Τώρα που το είπες το πρόσεξα!

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Τώρα που το είπες το πρόσεξα!
30 ειναιGherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Η αναπαράσταση παγανιστικών εθίμων της αρχαιότητας, που ούτως ή άλλως αποτελούν τμήμα και της λαϊκής παράδοσης, σαφώς και δεν μπορεί να εκληφθεί ως κάτι αρνητικό. Και συνήθως, όσοι καταναλώνουν ενέργεια, χρόνο και πραγματική ανιδιοτέλεια σε αυτές τις προσπάθειες, είναι αφανείς. Δεν σε ξέρω, αλλά διαισθητικά και μόνον, νομίζω ότι ανήκεις σ' αυτούς.Πασιφάη έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:07Το σημαντικό για μένα είναι το μέγεθος της Ελληνικής Κοσμοθέασης μακρυά από τα προσωπικα ωφέλη που κρύβουν απληστία και μένος για δόξα, μερικών που οικειοποιούνται τα πάντα όλα.Δεν με αφορά.
Συμπερασματικα, ομιλω για μένα, μέσω μιας εμπειρίας χρόνων στο χώρο. Και πάλι όμως χαίρομαι που υπάρχουν και κάποιοι άξιοι που διατηρούν το κάλλος και την υγιή σκέψη.
Την ειρωνία να ΜΗΝ σου πω ΠΟΥ να την χώσεις!Nero έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:38"υψηλά νοητικά θεματα" ήταν οι λατρευτικές τελετές?Nandros έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:35Επακριβή αναπαράσταση δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά έχουμε εμπειρίες και συγκρίνουμε.Nero έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 14:58Γιατί δεν έχουμε ιδέα τι πίστευαν αυτό το τεράστιο πλήθος. Το παρελθόν, ακόμα και το σχετικά πρόσφατο αφήνει πίσω μόνο ορισμένα ψήγματα τα οποία θέλει πολύ, πολύ κόπο για να τα τοποθετήσεις όλα μαζί και να φτιάξεις μια εικόνα, και ακόμα και να τα καταφέρεις, η εικόνα που θα φτιάξεις δεν μπορείς να διαλαλείς ότι είναι η αληθινή, η μία κλπ. Υπόκειται σε κριτική γιατί όταν ψάξουν και άλλοι μπορούν κάλλιστα να βρουν μερικές άλλες χιλιάδες ψήγματα που εσύ για χ υ λόγους άφησες απ'έξω και να φτιάξουν τη δική τους εικόνα. Και αυτό είναι ένα μόνο μέρος του προβλήματος γιατί υπάρχει πάντα το ζήτημα της γλώσσας,όχι της γλώσσας αυτής καθαυτής αλλά των εννοιών που μεταβάλλονται συνεχώς και όταν κάνεις την ανασύνθεση πρέπει να είσαι συνέχεια υποψιασμένος και να κρατάς το μικροσκόπιο για να έχει τουλάχιστον μια σχετικά σίγουρη ιδέα για τη γλώσσα τους. Όταν βέβαια παίρνεις μια τέτοια ανασκευή και προσπαθείς να την αναβιώσεις.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερες να κάνεις μια απολύτως, 100% πιστή αναπαράσταση δεν είναι τίποτα παραπάνω απο αυτό, μια αναπαράσταση, γιατί ειδικά όταν μιλάμε για έθιμα και θρησκευτικές δοξασίες το context, το πολιτισμικό πλαίσιο γύρω από το οποίο στήθηκαν και του οποίου αποτελούσαν λειτουργίες έχει χαθεί εντελώς και δεν υπάρχει. Βασικά αυτό που κάνεις μοιάζει με επιβεβαίωση τη θεωρίας για τα είδωλα Μποντριγιάρ με ένα χοντροειδή τρόπο. Ανάγεις την καρικατούρα σε πραγματικότητα ελπίζοντας να δημιουργήσει νόημα από μόνη της
Δυο ξαδέλφια μου στο παππουδοχωριό μου μόλις τελείωσαν το Δημοτικό, ο πατέρας τους - τεμπελχανάς ολκής - τα έκανε τσομπάνους. Ήταν δεκαετία του '50, το χωριό δεν είχε ρεύμα, ραδιόφωνο, είχε ένα τηλέφωνο και 2 εφημερίδες στο καφενείο.
Γνωσιακά αυτά τα παιδιά ήταν πολύ πιο προχώ από τον μέσο αρχαίο Αθηναίο αγράμματο αγρότη, που έβαλε τον Αριστείδη να γράψει το όνομα του στο κεραμίδι για να τον εξοστρακίσει. Μπορεί ο Αθηναίος να είχε δικαίωμα ψήφου, αλλά πέραν τούτου ουδέν, πόσο μάλλον για υψηλά νοητικά θέματα.
.Τέλος πάντων, σχολίασες μόνο το πρώτο κομμάτι, να υποθέσω ότι το β' δεν το κατάλαβες καν?....
επίσης για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση ότι πιστεύεις πως οι παγανιστικές δοξασίες είχαν γύρω τους κάποιου είδους θεολογία, με τον τρόπο που την γνώρισες -ουπς- απο την χριστιανισμό
Έλα, λαστιχένιο είναι!Gherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Χαρτοπετσέτα?Gherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Χαρτοπετσέτα πού;taliban έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:59Χαρτοπετσέτα?Gherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Δεν μου κάνει για 30αρα. Γέρνει το κεφάλι της λίγο περίεργα προς τα μπροστά και μου κάνει για μεγαλύτερη.Βινόσαυρος έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:4330 ειναιGherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Τον λαιμό της τον προσέξατε;Gherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 16:04Χαρτοπετσέτα πού;taliban έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:59Χαρτοπετσέτα?Gherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.Δεν μου κάνει για 30αρα. Γέρνει το κεφάλι της λίγο περίεργα προς τα μπροστά και μου κάνει για μεγαλύτερη.Βινόσαυρος έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:4330 ειναιGherschaagk έγραψε: ↑12 Μαρ 2019, 15:41Για το βυζί λες εσύ. Δεν ξέρω πόσο είναι. Αν ήξερα θα σου έλεγα και τι έχει κάνει και φαίνεται τόσο 30ρικο.
Τέλος πάντων στήθος με πρόσωπο δεν συμβαδίζουν.
Εννοείται. Απλά πρόσωπο με στήθος έχουν μια ασυνέχεια να το πω.
Ενας αρχαιος θεος υπαρχει και με εχει ευλογησει.
Να είσαι ντυμένος Πάνας και να την κυνηγάς στο δάσος...