Επιστολή προς αθέους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Επιστολή προς αθέους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 06 Μαρ 2019, 18:21

urbilum έγραψε:
06 Μαρ 2019, 17:40
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
06 Μαρ 2019, 16:43
Ο Φλαβιος Ιώσηπος έγραψε όλα τα εγκλήματα του Ηρώδη μέχρι και το οτι σκότωσε τα παιδιά του και δεν υα έγραφε τέτοιο γεγονός όπως η σφαγή ...14.000 νηπίων ;
με αυτά πορεύεστε;
τι 14.000; αν ήταν τόσα τα νήπια, η Βηθλεέμ έπρεπε να ήταν μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μεγαλύτερη όχι μόνο από την Ιερουσαλήμ αλλά και από τη Ρώμη,
η Βηθλεέμ απέχει από την Ιερουσαλήμ 2-3 χιλιόμετρα και ήταν πάντα χωριό, ακόμα και σήμερα
δεν νομίζω ότι ο Ηρώδης να έσφαξε πάνω από 10-15 νήπια
το ευαγγέλιο δεν αναφέρει αριθμό
http://www.saint.gr/1068/saint.aspx
Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη

Μεγάλο μέρος των Ιερών Λειψάνων βρίσκονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων βρίσκονται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Βιογραφία
Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Χριστός, ο πονηρός αυτός βασιλιάς μηχανεύθηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ. Επειδή όμως δε γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς αν βρισκόταν μέσα στη Βηθλεέμ ή στα περίχωρα της και επειδή συμπέρανε ότι το παιδί θα ήταν κάτω από δύο χρονών, έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, μέχρι της ηλικίας των δύο ετών. Η σφαγή έγινε ξαφνικά, ώστε να μη μπορέσουν οι οικογένειες να απομακρυνθούν με τα βρέφη τους. Και οι δυστυχισμένες μητέρες είδαν να σφάζονται τα παιδιά τους μέσα στις ίδιες τις αγκαλιές τους. Η χριστιανική Εκκλησία, πολύ σωστά ανακήρυξε Άγια τα σφαγιασθέντα αυτά παιδιά, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. Μπορεί βέβαια να μη βαπτίσθηκαν εν ύδατι, βαπτίσθηκαν όμως, μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι τα λείψανα (ίσως μερικά) των Aγίων Νηπίων, βρίσκονται στην Kωνσταντινούπολη, στο Nαό του Aγίου Iακώβου του αδελφοθέου, τον οποίον ανήγειρε ο Iουστίνος.

Θρησκέμποροι, φαρισαίοι και υποκριτές!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 06 Μαρ 2019, 18:22

Nandros έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:12
Για κάτσε καλά!
Ακόμα θυμάμαι, μου είχε κάνει εντύπωση τότε ένεκα μικρός και αθώος, η δήλωση του δασκάλου πως όταν τελείωσαν οι Ο' την μετάφραση της ΠΔ είχαν δώσει όλοι ακριβώς το ίδιο κείμενο και μας είπε ένεκα η θεία φώτιση.
Ποιος λέει ψέματα; τώρα;
Δε νομίζω να ισχύει. Γενικά οι παλιοί θεολόγοι της γενιάς σας, πριν 30-40 χρόνια, ήταν σχεδόν όλοι προτεσταντικού τύπου φονταμενταλιστές.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε δύο χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης ίδια, διότι τότε δεν είχαν φωτοτυπικά μηχανήματα και κατά τη διάρκεια της αντιγραφής γίνονταν πολλά λάθη.
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 06 Μαρ 2019, 18:24

Nandros έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:21
urbilum έγραψε:
06 Μαρ 2019, 17:40
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
06 Μαρ 2019, 16:43
Ο Φλαβιος Ιώσηπος έγραψε όλα τα εγκλήματα του Ηρώδη μέχρι και το οτι σκότωσε τα παιδιά του και δεν υα έγραφε τέτοιο γεγονός όπως η σφαγή ...14.000 νηπίων ;
με αυτά πορεύεστε;
τι 14.000; αν ήταν τόσα τα νήπια, η Βηθλεέμ έπρεπε να ήταν μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μεγαλύτερη όχι μόνο από την Ιερουσαλήμ αλλά και από τη Ρώμη,
η Βηθλεέμ απέχει από την Ιερουσαλήμ 2-3 χιλιόμετρα και ήταν πάντα χωριό, ακόμα και σήμερα
δεν νομίζω ότι ο Ηρώδης να έσφαξε πάνω από 10-15 νήπια
το ευαγγέλιο δεν αναφέρει αριθμό
http://www.saint.gr/1068/saint.aspx
Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη

Μεγάλο μέρος των Ιερών Λειψάνων βρίσκονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων βρίσκονται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Βιογραφία
Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Χριστός, ο πονηρός αυτός βασιλιάς μηχανεύθηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ. Επειδή όμως δε γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς αν βρισκόταν μέσα στη Βηθλεέμ ή στα περίχωρα της και επειδή συμπέρανε ότι το παιδί θα ήταν κάτω από δύο χρονών, έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, μέχρι της ηλικίας των δύο ετών. Η σφαγή έγινε ξαφνικά, ώστε να μη μπορέσουν οι οικογένειες να απομακρυνθούν με τα βρέφη τους. Και οι δυστυχισμένες μητέρες είδαν να σφάζονται τα παιδιά τους μέσα στις ίδιες τις αγκαλιές τους. Η χριστιανική Εκκλησία, πολύ σωστά ανακήρυξε Άγια τα σφαγιασθέντα αυτά παιδιά, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. Μπορεί βέβαια να μη βαπτίσθηκαν εν ύδατι, βαπτίσθηκαν όμως, μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι τα λείψανα (ίσως μερικά) των Aγίων Νηπίων, βρίσκονται στην Kωνσταντινούπολη, στο Nαό του Aγίου Iακώβου του αδελφοθέου, τον οποίον ανήγειρε ο Iουστίνος.

Θρησκέμποροι, φαρισαίοι και υποκριτές!
.
και συ ετεροπροσδιορίζεσαι;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 18:24

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:18
Και όταν λέμε αλάνθαστα εννοούμε ως προς το θεολογικό μέρος.
Κωλοτουμπες !!! :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 06 Μαρ 2019, 18:30

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:21
Οι ..παπάδες και οι επίσημοι απολογητές τα λενε κσι έτσι , και αλλοιως και αλοιωτικα φτανει να μην βγαίνει λάθος το δόγμα οτι νέα δεδομένα και αν υπάρξουν
urbilum έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:18
σίγουρα πάντως η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη
..πες το στον απο πανω απολογητη που .δεν γνωρίζει τις επίσημες θέσεις της εκκλησίας και του κατηχητικού !!!
Δεν μας έχεις φέρει την επίσημη θέση της Εκκλησίας σχετικά με την Γραφή. Φέρε τον Κανόνα. Περιμένω.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 06 Μαρ 2019, 18:40

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:22
Nandros έγραψε:
Για κάτσε καλά!
Ακόμα θυμάμαι, μου είχε κάνει εντύπωση τότε ένεκα μικρός και αθώος, η δήλωση του δασκάλου πως όταν τελείωσαν οι Ο' την μετάφραση της ΠΔ είχαν δώσει όλοι ακριβώς το ίδιο κείμενο και μας είπε ένεκα η θεία φώτιση.
Ποιος λέει ψέματα; τώρα;
Δε νομίζω να ισχύει. Γενικά οι παλιοί θεολόγοι της γενιάς σας, πριν 30-40 χρόνια, ήταν σχεδόν όλοι προτεσταντικού τύπου φονταμενταλιστές.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε δύο χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης ίδια, διότι τότε δεν είχαν φωτοτυπικά μηχανήματα και κατά τη διάρκεια της αντιγραφής γίνονταν πολλά λάθη.
δηλαδή εσύ τι θες,ένα κείμενο που να έχει πέσει από τον ουρανό γραμμένο σε κρυπτονίτη;, είναι το αντίστοιχό αν δεν εμφανιστεί μπροστά μου δεν πιστεύω

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 18:51

Αρα η φώτιση απο το Αγιο Πνεύμα δεν βοήθησε και πολύ στα θεόπνευστα αυτά κείμενα τα οποία είναι ο ..Λογος του Θεού στους ανθρώπους και οποιος αμφιβάλει σε αυτό θα καίγεται αιώνια σε λίμνες φωτιάς με θειάφι ... :003:

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 06 Μαρ 2019, 18:57

πριν καιρό έψαχνα ένα βιβλίο ελληνικό για σχολιασμό της παλαιάς διαθήκης, βρήκα ένα έκδοσης του 1947, αυτό έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα Κείμενα έχουν προσθήκες και αφαιρέσεις ανά τους αιώνες
ε το 1947 ανακαλύφθηκαν τα χειρόγραφα του κουμράν να τον διαψεύσουν εντελώς
μην είστε απόλυτοι, θα πάθετε μεγάλο πατατράκ, το θέμα είναι μην το πάθετε μετά θάνατον γιατί εκεί δεν έχει μετάνοια

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 19:18

urbilum έγραψε:
06 Μαρ 2019, 18:57
....το θέμα είναι μην το πάθετε μετά θάνατον γιατί εκεί δεν έχει μετάνοια
Θα καιγομαστε μέσα σε λίμνες φωτιάς με θειάφι στους αιώνες των αιώνων ... :smt005:

Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 06 Μαρ 2019, 19:26

Nandros έγραψε:
Για κάτσε καλά!
Ποιος λέει ψέματα; τώρα;
Τυχαίο; όχι βέβαια, οι Αμερικάνοι ναι μεν έσωσαν την χριστιανική πίστη από την μπολσεβίκικη αθεΐα αλλά υπήρξε ένα τίμημα: Σαν προτεστάντες που ηντουσαν μας κάναν την ορθοδοξία σαν τα μούτρα τους.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 19:46

Αρρηνmax41postspermonth έγραψε:
06 Μαρ 2019, 19:26
Nandros έγραψε:
Για κάτσε καλά!
Ποιος λέει ψέματα; τώρα;
Τυχαίο; όχι βέβαια, οι Αμερικάνοι ναι μεν έσωσαν την χριστιανική πίστη από την μπολσεβίκικη αθεΐα αλλά υπήρξε ένα τίμημα: Σαν προτεστάντες που ηντουσαν μας κάναν την ορθοδοξία σαν τα μούτρα τους.
Ετσι ηταν ανέκαθεν .η Ορθοδοξία

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 06 Μαρ 2019, 20:20

Έχεις μελετήσει εις βάθος την Ορθοδοξία και εκφράζεις τέτοια περισπούδαστη γνώμη για 2000 χρόνια ιστορίας;

Τι λες, ρε παιδί μου!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 20:23

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
06 Μαρ 2019, 20:20
Έχεις μελετήσει εις βάθος την Ορθοδοξία και εκφράζεις τέτοια περισπούδαστη γνώμη για 2000 χρόνια ιστορίας;

Τι λες, ρε παιδί μου!
Ναι
Εννέα ολόκληρα χρόνια κατηχητικό και σκεφτόμουν να πάω και καλόγερος στα νιάτα μου .
Μιλάμε για δεκαετία 70 με 80 που οι παπάδες και οι θεολόγοι ιεροκήρυκες δεν τα έλεγαν τόσο γλυκαναλατα και σοφιστικέ όπως τα λένε σήμερα

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Μαρ 2019, 20:27

Αν και ...θα έπρεπε να είχα γίνει καλόγερος , τώρα υα ήμουν Εφραίμ στην θέση τπυ Εφραίμ και θα ήμουν μεγαλύτερο λαμογιο απο αυτον (,και τα γκομενακια οι θρησκευομενες πίστες ...στην ουρά !!!) :smt005:

Nito
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nito » 06 Μαρ 2019, 20:35

Αρρηνmax41postspermonth έγραψε:
06 Μαρ 2019, 19:26
Nandros έγραψε:
Για κάτσε καλά!
Ποιος λέει ψέματα; τώρα;
Αναφέρεσαι στις οργανώσεις τύπου Σωτήρ και Ζωή. Πράγματι δρούσαν με την λογική των προντεσταντικών ομολογιών στην Αμερική και χρησιμοποιούσαν ανάλογα εργαλεία, τηλευαγγελισμό, περιοδικά, συνεστιάσεις, κήρυγμα σε στυλ σολα σκριπτουρα κτλ.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης μεταξύ των δύο αυτών οργανώσεων υπήρχε και μια μίνι κόντρα! Οι Ζωικοί δεν πήγαιναν στα σουαρέ των Σωτηρικών και τανάποδο. :smt005:

Πάντως τώρα δεν πολυισχύουν αυτά. Οι ελίτ αφού χρησιμοποίησαν την θρησκεία για να διαφοροποιήσουν τον ελεύθερο κόσμο από το μπολσεβικικό στρατόπεδο, την πέταξαν στα σκουπίδια σαν χρησιμοποιημένη μπατονέτα. Πλέον, το να είσαι φανατικός ΧΟ ή κάτι παρόμοιο αποτελεί επαναστατική πράξη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών