Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 11:17

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:05
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:55

Πολύ προσωπικά το πήρες. :lol:
Επειδή σου απάντησα το πήρα προσωπικά; :lol:
Άμα θες να γίνεις χριστιανός να βρίσκεις τη δύναμη να ζητάς συγγνώμη όταν παρεκτρέπεσαι και μιλάς άσχημα για παιδάκια.
Δεν έβρισα κανένα παιδάκι, για να του ζητήσω συγνώμη.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 20 Απρ 2019, 11:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:16
Και πόσο ηλίθιο θεωρείτε ένα παιδί που περιμένει να κατέβει ένας χοντρός κύριος από την καμινάδα σε ένα σπίτι που δεν έχει τζάκι;
Ανάλογα με την ηλικία του. Αν είναι κάτω από 5-6 χρονών, προκειμένου να πάρει τα δώρα του μπορεί να πιστέψει τα πάντα.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 11:21

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:17
Το περίεργο θα ήταν να παραδεχόσουν. Πάνε ρωτά τον πνευματικό σου, να του πεις την αλήθεια όμως ναι;

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 11:22

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:21
vagabondo έγραψε:
Το περίεργο θα ήταν να παραδεχόσουν. Πάνε ρωτά τον πνευματικό σου, να του πεις την αλήθεια όμως ναι;
Δεν έχω πνευματικό.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 20 Απρ 2019, 11:24

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:54
Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:41
οχι βεβαια, δεν θα το κανουμε χριστιανοπουλο, τα παραπανω τα κανουν χριστιανοι, και αλλοι πιστοι, εδω και χιλιετιες.
το ότι επιβλήθηκε τελικά ο χριστιανισμός (διαφωνώ με αυτή την επιβολή) και δεν τον θέλουν οι περισσότεροι (εκ των πραγμάτων) ισχύει, αυτό όμως ήταν καλό για την κοινωνία σαν κοινωνικό συμβόλαιο τα τελευταία 1500 χρόνια στη δύση
τελικά όμως η διδασκαλία δεν είναι τι λες, πολύ περισσότερο είναι τι κάνεις, ακόμα και τι σκέφτεσαι και η πρόθεση. Και αυτό το βλέπουν τα παιδιά,
πολύ περισσότερο απ ότι νομίζουμε
διδασκαλία είναι και πράξη, όχι μόνο λόγια, τα παιδία αντιγράφουν, ακόμα και στις μεγάλες ηλικίες, αν απορίψουν τους γονείς και αυτά που λένε θα βρουν άλλους
Ο λόγος που στη δυτική Ευρώπη ο χριστιανισμός σήμερα έχει αντικατασταθεί από ένα πνεύμα υλισμού οφείλεται στο ότι η δυτική Ευρώπη απέκτησε χρήματα και οικονομική ισχύ (αναφέρομαι στους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης) και η οικονομική ευημερία έφερε πνεύμα υλισμού αφού ο χριστιανισμός είναι εντελώς ασυμβίβαστος με όλο αυτό το πνεύμα υλισμού. Στην Ελλάδα όμως σταθερά στις έρευνες ένα ποσοστό γύρω στο 90% των ελλήνων αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι και για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (πάνω από 3/4 σε πρόσφατες έρευνες) η θρησκευτική τους ταυτότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εθνική τους ταυτότητα. Αυτά διαφοροποιούν την Ελλάδα.Ετσι μπορεί η Ελλάδα να μην είναι θρησκευόμενη όσο η χριστιανική χώρα καταγωγής μου αλλά είναι σίγουρα πιο θρησκευόμενη από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 20 Απρ 2019, 11:25

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:12
εννειται οτι ακολουθουμε οποια εθιμα ειναι ωραια και εχουν πλακα, και αρνια στολιζουμε και δεντρα σουβλιζουμε :roll: δεν παναπει οτι πιστευουμε στα παραμυθια που υπαρχουν πισω απο αυτα.

και στο καρναβαλι βγαινουμε, δεν ειμαστε πιστοι του διονυσου. :102:
εντάξει, θα πει τότε (όταν μεγαλώσει λίγο) αυτός άλλα πιστεύει τελικά και άλλα κάνει; γιατί να τον ακούω; γιατί να τον αντιγράφω; γιατί να κάνω αυτά που μου λέει;

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 20 Απρ 2019, 11:26

Tigrayan έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:24
.Ετσι μπορεί η Ελλάδα να μην είναι θρησκευόμενη όσο η χριστιανική χώρα καταγωγής μου
Αρμένιος είσαι;

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco » 20 Απρ 2019, 11:26

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:37
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
been there, done that, τα αλλα παιδακια λενε στη μαμα τους οτι ο μικρος ασεβαστουλης που ειναι το πιο εξυπνο παιδι στην ταξη, λεει πως δεν υπαρχει αηβασιλης, εσυ μαμα γιατι με κοροιδευεις; η μαμα κανει παραπονα στη γυναικα μου, η γυναικα μου σε μενα, εγω διαολοστελνω αμφοτερες και επιβραβευω το καμαρι μου που δεν κολωνει να λεει την αληθεια.

με το χριστουλη δεν εχει πολυασχοληθει ακομη, θα δουμε σε λιγα χρονια που θα κανει μαθημα θρησκευτικων, αν κρινει οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες, θα τον ρωτησω αν θελει η οχι να παρακολουθει το μαθημα. αν πει οχι, θα παιξει σοβαρη μαχη με γυναικα μανα και πεθερα, αλλα θα νικησω. :smt068

A lonely atheist

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 11:28

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:16
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να διευκρινήσεις στο παιδί ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης, από τη στιγμή που του δίνεις εσύ το δώρο των Χριστουγέννων. Στην τελική, αυτό που νοιάζει τα παιδιά, είναι τα δώρα και όχι η ταυτότητα των Δαναών.

Και πόσο ηλίθιο θεωρείτε ένα παιδί που περιμένει να κατέβει ένας χοντρός κύριος από την καμινάδα σε ένα σπίτι που δεν έχει τζάκι;
Γιατί στο σχολείο μαθαίνει πως τα δώρα τα φέρνει ο άι Βασίλης κι όταν έπαιζε τον Άι Βασίλη μου δειχνε για καμινάδα το πολυφωτο :lol:

Τα παιδιά δεν είναι καθόλου ηλίθια, έχουν καλπάζουσα φαντασία :hebit:
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:22
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:21
vagabondo έγραψε:
Δεν έχω πνευματικό.
Αυτόν που εξομολογείσαι τότε, κι αν δεν έχεις κι απ αυτόν, άσε λίγο το εγώ σου στην άκρη και ρωτά τη συνείδησή σου, ελπίζω να έχεις απ αυτην

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 20 Απρ 2019, 11:28

Al Bundy έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:26
Tigrayan έγραψε:
.Ετσι μπορεί η Ελλάδα να μην είναι θρησκευόμενη όσο η χριστιανική χώρα καταγωγής μου
Αρμένιος είσαι;
Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 20 Απρ 2019, 11:30

Tigrayan έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:28
Al Bundy έγραψε:
Tigrayan έγραψε:
Αρμένιος είσαι;
Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη
:smt023

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Απρ 2019, 11:33

Tigrayan έγραψε:

η δυτική Ευρώπη απέκτησε χρήματα και οικονομική ισχύ (αναφέρομαι στους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης) και η οικονομική ευημερία έφερε πνεύμα υλισμού αφού ο χριστιανισμός είναι εντελώς ασυμβίβαστος με όλο αυτό το πνεύμα υλισμού.
Ο προτεσταντισμός είναι πιο συμβιβαστικός στο να περνάς λιγότερο ενοχικά καλά και σε αυτή τη ζωή. Και ότι δεν οφείλεις να είσαι πτωχός ή ότι να εισαι πτωχός έχει κάτι καλό. Δίνει λιγότερη έμφαση σε αυτό.

Άβαταρ μέλους
Patriot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patriot » 20 Απρ 2019, 11:34

Tigrayan έγραψε:
Al Bundy έγραψε:
Tigrayan έγραψε:
Αρμένιος είσαι;
Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής είναι έτσι κι αλλιώς χριστιανοι.
Υπεράνω όλων η πατρίς

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 20 Απρ 2019, 11:41

Athina__P έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:33
Tigrayan έγραψε:

η δυτική Ευρώπη απέκτησε χρήματα και οικονομική ισχύ (αναφέρομαι στους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης) και η οικονομική ευημερία έφερε πνεύμα υλισμού αφού ο χριστιανισμός είναι εντελώς ασυμβίβαστος με όλο αυτό το πνεύμα υλισμού.
Ο προτεσταντισμός είναι πιο συμβιβαστικός στο να περνάς λιγότερο ενοχικά καλά και σε αυτή τη ζωή. Και ότι δεν οφείλεις να είσαι πτωχός ή ότι να εισαι πτωχός έχει κάτι καλό. Δίνει λιγότερη έμφαση σε αυτό.
Αυτό που λες δεν το πιστεύουν όλοι οι προτεστάντες αλλά ορισμένοι κλάδοι του(Λουθηρανοί, Καλβινιστές κτλ) και όλως τυχαίος (;) αυτοί είναι οι κλάδοι του προτεσταντισμού με την μεγαλύτερη εκκοσμίκευση σήμερα. Οι κλάδοι του προτεσταντισμού με την μεγαλύτερη θρησκευτική πίστη (Πεντηκοστιανοι, Ευαγγελιστές, Αντβεντιστές,Ιεχωβάδες κτλ) δεν το δέχονται αυτό.Οι φτωχοί άνθρωποι αγαπούν το θέλημα του Θεού και οι πλούσιοι αγαπούν τα λεφτά τους όπως μάθαμε στο κατηχητικό όταν ήμουν μικρός στην πατρίδα μου.Και αυτό ισχύει 99,9%(ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις).

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 20 Απρ 2019, 11:44

Patriot έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:34
Tigrayan έγραψε:
Al Bundy έγραψε:

Αρμένιος είσαι;
Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής είναι έτσι κι αλλιώς χριστιανοι.
Το ξέρω ότι η πλειοψηφία της υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα δεν είπα κάτι άλλο. Απλώς οι Αββησυνιοι έγιναν χριστιανοί πολλούς αιώνες πριν γίνουν οι άλλοι λαοί.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών