ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:28Πηξόμετρο σε ακτίνα 500 χλμ από το επίκεντρο δημοσίευσης του ΟΡ

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:28Πηξόμετρο σε ακτίνα 500 χλμ από το επίκεντρο δημοσίευσης του ΟΡ
Δεν πιστεύει κανείς Έλληνας ότι θα εκστρατεύσουν οι Σλάβοι εναντίον μας. Αυτό που δεν γουστάρουν οι Έλληνες είναι η καπηλεία της ιστορίας από τους γείτονες, διότι η ιστορία μας είναι από τις σημαντικότερες κληρονομιές μας. Αν είχαμε εξαιρετικά αναπτυγμένη επιστήμη και μεγάλη επιρροή σήμερα, θα μας ένοιαζε λιγότερο ως καθόλου.paul25 έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:05Ε! Μαλλον γι'αυτο. Θα πρεπει να ειναι ενα ειδος συλλογικης εθνικης αρνησης οτι η χωρα τους ειναι η χωρα της Ευρωπης που απειλειται περισσοτερο απο την κλιματικη αλλαγη. Αυτο το αισθημα θα πρεπει να ενεργοπειται οταν νοιωθουν οτι απειλειται η εθνικη τους ακεραιοτητα. Εδω εμεις καναμε σαν τρελοι για ενα ασημαντο κρατιδιο στα Βαλκανια και ισχυριζομασταν οτι θα εκστρατευσει εναντιον μας το ουτε 1.000.000 μαχιμοι.
Το απαντά και αυτό το ευρωβαρόμετρο αλλά επειδή έχει περάσει ήδη μια δεκαετία και έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα, δεν παραθέτω τίποτα απ' αυτά. Από θεσμικής άποψης η Ελλάδα άργησε πάρα πολύ να μπει στο οικολογικό κίνημα κι έτσι είναι ακόμα πίσω σε θέματα όπως η ανακύκλωση. Αντιθέτως, μέχρι πρότινος η Ολλανδία είχε σοβαρότερο πολιτικό κατεστημένο και ρυθμίστηκαν νομοθετικά πολλά πράγματα νωρίτερα.
Διάβασε τότε τους επόμενους δύο πίνακες που απαντάνε στην κωλοτούμπα σου.μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:06Είναι αστείο το οτι οι Ελ δεν μπορουν να κατανοήσουν μια απλή στατιστική.Ναι, έγραψα λάθος εκ παραδρομης φυσικα. Ρωτά αν η κλιματική αλλαγή ειναι το πιο σημαντικό πρόβλημα, οχι αν ειναι σημαντικο προβλημα. Αρα δεν τεκμηριωνει τον ισχυρισμό σου οτι οι ολλανδοι δεν θεωρουνε την κλ. αλλαγη σημαντικο προβλημα.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:03Παρότι κυριολεκτικά αυτή είναι η ερώτηση του πρώτου πίνακα.μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 17:52Φιλε Χελιγενη, εισαι στόκΧος. Η γραφική που θέτεις, δεν απαντά στο αν οι ευρωπαίοι θεωρουν οντως την κλιματική αλλαγή ως το πιο σημαντικό πρόβλημα. Ποσο μπετόστοκος μπορει να γίνεις; Κρίμα που είσαι ζαίος.
Αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι καν μετρήσιμο ποσοστό του πληθυσμού καμμιάς χώρας. Μιλάμε για χιλιάδες θέσεις σε πληθυσμούς εκατομμυρίων.πατησιωτης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:21Στο ότι υπάρχουν βιομηχανικά συμφέροντα.Ο Τραμπ ας πούμε εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει διάφορους περιορισμούς στη χρήση άνθρακα διότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.Έτσι κέρδισε πολιτείες με πολλούς εργάτες ορυχείων που συνήθως ψήφιζαν Δημοκρατικούς.Εδώ δεν μιλάει κανείς γιατι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.Το μόνο παρόμοιο που θυμάμαι είναι η σύγκρουση στη Χαλκιδική για την Ελντοράντο μεταξύ εργατών και οικολόγων.Και αυτή βέβαια δεν έχει σχέση με άνθρακα.Στις βιομηχανικές χώρες υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από τα μέτρα.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:06Και σε τι οφείλεται ότι υπάρχει αντιοικολογικό πολιτικό ρεύμα; Στο ότι είναι ψεκασμένα βόδια. Γιατί έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να λες πως είναι τυχαίο.
Φιλε, εισαι ψευτης ή βλάκας; Μονο το 17% δεν το θεωρούνε σημαντικό πρόβλημα. Οσο για την απάντηση κατά ποσο το θεωρουνε μεγαλοποιημένο, μπορεί όντως να μεγαλοποιείται στην αγγλία. Στην ελ δημοσια σφαίρα σίγουρα το υποτιμούνε, αρα είναι λογικο οι Ελ να απαντούνε πως δεν ειναι μεγαλοποιημένο. Ενω στην Ολλανδία που λαμβάνουν μπόλικα μέτρα, είναι αναμενόμενο ενα μικρό ποσοστό να θεωρεί οτι ειναι μεγαλοποιημένο.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:33Διάβασε τότε τους επόμενους δύο πίνακες που απαντάνε στην κωλοτούμπα σου.μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:06Είναι αστείο το οτι οι Ελ δεν μπορουν να κατανοήσουν μια απλή στατιστική.Ναι, έγραψα λάθος εκ παραδρομης φυσικα. Ρωτά αν η κλιματική αλλαγή ειναι το πιο σημαντικό πρόβλημα, οχι αν ειναι σημαντικο προβλημα. Αρα δεν τεκμηριωνει τον ισχυρισμό σου οτι οι ολλανδοι δεν θεωρουνε την κλ. αλλαγη σημαντικο προβλημα.
Ούτε ένας στους δύο Ολλανδούς την θεωρούνε σημαντικό πρόβλημα, σε σχέση με το 85% των Ελλήνων.
λιγο εδω λιγο εκει μαζευονται μη θες κι εσυ ολοκληρωμενη απαντηση απο ενα τρολ, θα μπει κι ο σατανικος σε λιγο κατσε να βγαλει τον δημοκρατη, κι ερχεται.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:35Αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι καν μετρήσιμο ποσοστό του πληθυσμού καμμιάς χώρας. Μιλάμε για χιλιάδες θέσεις σε πληθυσμούς εκατομμυρίων.πατησιωτης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:21Στο ότι υπάρχουν βιομηχανικά συμφέροντα.Ο Τραμπ ας πούμε εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει διάφορους περιορισμούς στη χρήση άνθρακα διότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.Έτσι κέρδισε πολιτείες με πολλούς εργάτες ορυχείων που συνήθως ψήφιζαν Δημοκρατικούς.Εδώ δεν μιλάει κανείς γιατι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.Το μόνο παρόμοιο που θυμάμαι είναι η σύγκρουση στη Χαλκιδική για την Ελντοράντο μεταξύ εργατών και οικολόγων.Και αυτή βέβαια δεν έχει σχέση με άνθρακα.Στις βιομηχανικές χώρες υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από τα μέτρα.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:06Και σε τι οφείλεται ότι υπάρχει αντιοικολογικό πολιτικό ρεύμα; Στο ότι είναι ψεκασμένα βόδια. Γιατί έτσι όπως το θέτεις είναι σαν να λες πως είναι τυχαίο.
Δεν συμφωνώ. Είμαστε στον μέσο όρο της ΕΕ στην κατά κεφαλήν δημιουργία απορριμάτων. Η Δανία, π.χ. παράγει σχεδόν διπλάσια μάζα (σε τόνους) απορριμάτων. Επίσης, σε πρακτικούς όρους, επειδή είμαστε σχετικά μικρή χώρα και ακόμη και σε τοπικό πλανητικό επίπεδο έχουμε μικρή επίδραση στο περιβάλλον. Όχι πως δεν πρέπει να την ελαχιστοποιήσουμε, βέβαια.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:35Αν κρίνω από τη συμπεριφορά των Ελλήνων στην πρακτική όσων αφορούν σε οικολογική συνείδηση και κατανάλωση ενέργειας, νομίζω ότι είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ακόμα και στα απλά θέματα ανακύκλωσης, όπως τα "καθαρά" υλικά (συσκευασίες αναψυκτικών, πλαστικά και χάρτινα περιτυλίγματα, κονσέρβες κλπ, που αποτελούν τον μεγαλυτερο όγκο των απορριμάτων) είναι απογοητευτική ακόμη και στους εκπαιδευτικούς/ακαδημαϊκούς χώρους, πο. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση ενέργειας, όπως η υπερβάλλουσα χρήση του κλιματισμού, των αυτοκινήτων κλπ
Νομίζω λοιπόν ότι η όποια οικολογική συνείδηση, είναι ένας μηχανιστικός τρόπος αντίδρασης στον καπιταλισμό που παίζει σε πεδία βαριάς βιομηχανίας, την οποία εμείς δεν διαθέτουμε ούτε σε πιο ελαφριά μορφή.
Τι να πω? Εμενα παντως μου την προβαλαν ως δικαιολογια αντεπιχειρημα καποιοι τις ημερες της συμφωνιας.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:31Δεν πιστεύει κανείς Έλληνας ότι θα εκστρατεύσουν οι Σλάβοι εναντίον μας. Αυτό που δεν γουστάρουν οι Έλληνες είναι η καπηλεία της ιστορίας από τους γείτονες, διότι η ιστορία μας είναι από τις σημαντικότερες κληρονομιές μας. Αν είχαμε εξαιρετικά αναπτυγμένη επιστήμη και μεγάλη επιρροή σήμερα, θα μας ένοιαζε λιγότερο ως καθόλου.
Καλα κανεις και δεν την υπολογιζεις αλλα δεν χρειαζεται να καταλαβουμε πως ο μεσος Ελληνας δεν κανει και πολλα στη πραξη. Εδω οπως ειπες δεν εχουμε σοβαρο οικολογικο κινημα παρολο που εγινε η εναρξη του παραλληλα με τον υπολοιπο κοσμο, ιδρυσαμε πολυ νωρις περιβαλλοντικη σχολη, δημιουργηθηκαν οργανωσεις της κοινωνιας των πολιτων, ειχαμε καποιες πολυ break through προσωπικοτητες για την εποχη τους πχ Αντωνης Τριτσης κλπ αλλα δεν εχει γινει σχεδον ποτε πορεια για το κλιμα στη χωρα (μολις φετος και εξαιτιας του Παρισιου εγινε μια που δεν ακουστηκε πουθενα), ολες οι οργανωσεις των πολιτων για το περιβαλλον ειναι φαντασματα και αναλωνονται σε μικρο εθελοντικες πραξεις δεν ασκουν πολιτικη γιατι δεν εχουν κοσμο, οι προσωπικοτητες ειναι οι ιδιες απο το 80, 16 χρονια ανακυκλωση (της κακιας ωρας) και μολις ο ενας στους πεντε ανακυκλωνει και συνηθως λαθος. Γενικα δε βλεπω καποιο κινημα δυναμικο στη χωρα, οι Ολλανδοι εφτασαν να μηνυσουν την κυβερνηση τους στη Χαγη για τους αεριους ρυπους.vagabondo έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:02
Εν τούτοις, οι Έλληνες απαντάνε σε ποσοστό 67% ότι έχουν καταβάλει προσωπική προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, έναντι 65% των Ολλανδών. Φυσικά αυτό μπορεί να είναι άκρως υποκειμενικό, οπότε δεν το μετράω.
Επιπροσθέτως, αν σε αυτά τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν δεν είχαμε κρίση, η Ελλάδα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλή θέση όσον αφορά θέματα ενέργειας, ανακύκλωσης, κτλ. Αλλά ο στραγγαλισμός της οικονομίας δυσχέρανε την κατάσταση, γιατί όλα αυτά απαιτούνε κονδύλια.
Οι πίνακες είναι αναρτημένοι και στην διάθεση όλων, όπου φαίνεται το πηξίδι σας.μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:39Φιλε, εισαι ψευτης ή βλάκας; Μονο το 17% δεν το θεωρούνε σημαντικό πρόβλημα. Οσο για την απάντηση κατά ποσο το θεωρουνε μεγαλοποιημένο, μπορεί όντως να μεγαλοποιείται στην αγγλία. Στην ελ δημοσια σφαίρα σίγουρα το υποτιμούνε, αρα είναι λογικο οι Ελ να απαντούνε πως δεν ειναι μεγαλοποιημένο. Ενω στην Ολλανδία που λαμβάνουν μπόλικα μέτρα, είναι αναμενόμενο ενα μικρό ποσοστό να θεωρεί οτι ειναι μεγαλοποιημένο.
Το αν κάποιος θεωρεί την κλιματική αλλαγή πρόβλημα δεν σχετίζεται με την αιτία που την προκαλεί αν είναι δηλαδή ανθρωπογενής ή όχι. Προσέχουμε ότι σε χώρες όπου επικράτησε ο άθεος Κομμουνισμός(Ανατολική Ευρώπη) αλλά και προτεσταντικές χώρες όπως η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία δεν τους καίγεται καρφί αν καταστραφεί η χώρα, η πατρίδα τους. Το μόνο μυστήριο είναι η Ιταλία.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 17:08Παρακολουθώντας κάποιες απογοητευτικές στατιστικές για τον ψεκασμό των Αμερικάνων στο θέμα της παγκόσμιας θέρμανσης, αναρωτήθηκα τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι, έχοντας πίστη ότι έχουν πολύ πιο σοβαρές απόψεις. Έπεσα λοιπόν πάνω σε ένα διαμάντι, καρπό της Ευρωβαρόμετρου, που δείχνει τον βαθμό ψεκασμού που κυοφορείται σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη.
οχι ρε μη το χαλας τωρα, ειμαστε οι χειροτεροι του ηλιακου συστηματοςΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 18:52Δεν μου φαίνεται παράξενο. Ακόμα και αυτή η κουτσοστραβη δημόσια παιδεία, εφοδιάζει με, ίσως και υπεραρκετες, εγκυκλοπαιδικες γνώσεις την πλειοψηφία των Ελλήνων. Στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης, μόνο ένα μικρό ποσοστό απολαμβάνει τέτοια προνόμια. Η συντριπτική πλειοψηφία εξειδικευεται από τα 15 σε αυτό που θα αντίστοιχουσε σήμερα σε ένα παλιό τεχνικό λύκειο. Μιλάμε για πλατιές μάζες με μορφωτικό επίπεδο τσομπαναραιων.