Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Re: Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 13 Μάιος 2019, 14:45

Ρε είστε σιγουροιβοτι ο Κουλης θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Γιατί εμένα μου βγάζει την αίσθηση ότι πασχίζει να μείνει στην αντιπολίτευση
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μάιος 2019, 14:55

Γραφικός έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:16
Γραφικός έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:01
Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις: αν δεν χυθεί αίμα είναι θέμα χρόνου να γίνουμε σκλάβοι το 99% του πληθυσμού του πλανήτη. Δεν κρίνω όσους επιλέγουν την σκλαβιά, ούτε για τον εαυτό μου είμαι σίγουρος ότι θα επέλεγα την επανάσταση, αλλά ένα μεγάλο "άντε γαμήσου" οφείλω να το αφιερώσω σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μου προσπαθώντας να με πείσουν ότι αυτή η κατρακύλα της ποιότητας ζωής μου γίνεται για το καλό μου.
Να κάνω μία ερώτηση; Αν είχες τη δυνατότητα να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας (χωρίς δραστηριότητα που να απαιτεί κεφάλαιο) θα το έκανες;
Ευαγγελίζομαι μία κοινωνία που οι συντελεστές παραγωγής θα ανήκουν στο κράτος, οπότε όχι
SpoilerShow
αν κι έκανα ακριβώς αυτά τα δύο που περιγράφεις μέχρι πρόσφατα. :oops:
Αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Και αν υπάρξει, πάω στοίχημα ότι οι παροχές της θα είναι πολύ λιγότερες. Δυστυχώς, μονιμότητα, ασφάλεια, ανευθυνότητα (όχι με την κακή αλλά τη χαλαρή έννοια) και καλή ποιότητα ζωής (σύμφωνα με τον τρόπο που εννοείται αυτή με την πάροδο των χρόνων). Έπαιξε για ένα διάστημα δυνατά στο δημόσιο, δημιούργησε κάποιες παγιωμένες απόψεις για το πως πρέπει να είναι τα πράγματα και τώρα βιώνουμε τις συνέπειες της. Σαφώς και υπήρχαν αντίστοιχες φάσεις στον ιδιωτικό τομέα αλλά τουλάχιστον εκεί δεν υπήρχε μονιμότητα και οι θέσεις ευθύνης ήταν θέσεις ευθύνης, πράγμα που προϋποθέτει τόσο ελαστικά ωράρια όσο και άγχος. Και φυσικά το οικονομικό κόστος κάθε λανθασμένης επιλογής ή κακής συγκυρίας.

Αναφέρομαι στην κοινωνία που θέλεις εσύ.

ΟΙ κοινωνίες που οι συντελεστές παραγωγής ανήκουν στο κράτος, έχουν υπάρξει. Και υπάρχουν ακόμα. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Μάιος 2019, 15:01

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:41
Η ερμηνεία του επταήμερη ήταν ζαίικο φέικ το οποίο και κατάπιατε αμάσητο, γιατί αν δεν ήσασταν τέτοιοι, δεν θα είχανε συμβεί όσα συνέβησαν από το δεκαπέντε και μετά
Δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ερμηνεία, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος να χρησιμοποιήσει τη λέξη που τώρα αποποιείται. Πρόσεξε ότι τώρα όχι μόνο μιλάει για πενθήμερη αλλά αναφέρει και τις ώρες ανά εβδομάδα όπως είχα πει ότι έπρεπε.

Ευχαριστώ πρέπει να λέτε που το επιτελείο με διαβάζει αντί να βγάζετε και γλώσσα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 13 Μάιος 2019, 15:02

Βλάκα ονόμασαν κάποιοι τον Κυριάκο επειδή λίγες μέρες πριν τις εκλογές δήλωσε πως το 5ήμερο πρέπει να πάει σε 7ήμερο διαβλέποντας αυτοί που τον ονόμασαν ετσι εκλογικές απώλειες !
Βλάκα ονόμασαν κάποιοι πριν λίγους μήνες τον Τσιπρα επειδή υλοποιώντας την ΝΑΤΟικη συμφωνία των Πρεσπων έστρεψε ενα μεγάλο κομματι της κοινωνίας εναντίον του ενώ κατά την γνώμη τους μπορούσε να το αποφύγει !
Βλάκα ονόμασαν πριν μερικά χρόνια τον Καραμανλη επειδή προεκλογικά μίλησε για περικοπές μισθών , συντάξεων με αποτέλεσμα να χάσει από τον Γιώργο !
Βλάκα ονόμασαν κάποιοι και το Γιωργο επειδή έφερε απο το Καστελόριζο το ΔΝΤ με ολα τα καλούδια του με αποτέλεσμα να καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ !
Δεν είναι βλάκες !
Την δουλειά που τους έχει ανατεθεί απο την αστική τάξη και εξουσία κάνουν !
Τα δρομολογημένα σχέδια της ΕΕ εξαγγέλουν κι αυτα προσπαθούν να εφαρμόσουν εγκλωβίζοντας με διάφορα τεχνάσματα την συναίνεση του λαού !
Δεν είναι βλάκες !
Απλά πάνω κι από την δική τους πολιτική σταδιοδρομία βάζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης την οποία υπηρετούν !
Πόσους πρωθυπουργούς και υπουργούς έφαγε μέχρι τώρα η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και τους έστειλε πρόωρα στην σύνταξη ;
Τέσσερις πρωθυπουργούς (Καραμανλή , Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά ) και δεκάδες υπουργούς !
Και η καπιταληστική κρίση εχει δρόμο ακόμα !
Δεν είναι βλάκες ! Ικανότατοι είναι !
Άπλά προτιμούν χίλιες φορές να 'ρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία υλοποιώντας κατά γραμμα τα σχέδια της αστικής τάξης και τα συμφέροντά της χωρίς να δίνουν δεκάρα για το προσωπικό πολιτικό κόστος !
Άλλωστε το αστικό πολιτικό σύστημα έχει απο τα πριν εξασφαλίσει η όποια δυσαρέσκεια προκύψει να διοχετευτεί σε εφεδρικούς αστικούς πολιτικούς χώρους και σε εφεδρικό αστικό υπηρετικό προσωπικό
Με λίγα λόγια πάνω απ όλα βάζουν την αστική τάξη και τα συμφέροντά της και ολα τ' άλλα δεύτερα !
Ο λαός μόνο μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια με ενα ισχυρό ΚΚΕ !
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 13 Μάιος 2019, 15:05

Η ερμηνεία του επταήμερη ήταν ζαίικο φέικ το οποίο και κατάπιατε αμάσητο, γιατί αν δεν ήσασταν τέτοιοι, δεν θα είχανε συμβεί όσα συνέβησαν από το δεκαπέντε και μετά
Βλέποντας τον έρωτα που τραβάς με τον Κούλη, εσχάτως, σκέφτηκα πόσο ταιριαστό είναι το ποίημα που σου είχε γράψει ο Νίκος Καββαδίας

Ο ΧΑΖΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Έβριζες τον Τσίπρα την αυγή
Ήμαστε σκυφτοί κι οι δυο στο χάρτη·
γύρισες και μου 'πες πως το Μάη
σ' άλλα ψηφοδέλτια θα 'χεις μπει.

Κούληκο στο στήθος σου τατού,
που όσο κι αν το καις δε λέει να σβήσει.
Είπαν πως τον είχες αγαπήσει
σε μια κρίση νεοφιλελέυθερισμου.

Άλλοτε απ' τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
έπαιρνες, τρεις μίζες στην αράδα,
με του Βενιζέλου τη μιγάδα,
μάθημα εκσυγχρονιστικο.
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2019, 15:06

Dwarven Blacksmith έγραψε:
13 Μάιος 2019, 15:01
Δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ερμηνεία, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος να χρησιμοποιήσει τη λέξη που τώρα αποποιείται. Πρόσεξε ότι τώρα όχι μόνο μιλάει για πενθήμερη αλλά αναφέρει και τις ώρες ανά εβδομάδα όπως είχα πει ότι έπρεπε.

Ευχαριστώ πρέπει να λέτε που το επιτελείο με διαβάζει αντί να βγάζετε και γλώσσα.
Δεν ήταν προγραμματικές δηλώσεις, αποστροφή σε κιου εντ έι ήτανε. Αλλά χορεύετε στον ρυθμό των εξηντάλεπτων
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2019, 15:07

Beria έγραψε:
13 Μάιος 2019, 15:05
Βλέποντας τον έρωτα που τραβάς με τον Κούλη, εσχάτως, σκέφτηκα πόσο ταιριαστό είναι το ποίημα που σου είχε γράψει ο Νίκος Καββαδίας

Ο ΧΑΖΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Έβριζες τον Τσίπρα την αυγή
Ήμαστε σκυφτοί κι οι δυο στο χάρτη·
γύρισες και μου 'πες πως το Μάη
σ' άλλα ψηφοδέλτια θα 'χεις μπει.

Κούληκο στο στήθος σου τατού,
που όσο κι αν το καις δε λέει να σβήσει.
Είπαν πως τον είχες αγαπήσει
σε μια κρίση νεοφιλελέυθερισμου.

Άλλοτε απ' τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
έπαιρνες, τρεις μίζες στην αράδα,
με του Βενιζέλου τη μιγάδα,
μάθημα εκσυγχρονιστικο.
:o τί μαλακίες είναι αυτές; Σοβαρέψου ρε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 13 Μάιος 2019, 15:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:55
Και θεωρείς ότι όλα αυτά έχουν σχέση με την κατάργηση και του 7ημέρου;
Γενικά πιστεύεις ότι θα μπει ποτέ κάποιο φρένο στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων ή θεωρείς πως η σκλαβιά που αναφέρθηκα είναι μια φυσική κατάσταση από την οποία έκανε ολιγοετές διάλειμμα μόνο το κακό δημόσιο;

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 13 Μάιος 2019, 16:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 09:06
Juno έγραψε:
12 Μάιος 2019, 23:27

Επειδή αν κατάλαβα καλά, μαζί μιλάτε και χώρια καταλαβαίνεστε, μπορεί να πει κάποιος για πόσες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως μιλάμε; Μιλάμε για επτά 8ωρα;
Και ποιος θα κρίνει ότι συμφωνούν οι εργαζόμενοι με τον εργοδότη;
Αν δεν συμφωνήσουν κάποιοι από αυτούς, απολύονται;
Γιατί να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι, έχουν συμφέρον να πήζουν; Εγώ πχ γιατί να θέλω σχεδόν έξι ώρες επταήμερη εργασία αντί των οκτώ ωρών πενθήμερη εργασία και δύο ρεπό την εβδομάδα;
7ήμερο δεν σημαίνει προσθήκη 2 εργασιακών ημερών στον εργαζόμενο αλλά μεταφορά του ρεπό του σε άλλες μέρες αν δουλεύει 5μερο. Το ίδιο ισχύει και για τα ελαστικά ωράρια. Μπορεί στην ίδια επιχείρηση κάποιοι να δουλεύουν 7-3 και κάποιοι άλλοι 10-6.
Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν 2 ή 3 βάρδιες. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις κάνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι. Και αν δεν κάνω λάθος, τα βραδυνά ωράρια και τα σ/κ πληρώνονται καλύτερα. Εξαρτάται φυσικά από τη σύμβαση εργασίας, δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα. Εξαρτάται από τη λειτουργία της επιχείρησης. Άλλους ρυθμούς έχει μια παραγωγική μονάδα και άλλους μια διαφημιστική εταιρία.
Αν τηρηθεί, εντάξει, αλλά αμφιβάλλω.
Κάποτε που μιλούσα με μία πωλήτρια του Mall στο Μαρούσι, ενώ ψώνιζα, της είπα ότι πρέπει να είναι καλύτερο το 09:00-21:00, γιατί έτσι κλείνουν πιο εύκολα τις 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ με το σπαστό ωράριο και δεν τις συμπλήρωναν και ήταν δεσμευμένοι στη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, γιατί τι να κάνεις τις τρεις ώρες που είναι κλειστό το κατάστημα;
Και μου είπε, ότι απλώς εργάζονται κάθε μέρα 09:00-21:00 και δεν βγάζουν τσιμουδιά. Χειρότερα δηλαδή.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 13 Μάιος 2019, 16:19

τεν τεν έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:45
Ρε είστε σιγουροιβοτι ο Κουλης θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Γιατί εμένα μου βγάζει την αίσθηση ότι πασχίζει να μείνει στην αντιπολίτευση
εμένα πιο πολύ μου βγάζει πως δεν θέλει να βγει με τη καμία αυτοδύναμος. Το απόλυτο ξεβράκωμα του ελ ΛΑΟΥ (και οχι των πολιτικών αυτοί μια χαρά το πάνε το γράμμα) θα είναι να δεις συγκυβερνηση νδ-συριζα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 13 Μάιος 2019, 16:21

12 Μάιος 2019, 23:56
mao mao έγραψε:
12 Μάιος 2019, 23:40
Ούτε ο Spyros κατάλαβε, ούτε ο Νάνος, ούτε η Juno, ούτε εγω , ουτε τόσοι άλλοι τι ήθελε να πει ο Μητσοτάκης. Φταίμε εμείς που δεν μας κόβει.
Πράγματι, σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω και εγώ. Η αντιμνημονιακή εξαχρείωση της τελευταίας δεκαετίας έχει δημιουργήσει μια γενιά λειτουργικά αναλφάβητων
Άλλος ένα που κατσικώνεται στις δημοσιεύσεις που τον βολεύουν και προσπερνάει αυτές που δεν μπορεί να διαβάσει εύκολα. :e040:Juno @ Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Μάιος 2019, 16:26

Αυτός ο άνθρωπος και ομοϊδεάτες του δεν πρέπει να κυβερνήσουν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 13 Μάιος 2019, 16:39

sys3x έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:17
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:12
ΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:09
Ο επόμενος πρωθυπουργός έντιμα μίλησε για τα εργασιακά δεδομένα της εποχής μας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξει το σύνολο των ωρών εργασίας κάθε ανθρώπου.
Τα εργασιακα δεδομενα της εποχης μας ειναι απανθρωπα.
Σκοπος ειναι να γινουν ανθρωπινα και οχι να επιστρεψουμε στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Ποιος το λέει αυτό τομάρι μου ο Δημήτρης ο Κουτσούμπας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, όπως φυσικά και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας;;;;;;
Ποιον νομίζετε ότι δουλεύετε ρε κομματόσκυλα; βάρη της γης είστε όπως και οι αρχηγοί σας των οποίων είστε τα πτανάκια.
Η ντροπή δεν είναι δουλειά ρε άχρηστα πλάσματα.
:smt023:smt023
Δημοκράτης έγραψε:
31 Αύγ 2021, 14:42
Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε:
05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 13 Μάιος 2019, 16:46

Spiros252 έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:23
12 Μάιος 2019, 18:15
Ο πρωθυπουργός της προόδου, της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού. Ο πρωθυπουργός που θα βάλει επιτέλους τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό στην τρίτη μετά χριστόν προ Χριστού χιλιετία
fixed :003:
:g030:
Δημοκράτης έγραψε:
31 Αύγ 2021, 14:42
Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε:
05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις