Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Απρ 2019, 14:20

δηλαδή να αποδείξω κάτι που σου ζητάει πίστη και όχι απόδειξή (Θεός), με κάτι που ό,τι σου αποδεικνύει σου ζητάει πίστη(επιστήμη);
κλασικό "επιχείρημα": Αφού έτσι κι αλλιώς πρέπει να πιστέψω το αξίωμα της λογικής συνεπαγωγής, όλα ίδια είναι μωρέ, άρα δε μου μένει άλλη επιλογή παρά να πιστέψω ότι ένας τύπος με γένια έφτιαξε τον κόσμο σε 7 μέρες και μετά είπε στους πρωτόπλαστους να φάνε ό,τι θέλουν εκτός από το μήλο αλλά το μήλο το έφαγε η γυναίκα γι' αυτό τους καταράστηκε μέχρι που χιλιάδες χρόνια μετά ενσαρκώθηκε ο γιος του που είναι το ίδιο με αυτόν αλλά όχι ακριβώς και έβαλε να τον σταυρώσουνε οι άνθρωποι για να τους συγχωρέσει, αμήν..

Άσε μας ρε φίλε που δεν είναι ψυχολογικό το θέμα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Απρ 2019, 14:23

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:22
Και ο πιθηκος αποτελειται απο quarks και ηλεκτρονια αλλα δεν εχει τις λειτουργιες που εχεις εσυ.Κατα τα αλλα ειμαστε μονο υλη :lol:
Καλά έχεις δίκιο, ίσως κάποιοι όντως δεν εξελιχθήκατε και τόσο πολύ από τα πρώτα αμφίβια.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 14:24

Τωρα αν ρωτησεις τον Λεγεων γιατι σε βαθος δισεκατομμυριων χρονων και παρα την υπαρξη νερου δεν υπαρχει ζωη στον Αρη θα σου απαντησει οτι καποιοι σπουδαζουν Φυσικη :003:

Εδω ομως οφειλω να ομολογησω οτι η υπαρξη του Λεγεων ειναι γερο χαρτι στα χερια οσων υποστηριζουν οτι ο Ανθρωπος προερχεται απο τον πιθηκο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 14:25

foscilis έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:23
under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:22
Και ο πιθηκος αποτελειται απο quarks και ηλεκτρονια αλλα δεν εχει τις λειτουργιες που εχεις εσυ.Κατα τα αλλα ειμαστε μονο υλη :lol:
Καλά έχεις δίκιο, ίσως κάποιοι όντως δεν εξελιχθήκατε και τόσο πολύ από τα πρώτα αμφίβια.
Εννοεις οτι δεν εχουμε καει ακομα απο τους μπαφους ; :lol:

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 14:25

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:09
shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:04
Ρε συ, καταρχάς τι εννοείς με το "ο άνθρωπος και ο πίθηκος" που λες; Για ποιο είδος πιθήκου μιλάς; Γενικά, ο άνθρωπος απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα πρωτεύοντα; Ο άνθρωπος δεν είναι κι αυτός ένας από τους "πιθήκους";

Και όχι, φυσικά και δεν ήταν οι ίδιες συνθήκες για όλους, ούτε όλοι είχαν τις ίδιες ανάγκες. Η βακτριανή και η δρομάδα πχ δεν εξελίχθηκαν διαφορετικά στην πορεία του χρόνου, ανάλογα με το περιβάλλον τους; Σε άλλα ζώα μπορεί οι διαφοροποίηση να είναι σωματική, σε άλλα "πνευματική" (που πάλι σωματική είναι, εδώ που τα λέμε).
Μιλαω για ολους τους ανθρωπους και ολους τους πιθηκους και αν θες επεκτεινω την ερωτηση για ολα τα υπολοιπα ειδη ζωων.
Και φυσικα ειχαν ολοι τις ιδιες περιβαλλοντικες συνθηκες και προσεξε τωρα τι λες :

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:04
ούτε όλοι είχαν τις ίδιες ανάγκες.
Εσυ ως οργανισμος δεν εχεις τις ιδιες αναγκες που εχει ενας πιθηκος ; Προφανως και εχεις τις ιδιες σωματικες αναγκες.
Πλην ομως εσυ εχεις και πνευματικες αναγκες και αυτο ειναι που δεν μπορεις να εξηγησεις.
Γιατι ενω ειμαστε η ιδια υλη δεν εχουμε αναπτυξει ολοι μεσα σε βαθος εκατομμυριων χρονων τις ιδιες αναγκες και ουτε θα τις αναπτυξουμε ποτε.
Βρε πουλί μου, άλλο λέω.

Εγώ είμαι πχ ένα ρακούν, έτσι; Υπάρχω στην Ευρώπη, υπάρχω στην Αμερική, υπάρχω και στην Ασία. Υπάρχω σαν ρακούν, παντού ίδιο.
Μετά από πολύ καιρό (πες εκατομμύρια χρόνια), στην Αμερική οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν και συνεχίζω κι εγώ να υπάρχω με την ίδια μορφή.
Στην Ευρώπη, καταστρέφεται η κύρια πηγή τροφής μου και σιγά-σιγά εξαφανίζομαι.
Στην Ασία, εμφανίζεται ένα είδος που με κυνηγάει και αναγκάζομαι να μεγαλώσω σωματικά και να γίνω Πάντα. Εξαπλώνομαι, κατακλύζω την περιοχή, κι αρχίζουν να λιγοστεύουν οι τροφές. Αρχίζω να τρώω μπαμπού, κάτι που πριν δεν έκανα και τελικά καταλήγω άλλο είδος.

Είναι παντού ίδιες οι συνθήκες και ίδιες οι ανάγκες;

Για κάποιον λόγο, πες έλλειψη τροφής, πες κίνδυνοι πες ό,τι θες, κατεβήκαμε απ' τα δέντρα κι αρχίσαμε να κάνουμε κι άλλα πράματα. Αρχίσαμε τις μετακινήσεις, φάγαμε μπόλικο τσιτσί και μεγάλωσε το νιονιό μας και διάφορα τέτοια ωραία. Μεγαλώνοντας ο εγκέφαλος, αρχίσαμε να τον χρησιμοποιούμε περισσότερο. Στην αρχή ίσως μόνο για να γλυτώνουμε απ' τους πρέντατορς (τους πραγματικούς, όχι αυτούς του Σβαρτσενέγκερ), μετά για να μπορούμε να πιάνουμε εμείς θύματα, ύστερα για να τα γδέρνουμε και να φτιάχνουμε γούνες να μην κρυώνουμε και πάει λέγοντας. Ε, σε κάποια στιγμή, έγινε overuse του επεξεργαστή κι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κι άλλα πράματα πέρα από θέματα επιβίωσης. Και καταλήξαμε κάπου εδώ που βρισκόμαστε. Όσο χοντροκομμένη κι αν είναι η αφήγησή μου, κάτι τέτοιο νομίζω ότι έγινε. Σε άλλα πιθήκια, οι ανάγκες δεν ήταν ίδιες επειδή δεν βίωσαν τις ίδιες συνθήκες. Σε κάποια άλλα μπορεί και να ήταν οι ίδιες, αλλά δεν κατάφεραν να εξελιχθούν και χάθηκαν στη λήθη. Κάπως έτσι, τέλος πάντων...

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Απρ 2019, 14:26

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:24
Τωρα αν ρωτησεις τον Λεγεων γιατι σε βαθος δισεκατομμυριων χρονων και παρα την υπαρξη νερου δεν υπαρχει ζωη στον Αρη θα σου απαντησει οτι καποιοι σπουδαζουν Φυσικη :003:
Καταπληκτικό επιχείρημα. Τους συνέτριψες πάλι τους άθεους.

Μιλάμε δε σε είχα για τόσο αγράμματο ακόμα και με δεδομένα χουντόβλαχων.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 14:29

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:25
Βρε πουλί μου, άλλο λέω.

Εγώ είμαι πχ ένα ρακούν, έτσι; Υπάρχω στην Ευρώπη, υπάρχω στην Αμερική, υπάρχω και στην Ασία. Υπάρχω σαν ρακούν, παντού ίδιο.
Μετά από πολύ καιρό (πες εκατομμύρια χρόνια), στην Αμερική οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν και συνεχίζω κι εγώ να υπάρχω με την ίδια μορφή.
Στην Ασία, εμφανίζεται ένα είδος που με κυνηγάει και αναγκάζομαι να μεγαλώσω σωματικά και να γίνω Πάντα. Εξαπλώνομαι, κατακλύζω την περιοχή, κι αρχίζουν να λιγοστεύουν οι τροφές. Αρχίζω να τρώω μπαμπού, κάτι που πριν δεν έκανα και τελικά καταλήγω άλλο είδος.

Για κάποιον λόγο, πες έλλειψη τροφής, πες κίνδυνοι πες ό,τι θες, κατεβήκαμε απ' τα δέντρα κι αρχίσαμε να κάνουμε κι άλλα πράματα. Αρχίσαμε τις μετακινήσεις, φάγαμε μπόλικο τσιτσί και μεγάλωσε το νιονιό μας και διάφορα τέτοια ωραία. Μεγαλώνοντας ο εγκέφαλος, αρχίσαμε να τον χρησιμοποιούμε περισσότερο. Στην αρχή ίσως μόνο για να γλυτώνουμε απ' τους πρέντατορς (τους πραγματικούς, όχι αυτούς του Σβαρτσενέγκερ), μετά για να μπορούμε να πιάνουμε εμείς θύματα, ύστερα για να τα γδέρνουμε και να φτιάχνουμε γούνες να μην κρυώνουμε και πάει λέγοντας. Ε, σε κάποια στιγμή, έγινε overuse του επεξεργαστή κι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κι άλλα πράματα πέρα από θέματα επιβίωσης. Και καταλήξαμε κάπου εδώ που βρισκόμαστε. Όσο χοντροκομμένη κι αν είναι η αφήγησή μου, κάτι τέτοιο νομίζω ότι έγινε. Σε άλλα πιθήκια, οι ανάγκες δεν ήταν ίδιες επειδή δεν βίωσαν τις ίδιες συνθήκες. Σε κάποια άλλα μπορεί και να ήταν οι ίδιες, αλλά δεν κατάφεραν να εξελιχθούν και χάθηκαν στη λήθη. Κάπως έτσι, τέλος πάντων...
Ναι ρε φιλε ρακουν.Στην αμερικη παρεμεινες με την ιδια μορφη.Οπως και ο ανθρωπος.Ειχατε ομως τις ιδιες αναγκες επιβιωσης.
Ο ανθρωπος στην αμερικη ομως απεκτησε καποιες πνευματικες λειτουργιες που εσυ φιλε ρακουν δεν απεκτησες.Και ας ειστε φτιαγμενοι απο τα ιδια υλικα.
Το οτι σε εφαγαν στην Ασια δεν ειναι η απαντηση στο ερωτημα.

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 18 Απρ 2019, 14:29

under αληθεύει πως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν χωρούσαν στην κιβωτό;

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 14:32

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:29
shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:25
Βρε πουλί μου, άλλο λέω.

Ναι ρε φιλε ρακουν.Στην αμερικη παρεμεινες με την ιδια μορφη.Οπως και ο ανθρωπος.Ειχατε ομως τις ιδιες αναγκες επιβιωσης.
Ο ανθρωπος στην αμερικη ομως απεκτησε καποιες πνευματικες λειτουργιες που εσυ φιλε ρακουν δεν απεκτησες.Και ας ειστε φτιαγμενοι απο τα ιδια υλικα.
Το οτι σε εφαγαν στην Ασια δεν ειναι η απαντηση στο ερωτημα.
Ε, συγγνώμη ρε φίλε, αλλά δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
Δοκίμασα έτσι, δοκίμασα αλλιώς... παραιτούμαι.

Ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω (οπότε φταίω εγώ), ή δεν θέλεις να καταλάβεις τι γράφω (οπότε φταις εσύ).

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 14:32

Al Bundy έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:29
under αληθεύει πως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν χωρούσαν στην κιβωτό;
Οχι

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 14:32

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:32
Ε, συγγνώμη ρε φίλε, αλλά δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
Δοκίμασα έτσι, δοκίμασα αλλιώς... παραιτούμαι.

Ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω (οπότε φταίω εγώ), ή δεν θέλεις να καταλάβεις τι γράφω (οπότε φταις εσύ).
Δεν πειραζει φιλε.Καλη η προσπαθεια σου παντως.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Απρ 2019, 14:36

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:49

Ο ανθρωπος και ο πιθηκος επρεπε να επιβιωσουν σε διαφορετικες συνθηκες ; Στον ιδιο κοσμο δεν ζουμε ; Γιατι ενω ειμαστε φτιαγμενοι απο τα ιδια υλικα εμεις εχουμε πνευματικες λειτουργιες που ο πιθηκος δεν εχει ;
Ας απαντησει αυτο το απλο στο παιδι της η Ιφιδα και μετα θα του δωσει και τη σωστη απαντηση για τη μετα θανατον κατασταση.
στον ιδιο κοσμο και στις ιδιες συνθηκες, αλλοι επιβιωσαν βγαζοντας φτερα, αλλοι με τα ποδια, αλλοι με νυχια και δοντια, αλλοι κολυμπωντας...

παρα πολλοι, απλως δεν επιβιωσαν.

εμεις επιβιωσαμε βγαζοντας μυαλο.

μεχρι ωρας. αυριο μπορει να μην επιβιωσουμε πλεον, και να αφησουμε τον πλανητη στις κατσαριδες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 18 Απρ 2019, 14:38

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:32
Η πιθανότητα να είναι τόσο μπετόστοκος δεν παίζει;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 14:38

Ασέβαστος έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:36
under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:49

Ο ανθρωπος και ο πιθηκος επρεπε να επιβιωσουν σε διαφορετικες συνθηκες ; Στον ιδιο κοσμο δεν ζουμε ; Γιατι ενω ειμαστε φτιαγμενοι απο τα ιδια υλικα εμεις εχουμε πνευματικες λειτουργιες που ο πιθηκος δεν εχει ;
Ας απαντησει αυτο το απλο στο παιδι της η Ιφιδα και μετα θα του δωσει και τη σωστη απαντηση για τη μετα θανατον κατασταση.
στον ιδιο κοσμο και στις ιδιες συνθηκες, αλλοι επιβιωσαν βγαζοντας φτερα, αλλοι με τα ποδια, αλλοι με νυχια και δοντια, αλλοι κολυμπωντας...

παρα πολλοι, απλως δεν επιβιωσαν.

εμεις επιβιωσαμε βγαζοντας μυαλο.

μεχρι ωρας. αυριο μπορει να μην επιβιωσουμε πλεον, και να αφησουμε τον πλανητη στις κατσαριδες.
Good luck with that...

Άβαταρ μέλους
Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 18 Απρ 2019, 14:38

Ανοησίες. Δεν ξέρω για όλους τους θετικούς κλάδους αλλά ο ξάδερφος μου έχει σπουδάσει ιατρική και είναι γιατρός και είναι θρήσκος ενώ έχει επισκεφτεί σχολές ιατρικής σε διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ,Πολωνία,Γεωργία, Κύπρος,Σερβία, Μολδαβία,Εκουαδόρ κτλ).Η συντριπτική των φοιτητών ήταν θρήσκοι και πολλοί προσευχόταν και γενικά είχαν θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών