Ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων!
Ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων!
Adam Smith (1723-1790) Πατέρας του σύγχρονου Καπιταλισμού.

"Δικαίωμα στην εργασία" δεν σημαίνει ότι θα βρει κάποιος άλλος εργασία στον πολίτη.
Συμφωνώ. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και αυτό που έγραψα. Αν λοιπόν συμφωνήσει και ο paul25 ότι δικαίωμα στην μετανάστευση δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάει ο κάθε ένας όπου θέλει χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις τότε μπορούμε να το εξετάσουμε επί άλλης βάσεως.stavmanr έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 13:25"Δικαίωμα στην εργασία" δεν σημαίνει ότι θα βρει κάποιος άλλος εργασία στον πολίτη.
Σημαίνει ότι υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την μη εξαίρεσή σου από τη δυνατότητα της εργασίας.
Αντίστοιχα, δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν σημαίνει ότι θα μας βρει το κράτος ιδιοκτησία, αλλά ότι έχουμε τη δυνατότητα να αποκτούμε και να διατηρούμε ιδιοκτησία.
DIOMEDESGR έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 13:21Ελεύθερη διακίνηση ιδεών!
Ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων!
Ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων!
Adam Smith (1723-1790) Πατέρας του σύγχρονου Καπιταλισμού.
Εδω θα πρεπει να επισημανουμε και τη λειτουργια του ΟΑΕΔ της Γερμανιας ο οποιος ιδρυθηκε για να εξυπηρετει το ιδιο δικαιωμα με τον δικο μας και εκει απο οσο ξερω σου βρισκουν.Για να ειμαι πιο ακριβης σου προτεινουν και σε στελνουν. Αρα, υπαρχει στην πραξη και ανωτερο επιπεδο εκφρασης αυτου του δικαιωματος.ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 14:16Συμφωνώ. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και αυτό που έγραψα. Αν λοιπόν συμφωνήσει και οpaul25 ότι δικαίωμα στην μετανάστευση δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάει ο κάθε ένας όπου θέλει χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις τότε μπορούμε να το εξετάσουμε επί άλλης βάσεως.stavmanr έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 13:25"Δικαίωμα στην εργασία" δεν σημαίνει ότι θα βρει κάποιος άλλος εργασία στον πολίτη.
Σημαίνει ότι υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την μη εξαίρεσή σου από τη δυνατότητα της εργασίας.
Αντίστοιχα, δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν σημαίνει ότι θα μας βρει το κράτος ιδιοκτησία, αλλά ότι έχουμε τη δυνατότητα να αποκτούμε και να διατηρούμε ιδιοκτησία.
Κατά την γνώμη μου υπάρχει σε ένα ιδεατό θεωρητικό επίπεδο ενώ στην πράξη όχι.
Η διαφορετικότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της Φύσης. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο ναι, αλλά μέχρις εκεί.Naida έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 00:19Οκ να το κάνω αυτό αλλά θέλω και τους υπόλοιπους όρους του κομμουνισμού. Όλα κρατικά. Και πάω στην πλατεία Συντάγματος, παίρνω και το δικό μου και το δικό σου βάζω φωτιά και τα καίω.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 00:09Αν είσαι εχθρός του καπιταλισμού σπάσε το κινητό σου,το τάμπλετ σου ή τον υπολογιστή σου και μην ξαναμπείς στο ίντερνετ!
Κομμάτια του καπιταλισμού είναι όλα αυτά!
Γιατι δεν γίνεται γύρω γύρω καπιταλισμός και στη μέση κομμουνισμός . Βέβαια όλα αυτά που λες είναι μια ανώριμη προσέγγιση, αστειότητα θα έλεγα. Για να καταρρίψεις τι; Ότι ο καπιταλισμός δημιουργεί ανισότητες;
Και το ότι εγώ έχω κινητό και καποιος άλλος δεν έχει νερό να πιει λόγω αυτής της ανισοτητας αυτό το κυρίαρχο σύστημα φταίει.
Αν έχεις κάτι σοβαρό το λες. Αν όχι άστο ή συνέχισε στο ίδιο μοτίβο δεν ακολουθώ.
Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις!
Δεν καταλαβαίνεις εσύ από επιχειρήματα, έχεις κολλήσει στην ιδεοληψία σου.
Δεν έχει βγει ακόμα.Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 16:07Δεν καταλαβαίνεις εσύ από επιχειρήματα, έχεις κολλήσει στην ιδεοληψία σου.
https://www.ohchr.org/EN/UDHR/Documents ... ns/grk.pdf
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE ... F%84%CE%B7
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.
Δεν λένε κουβέντα για μετανάστευση.
.
Η απάντηση είναι ΟΧΙ και υπάρχουν επιχειρήματα που εσύ επιμένεις να αγνοείς.paul25 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:49Το παραδειγμα που λες ειναι τα ορια της ελευθεριας που ολοι αποδεχομαστε οτι υπαρχουν και αναγραφεται και ως ρητρα στη Χαρτα Δικαιωματων που παρεθεσε ο Nandros. Με βασει αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο. Για να λειτουργουν σωστα τα δικαιωματα πρεπει η πολιτεια να τα βοηθα να λειτουργησουν, ετσι αν εσενα πεσει το σπιτι σου σε σεισμο και για προστατευθουν τα δικαιωματα ΟΛΩΝ, το κρατος θα σε περιθαλψει. Πως θα σου φαινοταν να αδιαφορουσε για σενα το πληγεντα και υπακουγε σε καποιους που θα το συμβουλευαν οτι δεν θα πρεπει να ξοδευει σε προνοια.ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:17Με μια πρώτη επιπόλαιη σκέψη νομίζω ότι ένας λόγος είναι η ιδιοκτησία και ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και προστατεύεται έτσι όπως την γνωρίζουμε στην χώρα μας.
Πάρε ένα απλό παράδειγμα. Το δικαίωμα σε στέγη και τροφή. Αν μου πέσει το σπίτι από σεισμό θα θεωρήσεις λογικό να έρθω να κλέψω τροφή από το δικό σου ή να σε διώξω για να στεγάσω την οικογένειά μου γιατί αποτελεί "ανθρώπινο δικαίωμα";
Μετά υπάρχουν συνθετότεροι λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανισορροπία που δημιουργείται σε μια κοινωνία από μαζικές ροές ανθρώπων κυρίως οικονομικά κατεστραμμένων. Αν ήταν να μας έρχονταν 100-200 άτομα κάθε χρόνο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς με ιδιαίτερες δεξιότητες και μόρφωση που θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην εγχώρια αγορά κανείς δεν θα μιλούσε για μεταναστευτικό.
Για το αν υπαρχουν η οχι αρνητικες συνεπειες απο μια ακατασχετη μεταναστευση, δεν σημαινει οτι ο καθε ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης να παει να ζησει οπου πιστευει οτι ειναι καλυτερα γι'αυτον και αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποδεχθουμε στην βασει της ιδιας λογικης που θεμελιωσαμε και τα υπολοιπα δικαιωματα του ανθρωπου. Απο εκει και περα μπορουμε να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε στην πραξη, αλλα θα εθελοτυφλουμε και θα το ξερουμε. Οποτε, η απαντηση στην ερωτηση ειναι δικαιωμα η μεταναστευση; Κατηγορηματικα, με την λογικη που θεμελιωσαμε και τα αλλα δικαιωματα, η απαντηση ειναι ΝΑΙ και δεν υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο.
Εφοσον δεν λενε κουβεντα γιατι την σποδεχεσαι; Απο που πηγαζει το δικαιωμα της μεταναστευσης εστω και καποιων ανθρωπων;Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 16:07Δεν καταλαβαίνεις εσύ από επιχειρήματα, έχεις κολλήσει στην ιδεοληψία σου.
.
Μιαμιση μερα τωρα περιμενω να τα δω γραμμενα.Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 16:10Η απάντηση είναι ΟΧΙ και υπάρχουν επιχειρήματα που εσύ επιμένεις να αγνοείς.paul25 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:49Το παραδειγμα που λες ειναι τα ορια της ελευθεριας που ολοι αποδεχομαστε οτι υπαρχουν και αναγραφεται και ως ρητρα στη Χαρτα Δικαιωματων που παρεθεσε ο Nandros. Με βασει αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο. Για να λειτουργουν σωστα τα δικαιωματα πρεπει η πολιτεια να τα βοηθα να λειτουργησουν, ετσι αν εσενα πεσει το σπιτι σου σε σεισμο και για προστατευθουν τα δικαιωματα ΟΛΩΝ, το κρατος θα σε περιθαλψει. Πως θα σου φαινοταν να αδιαφορουσε για σενα το πληγεντα και υπακουγε σε καποιους που θα το συμβουλευαν οτι δεν θα πρεπει να ξοδευει σε προνοια.ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:17Με μια πρώτη επιπόλαιη σκέψη νομίζω ότι ένας λόγος είναι η ιδιοκτησία και ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και προστατεύεται έτσι όπως την γνωρίζουμε στην χώρα μας.
Πάρε ένα απλό παράδειγμα. Το δικαίωμα σε στέγη και τροφή. Αν μου πέσει το σπίτι από σεισμό θα θεωρήσεις λογικό να έρθω να κλέψω τροφή από το δικό σου ή να σε διώξω για να στεγάσω την οικογένειά μου γιατί αποτελεί "ανθρώπινο δικαίωμα";
Μετά υπάρχουν συνθετότεροι λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανισορροπία που δημιουργείται σε μια κοινωνία από μαζικές ροές ανθρώπων κυρίως οικονομικά κατεστραμμένων. Αν ήταν να μας έρχονταν 100-200 άτομα κάθε χρόνο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς με ιδιαίτερες δεξιότητες και μόρφωση που θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην εγχώρια αγορά κανείς δεν θα μιλούσε για μεταναστευτικό.
Για το αν υπαρχουν η οχι αρνητικες συνεπειες απο μια ακατασχετη μεταναστευση, δεν σημαινει οτι ο καθε ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης να παει να ζησει οπου πιστευει οτι ειναι καλυτερα γι'αυτον και αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποδεχθουμε στην βασει της ιδιας λογικης που θεμελιωσαμε και τα υπολοιπα δικαιωματα του ανθρωπου. Απο εκει και περα μπορουμε να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε στην πραξη, αλλα θα εθελοτυφλουμε και θα το ξερουμε. Οποτε, η απαντηση στην ερωτηση ειναι δικαιωμα η μεταναστευση; Κατηγορηματικα, με την λογικη που θεμελιωσαμε και τα αλλα δικαιωματα, η απαντηση ειναι ΝΑΙ και δεν υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο.
.
Βασίζεται στο απαραβίαστο της ιδιοκτησίας.hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 04:45Ίσως γιατί η ιδέα ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης ανήκει αυτοδίκαια στα άτομα που γεννήθηκαν σ' αυτό είναι βαθιά παράλογη;
ΑΝ/ΟΤΑΝ βγει να μας το πεις. Μέχρι τότε σταμάτα να γράφεις βλακείες!wooded glade έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 16:09Δεν έχει βγει ακόμα.Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 16:07Δεν καταλαβαίνεις εσύ από επιχειρήματα, έχεις κολλήσει στην ιδεοληψία σου.
Τώρα το συζητάει ο ΟΗΕ ως γνωστόν.
Άρα του γράφεις βλακείες.