↣ Εκτός Θέματος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Περσόνες που χάθηκαν και μας λείπουν…

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Μάιος 2018, 00:13

ST48410 έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:09
Έχω ακούσει και τα δύο στο νησί. Όταν κάποτε τους ρωτούσα πως προφέρετε μια λέξη μου απαντούσαν αναλόγως την καταγωγή σου (Ιρλανδός, Ουαλός κλπ). Όταν επέμενα ρωτώντας αν υπάρχει ένα standard σαν τα αγγλικά "BBC" που μαθαίναμε παλιά στο φροντιστήριο γελούσαν μη θεωρώντας τα κοινά αποδεκτή προφορά. Το "BBC" στο μεταξύ προσλάμβανε δημοσιογράφους με χτυπητή προφορά, στραβισμό ή και άλλα "ελαττώματα" και μου εξηγούσαν ότι κάτι τέτοιο γινόταν για να αισθάνεται το κοινό πιο οικεία.
Δεν ισχύει. Τα αγγλικά του BBC είναι γνωστά και σαν οξφορδιανά, αγγλικά της βασίλισσας (παρότι η βασίλισσα δεν τα μιλάει) και η επίσημη ονομασία τους είναι RP (Received Pronunciation) και είναι η επίσημη προφορά βάσει των οποίων συντάσσονται λεξικά προφοράς, όπως το Oxford English Dictionary και αυτά που υποτίθεται ότι διδάσκεσαι. Τα μιλάει ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού (3%) αλλά είναι πολύ κοντινά στην estuary, που μιλάει η πλειονότητα της Νότιας Αγγλίας, που περιλαμβάνει το Λονδίνο και όλην την παρα-αστιακή του ζώνη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Μάιος 2018, 00:14

Cecily Anne έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:11
Το pressure το προφέρουν πρέσερ;
Πωωωπω φίλε με έχουν καταστρέψει τα ιταλικά.
BrE /ˈpreʃə(r)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Μάιος 2018, 00:18

Δηλώνω άγνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να γράφω και ανοησίες. Σου λέω τι μου είπαν στο νησί.

Κατά τα λοιπά πάρε το το αυγό και κούρευτο είναι η κατάσταση:
https://forvo.com/word/pressure/#en
https://translate.google.gr/?hl=el#en/el/pressure

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 07 Μάιος 2018, 00:23

Lugozzi έγραψε:
05 Μάιος 2018, 16:34
κρίμα πάντως για τον ταλαίπωρο

και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που άνοιξε το παλιό μας στέκι εδώ
Θεωρώ άδικο να αποχωρεί οποιοσδήποτε για κόντρες.

Απο εκεί και πέρα, σαν χρήστης είχε κι αυτός το ενδιαφέρον του. Επίσης, τα κολλήματα με την ΕΕ έβγαζαν γέλιο.

Ελπίζω να επιστρέψει. Και θα πρότεινα να του ανατεθεί και συντονισμός στην ιατρική εαν επιστρέψει και ασχοληθεί και θέλει. Ούτως ή άλλως, καλό είναι να υπάρχει στην εν λόγω ενότητα συντονιστής γιατρός.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 07 Μάιος 2018, 00:23

ST48410 έγραψε:
06 Μάιος 2018, 23:57

ΥΓ Προσωπικά έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα τόσο στο παλιό όσο και εδώ από άλλους χρήστες, ευγενικούς ή μη, αδιάφορο. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα αρκετούς από αυτούς πίσω
έχεις δίκιο st, έτσι είναι, στην πολιτική τουλάχιστον εγώ έμπαινα να μάθω πράγματα, και οι διαξιφισμοί ήταν δώρο, ωραίο δώρο αλλά δώρο.

Για τον γγ όμως δεν θα συμφωνήσω, καθόλου δηλαδή. Στην αρχή ήταν χρήστης που έφερνε χρήσιμες πληροφορίες, σταδιακά έγινε πολύ περίεργη η κατάσταση, είπες για τον kkalev προηγουμένως, και εμένα μου άρεσε, ίδια δυνατός στα πινακάκια με τον γγ, ίσως πιό δυνατός. Αλλά δεν χώραγαν μαζί, στο μυαλό του γγ δηλαδή, δεν μπορούσε να γράψει ο άνθρωπος κάτι χωρίς προσπαθεί να τον μειώσει μετά για 10 μέρες με κάθε τρόπο, σε κάθε νήμα, ψύχωση.

Γενικά, ο γιάννης ειναι αυτό, ψύχωση.
Υπάρχει ένα τέλειο νήμα στο ελεύθερο που δείχνει τι εννοώ, δεν το ανεβάζω, αλλά αν θες μπορώ να σου το στείλω να μου πείς αν διαφωνείς.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Μάιος 2018, 00:29

ST48410 έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:18
Δηλώνω άγνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί να γράφω και ανοησίες. Σου λέω τι μου είπαν στο νησί.

Μην ανακατεύεις κι άλλες προφορές. Εννοείται πως οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Ινδοί και οι Αυστραλοί προφέρουν αλλιώς.

Χοντρικά στην Βρετανία υπάρχουν τρεις κλάδοι προφοράς: Midlandish, Estuary και Far South. Αυτά μόνο για την Βρετανία, υπάρχουν φυσικά ουαλικές, σκωτσέζικες και ιρλανδέζικες προφορές. Η κατηγοριοποίηση αυτή μοιάζει με την δική μας κατηγοριοποίηση σε βόρεια, νότια και νησιωτικά ιδιώματα.

Τα Midlandish έχουν αρκετές διαφορές από πόλη σε πόλη αλλά έχουν κάποια χοντρικά κοινά χαρακτηριστικά στην προφορά φωνηέντων. Στην κεντρική προς νότια Βρετανία τα πράγματα είναι πιο ενοποιημένα. Η Estuary είναι μια κοινή προφορά με μικρές τοπικές αποκλίσεις και στην ίδια περιοχή υπάρχει φυσικά και η λαϊκή λονδρέζικη, που διαφέρει σημαντικά και στα εξτρήμ της είναι αδύνατον να την καταλάβεις. Οι ακραίες νότιες προφορές είναι πιο ιδιωματικές, αν και θυμίζουν αρκετά την νοτιοκεντρική Estuary.

Μικροδιαφορές υπάρχουν παντού, περισσότερες από τις δικές μας διαφορές στις προφορές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 07 Μάιος 2018, 00:30

το'χετε ψιλογαμήσει το νήμα ε;;;;
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός
Je suis Joost Klein

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Μάιος 2018, 00:30

enaon έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:23
ST48410 έγραψε:
06 Μάιος 2018, 23:57

ΥΓ Προσωπικά έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα τόσο στο παλιό όσο και εδώ από άλλους χρήστες, ευγενικούς ή μη, αδιάφορο. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα αρκετούς από αυτούς πίσω
έχεις δίκιο st, έτσι είναι, στην πολιτική τουλάχιστον εγώ έμπαινα να μάθω πράγματα, και οι διαξιφισμοί ήταν δώρο, ωραίο δώρο αλλά δώρο.

Για τον γγ όμως δεν θα συμφωνήσω, καθόλου δηλαδή. Στην αρχή ήταν χρήστης που έφερνε χρήσιμες πληροφορίες, σταδιακά έγινε πολύ περίεργη η κατάσταση, είπες για τον kkalev προηγουμένως, και εμένα μου άρεσε, ίδια δυνατός στα πινακάκια με τον γγ, ίσως πιό δυνατός. Αλλά δεν χώραγαν μαζί, στο μυαλό του γγ δηλαδή, δεν μπορούσε να γράψει ο άνθρωπος κάτι χωρίς προσπαθεί να τον μειώσει μετά για 10 μέρες με κάθε τρόπο, σε κάθε νήμα, ψύχωση.

Γενικά, ο γιάννης ειναι αυτό, ψύχωση.
Υπάρχει ένα τέλειο νήμα στο ελεύθερο που δείχνει τι εννοώ, δεν το ανεβάζω, αλλά αν θες μπορώ να σου το στείλω να μου πείς αν διαφωνείς.
Ο ΓΓ παθιάζεται πολύ. Μέσα σε όλο αυτό μάζευε και παρέθετε πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Αν ήταν υπέρ το δέον επίμονος; Μπορείς να του το καταλογίσεις. Υπήρχαν όμως και φορές που ήταν ένας με όλους και οι "όλοι" ή κάποιοι από αυτούς μόνο ευγενικά δεν τον αντιμετώπιζαν.

Τώρα σοβαρά; Δεν σας μοιάζει άδεια η εσωτερική πολιτική χωρίς ΓΓ και Αρίστο; Όσο για τον kkalev είχε την επιστημονική επάρκεια για υψηλό επίπεδο διαλόγου. Είχε υποστηρίξει όμως και αυτός τις αυταπάτες του προ 2015 με μεγάλη θέρμη. Ε κάπου σε ενότητες όπως πολιτική, αθλητικά κλπ τα αίματα ανάβουν λίγο περισσότερο και τα λάθη του παρελθόντος τα βρίσκεις μπροστά σου.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 07 Μάιος 2018, 00:32

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:30
:g030::mods
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Μάιος 2018, 00:35

hellegennes έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:29
ST48410 έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:18

Μην ανακατεύεις κι άλλες προφορές. Εννοείται πως οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Ινδοί και οι Αυστραλοί προφέρουν αλλιώς.

Χοντρικά στην Βρετανία υπάρχουν τρεις κλάδοι προφοράς: Midlandish, Estuary και Far South. Αυτά μόνο για την Βρετανία, υπάρχουν φυσικά ουαλικές, σκωτσέζικες και ιρλανδέζικες προφορές. Η κατηγοριοποίηση αυτή μοιάζει με την δική μας κατηγοριοποίηση σε βόρεια, νότια και νησιωτικά ιδιώματα.

Τα Midlandish έχουν αρκετές διαφορές από πόλη σε πόλη αλλά έχουν κάποια χοντρικά κοινά χαρακτηριστικά στην προφορά φωνηέντων. Στην κεντρική προς νότια Βρετανία τα πράγματα είναι πιο ενοποιημένα. Η Estuary είναι μια κοινή προφορά με μικρές τοπικές αποκλίσεις και στην ίδια περιοχή υπάρχει φυσικά και η λαϊκή λονδρέζικη, που διαφέρει σημαντικά και στα εξτρήμ της είναι αδύνατον να την καταλάβεις. Οι ακραίες νότιες προφορές είναι πιο ιδιωματικές, αν και θυμίζουν αρκετά την νοτιοκεντρική Estuary.

Μικροδιαφορές υπάρχουν παντού, περισσότερες από τις δικές μας διαφορές στις προφορές.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Στα links που παρέθεσα έχει και UK. Δεν στα έβαλα για το US. Γενικά αυτό που αποκόμισα από την καθημερινή συναναστροφή είναι ότι έχουν εξοικειωθεί όλοι με την πραγματικότητα μιας πολυπολιτισμικής κατάστασης και τα περίπου αγγλικά του Κινέζου ή του Αφρικανού (σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταλάβαινα ότι επρόκειτο για Αγγλικά) που το θεωρούν πολυτέλεια να σε διορθώσουν για το -ιρ ή το άιρ.
Κάτι και οι ιδέες περί political correct και έδενε το γλυκό.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Μάιος 2018, 00:36

Spiros252 έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:32
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
:g030::mods
Ζητώ συγνώμη :) Κόψε ελεύθερα Σπύρο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 07 Μάιος 2018, 00:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 07 Μάιος 2018, 00:39

ST48410 έγραψε:
,,
SpoilerShow
ναι αλλά εγώ δεν λέω για αυτό, λέω για κακεντρέχεια στα όρια της ψύχωσης. Ίσως δεν έτυχε να διαφωνήσετε, όποτε δεν σε έβαλε στο μάτι, όσους έβαλε και δεν είχαν και κοινωνικόψυχολογικό ενδιαφέρον να μείνουν, έφυγαν.
οκ σορυ :)

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Μάιος 2018, 00:42

enaon έγραψε:
07 Μάιος 2018, 00:39
ST48410 έγραψε:
,,
SpoilerShow
ναι αλλά εγώ δεν λέω για αυτό, λέω για κακεντρέχεια στα όρια της ψύχωσης. Ίσως δεν έτυχε να διαφωνήσετε, όποτε δεν σε έβαλε στο μάτι, όσους έβαλε και δεν είχαν και κοινωνικόψυχολογικό ενδιαφέρον να μείνουν, έφυγαν.
οκ σορυ :)
Διαφωνήσαμε αρκετά στο νήμα με τους σβησμένους σταυρούς στα τυριά του Lidl. Ωστόσο συνήθως σχολιάζω απόψεις και όχι τον συνομιλητή και δεν δίνω λαβές για να ξεφύγει κάποιος σε χαρακτηρισμούς.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 07 Μάιος 2018, 00:45

το ίδιο έκανε και ο kkalev, σαν να μιλούσε σε ακροατήριο. Απλά δεν του έκανες κλικ μάλλον.

εχει δύο νήματα τέλεια στο ελευθερο.

Ενα που δουλεύει τον μπετατζή, αφού έφαγε μπαν για να μην μπορεί να απαντήσει, του το παρατηρούν και έχει πλάκα πώς απαντά, και ένα με ένα άρθρο που ανέβασε ο αριστος σε ένα περιοδικό μεγάλο πριν μέρες, ψύχωση σκέτη, τον έπιασε αμόκ, έλεος.

τεσπα, αν έρθει ξανά θα έχουμε την ευκαιρία να το ξαναζήσουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 07 Μάιος 2018, 00:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Μάιος 2018, 00:45

Εμένα ο ΓΓ, όποτε στέρευαν τα επιχειρήματά του γιατί τον κολλούσα στον τοίχο με στοιχεία, άρχιζε τα "σαλαμέμπορα" και "παστουρματζή" και άλλα χαριτωμένα. Αλλά είχε γέλιο. Σε κάτι τελευταία νήματα στο πρώην φόρουμ τον είχα καταστρέψει και μάζευε τα κομμάτια του. Αλλά εκεί, ο πούστης, συνέχιζε να προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο, κόντρα σε όλα τα στοιχεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών