Δεν ισχύει. Τα αγγλικά του BBC είναι γνωστά και σαν οξφορδιανά, αγγλικά της βασίλισσας (παρότι η βασίλισσα δεν τα μιλάει) και η επίσημη ονομασία τους είναι RP (Received Pronunciation) και είναι η επίσημη προφορά βάσει των οποίων συντάσσονται λεξικά προφοράς, όπως το Oxford English Dictionary και αυτά που υποτίθεται ότι διδάσκεσαι. Τα μιλάει ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού (3%) αλλά είναι πολύ κοντινά στην estuary, που μιλάει η πλειονότητα της Νότιας Αγγλίας, που περιλαμβάνει το Λονδίνο και όλην την παρα-αστιακή του ζώνη.ST48410 έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:09Έχω ακούσει και τα δύο στο νησί. Όταν κάποτε τους ρωτούσα πως προφέρετε μια λέξη μου απαντούσαν αναλόγως την καταγωγή σου (Ιρλανδός, Ουαλός κλπ). Όταν επέμενα ρωτώντας αν υπάρχει ένα standard σαν τα αγγλικά "BBC" που μαθαίναμε παλιά στο φροντιστήριο γελούσαν μη θεωρώντας τα κοινά αποδεκτή προφορά. Το "BBC" στο μεταξύ προσλάμβανε δημοσιογράφους με χτυπητή προφορά, στραβισμό ή και άλλα "ελαττώματα" και μου εξηγούσαν ότι κάτι τέτοιο γινόταν για να αισθάνεται το κοινό πιο οικεία.
↣ Εκτός Θέματος
- hellegennes
Re: Περσόνες που χάθηκαν και μας λείπουν…
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
BrE /ˈpreʃə(r)Cecily Anne έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:11Το pressure το προφέρουν πρέσερ;
Πωωωπω φίλε με έχουν καταστρέψει τα ιταλικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλώνω άγνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να γράφω και ανοησίες. Σου λέω τι μου είπαν στο νησί.
Κατά τα λοιπά πάρε το το αυγό και κούρευτο είναι η κατάσταση:
https://forvo.com/word/pressure/#en
https://translate.google.gr/?hl=el#en/el/pressure
- Golden Age
Θεωρώ άδικο να αποχωρεί οποιοσδήποτε για κόντρες.
Απο εκεί και πέρα, σαν χρήστης είχε κι αυτός το ενδιαφέρον του. Επίσης, τα κολλήματα με την ΕΕ έβγαζαν γέλιο.
Ελπίζω να επιστρέψει. Και θα πρότεινα να του ανατεθεί και συντονισμός στην ιατρική εαν επιστρέψει και ασχοληθεί και θέλει. Ούτως ή άλλως, καλό είναι να υπάρχει στην εν λόγω ενότητα συντονιστής γιατρός.
έχεις δίκιο st, έτσι είναι, στην πολιτική τουλάχιστον εγώ έμπαινα να μάθω πράγματα, και οι διαξιφισμοί ήταν δώρο, ωραίο δώρο αλλά δώρο.
Για τον γγ όμως δεν θα συμφωνήσω, καθόλου δηλαδή. Στην αρχή ήταν χρήστης που έφερνε χρήσιμες πληροφορίες, σταδιακά έγινε πολύ περίεργη η κατάσταση, είπες για τον kkalev προηγουμένως, και εμένα μου άρεσε, ίδια δυνατός στα πινακάκια με τον γγ, ίσως πιό δυνατός. Αλλά δεν χώραγαν μαζί, στο μυαλό του γγ δηλαδή, δεν μπορούσε να γράψει ο άνθρωπος κάτι χωρίς προσπαθεί να τον μειώσει μετά για 10 μέρες με κάθε τρόπο, σε κάθε νήμα, ψύχωση.
Γενικά, ο γιάννης ειναι αυτό, ψύχωση.
Υπάρχει ένα τέλειο νήμα στο ελεύθερο που δείχνει τι εννοώ, δεν το ανεβάζω, αλλά αν θες μπορώ να σου το στείλω να μου πείς αν διαφωνείς.
- hellegennes
ST48410 έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:18Δηλώνω άγνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να γράφω και ανοησίες. Σου λέω τι μου είπαν στο νησί.
Μην ανακατεύεις κι άλλες προφορές. Εννοείται πως οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Ινδοί και οι Αυστραλοί προφέρουν αλλιώς.
Χοντρικά στην Βρετανία υπάρχουν τρεις κλάδοι προφοράς: Midlandish, Estuary και Far South. Αυτά μόνο για την Βρετανία, υπάρχουν φυσικά ουαλικές, σκωτσέζικες και ιρλανδέζικες προφορές. Η κατηγοριοποίηση αυτή μοιάζει με την δική μας κατηγοριοποίηση σε βόρεια, νότια και νησιωτικά ιδιώματα.
Τα Midlandish έχουν αρκετές διαφορές από πόλη σε πόλη αλλά έχουν κάποια χοντρικά κοινά χαρακτηριστικά στην προφορά φωνηέντων. Στην κεντρική προς νότια Βρετανία τα πράγματα είναι πιο ενοποιημένα. Η Estuary είναι μια κοινή προφορά με μικρές τοπικές αποκλίσεις και στην ίδια περιοχή υπάρχει φυσικά και η λαϊκή λονδρέζικη, που διαφέρει σημαντικά και στα εξτρήμ της είναι αδύνατον να την καταλάβεις. Οι ακραίες νότιες προφορές είναι πιο ιδιωματικές, αν και θυμίζουν αρκετά την νοτιοκεντρική Estuary.
Μικροδιαφορές υπάρχουν παντού, περισσότερες από τις δικές μας διαφορές στις προφορές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
το'χετε ψιλογαμήσει το νήμα ε;;;;
Ο ΓΓ παθιάζεται πολύ. Μέσα σε όλο αυτό μάζευε και παρέθετε πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Αν ήταν υπέρ το δέον επίμονος; Μπορείς να του το καταλογίσεις. Υπήρχαν όμως και φορές που ήταν ένας με όλους και οι "όλοι" ή κάποιοι από αυτούς μόνο ευγενικά δεν τον αντιμετώπιζαν.enaon έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:23έχεις δίκιο st, έτσι είναι, στην πολιτική τουλάχιστον εγώ έμπαινα να μάθω πράγματα, και οι διαξιφισμοί ήταν δώρο, ωραίο δώρο αλλά δώρο.
Για τον γγ όμως δεν θα συμφωνήσω, καθόλου δηλαδή. Στην αρχή ήταν χρήστης που έφερνε χρήσιμες πληροφορίες, σταδιακά έγινε πολύ περίεργη η κατάσταση, είπες για τον kkalev προηγουμένως, και εμένα μου άρεσε, ίδια δυνατός στα πινακάκια με τον γγ, ίσως πιό δυνατός. Αλλά δεν χώραγαν μαζί, στο μυαλό του γγ δηλαδή, δεν μπορούσε να γράψει ο άνθρωπος κάτι χωρίς προσπαθεί να τον μειώσει μετά για 10 μέρες με κάθε τρόπο, σε κάθε νήμα, ψύχωση.
Γενικά, ο γιάννης ειναι αυτό, ψύχωση.
Υπάρχει ένα τέλειο νήμα στο ελεύθερο που δείχνει τι εννοώ, δεν το ανεβάζω, αλλά αν θες μπορώ να σου το στείλω να μου πείς αν διαφωνείς.
Τώρα σοβαρά; Δεν σας μοιάζει άδεια η εσωτερική πολιτική χωρίς ΓΓ και Αρίστο; Όσο για τον kkalev είχε την επιστημονική επάρκεια για υψηλό επίπεδο διαλόγου. Είχε υποστηρίξει όμως και αυτός τις αυταπάτες του προ 2015 με μεγάλη θέρμη. Ε κάπου σε ενότητες όπως πολιτική, αθλητικά κλπ τα αίματα ανάβουν λίγο περισσότερο και τα λάθη του παρελθόντος τα βρίσκεις μπροστά σου.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Στα links που παρέθεσα έχει και UK. Δεν στα έβαλα για το US. Γενικά αυτό που αποκόμισα από την καθημερινή συναναστροφή είναι ότι έχουν εξοικειωθεί όλοι με την πραγματικότητα μιας πολυπολιτισμικής κατάστασης και τα περίπου αγγλικά του Κινέζου ή του Αφρικανού (σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταλάβαινα ότι επρόκειτο για Αγγλικά) που το θεωρούν πολυτέλεια να σε διορθώσουν για το -ιρ ή το άιρ.hellegennes έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:29ST48410 έγραψε: ↑07 Μάιος 2018, 00:18Δηλώνω άγνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να γράφω και ανοησίες. Σου λέω τι μου είπαν στο νησί.
