Yπάρχει άνθρωπος που θα δίδασκε στο παιδί του (δεν χρειάζεται να βάλω παραπομπές. Ψαξτε μόνοι σας):the_black_planet έγραψε: ↑08 Μαρ 2019, 16:23Kοίταξε φίλε Λεγεων, εγώ είμαι αγνωστικιστής και γενικά στα δογματικά δεν παίρνω θέση. Όμως τα ηθικά νοήματα του Χριστιανισμού με βρίσκουν σχεδόν απόλυτα σύμφωνο..... Θέλω επίσης να σημειωσω ότι αν και φυσικά δεν έχω πάρει ακόμα απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, επίσης σε πολλά κομμάτια της διδασκαλίας του Χριστού που παλαιότερα δεν τα καταλάβαινα ή διαφωνούσα τα τελευταία χρόνια τα βρήκα σωστά, τουλάχιστον όσον αφορά το ηθικό κομμάτι της διδασκαλίας του Χριστού όσο θυμάμαι δεν μπορώ πλέον να βρω λάθη και πολλά που δεν τα καταλάβαινα παλαιότερα τώρα μελετώντας τα με νέο πρίσμα τα βρίσκω σωστά. Και συγκεκριμένα η έννοια της θυσίας φίλε μου προσωπικά θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο σημαντικό, με όλες τις έννοιες που μπορεί να πάρει!
-Να γυρνάει και το άλλο μάγουλο
-Να θεωρεί την φτώχεια, αρετή
-Να μισήσει ή να απαρνηθεί τους γονείς του και την οικογένεια του για χάρη του (υποτιθέμενου) Χριστού
- Να είναι ταπεινός (και όχι τολμηρός στο πνεύμα)
-Να δανείζει χωρίς να περιμένει να τα πάρει πίσω
-Να θεωρεί ως ιδεώδες την αγαμία/παρθενία
- Να είναι πρόθυμος να γίνει μάρτυρας προσδοκώντας μια μεταθανάτια επιβράβευση
- Οτι οι αρρώστιες είναι αποτέλεσμα δαιμονικής κατοχής
-Να περιμένει συνέχεια το επικείμενο τέλος του κόσμου
-Nα πιστεύει σε κάποιον που θα κατασφάξει τους εχθρούς του την ημέρα της Κρίσεως
-Που χαρακτηρίζει το εαυτό του βασιλιά (ιμπεριαλισμός)
-Να πιστεύει σε κάποιον που πέταξε 2000 γουρούνια σε έναν γκρεμό χωρίς λόγο
Εγω όχι...