Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:40

lonelyrider έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:32
Μετενσαρκώσεις και λοιπές ανατολίτικες αρλούμπες δεν παίζουνε στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής.
Όταν η ψυχή αποχωριστεί από το σώμα έχει πλήρη συναίσθηση του ποια είναι και πλήρη ενθύμηση του τι έπραξε κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας της. Όπως γράφει σ ένα σημείο της αποκαλύψεως, οι ψυχές των μαρτύρων του Ιησού, έκραξαν προς αυτόν "Κύριε Δέσποτα Άγιε και αληθινέ πότε θα έρθει η κρίση σου, πότε θα πάρεις το αίμα μας πίσω από τους κατοίκους της γης?" . Να λοιπόν η συναίσθηση των ψυχών.
Όταν λέμε ανάσταση των νεκρών εννοούμε ότι θα επανενωθεί η ψυχή με το σώμα με το οποίο έζησε επί της γης, κατόπιν εντολής θείας , κατά τη δευτέρα παρουσία του Χριστού για να κριθεί στο Παγκόσμιο εκείνο δικαστήριο τη φοβερή εκείνη ημέρα.
Απ ότι αχνοθυμάμαι, λένε Πατέρες της Εκκλησίας ότι τα αναστημένα σώματα θα έχουν την ίδια ηλικία με εκείνη του Χριστού, δηλαδή 33 έτη, ακόμα και για εκείνους που δεν έφτασαν σ αυτή την ηλικία στον επί της γης βίο τους..
Και με αυτά τα σώματα οι μεν δίκαιοι θα ξεκινήσουν να ζουν την ατελείωτη 8η ημέρα της δημιουργίας,την αιώνια ζωή και Βασιλεία του Θεού οι δε φαύλοι εις κόλασιν αιώνια. Έτσι θα έχει το πράμα.
Και λέμε τώρα, ένα θύμα trafficking που έχει ψυχή γεμάτη με φόβο και μίσος, θα κριθεί ίσα και όμοια με έναν μπούλη που τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του;
Γιατί, αν, πι-χι, ήμουν εγώ το θύμα και είχα την τύχη να καταφέρω να ξεκοιλιάσω τον βασανιστή μου, αφού θα τον είχα βάλει να με παρακολουθεί να ξεκοιλιάζω όλην την οικογένειά του, θα μου έλεγαν οι κριτές "α, έκανες φόνους, φταις"; Ξέρεις τι θα έλεγα μετά εγώ στους κριτές και τον θεό τους που θα με είχε αφήσει να το ζήσω όλο αυτό;
Και σιγά μην μετανοούσα που σκότωσα το καθίκι αφού θα τον είχα αναγκάσει να βλέπει τι θα έκανα στους δικούς του.

Γενικώς αυτό το "μία ζωή και μετά περιμένουμε τη κρίση", έχει πολλά κενά με τέτοιες ανισότητες που υπάρχουν στην γη.
Πιο λογικό είναι να το επέβαλαν στην θρησκεία οι ισχυροί για να κρατήσουν τους από κάτω υποτακτικούς και καλά, "δεν πειράζει που υποφέρεις γιατί μετά θα πας στον παράδεισο".
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 11 Μαρ 2019, 22:41

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:37
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:34
lonelyrider έγραψε:
Μετενσαρκώσεις και λοιπές ανατολίτικες αρλούμπες δεν παίζουνε στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής.
Όταν η ψυχή αποχωριστεί από το σώμα έχει πλήρη συναίσθηση του ποια είναι και πλήρη ενθύμηση του τι έπραξε κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας της. Όπως γράφει σ ένα σημείο της αποκαλύψεως, οι ψυχές των μαρτύρων του Ιησού, έκραξαν προς αυτόν "Κύριε Δέσποτα Άγιε και αληθινέ πότε θα έρθει η κρίση σου, πότε θα πάρεις το αίμα μας πίσω από τους κατοίκους της γης?" . Να λοιπόν η συναίσθηση των ψυχών.
Όταν λέμε ανάσταση των νεκρών εννοούμε ότι θα επανενωθεί η ψυχή με το σώμα με το οποίο έζησε επί της γης, κατόπιν εντολής θείας , κατά τη δευτέρα παρουσία του Χριστού για να κριθεί στο Παγκόσμιο εκείνο δικαστήριο τη φοβερή εκείνη ημέρα.
Απ ότι αχνοθυμάμαι, λένε Πατέρες της Εκκλησίας ότι τα αναστημένα σώματα θα έχουν την ίδια ηλικία με εκείνη του Χριστού, δηλαδή 33 έτη, ακόμα και για εκείνους που δεν έφτασαν σ αυτή την ηλικία στον επί της γης βίο τους..
Και με αυτά τα σώματα οι μεν δίκαιοι θα ξεκινήσουν να ζουν την ατελείωτη 8η ημέρα της δημιουργίας,την αιώνια ζωή και Βασιλεία του Θεού οι δε φαύλοι εις κόλασιν αιώνια. Έτσι θα έχει το πράμα.
Το πράμα έχει όπως το ορίσει ο κάθε ένας βάσει της γνώσης και τις εμπειρίες που έχει.... αυτό είναι η χριστιανική επιλογή. Υπάρχουν και άλλες.
όχι δεν υπάρχουν πολλές. Ή που θα έχει δίκιο ο χριστιανισμός, είτε που θα έχει δίκιο ο ινδουισμός, είτε το Ισλάμ, είτε η αθεία και πάει λέγοντας. Μία είναι η αλήθεια, άσχετα αν δεν την ξέρουμε
την μεταθάνατο ζωή την ορίζεις εσύ με την επιλογή που θα κάνεις...και η επιλογή που θα κάνεις βασίζεται στο τι ξέρεις για τα πνευματικά στην εδώ ζωή... καλό είναι να έχεις μια σφαιρική άποψη για το τι γίνεται και σε άλλους για να έχεις επιλογές - options! Ειδάλως θα περιφέρεσαι σαν ένα φάντασμα που δεν έχει γνώση και έχει κολήσει σε κατώτερες υποστάσεις αναζητόντας την υλαία ζωή.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos » 11 Μαρ 2019, 22:41

lonelyrider έγραψε:
Προφανώς. Αλλοι έχουν τα πρωτεία στις αρλούμπες.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 11 Μαρ 2019, 22:42

lonelyrider έγραψε:
Σχετικά με την τελευταία παραγραφο είχα ρωτήσει και τον ουτις και μου απάντησε πως η κόλαση και ο παράδεισος είναι εσωτερικές καταστάσεις.

Να ρωτήσω και εσένα.
Τι μορφή θα έχουν τα σώματα μας,εφόσον ισχύουν αυτά, στον παράδεισο ή στην κόλαση;
Δηλαδή πως θα βασανιστεί το σώμα και η ψυχή ταυτόχρονα και τι είδους φλόγα θα είναι αυτη που θα καίει και τα δύο στην κόλαση;

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 22:42

Antares έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:40
Πάντως η μετενσάρκωση μου θυμίζει λίγο τον Γιούνκερ. Να σε χτυπάνε στην πλάτη και να σου λένε "καλό κουράγιο".
Και που να ακουσεις για την Αιώνια Επιστροφή που "ειδα" και την πιστεύω, μαρτυριο φαίνεται...
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 11 Μαρ 2019, 22:43

Ο θεός θα στείλει αγγέλους να σκοτώσουν τους κακούς ανθρώπους, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με κάποια που σκότωσε τους βασανιστές της.
Υπάρχει και το άλλο που λένε ότι όσο περισσότερο υποφέρεις σε αυτή τη ζωή, τόσο περισσότερο θα ανταμειφτείς στην επόμενη.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 11 Μαρ 2019, 22:44

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:42
Antares έγραψε:
Πάντως η μετενσάρκωση μου θυμίζει λίγο τον Γιούνκερ. Να σε χτυπάνε στην πλάτη και να σου λένε "καλό κουράγιο".
Και που να ακουσεις για την Αιώνια Επιστροφή που "ειδα" και την πιστεύω, μαρτυριο φαίνεται...
Για πες περί Αιώνιας Επιστροφής!!!! :wave:

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 22:45

πάντως όσοι έχετε τάσεις προς τις ινδουιστικές παπαριές να κάνετε παρέα με ινδούς να δείτε πόσο σκατά είναι η κοινωνίες τους λόγω του Ινδουισμού. Έχω φίλο που δεν τον θέλει η πεθερά του γιατί είναι από κατώτερη κάστα, ένας άλλος πλακώνεται με τα πεθεραικά του κάθε μέρα 5 χρόνια μετά τον γάμο για τον ίδιο λόγο, προτιμούν να κάνουν εκτρώσεις από το να κάνουν παιδί εκτός γάμου και να ατιμαστεί η οικογένεια. Έχουν μια κάστα με γυναίκες που δεν τις αγγίζει κανένας, ζουν αναγκαστικά πάμφτωχες. Ευτυχώς οι πιο νέοι άνθρωποι δεν κάνουν 15 παιδιά και δεν ακολουθούν τις πίπες με τις κάστες Το επικών διαστάσεων ζαβό είναι ότι είναι χορτοφάγοι αλλά δεν τρώνε πατάτες και ότι είναι ρίζα γιατί είναι ακάθαρτες τροφές. Την ίδια ώρα η Ινδία είναι η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής αγελαδινού κρέατος

Nito
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nito » 11 Μαρ 2019, 22:45

Antares έγραψε:
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτά τα θέματα, αλλά πιστεύω ότι για να ασχοληθείς πραγματικά πρέπει να γίνεις κάτι σαν τους γιόγκι ή τους μοναχούς. Αποχή δηλαδή από τις εγκόσμιες φροντίδες και ηδονές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά θα είναι ψέμα. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να αρχίσει να ασχολείται με πνευματιστικά φαινόμενα, να καλεί πνεύματα κλπ.
Η γιόγκα είναι καλή ως μεταφυσική ενατένιση. Το δύσκολο για πολλούς είναι ότι πάει πακέτο με την αυστηρή χορτοφαγία.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:47

1451 έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:43
Ο θεός θα στείλει αγγέλους να σκοτώσουν τους κακούς ανθρώπους, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με κάποια που σκότωσε τους βασανιστές της.
Υπάρχει και το άλλο που λένε ότι όσο περισσότερο υποφέρεις σε αυτή τη ζωή, τόσο περισσότερο θα ανταμειφτείς στην επόμενη.
Juno έγραψε:
Γενικώς αυτό το "μία ζωή και μετά περιμένουμε τη κρίση", έχει πολλά κενά με τέτοιες ανισότητες που υπάρχουν στην γη.
Πιο λογικό είναι να το επέβαλαν στην θρησκεία οι ισχυροί για να κρατήσουν τους από κάτω υποτακτικούς και καλά, "δεν πειράζει που υποφέρεις γιατί μετά θα πας στον παράδεισο".

:8):wink
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 22:48

tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:41
Δημοκράτης έγραψε:
tanipteros έγραψε:

Το πράμα έχει όπως το ορίσει ο κάθε ένας βάσει της γνώσης και τις εμπειρίες που έχει.... αυτό είναι η χριστιανική επιλογή. Υπάρχουν και άλλες.
όχι δεν υπάρχουν πολλές. Ή που θα έχει δίκιο ο χριστιανισμός, είτε που θα έχει δίκιο ο ινδουισμός, είτε το Ισλάμ, είτε η αθεία και πάει λέγοντας. Μία είναι η αλήθεια, άσχετα αν δεν την ξέρουμε
την μεταθάνατο ζωή την ορίζεις εσύ με την επιλογή που θα κάνεις...και η επιλογή που θα κάνεις βασίζεται στο τι ξέρεις για τα πνευματικά στην εδώ ζωή... καλό είναι να έχεις μια σφαιρική άποψη για το τι γίνεται και σε άλλους για να έχεις επιλογές - options! Ειδάλως θα περιφέρεσαι σαν ένα φάντασμα που δεν έχει γνώση και έχει κολήσει σε κατώτερες υποστάσεις αναζητόντας την υλαία ζωή.
άνθρωπε μου δεν τα γράφω αλβανικά. Το τι ισχύει μετά και πριν τον θάνατο δεν το ορίζεις εσύ, είναι αυτό που είναι. Είτε έχει δίκιο κάποια θρησκεία, είτε η αθεΐα. Το τι ισχύει όμως εσ'υ δεν το ξέρεις. Εσύ γράφεις τις φαντασιώσεις σου στο ίντερνετ και περιμένεις κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά χωρίς κανέναν λόγο. Δεν έχεις καμία απόδειξη για αυτά που γράφεις

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 22:48

Nito έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:45
Antares έγραψε:
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτά τα θέματα, αλλά πιστεύω ότι για να ασχοληθείς πραγματικά πρέπει να γίνεις κάτι σαν τους γιόγκι ή τους μοναχούς. Αποχή δηλαδή από τις εγκόσμιες φροντίδες και ηδονές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά θα είναι ψέμα. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να αρχίσει να ασχολείται με πνευματιστικά φαινόμενα, να καλεί πνεύματα κλπ.
Η γιόγκα είναι καλή ως μεταφυσική ενατένιση. Το δύσκολο για πολλούς είναι ότι πάει πακέτο με την αυστηρή χορτοφαγία.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!!! :smt077
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 11 Μαρ 2019, 22:51

tanipteros έγραψε:
lonelyrider έγραψε:
Δεν υπάρχει αυτο που γράφεις "χριστιανική επιλογή". Όπως διακηρρύσει ο ορθόδοξος Χριστιανισμός έτσι και θα συμβεί στα έσχατα. Τα υπόλοιπα είναι δαιμονικές πλάνες για να οδηγούνται ψυχές στην απώλεια.-
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 11 Μαρ 2019, 22:51

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:48
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 22:41
Δημοκράτης έγραψε:

άνθρωπε μου δεν τα γράφω αλβανικά. Το τι ισχύει μετά και πριν τον θάνατο δεν το ορίζεις εσύ, είναι αυτό που είναι. Είτε έχει δίκιο κάποια θρησκεία, είτε η αθεΐα. Το τι ισχύει όμως εσ'υ δεν το ξέρεις. Εσύ γράφεις τις φαντασιώσεις σου στο ίντερνετ και περιμένεις κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά χωρίς κανέναν λόγο. Δεν έχεις καμία απόδειξη για αυτά που γράφεις
Έχω την ίδια μου τη ζωή και τις εμπειρίες μου ... αυτά φτάνουν για μένα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 22:52

δεν σε πιστεύει κανένας

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών