Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Re: Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 01 Ιουν 2019, 22:39

Otto Weininger έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:30
Bandit59 έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:29
Ίφιδα έγραψε:
01 Ιουν 2019, 17:56

Απ το νόμο περί ευθύνης υπουργών ως τη λίστα Λαγκαρντ, απ το χαράτσι ως τα υποβρύχια, απ τη λειτουργία καναλιών χωρίς άδεια και χωρις να πληρώνουν ευρω στο κράτος ως το PSI, απ τα σκάνδαλα Ζίμενς ως την Προτον Μπανκ, σε όλα μέσα ο μαφιόζος Βαγγελάκης, σοβαρά τώρα ρε Πατησιώτη;
Ποιός ξεχνάει τις ατέλειωτες ουρές πανικόβλητων ανθρώπων στη ΔΕΗ για να πληρώσουν το χαράτσι (μετέπειτα ΕΝΦΙΑ), αν θυμάμαι καλά αυτός έφερε επίσης τον νόμο για ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις εγκληματικών πράξεων χωρίς άδεια (χαχα) και φυσικά σε προσωπικό επίπεδο τη μείωση 60% στην σύνταξή μου.. κλπ κλπ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ο Κούλης να του δώσει καρέκλα! Θα αποδειχθεί μεγαλύτερο ΟΥΦΟ κι απο τον Τσιπρα! Δυστυχώς όμως βλέπω τα ΝΔουλικά εδώ να τον έχουν ήδη αποδεχθεί σαν υπουργό τους!
Θα ψηφίσεις ΝΔ ;
Οχι, γιατί;

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 01 Ιουν 2019, 22:40

Για να είμαστε ειλικρινείς, όποιος βγει μια βόλτα στις δεξιές ιστοσελίδες, δεν θα δει πανηγύρια για την αποπομπή Βενιζέλου. Η οποία μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ αν τυχόν κάνει την μλκ ο Κούλης και τον μαζέψει τώρα.

Η ουσία σε μια απλοϊκή πολιτική ανάλυση, είναι ότι η Φώφη βελτιώνει το εκλογικό της προφίλ στην κεντροαριστερά. Επιπλέον, ξεφορτώνεται ένα βαρίδι που με την μόνιμη φαφλατούρα του, θα της δημιουργούσε εσωκομματική αντιπολίτευση και αντίλογο. Άσε που διασφαλίζεται από το ενδεχόμενο να αυτομολούσε μετά τις εκλογές ο Μπένυ Χιλ στην ΝΔούλα, ΜΕ την έδρα επικρατείας, δηλαδή με ψήφους αυθεντικών πασοκεμόν.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά, σε σχέση με τις εκλογές του 2015, που έφυγε με το σκατόφτυαρο ο Πιτσαγιόλο:

- η ΝΔούλα, παρά τις Πρέσπες, τις υπερωρίες από τους 0,60, τους χρήσιμους δημοσιογράφους / προσεχώς βουλευτές, την φθορά της τετραετίας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (της χειρότερης κυβέρνησης κατά τα λεγόμενα τους κτλ) κατάφερε να μαζέψει 150.000 ψήφους παραπάνω και σε εκλογές που είναι εύκολη η τιμωρητική ψήφος.
- η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι οι -900.000 ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ίσως βλέπει η Φώφη και οραματίζεται πεδίο δόξης λαμπρό.

Υπόψιν, η Φώφη βγάζει σταθερά σχεδόν +3% από τον Μπένυ Χιλ. Μένει να δούμε τώρα που θα κατέβει χωρίς αυτόν, ποια ήταν η επίδραση του στο κόμμα (υποπτεύομαι του μεγέθους της Ντόρας της εξερευνήτριας).

Υπενθυμίζω ότι με βάση το σκηνικό του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει + 400.000 από την ΝΔούλα, και πάλι δεν είχε πετύχει αυτοδυναμία.
My Life had stood, a Loaded Gun

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 01 Ιουν 2019, 22:47

kameron έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:37
Arisvilla έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:25
Βραχυπροθεσμα μπορει να δουλευει για τον Μητσοτακη αλλα μακροπροθεσμα θα δουμε. Αν πραγματική η Φωφη εχει αποφασισει συνεργασια με τον Συριζα μετεκλογικα και αφησει τις χαζομαρες περι διμετωπου αγωνα με τη συντηρηση, τοτε λογικα δεν θα ψηφισει το προσωπο που θα υποδειξει η δεξια ακομα και αν ειναι ο Βενιζελος. Αυτο θα ριξει την κυβερνηση και θα της δωσει ποντους. Τωρα ομως το πιο πιθανο ειναι να συντριβει πολιτικα. Εχω αναφερει πολλακις οτι οσο ο Συριζα εχει τον Τσιπρα αρχηγο θα ειναι το ηγετικο σχημα στο χωρο του. Διαρροες Συριζα προς κιναλ δεν παιζουν. Διαρροες κιναλ προς νδ και συριζα παιζουν τον Ιουλιο. Η φωφη κινδυνευει να φαγωθει μετα τις εκλογες αν φτασει πχ στο 6%. Ενα μηνα πριν τις εκλογες ομως δεν κανεις τετοιες κινησεις υψηλου ρισκου.
Δεν νομίζω ότι ο στόχος της Φώφης είναι να συμπλεύσει μετεκλογικά με το σύριζα, μάλλον το αντίθετο σκοπεύει να τους ανταγωνισθεί στα ίσια στο χώρο της αντινεοδημοκρατίας. ΠτΔ, πιθανόν να ψηφίσουν τον Παυλόπουλο (όχι το ΠαΣόΚ, ο σύριζα με τη Ν.Δ. και η Φώφη θα τους τα ρίξει και εκεί), αν και με την αναθεώρηση ίσως η Ν.Δ. πάει σε εκλογή μόνη της με 151 αν έχει αυτοδυναμία, δεν τίθεται θέμα να πέσει η κυβέρνηση.

Τι θα γίνει στον αντιΝ.Δ. χώρο, θα το δούμε αργότερα. Οι της ευρύτερης αριστεράς έχετε την τάση να υπερτιμάτε την απήχηση του Τσίπρα επειδή ο ίδιος, αλλά και ο σύριζα είναι κοντά στο προφίλ σας. Όμως, εσείς είστε ένα 20+%. Υπάρχει και άλλος αρκετός κόσμος στον αντιΝ.Δ. χώρο που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και σε αυτούς ο Τσίπρας δεν έχει πλέον ιδιαίτερη απήχηση, εκεί ποντάρει η Φώφη. Φυσικά, όπως προείπα, παίρνει σοβαρό ρίσκο ενόψει εκλογών. Ουσιαστικά τα πάει "όλα ή τίποτα", δυνατή ζαριά σε κάθε πε΄ριπτωση.

Επίσης, με το σημερινό εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει το ΠαΣόΚ σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόνο αν η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία για να αλλάξει στις μεθεπόμενες.

ΥΓ: Αν ήμουν Λοβέρδος, θα με έζωναν φίδια απόψε.
[/quote]
Δεν μπορει να ανταγωνιστει το συριζα στον αντινδ χωρο για δυο απλους λογους. Πρωτον οτι συγκυβερνησαν μαζι τους για τεσσερα χρονια σχεδον και δευτερον εχει πολλα βαριδια στο κομμα πλην Βενιζελου. Αν τα διωξει θα μεινει διχως στελεχη. Εγω νομιζω οτι επιδιωκει οπως και τα σοσιαλδημοκρατικα κομματα στην Ισπανια και στην Πορτογαλια στροφη προς τα αριστερα και μελλοντικη κυβερνηση με Συριζα. Αλλα πρωτο βιολι σε αυτο.το σχημα δεν μπορει να ειναι για τους λογους που εξηγησα συν το οτι δεν εχει τις ηγετικες ικανοτητες του Τσιπρα. Σημερα με αυτο που εκανε εδωσε την αυτοδυναμια στον Κουλη, αλλα το μελλον μπορει να ειναι διαφορετικο και συντομα να εχουμε εκπληξεις. Ο σημερινος συριζα εχει μια βαση 20% που δεν του φευγει με τιποτε οσο ειναι ο Τσιπρας αρχηγος (και μιλω εγω που προσωπικα το 2007 στις τοτε εσωκομματικες του Συριζα ηθελα τον Κουβελη).

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Ιουν 2019, 22:48

kameron έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:16
Όλοι για τον Μητσοτάκη δουλεύουν αυτήν την περίοδο, γεννούν και τα κοκόρια του κυριολεκτικά.

Η Φώφη έκανε δυνατή κίνηση, υψηλού ρίσκου βέβαια. Θεωρώντας, ίσως δικαιολογημένα, ότι ο σύριζα θα αντιμετωπίσει φαινόμενα έξτρα αποσυσπείρωσης ενόψει εκλογών, ξεκινά το ξεσκαρτάρισμα του ΠαΣόΚ από το πλέον προβεβλημένο δεξιό του στοιχείο ώστε να κάνει το κόμμα πιο ελκυστικό για ορισμένους παλαιοπασόκους που στήριξαν το σύριζα το 2015. Επίσης, λογικά προσβλέπει σε αυτοδυναμία της Ν.Δ. ώστε να έχει η ίδια την πολυτέλεια να μείνει στην αντιπολίτευση και να ανταγωνιστεί εκεί το σύριζα για τη μεθεπόμενη ημέρα. Αυτοδυναμία που εν γνώσει της ενισχύει ακόμα περισσότερο αφού κάποιες έξτρα ψήφοι θα διαρρεύσουν τώρα από το ΠαΣόΚ προς τη Ν.Δ. Ταυτόχρονα, ισχυροποιεί τη σχέση της με τους γιωργοπαπανδρεϊκούς.

Θα της βγει; Δεν είναι καθόλου σίγουρο, αλλά δεν είναι και απίθανο.
Το ερώτημα είναι με ποια ακριβώς χαρτιά σκοπεύει να ανταγωνιστεί τον σύριζα. Και ποια σύνδεση μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παλαιοπασόκων και των γιωργονικοπαπανδρεϊκών, τη στιγμή που εκφράζουν δύο τελείως αντίθετες τάσεις. Στο χώρο που δημιουργείται πάντως μέχρι στιγμής, όντως υπάρχουν προοπτικές υποδοχής για παλαιοπασόκους βουλευτές του σύριζα, δημαρίτες, βαρουφικούς, ακόμη και η Ραχήλ ταιριάζει ως αντιμνημονιακή άρα αντιδεξιά ηρωίδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 01 Ιουν 2019, 22:48

Bandit59 έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:39
Otto Weininger έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:30
Bandit59 έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:29

Ποιός ξεχνάει τις ατέλειωτες ουρές πανικόβλητων ανθρώπων στη ΔΕΗ για να πληρώσουν το χαράτσι (μετέπειτα ΕΝΦΙΑ), αν θυμάμαι καλά αυτός έφερε επίσης τον νόμο για ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις εγκληματικών πράξεων χωρίς άδεια (χαχα) και φυσικά σε προσωπικό επίπεδο τη μείωση 60% στην σύνταξή μου.. κλπ κλπ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ο Κούλης να του δώσει καρέκλα! Θα αποδειχθεί μεγαλύτερο ΟΥΦΟ κι απο τον Τσιπρα! Δυστυχώς όμως βλέπω τα ΝΔουλικά εδώ να τον έχουν ήδη αποδεχθεί σαν υπουργό τους!
Θα ψηφίσεις ΝΔ ;
Οχι, γιατί;
Οπότε άσε τα "μην τολμήσει ο Κουλης" για εμάς που ψηφίζουμε/στηρίζουμε την ΝΔ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 01 Ιουν 2019, 22:53

Σοβαρά; Ο χοντρομπένυ θα είναι υπουργάρα ΜΟΝΟ για τους Νεοδημοκράτες; Τι μου λες;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 01 Ιουν 2019, 22:57

Bandit59 έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:53
Σοβαρά; Ο χοντρομπένυ θα είναι υπουργάρα ΜΟΝΟ για τους Νεοδημοκράτες; Τι μου λες;
Α, γενικευμένη η κραυγή σου. Σόρρυ δεν το κατάλαβα ότι κόπτεσαι για το γενικότερο καλό.

Και τι θα ψηφίσεις για το γενικότερο καλό είπαμε;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 01 Ιουν 2019, 22:57

Arisvilla έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:47

Δεν μπορει να ανταγωνιστει το συριζα στον αντινδ χωρο για δυο απλους λογους. Πρωτον οτι συγκυβερνησαν μαζι τους για τεσσερα χρονια σχεδον και δευτερον εχει πολλα βαριδια στο κομμα πλην Βενιζελου. Αν τα διωξει θα μεινει διχως στελεχη. Εγω νομιζω οτι επιδιωκει οπως και τα σοσιαλδημοκρατικα κομματα στην Ισπανια και στην Πορτογαλια στροφη προς τα αριστερα και μελλοντικη κυβερνηση με Συριζα. Αλλα πρωτο βιολι σε αυτο.το σχημα δεν μπορει να ειναι για τους λογους που εξηγησα συν το οτι δεν εχει τις ηγετικες ικανοτητες του Τσιπρα. Σημερα με αυτο που εκανε εδωσε την αυτοδυναμια στον Κουλη, αλλα το μελλον μπορει να ειναι διαφορετικο και συντομα να εχουμε εκπληξεις. Ο σημερινος συριζα εχει μια βαση 20% που δεν του φευγει με τιποτε οσο ειναι ο Τσιπρας αρχηγος (και μιλω εγω που προσωπικα το 2007 στις τοτε εσωκομματικες του Συριζα ηθελα τον Κουβελη).
Για την ώρα πάει να πάρει από το σύριζα ότι μπορεί, έστω και ψίχουλα. Προφανώς αυτή πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια γιατί προσβλέπει σε περαιτέρω απώλειες ψήφων από το σύριζα, σε ένα μήνα θα ξέρουμε αν έχει βάση η σκέψη της. Τώρα, θυσίασε τον Βενιζέλο που αποτελεί μαύρο πρόβατο για πολλούς παλαιοπασόκους.

Για τα περί Ισπανίας κλπ, χαίρω πολύ, εννοείται ότι αυτό θέλει, αλλά τούτο θα περάσει από φάση οξύ ανταγωνισμού με το σύριζα για την πρωτοκαθεδρία, όχι σύμπλευσης/υποταγής του ενός στον άλλον. Οι ηγετικές ικανότητες του Τσίπρα, όπως σου είπα, για σένα είναι αυτονόητες, αν όμως αύριο φάει πολύ μεγάλη διαφορά στο κεφάλι το προφίλ του θα στραπατσαριστεί. Συμφωνώ πάντως ότι το 20% το έχει, όμως δεν είναι αρκετό. Ειδικά αν απέναντι έχει εκτός από το ΠαΣόΚ της αριστερής στροφής και τον Βαρουφάκη που έχει ισχυρό απήλ σε οχιτζήδες και γενικά σε ένα τμήμα της αριστεράς.

Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK » 01 Ιουν 2019, 23:01

Το μουνί ο Λοβέρδος δε μιλάει δε λαλάει ακόμα. Θέλω να δω πως θα ελιχθεί αυτή η λέρα

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 01 Ιουν 2019, 23:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:48

ποια σύνδεση μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παλαιοπασόκων και των γιωργονικοπαπανδρεϊκών, τη στιγμή που εκφράζουν δύο τελείως αντίθετες τάσεις.
Παλαιοπασόκοι και γιωργοπαπανδρεϊκοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ειδικά αν δεν υφίσταται το φίλτρο της δικομματικής πόλωσης.
Υπάρχει ένας κόσμος του παλαιού κραταιού ΠαΣόΚ, μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πήγε το 2012-2015 στο σύριζα, που σήμερα βλέπει πολύ θετικά την κίνηση της Φώφης. Αν αυτό μεταφραστεί σε ψήφους είναι άλλο ζήτημα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 01 Ιουν 2019, 23:07

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:48
Το ερώτημα είναι με ποια ακριβώς χαρτιά σκοπεύει να ανταγωνιστεί τον σύριζα. Και ποια σύνδεση μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παλαιοπασόκων και των γιωργονικοπαπανδρεϊκών, τη στιγμή που εκφράζουν δύο τελείως αντίθετες τάσεις
Oι παλαιοπασόκοι είναι και γιωργοπαπανδρεικοί ή μάλλον παπανδρεικοί σκέτο.Δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά ενός χώρου σε παράκρουση :D .Θυμάμαι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ του 2007,διαβάζοντας τις θέσεις τους έβγαινε ότι ο Βενιζέλος ήταν πιο κρατιστής,άρα "αριστερός" από τον ΓΑΠ.Οι πάντες όμως στον χώρο θεωρούσαν για άγνωστους λόγους τον ΓΑΠ αριστερό και τον Βενιζέλο δεξιό και σημασία έχει τι πιστεύει ο πελάτης.Πήγαν κατευθείαν στο μνημόνιο με τα λεφτά που υπάρχουν και μυαλό δεν έβαλαν.Οι πασόκοι άρχισαν να φεύγουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ και όλοι όσοι έφυγαν ήσαν γαπικοί (μάλλον παπανδρεικοί) και κανείς βενιζελικός.Σε αυτούς στοχεύει η Φώφη.Είναι άνθρωποι που ζουν σε μια διαρκή αριστερή ψευδαίσθηση.Για τον ίδιο λόγο που δεν ίδρωσε το αυτί πολλών όταν υπέγραψε ο Τσίπρας μνημόνιο δεν θα είχαν πρόβλημα με τον ΓΑΠ ενώ έχουν με τον Βενιζέλο.Το φαίνεσθαι έχει μεγαλύτερη σημασία από την ουσία.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 01 Ιουν 2019, 23:09

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
01 Ιουν 2019, 23:01
Το μουνί ο Λοβέρδος δε μιλάει δε λαλάει ακόμα. Θέλω να δω πως θα ελιχθεί αυτή η λέρα

Γιατί να μιλήσει;Θα μιλήσει όταν τον συμφέρει.Βουλευτής με σταυρό προτίμησης δεν μπορεί να μην περιληφθεί στους συνδυασμούς χωρίς αιτιολογία.

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 01 Ιουν 2019, 23:13

Otto Weininger έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:57
Bandit59 έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:53
Α, γενικευμένη η κραυγή σου. Σόρρυ δεν το κατάλαβα ότι κόπτεσαι για το γενικότερο καλό.

Και τι θα ψηφίσεις για το γενικότερο καλό είπαμε;
Δεν σε αφορά αυτό.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 01 Ιουν 2019, 23:34

Ντόμινο εξελίξεων πυροδότησε η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη.

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τις εθνικές εκλογές, καταγγέλλοντας την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της Φώφης Γεννηματά να... «αδειάσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τον Μάνο Επιτροπάκη, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, κάνοντας λόγο για «αισχρή απόφαση της ηγεσίας» του κόμματος, ο Γιώργος Τόλιος, η Σοφία Θεολογίτου, αλλά και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Παράλληλα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν εάν χρειαστεί οι ανάλογες αποφάσεις. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, ενώ την Τρίτη 4 του μηνός πρόκειται να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

https://www.documentonews.gr/article/ki ... -benizeloy
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών