Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπελοχώραφα σου.hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 18:25Εντάξει, το τερμάτισες. Ειλικρινά, δεν έχω λόγια που να εκφράζουν πόσο άτοπο είναι αυτό που λες.
Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
- hellegennes
Άρα δεν ξέρεις τίποτα για τα τρανζίστορ, δεν έχεις διαβάσει στην πραγματικότητα τίποτα σχετικό. Γιατί αυτό που λες είναι λάθος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 18:36Άρα δεν ξέρεις τίποτα για τα τρανζίστορ, δεν έχεις διαβάσει στην πραγματικότητα τίποτα σχετικό. Γιατί αυτό που λες είναι λάθος.
Ξέρω τα πάντα περί ηλεκτρονικής και κυματική φυσικής και ίελεμ. Εϊσαι φαιδρός και αναξιόπιστος.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Ο καθένας μπορεί να διαβάσει την πραγματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Νομίζω ότι η σχετικιστική θεωρία δεν αφήνει υπονοούμενα ή αμφιβολίες σε αυτό.nrg έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 14:16Υιοθετείς Δανέζη μου φαίνεται.stavmanr έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 00:10Η θέση ότι η διάσταση του χώρου μεγαλώνει είναι αυτοαναφορική. Αυτοαναιρείται. Δεν μπορεί ο χώρος να μεγαλώνει σε διαστάσεις χώρου. Μεγαλώνει σε διαστάσεις χωροχρόνου.
Η αίσθηση του μεγαλώματος του χώρου προκύπτει ως προβολικό παράγωγο της μεταβολής του χρόνου. Είναι κάτι σαν το φαινόμενο doppler, αν επιτρέπεται μία τέτοια μεταφορά.
Με άλλα λόγια εννοείς, ότι διαστέλλεται ο χρόνος, αλλά τα αποτελέσματά του, έτσι όπως μπορεί να τα αισθανθεί ο άνθρωπος, φαίνονται (προβάλλονται) στον χώρο.
Πώς αλλιώς θα γίνονταν να επιταχύνεται ακραία η κίνηση, σε ταχύτητες πλησιέστερες ή μεγαλύτερες του φωτός;Και διαστολή του χρόνου έχουμε επειδή πλησιάζουμε μία μαύρη τρύπα;
Γιατί δεν απαντάς στο ερώτημα του ανθρώπου;hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 15:04Οπότε μπορώ ως μαθηματικός να κάνω διδακτορικό στην ιστορική γλωσσολογία και να γίνω γλωσσολόγος με ειδίκευση στην συγκριτική γλωσσολογία.Belisarius έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 14:32Απορώ με το ερώτημα. Αν ξέρει καλά μαθηματικά αρκεί να ασχοληθεί και γίνεται ότι γουστάρει χωρίς να τον αμφισβητεί κανείς. Οι καλοί μαθηματικοί που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν κατεύθυνση προς μία άλλη επιστήμη είναι περιζήτητοι.hellegennes έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 22:47Τότε είναι στρέβλωση του ελληνικού συστήματος, γιατί πώς στο κέρατο μπορεί να γίνει κανείς αστροφυσικός χωρίς να έχει σπουδάσει φυσική;
Μαθηματικό με διδακτορικό στην αστροφυσική και έδρα αστροφυσικής ποιος δεν τον θεωρεί αστροφυσικό;

Απλά βασίζονται σε ένα εργαλείο (Μαθηματικά) που κατάτ η γνώμη σου δεν είναι επιστημονικό. Άρα, ποια τεκμηρίωση έχουν, και πάλι σύμφωνα με τη γνώμη σου αυτή;hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 15:56Έχουν πάψει να ισχύουν οι νόμοι του Νεύτωνα και η βαρυτική του θεωρία; Είναι κάποιο καινούργια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα;Χαοτικός έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 15:54όχι δεν έπρεπε. και θα το μετανιώσεις όταν ανακοινώσουν ότι παπαριές έλεγαν παλιότρα (όπως έχει γίνει σε διάφορες περιόδους).
ένα έναυσμα να αμφισβητήσουν τον νέυτωνα ήταν ένα απλό γιατί; Καλή η δύναμη που ασκείται αυτόματα. Αλλά γιατί;
Το ίδιο γιατί υπάρχει και σήμερα. καλή η σημειακή ιδιομορφία. Αλλά γιατί η διαστολή;
Μια χαρά επιστήμη είναι τα μαθηματικά. Για την ακρίβεια, η βασίλισσα των επιστημών. Έχει βαθος, δομή και συνεκτικότητα όπως κάθε άλλη επιστημη. Ως εργαλείο την χρησιμοποιούν οι μηχανικοί και οι φυσικοί. Οι μαθηματικοί όχι μόνο την χρησιμοποιούν αλλά και την μελετούν εις βάθος. Ο λόγος σε σένα hellegennes.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Τώρα ξαφνικά έγιναν τα Μαθηματικά Αστροφυσική κι αποδεικνύουν φυσικά φαινόμενα;hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 00:23Λάθος. Ο χώρος διαστέλλεται ως προς τον χρόνο. Όχι φιλοσοφικά, μαθηματικά.

Η μεταβολή του χώρου (όγκου) ως προς χρόνο δεν συνεπάγεται νέο χώρο ή μεταβολή χωρικών διαστάσεων. Συνεπάγεται ροή, παροχή (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE ... F%87%CE%AE). Βασικό που διδάσκεται κανείς στη Φυσική των Ρευστών.
Κι έτσι επιστρέφουμε στη θεωρία που παρουσιάζει ο Δανέζης: τη θεωρία της παροχής, της φαινόμενης μεταβολής του όγκου του σύμπαντος εξαιτίας δίδυμης λευκής/μαύρης οπής.
- hellegennes
Δεν ξέρεις τι διαβάζεις. Είπα ότι τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη, είναι επιστημονικό εργαλείο. Και τώρα μου λες ότι είπα το αντίθετο; Διάβαζε καλύτερα:
hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 15:37Ότι είναι επιστημονικό εργαλείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μου διέφυγε.hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 23:44Δεν ξέρεις τι διαβάζεις. Είπα ότι τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη, είναι επιστημονικό εργαλείο.
Η εργαλειοποίηση των μαθηματικών, εντούτοις, φαίνεται ακόμη πιο αστεία ως έκφραση. Είναι σα να λες ότι πρόκειται για το καπέλο με το λαγό της επιστημονικής κοινότητας...

Το αντίθετο: τα Μαθηματικά είναι Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Ίσως η μοναδική πραγματική επιστήμη. Δεν έχουν ανάγκη καμία άλλη επιστήμη για να εκφράσουν τις αλήθειες τους, και χωρίς μαθηματικά δεν υφίσταται καμία άλλη επιστημονική θεωρία.
Ανακυκλώνεται σε όρους και ορισμούς εντυελώς βλαμένα όμως τώρα. Στην τελική η επιστήμη η ίδια, δεν είναι εργαλείο;stavmanr έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 23:48Μου διέφυγε.hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 23:44Δεν ξέρεις τι διαβάζεις. Είπα ότι τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη, είναι επιστημονικό εργαλείο.
Η εργαλειοποίηση των μαθηματικών, εντούτοις, φαίνεται ακόμη πιο αστεία. Είναι σα να λες ότι πρόκειται για το καπέλο με το λαγό της επιστημονικής κοινότητας...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 11 Απρ 2019, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Φυσικά και έχει συνεκτικότητα*, γιατί έτσι κατασκευάσαμε το εργαλείο. Αλλιώς θα ήταν άχρηστο. Οι μαθηματικοί δεν μελετούν τα μαθηματικά ως αυθύπαρκτη οντότητα -αφού δεν είναι- αλλά ως κατασκευή. Γι' αυτό τα μαθηματικά βασίζονται σε φορμαλισμούς, αξιώματα και κανόνες, πράγμα που δεν ισχύει για τις επιστήμες. Αυτό δεν κάνει τα μαθηματικά κατώτερες σπουδές. Δεν ξέρω γιατί μερικοί το εκλαμβάνετε σαν είδος προσβολής. Όπως και οι τέχνες, τα μαθηματικά έχουν μια σπάνια ιδιότητα: δεν είναι νομοτελειακά εγγυημένα. Αν δεν υπήρχε ο Αϊνστάιν, ίσως να περιμέναμε μερικές δεκαετίες, αλλά θα καταλήγαμε στις ίδιες αλήθειες στο τέλος, ακριβώς γιατί είναι αυθύπαρκτες. Αλλά αν δεν υπήρχε ο Πασκάλ, αν δεν υπήρχε ο Μιχαήλ Άγγελος, είναι βέβαιο ότι δεν θα ήμασταν στην ίδια θέση σήμερα.parafrwn έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 23:27Μια χαρά επιστήμη είναι τα μαθηματικά. Για την ακρίβεια, η βασίλισσα των επιστημών. Έχει βαθος, δομή και συνεκτικότητα όπως κάθε άλλη επιστημη. Ως εργαλείο την χρησιμοποιούν οι μηχανικοί και οι φυσικοί. Οι μαθηματικοί όχι μόνο την χρησιμοποιούν αλλά και την μελετούν εις βάθος. Ο λόγος σε σένα hellegennes.
*ως προς κάθε πεδίο εφαρμογής, γιατί μπορείς να αλλάξεις τους κανόνες και να πάψει να έχει συνολική συνεκτικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όχι, η επιστήμη είναι διαδικασία, μέθοδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,