Φεμινιστική Απεργία στις 8 Μάρτη - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Φεμινιστική Απεργία στις 8 Μάρτη - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Μαρ 2019, 14:40

Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 14:27

Τι δύναμη όμως έχει το εργατικό δυναμικό ε; Το τρέμετε. Έτσι πρεπει.
τη δυναμη την εχει το εργατικο δυναμικο που ειναι εκεινη τη στιγμη σε διακοπες, και δε θα φαει πρωινο. αυτοι ειναι που εχουν τη δυνατοτητα να στο κλεισουν το ξενοδοχειο. εργαζομενους βρισκεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 05 Μαρ 2019, 14:45

ο φεμινισμος ηταν κινημα υπερ σοβιετιας

όπως και όλα τα μπογοοδευτικα της δεκαετιας του 60
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 05 Μαρ 2019, 14:45

Ασέβαστος έγραψε:
05 Μαρ 2019, 14:40
Naida έγραψε:

τη δυναμη την εχει το εργατικο δυναμικο που ειναι εκεινη τη στιγμη σε διακοπες, και δε θα φαει πρωινο. αυτοι ειναι που εχουν τη δυνατοτητα να στο κλεισουν το ξενοδοχειο. εργαζομενους βρισκεις.
Μιλάμε στην ιδανική περίπτωση να απεργήσουν ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι.Να μη περνάνε οι εκβιαστικές τακτικές στιλ panos291 ή δικές σου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 05 Μαρ 2019, 14:47

Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:

Σου λεει να πανε να γαμηθουν αυτοι που με πληρωνουν, να πανε να γαμηθουν και οι άνθρωποι που κανουν διακοπες, αρκει να κανω εγω το κομμάτι μου.
Τις βρίσκεις λοιπον αυτες και τις διωχνεις πριν μολυνουν τους υπολοιπους.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 05 Μαρ 2019, 14:47

όμως οσοι στηριζουν τον λαθροεποικισμο της ελλαδας με μωαμεθανούς, που είναι ως γνωστον μα καρα είναι υπερ δικαιωμάτων γυναικων και παιδιων,τι σκουζνι για δικαιώματα γυναικων???

μαλιστα τους εμεινε το χουι το παλιο
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 05 Μαρ 2019, 15:15

panos291 έγραψε:
05 Μαρ 2019, 14:47
Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:

Σου λεει να πανε να γαμηθουν αυτοι που με πληρωνουν, να πανε να γαμηθουν και οι άνθρωποι που κανουν διακοπες, αρκει να κανω εγω το κομμάτι μου.
Μιλάς για την συγκεκριμένη απεργία ή γενικότερα για όσους απεργούν;

Εν τω μεταξύ αυτό το σας πληρώνει κτλ πολύ μας το λες. Λες και μας κάνετε και χάρη :lol:

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Μαρ 2019, 15:29

Για το ποιος κάνει χάρη σε ποιον (παίζουν και οι δύο κατηγορίες) υπάρχει ένα απλό και αλάνθαστο τεστ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 05 Μαρ 2019, 16:11

Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 08:10
Kauldron έγραψε:
05 Μαρ 2019, 00:15
Με κάνεις και ντρέπομαι... :oops:

Εγώ θα σε βάλω στον ίσιο δρόμο!
SpoilerShow

Εικόνα

Εξάσκηση στην εγκράτεια :g030:
Σιόν Κούπερ, εξαιρετική επιλογή. :003:
Μα θα γίνουμε Σιον-ισταί τώρα? :P
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 05 Μαρ 2019, 16:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
05 Μαρ 2019, 15:29
Για το ποιος κάνει χάρη σε ποιον (παίζουν και οι δύο κατηγορίες) υπάρχει ένα απλό και αλάνθαστο τεστ.
Εγώ αναφέρομαι στον τρόπο που γράφει περί η επιχείρηση που σε πληρώνει, σεβασμός στην επιχείρηση κτλ κτλ ο panos297. Έχει το στιλ του Ελληναρά εργοδότη.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Μαρ 2019, 17:38

Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 09:07
panos291 έγραψε:
05 Μαρ 2019, 08:47
Χωρις πλακα, εγω μια τέτοια που δεν θα ερχοταν στην δουλειά γι'αυτον τον λογο, θα την έπαιρνα τηλέφωνο και θα της ελεγα να μην ξαναρθει.
Γιατί;
Εγώ σαν δάσκαλος θα μηδένιζα την μαθήτρια που αποφάσισε να αφήσει το σχολείο. Θα έκανα δε μήνυση στις οργανώσεις αυτές για προτροπή μαθητριών σε απομάκρυνση από την εκπαίδευση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 05 Μαρ 2019, 17:42

Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 15:15
panos291 έγραψε:
05 Μαρ 2019, 14:47
Ασέβαστος έγραψε:

Μιλάς για την συγκεκριμένη απεργία ή γενικότερα για όσους απεργούν;

Εν τω μεταξύ αυτό το σας πληρώνει κτλ πολύ μας το λες. Λες και μας κάνετε και χάρη :lol:
Οχι, μιλαω για την συγκεκριμένη απεργια. Εαν τους χρωστανε λεφτα ή τους φέρονται ελεεινα, καλα κανουν και απεργουν.
Οταν ομως μια επιχείρηση σου φερεται καλα και εσυ την κρεμας για άσχετα πράγματα, τοτε καλα θα κανει να σε διωξει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Μαρ 2019, 18:19

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
05 Μαρ 2019, 10:25
hellegennes έγραψε:
05 Μαρ 2019, 01:05
Οι γυναίκες ασχολούνται γενικότερα πιο λίγο με την πολιτική για καθαρά βιολογικούς λόγους. Ο λόγος που είναι πιο σπάνιες οι γυναίκες ηγέτες είναι ο ίδιος που δεν βλέπεις γυναικοπαρέες να συζητάνε ιδιαίτερα για πολιτική ή να συμμετέχουν σε πολιτική συζήτηση σε μεικτές παρέες.
συμφωνώ σε όλα, πολύ σωστή τοποθέτηση, απλά θέλω να σου ζητήσω πηγή για την πρώτη πρόταση. αναρωτιέμαι αν αυτός ο ισχυρισμός έχει κάποια επιστημονική βάση
Έχει. Απλά, όπως σε κάθε πράγμα που αποτελεί επιλογή και όχι αυτοματισμό, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η αταβιστική πηγή του. Δηλαδή δεν υπάρχει γονίδιο πολιτικής ούτε γονίδιο ηγετικότητας. Η ενασχόληση με την πολιτική βασίζεται σε τρεις άξονες: την επιθυμία για μακρόπνοο σχεδιασμό, την επιθυμία για αναγνώριση και υστεροφημία και την ηγετικότητα. Γνωρίζουμε ότι τα αρσενικά έχουν περισσότερη έμφυτη τάση προς αυτούς τους τρεις άξονες από ό,τι τα θηλυκά.

Ξέρουμε ότι η ηγετικότητα σχετίζεται με την επικυριαρχία, που είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στα περισσότερα είδη που παρουσιάζουν εμφανή σεξουαλικό διμορφισμό*. Η επιθυμία για μακρόπνοο σχεδιασμό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και τουλάχιστον μια υπόθεση λέει ότι το κληρονομήσαμε από την στρατηγική που έπρεπε να χαράσσουν οι πρόγονοί μας για το κυνήγι σε μεταβλητές συνθήκες και με εξελισσόμενα μέσα, καθώς και για την μετακίνηση σε νέους τόπους, όταν η τροφή λιγόστευε.

Ξέρουμε επίσης ότι η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν σε όλες τις κουλτούρες και όλες τις εποχές σημαντικά μικρότερη αυτής των αντρών, ακόμη και σε πλήρως απελευθερωμένες κοινωνίες. Είναι κατ' επέκταση δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι είναι καθαρά κοινωνικός ο λόγος που οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για την πολιτική (κυρίως την βαριούνται).

Υπάρχει πληθώρα άλλων παραγόντων που σίγουρα παίζουν ρόλο, όπως η ετοιμότητα να ρισκάρεις (γιατί στην πολιτική παίρνεις ρίσκα), η σκληρή ρητορική, η στοχοποίηση, η ανταγωνιστικότητα, η λήψη σκληρών αποφάσεων. Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η γυναίκα νιώθει πιο άβολα σε ένα τέτοιο περιβάλλον από τον άντρα.

* το αρσενικό και το θηλυκό διαφέρουν εμφανώς σε μέγεθος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 05 Μαρ 2019, 18:41

hellegennes έγραψε:
05 Μαρ 2019, 18:19
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
05 Μαρ 2019, 10:25
hellegennes έγραψε:
05 Μαρ 2019, 01:05
Οι γυναίκες ασχολούνται γενικότερα πιο λίγο με την πολιτική για καθαρά βιολογικούς λόγους. Ο λόγος που είναι πιο σπάνιες οι γυναίκες ηγέτες είναι ο ίδιος που δεν βλέπεις γυναικοπαρέες να συζητάνε ιδιαίτερα για πολιτική ή να συμμετέχουν σε πολιτική συζήτηση σε μεικτές παρέες.
συμφωνώ σε όλα, πολύ σωστή τοποθέτηση, απλά θέλω να σου ζητήσω πηγή για την πρώτη πρόταση. αναρωτιέμαι αν αυτός ο ισχυρισμός έχει κάποια επιστημονική βάση
Έχει. Απλά, όπως σε κάθε πράγμα που αποτελεί επιλογή και όχι αυτοματισμό, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η αταβιστική πηγή του. Δηλαδή δεν υπάρχει γονίδιο πολιτικής ούτε γονίδιο ηγετικότητας. Η ενασχόληση με την πολιτική βασίζεται σε τρεις άξονες: την επιθυμία για μακρόπνοο σχεδιασμό, την επιθυμία για αναγνώριση και υστεροφημία και την ηγετικότητα. Γνωρίζουμε ότι τα αρσενικά έχουν περισσότερη έμφυτη τάση προς αυτούς τους τρεις άξονες από ό,τι τα θηλυκά.

Ξέρουμε ότι η ηγετικότητα σχετίζεται με την επικυριαρχία, που είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στα περισσότερα είδη που παρουσιάζουν εμφανή σεξουαλικό διμορφισμό*. Η επιθυμία για μακρόπνοο σχεδιασμό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και τουλάχιστον μια υπόθεση λέει ότι το κληρονομήσαμε από την στρατηγική που έπρεπε να χαράσσουν οι πρόγονοί μας για το κυνήγι σε μεταβλητές συνθήκες και με εξελισσόμενα μέσα, καθώς και για την μετακίνηση σε νέους τόπους, όταν η τροφή λιγόστευε.

Ξέρουμε επίσης ότι η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν σε όλες τις κουλτούρες και όλες τις εποχές σημαντικά μικρότερη αυτής των αντρών, ακόμη και σε πλήρως απελευθερωμένες κοινωνίες. Είναι κατ' επέκταση δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι είναι καθαρά κοινωνικός ο λόγος που οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για την πολιτική (κυρίως την βαριούνται).

Υπάρχει πληθώρα άλλων παραγόντων που σίγουρα παίζουν ρόλο, όπως η ετοιμότητα να ρισκάρεις (γιατί στην πολιτική παίρνεις ρίσκα), η σκληρή ρητορική, η στοχοποίηση, η ανταγωνιστικότητα, η λήψη σκληρών αποφάσεων. Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η γυναίκα νιώθει πιο άβολα σε ένα τέτοιο περιβάλλον από τον άντρα.

* το αρσενικό και το θηλυκό διαφέρουν εμφανώς σε μέγεθος.
Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη ένας πολύ σοβαρός -κατά τη γνώμη μου- παράγοντας.

Ο παράγων "μητρότητα" σε όλο το εύρος της έννοιας που εμπεριέχει.

Η πατρότητα, γίνεται αποδεκτή ακόμη και αν λειτουργεί εξ αποστάσεως αρκεί να εξασφαλίζει τον παράγοντα ασφάλεια.
Η εξ αποστάσεως μητρότητα, θεωρείται κάτι αφύσικο ακόμα και αν εξασφαλίζει στο παιδί, την ίδια ασφάλεια που παρέχει ο πατέρας.

Και ακριβώς γι' αυτό όλες οι γυναίκες που έχουν ηγετική θέση, ανεξαρτήτως με το αν είναι μητέρες ή όχι, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή όχι, γίνονται αντιληπτές ως φέρουσες το στίγμα μιας απροσδιόριστης κοινωνικής αναπηρίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 05 Μαρ 2019, 19:00

Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 16:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
Εγώ αναφέρομαι στον τρόπο που γράφει περί η επιχείρηση που σε πληρώνει, σεβασμός στην επιχείρηση κτλ κτλ ο panos297. Έχει το στιλ του Ελληναρά εργοδότη.
Και εσυ εχεις ολα τα χαρακτηριστικά ελ δημοσιας υπαλληλου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 05 Μαρ 2019, 19:08

panos291 έγραψε:
05 Μαρ 2019, 19:00
Naida έγραψε:
05 Μαρ 2019, 16:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
Και εσυ εχεις ολα τα χαρακτηριστικά ελ δημοσιας υπαλληλου.
Ατύχησες :lol:

Que Sera, Sera...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών