Όλα λάθος - αυτοκτονία 14χρονης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Όλα λάθος - αυτοκτονία 14χρονης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Μάιος 2019, 01:17

Uppercut έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:08

Δεν έχει να κάνει με το τι σε έλκει ή όχι. Μία ωραία κοπέλα 15 χρόνων μπορεί να πολύ ελκυστική. Έχει να κάνει με το τι είναι σωστό να κάνεις. Το ότι δεν είναι νορμάλ κι ότι η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο το καταλαβαίνεις κι εσύ. Για αυτό κάνεις ότι δεν βλέπεις το ερώτημα μου αν και στο επεσήμανα.

Ένας 63χρονος λοιπόν με μία 14χρονη. Η διαφορά ηλικίας είπες δεν παίζει ρόλο. Νορμάλ έτσι; Κανένα θέμα δεν θα είχες άμα η 14χρονη κόρη σου τα είχε με τον 63χρονο περιπτερά. Κουλ όλα.
Τι σε έλκει σε αυτήν ερωτικά μιλούσα (συναισθηματικά) όχι σεξουαλικά (φυσιολογικό είναι να σε έλκουν σεξουαλικά, αν ισχύει ο,τι ισχυρίζεται η εξελικτική βιολογία, τότε θα πρέπει και σε μεγάλες ηλικίες να έλκεσαι σεξουαλικά από μικρές ηλικιακά γυναίκες). Αυτό το ότι δεν είναι νορμαλ, αντί κάθε φορά να μου λες ότι δεν απάντησα το ερώτημα, θα μπορούσες να το αναλύσεις εσύ από την δική σου οπτική; Μιας και το έχεις συλλάβει καλύτερα; Γιατί εγώ το αμφισβητώ τόση ώρα διότι δεν το έχω συλλάβει.

Τώρα το παράδειγμα με την κόρη, μου είναι πολύ δύσκολο να στο απαντήσω, όχι απαραίτητα επειδή μπορεί να έχω ενδοιασμούς για μια τέτοια σχέση, αλλά δεν θα ήταν τίμια μια απάντηση "δεν έχω πρόβλημα" για σένα, θα μπορούσα με αυτήν να ξεμπερδέψω, ωστόσο δεν το κάνω διότι είναι εντελώς υποθετικό σενάριο από το οποίο δεν έχω περάσει και αδυνατώ να δώσω τίμια απάντηση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

influencer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από influencer » 25 Μάιος 2019, 01:17

Uppercut έγραψε:

Ένας 63χρονος λοιπόν με μία 14χρονη. Η διαφορά ηλικίας είπες δεν παίζει ρόλο. Νορμάλ έτσι; Κανένα θέμα δεν θα είχες άμα η 14χρονη κόρη σου τα είχε με τον 63χρονο περιπτερά. Κουλ όλα.
εξακολουθείς να λες σάχλες
άλλο το ώριμο άλλο το σάπιο,άλλο η 40αρα Milfara άλλο μια 60αρα γιαγιά

influencer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από influencer » 25 Μάιος 2019, 01:20

εγώ όταν ήμουν μικρός,καύλωνα με τις φίλες της μάνας μου
και λυπάμαι που δεν μπήκα σε καμία

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 25 Μάιος 2019, 01:27

paul25 έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:17
Uppercut έγραψε:

Δεν έχει να κάνει με το τι σε έλκει ή όχι. Μία ωραία κοπέλα 15 χρόνων μπορεί να πολύ ελκυστική. Έχει να κάνει με το τι είναι σωστό να κάνεις. Το ότι δεν είναι νορμάλ κι ότι η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο το καταλαβαίνεις κι εσύ. Για αυτό κάνεις ότι δεν βλέπεις το ερώτημα μου αν και στο επεσήμανα.

Τι σε έλκει σε αυτήν ερωτικά μιλούσα (συναισθηματικά) όχι σεξουαλικά (φυσιολογικό είναι να σε έλκουν σεξουαλικά, αν ισχύει ο,τι ισχυρίζεται η εξελικτική βιολογία, τότε θα πρέπει και σε μεγάλες ηλικίες να έλκεσαι σεξουαλικά από μικρές ηλικιακά γυναίκες). Αυτό το ότι δεν είναι νορμαλ, αντί κάθε φορά να μου λες ότι δεν απάντησα το ερώτημα, θα μπορούσες να το αναλύσεις εσύ από την δική σου οπτική; Μιας και το έχεις συλλάβει καλύτερα; Γιατί εγώ το αμφισβητώ τόση ώρα διότι δεν το έχω συλλάβει.

Τώρα το παράδειγμα με την κόρη, μου είναι πολύ δύσκολο να στο απαντήσω, όχι απαραίτητα επειδή μπορεί να έχω ενδοιασμούς για μια τέτοια σχέση, αλλά δεν θα ήταν τίμια μια απάντηση "δεν έχω πρόβλημα" για σένα, θα μπορούσα με αυτήν να ξεμπερδέψω, ωστόσο δεν το κάνω διότι είναι εντελώς υποθετικό σενάριο από το οποίο δεν έχω περάσει και αδυνατώ να δώσω τίμια απάντηση.
Η απάντηση είναι ότι το ξέρεις κι εσύ. Για αυτό δεν απαντάς στο αντιπαράδειγμα. Η 14χρονη κόρη σου με τον 63χρονο περιπτερά, υπάρχει πρόβλημα ή δεν βλέπεις κάτι περίεργο; Αφού όπως λες δε σημαίνει τίποτα η διαφορά ηλικίας, γιατί το γυροφέρνεις;

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Μάιος 2019, 01:29

Επίσης να πούμε και για το πιο σύνηθες ίσως, που είναι μεγάλοι ώριμοι άντρες να τα φτιάξουν με μικρότερες και να ταπεινωθούν από αυτές πατώντας την αξιοπρέπεια τους; Η τέχνη ουκ ολίγα έργα έχει γι'αυτό το θέμα από την "Λολίτα" του Ναμπόκοφ μέχρι την "Ταπείνωση" του Φιλιπ Ροθ.

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan » 25 Μάιος 2019, 01:29

Cavaliere έγραψε:
24 Μάιος 2019, 13:48
Κατ΄αρχάς ο 42χρονος ήταν μεγάλος μαλάκας που εκμεταλλεύτηκε την μικρή για να ξεκαβλώσει. Τα 14χρονα της εποχής μας δεν είναι όπως στον Μεσαίωνα, έτοιμες γυναίκες να γίνουν βασίλισσες (ούτε και τότε ψιλοήτανε), αλλά παιδιά. Ο μαλάκας είχε για γκόμενες μια 17αρα (πάει στο καλό) και μια 14χρονη. Μαλάκες και οι γονείς της, αλλά δεν πας να γαμήσεις κορίτσι 14 ετών, είναι 99% δεδομένο πως κάτι δεν πάει καλά με τον ψυχισμό του για να έρθει σε έναν κωλόγερο.
Εξαρτάται από τη χώρα αυτό που λες.Στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες είναι ασυνήθιστο να παντρεύονται 14χρονες.Στην χώρα καταγωγής μου και στην ηπειρο από όπου είμαι οι 14χρονες πολλές φορές είναι παντρεμένες (με τη συγκατάθεση κυρίως των γονιών τους).Ερχονται οι γονείς ζητάνε το χέρι μιας κοπέλας για τον γιό τους.Οι γονείς αποφασίζουν αν θα δεχτούν.Αν δεχτούν καλείται ένας ιερέας/κληρικός να ευλογήσει τον αρραβώνα. Με βάση τις εγκυκλίους των περισσότερων μητροπόλεων ο ιερέας οφείλει να ρωτήσει και τους μελονυφους αν συναινούν διαφορετικά αν δεν συναινούν υποχρεούται να αποχωρήσει χωρίς να κάνει καμία τελετή. Μετά τον αρραβώνα πάνε ύστερα από λίγο καιρό στην εκκλησία όπου γίνεται ο γάμος επίσημα χωρίς πολλές πολυτέλειες καθότι οι άνθρωποι είναι φτωχοί. Στην υπόλοιπη υποσαχάρια Αφρική που η πλειοψηφία του πληθυσμού(63%) είναι μεν χριστιανοί αλλά όχι Ορθόδοξοι οι περισσότεροι: https://www.pewforum.org/2011/12/19/glo ... nity-exec/ φαντάζομαι η διαδικασία είναι πάνω κάτω το ίδιο περίπου.Εδώ στην Ελλάδα η κατασταση είναι αρκετά διαφορετική συνήθως οι άνθρωποι διαλέγουν άμεσα οι ίδιοι αυτόν που θα παντρευτουν και πάμε μετά στην εκκλησία και κάνουν και φιέστα (προφανώς γιατί τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους)
Υ.Γ: για όσους διαβάζουν ποστ μου στο φόρουμ πρώτη φορά είμαι Τιγρανιανος Αββησυνιος: Tigrayan @ Πολυπολιτισμικο Πασχα στην Αθηνα αλλά ζω στην Ελλάδα.εδώ και χρόνια.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Μάιος 2019, 01:32

Uppercut έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:27
paul25 έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:17
Uppercut έγραψε:

Η απάντηση είναι ότι το ξέρεις κι εσύ. Για αυτό δεν απαντάς στο αντιπαράδειγμα. Η 14χρονη κόρη σου με τον 63χρονο περιπτερά, υπάρχει πρόβλημα ή δεν βλέπεις κάτι περίεργο; Αφού όπως λες δε σημαίνει τίποτα η διαφορά ηλικίας, γιατί το γυροφέρνεις;
Μάλλον δεν ξέρεις ούτε εσύ την απάντηση, απλά το "νοιώθεις" ως σωστό επειδή έτσι το διδάχθηκες. Σου είπα γιατί, δεν έχω παιδιά πως να σου δώσω τίμια απάντηση; Σου αρκεί λοιπόν αυτή που φαντάζομαι τώρα; Η απάντηση είναι δεν έχω πρόβλημα. Αυτό θα έπρεπε να το ρωτήσεις σε κάποιον που έχει κόρη σε αυτή την ηλικία, όχι σε μένα.

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 25 Μάιος 2019, 01:33

paul25 έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:32
Uppercut έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:27

Μάλλον δεν ξέρεις ούτε εσύ την απάντηση, απλά το "νοιώθεις" ως σωστό επειδή έτσι το διδάχθηκες. Σου είπα γιατί, δεν έχω παιδιά πως να σου δώσω τίμια απάντηση; Σου αρκεί λοιπόν αυτή που φαντάζομαι τώρα; Η απάντηση είναι δεν έχω πρόβλημα. Αυτό θα έπρεπε να το ρωτήσεις σε κάποιον που έχει κόρη σε αυτή την ηλικία, όχι σε μένα.
Δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 25 Μάιος 2019, 01:52

Uppercut έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:33
Δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Καλώς, να προσθέσω εγώ ότι γεροντότεροι που πήγαιναν με πολύ νεαρά άτομα ήταν στις αρχαίες κοινωνίες που το θεωρούσαν και φυσιολογικό εντός κάποιων πλαισίων, επομένως αυτή η απέχθεια γι'αυτή τη διαφορά ηλικίας ως ένα βαθμό είναι μια άλλη κοινωνική συνθήκη μέσα στην οποία εκπαιδευτήκαμε όλοι μας μεγαλώνοντας εντός της σύγχρονης κοινωνίας και η οποία θεωρεί παρακμιακό καθετι γεροντότερο αποθεώνοντας την νεότητα. Για να χαρακτηριστεί "ανωμαλία" με κριτήρια φυσικά, θα μπορούσα να δεχθώ ότι αποτελεί μια αποκρουστική εικόνα η συνεύρεση ενός πολύ γερασμένου ατόμου με ένα αρκετά νεαρό άτομο διότι ο γεροντότερος έχει χάσει την σεξουαλική του αναπαραγωγική ικανότητα και δεν δείχνει σημάδια υγείας (σύμφωνα με εξελικτική βιολογία) και τα οποία είναι κράχτες αναπαραγωγής.

influencer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από influencer » 25 Μάιος 2019, 02:00

43 χρονών με εγγόνι

Ε Μ Π Α Ι Ν Α από τα 12

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 25 Μάιος 2019, 02:35

Υδράργυρος έγραψε:
24 Μάιος 2019, 12:28
Οι γονεις το χειριστηκαν τελειως λαθος. Μεσα σε 2 μερες τον πλακωσαν στο ξυλο και πηγαν και στην αστυνομια. Επρεπε να συμβουλευτουν ψυχολογο πρωτα. Ή τελος παντων πιο μαλακα. Αυτο το αρχιδι πρεπει οπωσδηποτε να παει φυλακη.
Ερώτηση κρίσεως, χωρίς κάποια μομφή για την άποψη σου. Κυρίως για να δούμε το ζήτημα σε πιο σφαιρική διάσταση:

Θα υποστήριζες το ίδιο αν επρόκειτο για τσιγγάνους;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Μάιος 2019, 03:21

paul25 έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:52
Καλώς, να προσθέσω εγώ ότι γεροντότεροι που πήγαιναν με πολύ νεαρά άτομα ήταν στις αρχαίες κοινωνίες που το θεωρούσαν και φυσιολογικό εντός κάποιων πλαισίων, επομένως αυτή η απέχθεια γι'αυτή τη διαφορά ηλικίας ως ένα βαθμό είναι μια άλλη κοινωνική συνθήκη μέσα στην οποία εκπαιδευτήκαμε όλοι μας μεγαλώνοντας εντός της σύγχρονης κοινωνίας και η οποία θεωρεί παρακμιακό καθετι γεροντότερο αποθεώνοντας την νεότητα. Για να χαρακτηριστεί "ανωμαλία" με κριτήρια φυσικά, θα μπορούσα να δεχθώ ότι αποτελεί μια αποκρουστική εικόνα η συνεύρεση ενός πολύ γερασμένου ατόμου με ένα αρκετά νεαρό άτομο διότι ο γεροντότερος έχει χάσει την σεξουαλική του αναπαραγωγική ικανότητα και δεν δείχνει σημάδια υγείας (σύμφωνα με εξελικτική βιολογία) και τα οποία είναι κράχτες αναπαραγωγής.
Δύσκολο θέμα paul25. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά εποχές ή περιοχές. Για αυτό έχεις τον νόμο ο οποίος συνήθως αντανακλά ή συνοψίζει αν θέλεις το τι είναι αποδεκτό ή όχι με βάση και τα επιστημονικά πορίσματα και τις τάσεις που διαμορφώνονται σε μια κοινωνία.
Ο νομοθέτης λοιπόν κρίνει, και σωστά κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι ένα παιδί ή έφηβος γενικώς διατρέχει αυξημένο κίνδυνο στην σχέση του με ενήλικα και το απαγορεύει σήμερα, τώρα, για να τα προστατέψει. Το ότι αυτό ήταν αποδεκτό σε άλλο κοινωνικό πλαίσιο ή άλλες εποχές με σημαντικά μικρότερο προσδόκιμο ζωής πχ που έπρεπε να μπεις στην αναπαραγωγική διαδικασία νωρίτερα για λόγους επιβίωσης, δεν δικαιολογεί τίποτα σήμερα. Ούτε το ότι κάποια δεκαπεντάχρονα μπορεί να είναι πολύ πιο ώριμα πνευματικά και από ενήλικες. Ο νόμος καλώς ορίζει όρια γιατί πρακτικά δεν γίνεται να αναφέρεται σε κάθε άνθρωπο εξατομικευμένα. Επίσης δεν μπορεί να ξέρει ότι ο χ ενήλικος έχει πραγματικά συναισθήματα για το παιδί. Απαγορεύει την σχέση και τέλος. Δεν ρωτάει τι σου αρέσει, αν είναι ειλικρινή τα συναισθήματα κλπ. Προστατεύει το νέο άτομο. Αυτός είναι το κύριο και το ουσιαστικό. Αλλά και στατιστικά να το δεις. Αν γνωρίζεις και 5 περιπτώσεις όπου κάποιος έχει ειλικρινή συναισθήματα για νεαρά άτομα σίγουρα έχεις ακούσει συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων που το νεαρό άτομο απλώς γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης.

Στο θέμα. Κακός ο χειρισμός από μεριάς πατριού αλλά πολύ δύσκολα συγκρατείς την ψυχραιμία σου όταν σου τύχει κάτι τέτοιο στο δικό σου παιδί. Και δυστυχώς καθώς είμαστε λίγο παραπάνω ξερόλες από ότι πρέπει, επίσης πολύ δύσκολα καταφεύγουμε σε ειδικό για συμβουλή. Θεωρώ πως στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο κάποιος συνομήλικος φίλος / φίλη θα μπορούσαν να είχαν δράσει αποτρεπτικά αν γνώριζαν και προλάβαιναν. Κρίμα να χάνεται ένα νέο άτομο για τέτοιο λόγο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Μάιος 2019, 10:26

Spiros252 έγραψε:
25 Μάιος 2019, 02:35
Υδράργυρος έγραψε:
24 Μάιος 2019, 12:28
Οι γονεις το χειριστηκαν τελειως λαθος. Μεσα σε 2 μερες τον πλακωσαν στο ξυλο και πηγαν και στην αστυνομια. Επρεπε να συμβουλευτουν ψυχολογο πρωτα. Ή τελος παντων πιο μαλακα. Αυτο το αρχιδι πρεπει οπωσδηποτε να παει φυλακη.
Ερώτηση κρίσεως, χωρίς κάποια μομφή για την άποψη σου. Κυρίως για να δούμε το ζήτημα σε πιο σφαιρική διάσταση:

Θα υποστήριζες το ίδιο αν επρόκειτο για τσιγγάνους;
Στους τσιγγάνους παντρεύονται και οι δύο κάτω από 20. Δε νοείται 46 με 14, θα μπορούσε να είναι προπαππούς όχι απλά πατέρας της.

Επίσης το κοινωνικό κοντεξτ παίζει ρόλο. Στην Ευρώπη είναι δυστυχισμένη κάποια που της κανονίζουν το γάμο οι γονείς, στην Ασία είναι αυτονόητο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Μάιος 2019, 10:27

influencer έγραψε:
25 Μάιος 2019, 01:20
εγώ όταν ήμουν μικρός,καύλωνα με τις φίλες της μάνας μου
και λυπάμαι που δεν μπήκα σε καμία
Αυτές μάλλον όχι.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 25 Μάιος 2019, 10:52

Το ηθικό ή και το ανήθικο ποιο είναι σε αυτήν την φάση; η μικρή που πήγε με έναν μεγάλο ή ο μεγάλος που πήγε με την μικρή;
Προσέξτε την απάντηση

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών