Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 02 Ιουν 2019, 12:14

πατησιωτης έγραψε:
01 Ιουν 2019, 17:46
Ίφιδα έγραψε:
01 Ιουν 2019, 17:39
Βενιζελος, μακράν ο πιο σιχαμενος πολιτικός της Ελλάδας με τεράστιες ευθύνες.
Η θέση που του αξίζει είναι σε κελί μέχρι να πεθανει
Ευθύνες για ποιό πράγμα ακριβώς;μπορείς να τις προσδιορίσεις;φαντάζομαι θα θυμάσαι ότι ο ΓΑΠ τον έβαλε στο υπουργείο Αμύνης για να μην έχει καμμιά ανάμιξη στα οικονομικά και έφερε μόνος του το μνημόνιο και τον φώναξε μόνο αφού τα έκανε ρόιδο.Ή νομίζεις ότι μπορούσε να διορθωθεί το 2011 αυτό που στράβωσε το 2009;
Ναι πατουλίνη, οι εξωγήινοι φταίνε,α και ο σύριζας.
λελ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Ιουν 2019, 12:45

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
02 Ιουν 2019, 11:37
Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2019, 03:42
Ο beria έγινε ΠΑΣΟΚ;
Παίζει τα ρέστα του το μαξίμου εν όψει 7/7
O Beria (με κεφαλαίο, παρακαλώ) είναι πιο πασοκ και από τον Βελόπουλο
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 12:55

Οσοι εστιαζουν στο προσωπο του Βενιζελου χανουν τη μεγαλη εικονα.
Ο Βενιζελος εδινε μια εγγυηση οτι ακομα και αν δεν ηταν αυτοδυναμη η ΝΔ,η χωρα θα απεφευγε το χαος της απλης αναλογικης και την καταστροφη.
Διοτι αυτο ειναι η απλη αναλογικη.Καταστροφη.
Τωρα,η Γεννηματα δεν δινει καμια τετοια εγγυηση και φερνει το χαος ενα βημα πιο κοντα.
Γι αυτο επιβαλεται να βγει αυτοδυναμη η ΝΔ.Μονο και μονο για να αλλαξει τον εκλογικο νομο.
Αφηστε στην ακρη τον Βενιζελο.Ετσι κι αλλιως δεν θα ενταχτει στη ΝΔ.Θα μπορουσε να γινει εξωκοινοβουλευτικος υπουργος πχ αλλα δεν θα ενταχτει στη ΝΔ.
Κοιταξτε τη μεγαλη εικονα : αν δεν εχουμε αυτοδυναμη ΝΔ τωρα,ερχεται η απλη αναλογικη.Εκει τελειωσαμε ως χωρα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 02 Ιουν 2019, 12:56

aljawn έγραψε:
01 Ιουν 2019, 22:13
Αξιότιμη κυρία μου,

αν είχατε παρακολουθήσει τα ποστ μου στο προηγούμενο Πχόρουμ, θα είχατε υπόψη σας ότι έτρεφα και τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον χοντρό συνταγματολόγο, ως επιστήμονα και για το επιστημονικό του έργο πριν αναμειχθεί με την πολιτική. Επειδή έχει τύχει να διαβάσω γραπτά του, σας διαβεβαιώ ότι το Εγχειρίδιο του (Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου, Πρώτη Έκδοση 1991) είναι το καλύτερο και αρτιότερο βιβλίο Συνταγματικού δικαίου στην Ελλάδα, από το 1990 επέκεινα.

Ωστόσο, επειδή έχω διαβάσει το Εγχειρίδιο και επειδή έχω υπόψη μου την πολιτική του καριέρα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του χοντρού, ως συγγραφέα, είναι ο χοντρός, ως πολιτικός. Όπου του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει τα αντίθετα από αυτά που πρέσβευε και έγραφε, το έκανε χωρίς περιστροφές.

Δεν είναι τυχαίο ότι αν διαβάσετε την δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου (2008) έχει εξαφανίσει τα μισά απ' όσα έγραφε!
Είμαι πχ. σίγουρος, ότι αν κοιτάξω το παλιό Εγχειρίδιο, εκεί που γράφει για τους ορισμούς των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, θα λέει το αντίθετο απ' ότι λέει σήμερα.

Φυσικά, σε ένα χώρο που διέπρεψαν κάποιος Σαρίπολος, κάποιος Σβώλος, κάποιος Τσάτσος, και κάποιος Μάνεσης, τα περιθώρια για να λάμψεις είναι μικρά. Ωστόσο, μόνος σου ξεφτιλίζεσαι, όταν δεν έχεις την στοιχειώδη συνέπεια να ακολουθείς αυτά που γράφεις και διδάσκεις.

Αυτά χωρίς να μπαίνω σε κρίσεις περί του πολιτικού ανδρός, που του πήρε τα σώβρακα (δις) το ΓΑΠ.

Ως εκ τούτου, θεωρώ το χοντρός, πιο ανώδυνο από τα κωλοτούμπας, φαφλατάς, λούζερ κτλ που θα μπορούσα να του αποδώσω.
αυτό, τιποτάλλο

κατά τα άλλα έχω εμπιστοσύνη οτι η έλλειψη συναισθηματικής εφυϊας ο αμοραλισμός και ο ναρκισσισμός του βαβε θα τον οδηγήσουν όπως πάντα σε κακές πολιτικές επιλογές εναντίον των οποίων θα ρητορευει με δεξιοτεχνία
Γαληνός έγραψε:
02 Ιουν 2019, 11:56
τον βλέπω να αυτο-προτείνεται στην Δημοκρατική Ευθύνη (του Παπαδόπουλου και του Nero)
μια χαρά θα ταίριαζε, ως προστάδιο της νδ

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:00

Leporello έγραψε:
02 Ιουν 2019, 09:03
Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 02:50
Δε θα διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ. Απλά απ' ό,τι φαίνεται αποχωρεί η σκληρή φιλοΝΔ πτέρυγα... Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σημαίνει ότι σταδιακά έρχεται πιο κοντά με το ΚΙΝΑΛ. Κάτι που συνεπάγεται ευκολότερο σχηματισμό συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, παρά ΚΙΝΑΛ-ΝΔ... Το θέμα είναι να κοπούν οι γέφυρες της ΝΔ με τα άλλα κόμματα για να απομονωθεί!
Oνειρα γιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξανά; :o
Μα γιά να γίνει αυτό, πρέπει να πάρει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έπαιρνε ψήφους, θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση και με τον Βελόπουλο. Εδειξε ότι δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τους ψηφοφόρους του και η κίνηση τής Φώφης αποσκοπεί στο να του πάρει κι'άλλους. Αν θα τής βγεί, δεν έχω ιδέα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:01

under έγραψε:
02 Ιουν 2019, 12:55
αν δεν εχουμε αυτοδυναμη ΝΔ τωρα,ερχεται η απλη αναλογικη.Εκει τελειωσαμε ως χωρα.
Γιατί; :smt017

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 02 Ιουν 2019, 13:02

θα χαλάσουμε μια επιτυχημένη παράδοση δεκαετιών που στηριζόταν στις ισχυρές κυβερνήσεις
μπορεί να καταντήσουμε σαν την Ιταλία

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:03

Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:01
under έγραψε:
αν δεν εχουμε αυτοδυναμη ΝΔ τωρα,ερχεται η απλη αναλογικη.Εκει τελειωσαμε ως χωρα.
Γιατι δεν θα υπαρχει κυβερνηση.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:04

Patriot έγραψε:
02 Ιουν 2019, 10:00
Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 02:50
Arisvilla έγραψε:
02 Ιουν 2019, 01:04
Πάντως αν με την κίνηση του αυτή ο Μπένι διαλύσει το ΚΙΝΑΛ θα έχει κάνει την πιο σοφή πολιτική κίνηση στην καριέρα του. Του βγάζω το καπέλο, τον ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή διάλυση στην Ενωση Κέντρου της Φώφης των ίσων και καλά αποστάσεων. Η όλη φάση με το πρωην ΠΑΣΟΚ θυμίζει έντονα ένωση κέντρου της δεκαετίας του 70 που διαλύθηκε σε πέντε χρόνια και απορροφήθηκε από Πασόκ κυρίως και Νδ δευτερευόντως. Προδιαγεγραμμένο ήταν το μέλλον του Κιναλ όσο συνέχιζε την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορείς να εξομοιώνεις τη ΝΔ με τον Σύριζα για να τους ευχαριστήσεις όλους, δηλαδή και τους βενιζελοσημιτικούς και τους παπανδρεικούς. Κάποτε θα χρειαστεί να πάρεις θέση. Αν ισχύει αυτό που λέει ο Βενιζέλος για ουρά του Σύριζα(πολύ αμφιβάλλω προς το παρον) τότε μπορεί να επιβιώσει στο μέλλον το κόμμα της Φώφης και του Γιωργάκη πια σαν πιθανός κυβερνητικός εταίρος του Σύριζα. Αν δεν ισχύει και απλώς τον έστειλε γιατι δέχτηκε εισηγήσεις να διώξει τα βαρίδια το έχασε το παιχνίδι γιατί η θα πρέπει να διώξει και τα άλλα βαρίδια δηλαδή σχεδόν όλα τα στελέχη της ή αλλιώς κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη. Ο Λοβέρδος, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Κεγκέρογλου κτλ προς το παρόν μένουν και δεν μπορεί να περάσει το αφήγημα της αριστερής στροφής.
Δε θα διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ. Απλά απ' ό,τι φαίνεται αποχωρεί η σκληρή φιλοΝΔ πτέρυγα... Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σημαίνει ότι σταδιακά έρχεται πιο κοντά με το ΚΙΝΑΛ. Κάτι που συνεπάγεται ευκολότερο σχηματισμό συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, παρά ΚΙΝΑΛ-ΝΔ... Το θέμα είναι να κοπούν οι γέφυρες της ΝΔ με τα άλλα κόμματα για να απομονωθεί!
Η Φώφη κάνει δώρο στον Μητσοτάκη την αυτοδυναμία με την αποχώρηση Βενιζέλου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ή και ΝΔ-Ελληνικης Λύσης.Επί του παρόντος ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που βρίσκεται απομονωμένος από τα άλλα κόμματα.
Η αποχώρηση του Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ δε φέρνει αυτοδυναμία στη ΝΔ.
Απομακρύνει όμως την προοπτική συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ που θα επέτρεπε στη ΝΔ να κυβερνήσει...
Από αυτό το γεγονός η ΝΔ ίσως να κερδίζει ελάχιστες ψήφους φανατικών οπαδών του βενιζέλου, χάνει όμως το 7% που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ και τις ανάλογες έδρες στο κοινοβούλιο.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:04

under έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:03
Highlander έγραψε:
under έγραψε:
Θα υπάρχει κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ ότι το μπονους των 50 εδρών μάλλον είναι περισσότερο πλήγμα για τη δημοκρατία, γιατί υπάρχει υπερεκπροσώπηση κάποιων πολιτών σε βάρος άλλων.

Κομματικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κομματικός » 02 Ιουν 2019, 13:05

under έγραψε:
Highlander έγραψε:
under έγραψε:
:smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:06

Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:04
Θα υπάρχει κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ ότι το μπονους των 50 εδρών μάλλον είναι περισσότερο πλήγμα για τη δημοκρατία.
Δεν υπαρχει περιπτωση.

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 02 Ιουν 2019, 13:06

under έγραψε:
η εμπειρία του παρελθόντος και άλλων χωρών έχει δείξει οτι με μερικά διαστήματα χωρίς σχηματισμό κυβέρνησης η ζωή συνεχίζεται κανονικά
πολλές φορές είναι και καλύτερα

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 02 Ιουν 2019, 13:06

dna replication έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:02
θα χαλάσουμε μια επιτυχημένη παράδοση δεκαετιών που στηριζόταν στις ισχυρές κυβερνήσεις
μπορεί να καταντήσουμε σαν την Ιταλία
Όπου βρούνε ευκαιρία για ανωμαλία και υπονόμευση οι πουτινοκίνητοι ορμάνε σαν σκύλες σε έξαψη
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:08

dna replication έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:06
η εμπειρία του παρελθόντος και άλλων χωρών έχει δείξει οτι με μερικά διαστήματα χωρίς σχηματισμό κυβέρνησης η ζωή συνεχίζεται κανονικά
πολλές φορές είναι και καλύτερα
Καθε χωρα εχει τις δικες τις ιδιαιτεροτητες.
Δεν χρειαζεται να μας πεισετε οτι θα ειστε προθυμοι να στηριξετε το οικονομικο προγραμμα του πρωτου κομματος ή την πολιτικη του στις διεθνεις σχεσεις.Ξερουμε τι σκατα ειστε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών