Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 19 Απρ 2019, 15:16

Τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Απέμεινε κανείς Χριστιανός, εδώ μέσα; Μόνος μου είμαι; Μόνος απέμεινα; Θα με ρίξουν στα λιοντάρια τούτοι δω οι μαγαρισμένοι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 19 Απρ 2019, 15:19

foscilis έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:13
Οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι αφήνουν ήσυχα τα παιδιά ως τα 6-7 και οι αληθινές τελετές μύησης είναι στα 9-13 που μετά θεωρείται ενήλικας από τη θρησκεία.
Τότε γίνεται η κατήχηση, όχι η μύηση. Η μύηση ξεκινάει με το σουνέτ, που συν τοις άλλοις είναι και ακρωτηριασμός.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 19 Απρ 2019, 15:25

foscilis έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:13
Υπάρχει το πρώτο πάρτι γενεθλίων.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει hijack αυτή τη λειτουργια μια θρησκεία για να προσηλυτίσει τον άλλον πριν καν μπορέσει να αρθρώσει μια πρόταση.

Οι ορθόδοξοι είναι ιδιαίτερα διχασμένοι ως προς αυτό.

Οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι αφήνουν ήσυχα τα παιδιά ως τα 6-7 και οι αληθινές τελετές μύησης είναι στα 9-13 που μετά θεωρείται ενήλικας από τη θρησκεία.

Όχι να μη μιλάει καν και να τον προσηλυτίζει... ένα τσόκαρο.
Θέσε το ζήτημα στην επόμενη οικουμενική σύνοδο ή άλλαξε θρησκεία.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Απρ 2019, 15:29

Ίφιδα έγραψε:
17 Απρ 2019, 22:48
Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Νομίζω ότι αγχώνεσαι υπερβολικά για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, κανένα μικρό παιδί. :)

Αν θεωρείς ότι πρέπει να τους πεις την "αλήθεια εξ αρχής", τότε θα πρέπει να τους την πεις για όλα.
Και φυσικά να κόψεις μαχαίρι και τα παραμύθια.
Γιατί αν δεν υπάρχει Άι Βασίλης, τότε δεν υπάρχουν ούτε νεράιδες, νάνοι, ζώα που μιλούν και δράκοι, δεν υπάρχουν οι ήρωες του Ντίσνευ και το κυριώτερο δεν υπάρχουν ούτε οι μυθολογικοί ήρωες.

Γενικώς, το βασικό πρόβλημα διαπαιδαγώγησης είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν ρωτάνε μόνον αυτά στα οποία έχουμε έτοιμες κάποιες απαντήσεις που εμείς θέλουμε να δώσουμε. Αν όμως θεωρείς ότι μπορείς να του διευκρινήσεις τη διαφορά μεταξύ συμβολισμού και ψέμματος, ρεαλισμού και ιδεολογίας και κυρίως γιατί το α είναι θετικός συμβολισμός ενώ το ψ αρνητικό ψέμμα, καλή τύχη. :P

Πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα να τον αφήσεις να σας ρωτάει αυτός ό,τι θέλει. Και να του απαντάτε με ερώτηση τύπου "εσύ τι πιστεύεις;", "εσύ τι θα ήθελες;" κλπ Άσε να σας κατευθύνει αυτός προς το δικό του σκεπτικό, είναι μαγικά τα παιδιά στις μικρές ηλικίες. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 19 Απρ 2019, 15:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 19 Απρ 2019, 15:30

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:00
axilmar έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:53
Ολα τα ζωα σκεφτονται, αισθανονται, επικοινωνουν, παιρνουν αποφασεις στον ενα ή στον αλλο βαθμο. Πολλα ζωα δε τα εχει μαθει ο ανθρωπος να επικοινωνουν μαζι του, με οτι περιορισμους εχει καθε ζωο.
Τα λες μονος σου,εγω δεν λεω τιποτα :lol:
Το οτι υπαρχουν περιορισμοι δεν σημαινει οτι υπαρχει θεος και οτι ο ανθρωπος ειναι κατι ξεχωριστο.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 19 Απρ 2019, 15:32

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:59
axilmar έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:50
Γιατι δεν εγιναν οι ιδιες μεταλλαξεις.
Αρα αν παρουμε εναν πιθηκο και του τροποποιησουμε το γενετικο υλικο θα φτιαξουμε τον πρωτο σκεπτομενο πιθηκο ;
Λογικα θα ξερουμε ποια γονιδια θα πρεπει να τροποποιησουμε αφου εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα οφειλονται στις μεταλλαξεις ε ;
Πολυ πιθανον. Πχ σε ποντικια εκαναν αναλογα πειραματα προσφατα και η συμπεριφορα τους εγινε πιο εξυπνη:

http://blogs.discovermagazine.com/d-bri ... Lm_fP5S-Uk

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 19 Απρ 2019, 15:35

axilmar έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:32
under έγραψε:
axilmar έγραψε:
Αρα αν παρουμε εναν πιθηκο και του τροποποιησουμε το γενετικο υλικο θα φτιαξουμε τον πρωτο σκεπτομενο πιθηκο ;
Λογικα θα ξερουμε ποια γονιδια θα πρεπει να τροποποιησουμε αφου εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα οφειλονται στις μεταλλαξεις ε ;
Πολυ πιθανον. Πχ σε ποντικια εκαναν αναλογα πειραματα προσφατα και η συμπεριφορα τους εγινε πιο εξυπνη:

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Απρ 2019, 15:37

Feindflug έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:04
hellegennes έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:57
Feindflug έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:51

Και γω δεν έχω δει καρχαρία, άρα δεν υπάρχει.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο κολλάς στην λεπτομέρεια του παραδείγματος κι όχι στην ουσία.
Δεν υπάρχει βρέφος που να κλαίει επειδή δεν του πήρες παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα τα βρέφη δεν βγαίνουν μόνα τους βόλτα και σ' αυτήν την ηλικία η προσοχή τους αποσπάται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μιλάμε για ηλικία βάφτισης, όχι 2-3 χρονών.
Εντάξει ρε τύπε. Η διαδικασία της βαπτίσεως είναι ένα σύγχρονο βασανιστήριο, ένα Γκουαντάναμο για βρέφη. Να προσφύγεις στον ΟΗΕ για να συζητηθεί το θέμα.
Μπράβο, αυτά έγραψα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 19 Απρ 2019, 15:39

hellegennes έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:37
Feindflug έγραψε:
hellegennes έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:57

Δεν υπάρχει βρέφος που να κλαίει επειδή δεν του πήρες παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα τα βρέφη δεν βγαίνουν μόνα τους βόλτα και σ' αυτήν την ηλικία η προσοχή τους αποσπάται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μιλάμε για ηλικία βάφτισης, όχι 2-3 χρονών.
Εντάξει ρε τύπε. Η διαδικασία της βαπτίσεως είναι ένα σύγχρονο βασανιστήριο, ένα Γκουαντάναμο για βρέφη. Να προσφύγεις στον ΟΗΕ για να συζητηθεί το θέμα.
Μπράβο, αυτά έγραψα.
Συγχώρεσες τους γονείς σου γι' αυτό το βασανιστήριο ή τους τρέχεις ακόμα στα δικαστήρια;
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 19 Απρ 2019, 15:40

axilmar έγραψε:
under έγραψε:
axilmar έγραψε:

Εξυπνος μπορει να ειναι και ενας σκυλος που ψαχνει τροπους να βρει περισσοτερο φαγητο.
Να φτασει σε επιπεδο διακρισεων τυπου καλο-κακο που δεν εχουν σχεση με το ενστικτο επιβιωσης δεν μπορει.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 19 Απρ 2019, 15:42

Feindflug έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:39
hellegennes έγραψε:
Feindflug έγραψε:

Μπράβο, αυτά έγραψα.
Συγχώρεσες τους γονείς σου γι' αυτό το βασανιστήριο ή τους τρέχεις ακόμα στα δικαστήρια;
Τον έναν έχει συγχωρέσει μόνο.

Τι διάλο, σ' έχω τρελάνει στα καρα-insides σήμερα, ε hellegennes;. Ακόμα και στα black insides.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 19 Απρ 2019, 15:44

under έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:40
axilmar έγραψε:
under έγραψε:

Εξυπνος μπορει να ειναι και ενας σκυλος που ψαχνει τροπους να βρει περισσοτερο φαγητο.
Να φτασει σε επιπεδο διακρισεων τυπου καλο-κακο που δεν εχουν σχεση με το ενστικτο επιβιωσης δεν μπορει.
Λαθος και παλι, τα ζωα μπορουν να εχουν την αισθηση του καλου και του κακου (παλι με περιορισμους σε σχεση με τους ανθρωπους):

https://www.livescience.com/16814-anima ... point.html

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Απρ 2019, 16:12

shrike έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:42
Feindflug έγραψε:
19 Απρ 2019, 15:39
hellegennes έγραψε:

Μπράβο, αυτά έγραψα.
Τον έναν έχει συγχωρέσει μόνο.

Τι διάλο, σ' έχω τρελάνει στα καρα-insides σήμερα, ε hellegennes;. Ακόμα και στα black insides.
Ελπίζω να μην περάσεις και στα βλακ insides. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 19 Απρ 2019, 20:11

Nandros έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:39

Το αλήτικο, προκλητικό, ειρωνικό, υπεράνω υφάκι, γιατί το αφήνεις ασχολίαστο;
Ανησυχείς μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν τοι χριστιανοί;
.
καπτανιο δεν αρπαζομαι. πρωτον γιατι στομπουτσο μου, γενικοτερα, ειμαι ζεν και δε μου χαλαει ευκολα η ζαχαρενια.
και δευτερον γιατι αμα απαντω στον καθενα επιθετικα, θα τους χαλασω, και δε θαχω μετα ποιον να κοροιδευω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 19 Απρ 2019, 20:21

Ασέβαστος έγραψε:
19 Απρ 2019, 20:11
Nandros έγραψε:
19 Απρ 2019, 14:39

Το αλήτικο, προκλητικό, ειρωνικό, υπεράνω υφάκι, γιατί το αφήνεις ασχολίαστο;
Ανησυχείς μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν τοι χριστιανοί;
.
καπτανιο δεν αρπαζομαι. πρωτον γιατι στομπουτσο μου, γενικοτερα, ειμαι ζεν και δε μου χαλαει ευκολα η ζαχαρενια.
και δευτερον γιατι αμα απαντω στον καθενα επιθετικα, θα τους χαλασω, και δε θαχω μετα ποιον να κοροιδευω.
Αυτό! Κι εγώ ακριβώς έτσι (για το μαρκαρισμένο λέω, όχι για το δεύτερο).

Κάτι πρέπει να μας κάνει η επαφή με τα τρυπάνια κοβαλτίου ή η μυρωδιά του white spirit, δεν εξηγείται αλλιώς. :lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών