Δεν έβρισα κανένα παιδάκι, για να του ζητήσω συγνώμη.
Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Ανάλογα με την ηλικία του. Αν είναι κάτω από 5-6 χρονών, προκειμένου να πάρει τα δώρα του μπορεί να πιστέψει τα πάντα.
Δεν έχω πνευματικό.
Occasio facit furem
Ο λόγος που στη δυτική Ευρώπη ο χριστιανισμός σήμερα έχει αντικατασταθεί από ένα πνεύμα υλισμού οφείλεται στο ότι η δυτική Ευρώπη απέκτησε χρήματα και οικονομική ισχύ (αναφέρομαι στους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης) και η οικονομική ευημερία έφερε πνεύμα υλισμού αφού ο χριστιανισμός είναι εντελώς ασυμβίβαστος με όλο αυτό το πνεύμα υλισμού. Στην Ελλάδα όμως σταθερά στις έρευνες ένα ποσοστό γύρω στο 90% των ελλήνων αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι και για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (πάνω από 3/4 σε πρόσφατες έρευνες) η θρησκευτική τους ταυτότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εθνική τους ταυτότητα. Αυτά διαφοροποιούν την Ελλάδα.Ετσι μπορεί η Ελλάδα να μην είναι θρησκευόμενη όσο η χριστιανική χώρα καταγωγής μου αλλά είναι σίγουρα πιο θρησκευόμενη από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.urbilum έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 10:54το ότι επιβλήθηκε τελικά ο χριστιανισμός (διαφωνώ με αυτή την επιβολή) και δεν τον θέλουν οι περισσότεροι (εκ των πραγμάτων) ισχύει, αυτό όμως ήταν καλό για την κοινωνία σαν κοινωνικό συμβόλαιο τα τελευταία 1500 χρόνια στη δύση
τελικά όμως η διδασκαλία δεν είναι τι λες, πολύ περισσότερο είναι τι κάνεις, ακόμα και τι σκέφτεσαι και η πρόθεση. Και αυτό το βλέπουν τα παιδιά,
πολύ περισσότερο απ ότι νομίζουμε
διδασκαλία είναι και πράξη, όχι μόνο λόγια, τα παιδία αντιγράφουν, ακόμα και στις μεγάλες ηλικίες, αν απορίψουν τους γονείς και αυτά που λένε θα βρουν άλλους
εντάξει, θα πει τότε (όταν μεγαλώσει λίγο) αυτός άλλα πιστεύει τελικά και άλλα κάνει; γιατί να τον ακούω; γιατί να τον αντιγράφω; γιατί να κάνω αυτά που μου λέει;
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 10:37been there, done that, τα αλλα παιδακια λενε στη μαμα τους οτι ο μικρος ασεβαστουλης που ειναι το πιο εξυπνο παιδι στην ταξη, λεει πως δεν υπαρχει αηβασιλης, εσυ μαμα γιατι με κοροιδευεις; η μαμα κανει παραπονα στη γυναικα μου, η γυναικα μου σε μενα, εγω διαολοστελνω αμφοτερες και επιβραβευω το καμαρι μου που δεν κολωνει να λεει την αληθεια.
με το χριστουλη δεν εχει πολυασχοληθει ακομη, θα δουμε σε λιγα χρονια που θα κανει μαθημα θρησκευτικων, αν κρινει οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες, θα τον ρωτησω αν θελει η οχι να παρακολουθει το μαθημα. αν πει οχι, θα παιξει σοβαρη μαχη με γυναικα μανα και πεθερα, αλλα θα νικησω.
A lonely atheist
Γιατί στο σχολείο μαθαίνει πως τα δώρα τα φέρνει ο άι Βασίλης κι όταν έπαιζε τον Άι Βασίλη μου δειχνε για καμινάδα το πολυφωτοΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 11:16Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να διευκρινήσεις στο παιδί ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης, από τη στιγμή που του δίνεις εσύ το δώρο των Χριστουγέννων. Στην τελική, αυτό που νοιάζει τα παιδιά, είναι τα δώρα και όχι η ταυτότητα των Δαναών.
Και πόσο ηλίθιο θεωρείτε ένα παιδί που περιμένει να κατέβει ένας χοντρός κύριος από την καμινάδα σε ένα σπίτι που δεν έχει τζάκι;

Τα παιδιά δεν είναι καθόλου ηλίθια, έχουν καλπάζουσα φαντασία

Αυτόν που εξομολογείσαι τότε, κι αν δεν έχεις κι απ αυτόν, άσε λίγο το εγώ σου στην άκρη και ρωτά τη συνείδησή σου, ελπίζω να έχεις απ αυτην
Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη
Tigrayan έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 11:28Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη

Ο προτεσταντισμός είναι πιο συμβιβαστικός στο να περνάς λιγότερο ενοχικά καλά και σε αυτή τη ζωή. Και ότι δεν οφείλεις να είσαι πτωχός ή ότι να εισαι πτωχός έχει κάτι καλό. Δίνει λιγότερη έμφαση σε αυτό.
Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής είναι έτσι κι αλλιώς χριστιανοι.Tigrayan έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 11:28Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη
Υπεράνω όλων η πατρίς
Αυτό που λες δεν το πιστεύουν όλοι οι προτεστάντες αλλά ορισμένοι κλάδοι του(Λουθηρανοί, Καλβινιστές κτλ) και όλως τυχαίος (;) αυτοί είναι οι κλάδοι του προτεσταντισμού με την μεγαλύτερη εκκοσμίκευση σήμερα. Οι κλάδοι του προτεσταντισμού με την μεγαλύτερη θρησκευτική πίστη (Πεντηκοστιανοι, Ευαγγελιστές, Αντβεντιστές,Ιεχωβάδες κτλ) δεν το δέχονται αυτό.Οι φτωχοί άνθρωποι αγαπούν το θέλημα του Θεού και οι πλούσιοι αγαπούν τα λεφτά τους όπως μάθαμε στο κατηχητικό όταν ήμουν μικρός στην πατρίδα μου.Και αυτό ισχύει 99,9%(ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις).
Το ξέρω ότι η πλειοψηφία της υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα δεν είπα κάτι άλλο. Απλώς οι Αββησυνιοι έγιναν χριστιανοί πολλούς αιώνες πριν γίνουν οι άλλοι λαοί.Patriot έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 11:34Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής είναι έτσι κι αλλιώς χριστιανοι.Tigrayan έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 11:28Είμαι Τιγρανιανος(όπως λέει και το όνομα μου) ή αλλιώς Αββησυνιος αλλά δέχομαι και τους χαρακτηρισμούς Αιθίοπας,Ερυθραίος κτλ έχω εξηγήσει εδώ τι είμαι: Tigrayan @ Βρέθηκε μαζικός τάφος 34 Αιθιόπων χριστιανών στην Λιβύη
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3701 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι άθρησκοι ζούνε σε καθεστώς καταπίεσης και υποκρισίας στην ελληνική κοινωνία.
από έργο_μακέτο » 07 Μάιος 2024, 14:40 » σε Κοινωνικά θέματα - 114 Απαντήσεις
- 2852 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
13 Μάιος 2024, 01:26
-
-
- 9 Απαντήσεις
- 599 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Tileskordos
26 Ιαν 2024, 12:55
-
-
Νέα δημοσίευση Ναι αλλά μετά εμφανίστηκε. Τί έχουν να πουν για αυτό οι άθεοι?
από Frappezitis » 20 Μαρ 2024, 22:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
21 Μαρ 2024, 11:46
-