Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Είμαι

Χριστιανός (Όρθόδοξος, Καθολικός, Προτεστάντης κλπ)
56
46%
Μουσουλμάνος (Σιίτης, Σουνίτης κλπ)
1
1%
Ιουδαίος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Εθνικός
2
2%
Βουδιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ινδουιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αλλόθρησκος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άθρησκος
7
6%
Αγνωστικιστής
22
18%
Άθεος
35
28%

Σύνολο ψήφων: 123

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Απρ 2019, 14:48

Al Bundy έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:40
Δείξε μου σε ποιο ακριβώς σημείο λέει ότι είναι άθεος, γιατί το έχασα. Σ' αυτό και σε ένα άλλο βίντεο δηλώνει ότι δεν είναι θρησκευόμενος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 14:48

Στο βίντεο λέει, Δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά και αν ήμουνα, θα το έκανα κρυφά. Κλείνει το μάτι σε όλες τις μεριές, κλασικός παπάρας.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 14:55

Ούτε εδώ λέει ότι είναι άθεος, ο ανόητος. Λέει, δεν είμαι θρησκευόμενος.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 25 Απρ 2019, 14:56

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 13:27
Παπαριές, εγώ έζησα εφηβεία στην Ελλάδα, και το να είσαι άθεος ήτανε πολύ κουλ. Έπρεπε να είσαι άθεος, αν δεν ήθελες να σε περνάνε για ηλίθιο. Όποιος έλεγε το καλύτερο τσιτάτο στον θεολόγο την ώρα των θρησκευτικών, ήταν αρχηγός. Το να τρως παϊδάκιa τη Μ. Εβδομάδα ήτανε must. Για αυτό γελάω με κάτι μελισσούλες που νομίζουν πως κάνουν κάτι αν φάνε κοκορέτσι την Μ. Παρασκευή, εμείς αυτά τα κάναμε στα 16 μας στο Πασαλιμάνι, επανάσταση του μπιλιαρδάδικου εγώ το λέω. Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία, και να μην αντιδρούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά, π.χ. Ελλάδα κι Ιταλία συνεχώς βλαστημούν, στη Γερμανία κι ιδιαίτερα στην πόλη που ζω όπου η πλειοψηφία είναι άθεοι, δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου μια βλαστήμια. Ο αθεϊσμός στον Νότο είναι συμπλεγματικός, στον Βορρά είναι τοποθέτηση ενηλίκων.
Ναι, αλλά ο μαχητικός αθεϊσμός ξεκίνησε από την Δύση. Κατά την άποψη μου, μάλλον για πολιτικούς λόγους και όχι πνευματικούς ή λόγους περί της αλήθειας. Στην Ελλάδα, μάλλον οι περισσότεροι άθεοι δεν ασχολούνται και οι λίγοι που υιοθετούν την ατζέντα των μαχητικών αθέων της Εσπερίας το κάνουν χωρίς πρωτοτυπία σκέψης ή για να εντυπωσιάσουν την παρέα τους.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Patriot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patriot » 25 Απρ 2019, 15:06

hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:36
Συγχέεις την θρησκευτικότητα με την πρακτική της εξάσκηση. Φυσικά και λίγοι πηγαίνουν εκκλησία. Δεν υπάρχει καμμιά τάση αλλαγής. Προς μείωση βαίνει. Όπως και η αθεΐα βαίνει προς αύξηση και ποτέ δεν ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Σαφώς και ΔΕΝ ήταν περισσότεροι στην εποχή σου. Ο κύκλος σου δεν είναι στατιστικό δείγμα.

Καταπίεση των αθέων υπάρχει στα περισσότερα δυτικά κράτη (δεν πιάνω τους άλλους γιατί το θεωρώ δεδομένο). Ακόμη και στις πλέον φιλελεύθερες χώρες υπάρχουν χοντρά κολλήματα.

Εννοείται ότι οι άθεοι είναι γενικά υπό κρυπτό καθεστώς. Αν διατυμπάνιζα ότι είμαι άθεος, όπως είπατε και πιο πριν, θα έχανα ευθύς αμέσως το 80% του πελατολογίου μου.

Το να μην πηγαίνεις ιδιαίτερα εκκλησία και να μην τηρείς τους θρησκευτικούς κανόνες είναι κάτι με ευρεία αποδοχή. Το να είσαι άθεος όμως είναι ένα τεράστιο βήμα που θεωρείται σούπερ ταμπού στην Ελλάδα. Ακόμα.
Είσαι λάθος.Ούτε στην Ελλάδα ο πληθυσμός μισεί τους άθεους(δεν ξέρω τι πιστεύουν για τους άθεους σε άλλες χριστιανικές χώρες αλλά φαντάζομαι θα είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή π.χ άλλη γνώμη έχουν για τους άθεους στην χριστιανική υποσάχαρια Αφρική,άλλη στην δυτική Ευρώπη κτλ).Η αθεία επίσης στα πρώην κομμουνιστικά κράτη και στην μεγαλύτερη χώρα του κόσμου(την Κίνα) ο αθεισμός βρίσκεται σε πτώση ενώ ο χριστιανισμός σε μεγάλη άνοδο(και το Ισλάμ βρίσκεται επίσης σε άνοδο σε κάποιες πρώην κομμουνιστικές χώρες και περιοχές π.χ στην Κεντρική Ασία,στην Βοσνία,στο Κόσοβο,στην ΠΓΔΜ,στην περιοχή του Καυκάσου δηλαδή στην Τσετσενία,στο Νταγκεστάν κτλ).
Υπεράνω όλων η πατρίς

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Απρ 2019, 15:10

Δεν υπήρξε αθεΐα στα κομμουνιστικά κράτη. Ήμαρτον. Επιβεβλημένη από το κράτος ήτανε, οι κάτοικοι μια χαρά θρήσκοι ήταν όλοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Απρ 2019, 15:23

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:18
hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:17
Αυτά δεν είναι αθεΐα. Για όνομα του θεού, δηλαδή. Τι βλακείες διαβάζουμε; Οι εφηβικές αντιδράσεις δείχνουν αθεΐα...
Οι Έλληνες άθεοι έχουν συμπεριφορά εφήβου.
Ε, άμα τα λέει το κακέκτυπο του Ζάχου, με το πορδοπροωθούμενο καλάμι, έτσι θα είναι!

Πόσες μακακίες στις τελευταίες σελίδες από ασχέτους!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Απρ 2019, 15:30

hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:25
Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:18
hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:17
Αυτά δεν είναι αθεΐα. Για όνομα του θεού, δηλαδή. Τι βλακείες διαβάζουμε; Οι εφηβικές αντιδράσεις δείχνουν αθεΐα...
Οι Έλληνες άθεοι έχουν συμπεριφορά εφήβου.
Έλα, μαλακίες λες. Αναφέρθηκες στο τι κάνατε στο σχολείο, που είναι εντελώς άσχετο με το θέμα της πίστης ως απόδειξη ότι η αθεΐα ήταν ή είναι κουλ. Για το 99% του πληθυσμού της χώρας, η αθεΐα είναι ταμπού. Σε κοιτάνε σαν εξωγήινο και ποτέ μα ποτέ δεν αποδέχονται ότι είσαι άθεος και σου κάνουν στο ράντομ ερωτήσεις. Αν είναι συγγενείς σου, προτιμούν απλώς να αποφεύγουν συζητήσεις σχετικά με την θρησκεία αν και από καιρό σε καιρό θα σου ξαναπετάξουν «πώς γίνεται να μην πιστεύεις σε τίποτα;».

Μην μου λες ότι είναι κουλ να είσαι άθεος στην Ελλάδα. Στην εξωφορουμική μου ζωή το ξέρουν ελάχιστα άτομα ότι είμαι άθεος.
Στην εξωπχορουμική μου ζωή, ο κύκλος μου (συγγενείς/φίλοι/γνωστοί) το γνωρίζουν και δεν υπάρχει θέμα/ συνυπάρχουμε ειρηνικά, αφού ουδείς ασχολείται με τα χριστιανικά σε καθημερινή βάση.
Μόνο στα φόρα συνάντησα τόσον φανατισμό και, αφού η άμυνα δεν έφερε αποτελέσματα, πήρα επιθετική θέση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Απρ 2019, 15:33

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:29
hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:25
Μην μου λες ότι είναι κουλ να είσαι άθεος στην Ελλάδα. Στην εξωφορουμική μου ζωή το ξέρουν ελάχιστα άτομα ότι είμαι άθεος.
Μπορεί στη δική σου γενιά με τους νεοορθόδοξους και τις καφετζούδες που πήγαιναν σε Γέροντες να άλλαξε το trend, εγώ μεγάλωσα σε ένα κλίμα όπου ο Χριστιανός ήταν συνδεδεμένος πάντα με απαγορεύσεις και συμπλέγματα, ενώ ο άθεος με την πρόοδο και τη σκέψη, τη μόρφωση, etc. Στον κύκλο μου στην Ελλάδα, σε μια παρέα, λέμε μιας ντουζίνας περίπου, μόνο 2 είμαστε πιστοί, όλοι είναι άθεοι. Ποτέ δεν θυμάμαι στην Ελλάδα να λένε, πάμε Εκκλησία την Κυριακή, μόνο γέροι το λένε, αν το πεις αυτό σε γκόμενα θα γελάει. Τι με λες... Η καταπίεση των άθεων είναι κλισέ στο στόμα ρακόμελων... δεν υπάρχει.
Πού να δεις την δική μου γενιά. Τότε - επί χούντας - καλύτερα να δήλωνες κομμουνιστής, παρά άθεος!
Μόνο ο Saliveros μπορεί να το καταλάβει.
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Απρ 2019, 15:37

Al Bundy έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:37
hellegennes έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:36
Συγχέεις την θρησκευτικότητα με την πρακτική της εξάσκηση. Φυσικά και λίγοι πηγαίνουν εκκλησία. Δεν υπάρχει καμμιά τάση αλλαγής. Προς μείωση βαίνει. Όπως και η αθεΐα βαίνει προς αύξηση και ποτέ δεν ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Σαφώς και ΔΕΝ ήταν περισσότεροι στην εποχή σου. Ο κύκλος σου δεν είναι στατιστικό δείγμα.

Καταπίεση των αθέων υπάρχει στα περισσότερα δυτικά κράτη (δεν πιάνω τους άλλους γιατί το θεωρώ δεδομένο). Ακόμη και στις πλέον φιλελεύθερες χώρες υπάρχουν χοντρά κολλήματα.

Εννοείται ότι οι άθεοι είναι γενικά υπό κρυπτό καθεστώς. Αν διατυμπάνιζα ότι είμαι άθεος, όπως είπατε και πιο πριν, θα έχανα ευθύς αμέσως το 80% του πελατολογίου μου.

Το να μην πηγαίνεις ιδιαίτερα εκκλησία και να μην τηρείς τους θρησκευτικούς κανόνες είναι κάτι με ευρεία αποδοχή. Το να είσαι άθεος όμως είναι ένα τεράστιο βήμα που θεωρείται σούπερ ταμπού στην Ελλάδα. Ακόμα.
Τι λες ρε Χέλλη...πας καλά;
Πρωθυπουργό εκλέξαμε δηλωμένο άθεο.
Δώσε βάση στο υπογραμμισμένο. Αυτό είναι το ζουμί.
Το Αλ6 τον εξέλεξαν γι άλλους λόγους και όχι την αθεΐα του.
.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Απρ 2019, 15:42

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:48
Στο βίντεο λέει, Δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά και αν ήμουνα, θα το έκανα κρυφά. Κλείνει το μάτι σε όλες τις μεριές, κλασικός παπάρας.
Σα και αυτούς που νηστεύουν μηπως και υπάρχει θεός για να μη μείνουν στην απέξω.
Και μετά αναρωτιόμαστε "γιατί" σε πολλά θέματα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 25 Απρ 2019, 15:56

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:41
Πουλά αθεϊσμό στο κόμμα του, και ευσέβεια στους παπάδες, σε όλα μέσα είναι.
ενώ η πλειοψηφία των "πιστών" υποκρίνονται πως είναι μέσα μόνο στα μισά, προκειμένου
να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στον παράδεισο, δείχνοντας ασέβεια προς τον ίδιο τον Θεό τους :lol:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Απρ 2019, 16:00

Οι άθεοι μυρίζουν κουνουπίδι. Πλέον και αποδεδειγμένα, μετά από έρευνες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 16:25

Ερμής έγραψε:
25 Απρ 2019, 15:42
Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 14:48
Σα και αυτούς που νηστεύουν μηπως και υπάρχει θεός για να μη μείνουν στην απέξω.
Και μετά αναρωτιόμαστε "γιατί" σε πολλά θέματα.
Εμ...
:lol:
Ordem e Progresso.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών