεσαι ότι σε έχει δουλάκι;Αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,δεν γινεται να διαλλαλει την υπεροχη του και να απαιτει να τον ακολουθουμαι σαν δουλακια και να προσκυναμε και να αγαπαμε.
Θα συμφωνήσω ότι επί της ουσίας, λουζόμαστε αυτά που κάνουμε.Αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,μενει σιωπηλη και με ολα τα εφοδια που εχουμε,δηλαδη το μυαλο μας...περιμενει να δει ποσο ανωριμοι η ωριμοι ειμαστε.Ποσο πραγματικα αγαπαμε η απλα ειμαστε ΠΑΡΤΑΚΗΔΕς.Ποσο ωφελουμε ολο το υπολοιπο συμπαν,ή το βλαπτουμε.Ποσο ωριμαζουμε,ποσο μαθαινουμε απο τα λαθη μας,η εξακολουθουμε να ειμαστε ηλιθιοι.
Και απλα....λουζομαστε και θα λουστουμε τις συνεπειες των πραξεων μας.Οχι επειδη δεν προσκυνησαμε,αλλα επειδη απλα θα λουστουμε τις μαλακιες που θα κανουμε.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί θεωρείται "κακό" κάποιος να διακηρύττει (ακόμα και με την κακή την έννοια) "αγαπάτε αλλήλους".
Πάλι επιχείρημα τύπου: δεν υπάρχει Θεός, αλλά είναι άδικος.Αν θες αφεντη..μπορεις να εχεις και εχεις.
Το ζητημα ειναι.....θεος /αφεντης δεν μπιρει να ειναι θεος,δηλαδη δικαιος.
ΑΝ υπάρχει Θεός, τότε εσύ τι γνωρίζεις για τον τρόπο που "σκέφτεται" και μπορείς να κρίνεις αν είναι δίκαιος ή άδικος;
Καλημέρα!Αυτα και καληνυχτα.