Μην ανακατεύεις κι άλλες προφορές. Εννοείται πως οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Ινδοί και οι Αυστραλοί προφέρουν αλλιώς.
Χοντρικά στην Βρετανία υπάρχουν τρεις κλάδοι προφοράς: Midlandish, Estuary και Far South. Αυτά μόνο για την Βρετανία, υπάρχουν φυσικά ουαλικές, σκωτσέζικες και ιρλανδέζικες προφορές. Η κατηγοριοποίηση αυτή μοιάζει με την δική μας κατηγοριοποίηση σε βόρεια, νότια και νησιωτικά ιδιώματα.
Τα Midlandish έχουν αρκετές διαφορές από πόλη σε πόλη αλλά έχουν κάποια χοντρικά κοινά χαρακτηριστικά στην προφορά φωνηέντων. Στην κεντρική προς νότια Βρετανία τα πράγματα είναι πιο ενοποιημένα. Η Estuary είναι μια κοινή προφορά με μικρές τοπικές αποκλίσεις και στην ίδια περιοχή υπάρχει φυσικά και η λαϊκή λονδρέζικη, που διαφέρει σημαντικά και στα εξτρήμ της είναι αδύνατον να την καταλάβεις. Οι ακραίες νότιες προφορές είναι πιο ιδιωματικές, αν και θυμίζουν αρκετά την νοτιοκεντρική Estuary.
Μικροδιαφορές υπάρχουν παντού, περισσότερες από τις δικές μας διαφορές στις προφορές.
Κάτι και οι ιδέες περί political correct και έδενε το γλυκό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 07 Μάιος 2018, 00:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Διαφωνήσαμε αρκετά στο νήμα με τους σβησμένους σταυρούς στα τυριά του Lidl. Ωστόσο συνήθως σχολιάζω απόψεις και όχι τον συνομιλητή και δεν δίνω λαβές για να ξεφύγει κάποιος σε χαρακτηρισμούς.
το ίδιο έκανε και ο kkalev, σαν να μιλούσε σε ακροατήριο. Απλά δεν του έκανες κλικ μάλλον.
εχει δύο νήματα τέλεια στο ελευθερο.
Ενα που δουλεύει τον μπετατζή, αφού έφαγε μπαν για να μην μπορεί να απαντήσει, του το παρατηρούν και έχει πλάκα πώς απαντά, και ένα με ένα άρθρο που ανέβασε ο αριστος σε ένα περιοδικό μεγάλο πριν μέρες, ψύχωση σκέτη, τον έπιασε αμόκ, έλεος.
τεσπα, αν έρθει ξανά θα έχουμε την ευκαιρία να το ξαναζήσουμε.
εχει δύο νήματα τέλεια στο ελευθερο.
Ενα που δουλεύει τον μπετατζή, αφού έφαγε μπαν για να μην μπορεί να απαντήσει, του το παρατηρούν και έχει πλάκα πώς απαντά, και ένα με ένα άρθρο που ανέβασε ο αριστος σε ένα περιοδικό μεγάλο πριν μέρες, ψύχωση σκέτη, τον έπιασε αμόκ, έλεος.
τεσπα, αν έρθει ξανά θα έχουμε την ευκαιρία να το ξαναζήσουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 07 Μάιος 2018, 00:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Εμένα ο ΓΓ, όποτε στέρευαν τα επιχειρήματά του γιατί τον κολλούσα στον τοίχο με στοιχεία, άρχιζε τα "σαλαμέμπορα" και "παστουρματζή" και άλλα χαριτωμένα. Αλλά είχε γέλιο. Σε κάτι τελευταία νήματα στο πρώην φόρουμ τον είχα καταστρέψει και μάζευε τα κομμάτια του. Αλλά εκεί, ο πούστης, συνέχιζε να προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο, κόντρα σε όλα τα στοιχεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
10 Μαρ 2024, 17:14