Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Βενιζελος: η Φωφη μου προτεινε την τελευταια θεση του Επικρατειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:34

Το επιχειρημα σου ειναι : αν θες να αλλαξεις τους νομους του συριζα παρε 50,01%
Συνεχιζεις να επιβεβαιωνεις οτι απλη αναλογικη = χαος.
Απευθυνομαι στους υπολοιπους : επιτακτικη αναγκη της αυτοδυναμιας της ΝΔ για να ξηλωθει η συμμορια και το συστημα της.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 02 Ιουν 2019, 13:35

Otto Weininger έγραψε:
02 Ιουν 2019, 11:16

Σου λείπουν βασικές γνώσεις οικονομικών, πολιτικής κλπ.
Τα κριτήρια σου είναι το λιγότερο παιδαριώδη, δεν νιώθεις καστανο τι συμβαίνει.
Κοίτα, μπορώ να το γυρίσω κι εγώ επι προσωπικού, έχεις και περισσότερο υλικό για κοροϊδία, αλλά δε θα το κάνω.

Λέω κάτι απολύτως λογικό και δε λέτε να το παραδεχτείτε.
Εκ του αποτελέσματος, είδαμε κι αυτούς που έχουν γνώσεις πολιτικής και οικονομικών πως χρεοκόπησαν την χώρα, πως της διπλασίασαν το χρέος, πώς ξεπούλησαν τον πλούτο της, μείωσαν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της και έγιναν ο παγκόσμιος περίγελος. Αυτούς ψηφίζετε και υπερασπίζεστε , τους κρατικοδίαιτους μαφιόζους
Bandit59 έγραψε:
02 Ιουν 2019, 11:27
Το καημένο το καλάμι... Δεν μένει λεπτό χωρίς αναβάτη... Μόλις ξεκαβαλήσει ο ένας, τρέχει να το καβαλήσει ο άλλος..
Δε νομίζω ότι οι Νδίτες κατέβηκαν ποτέ απ το καλάμι απλά κρατούσαν χαμηλό προφίλ γιατί ήξεραν ότι αλλιώς δε θα έβγαιναν ποτέ, ειδικά με τον Κούλη.
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Ιουν 2019, 11:32

Μα δεν τον ζήτησε η νδ, η Φώφη τον έδιωξε. Δεν ήταν καν δική του πρωτοβουλία.
Η νδ είναι αυτό που είναι και ήταν με ή χωρίς τον Βενιζέλο.
Και το κυριώτερο, ο Βενιζέλος δεν είχε καμμία ανάμιξη με τα πολιτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Εγώ μπορώ να αντιληφθώ τη δυναμική της εκδικητικής ψήφου (έχω γείτονα παλιό νδκράτη που έγινε σύριζα εν μια νυκτί λόγω χαρδούβελη και έκτοτε μόνον σημαία του σύριζα δεν έχει ανεβάσει στο μπαλκόνι) αλλά ακριβώς αυτό υποστηρίζουν και όσοι λένε ότι το μακεδονικό έχει πολύ μικρότερη σημασία για τους ψηφοφόρους.

Και ακριβώς σ' αυτό το σκεπτικό βασίστηκα όταν έδινα πολύ μικρότερο ποσοστό στην ψαλίδα των δύο κομμάτων.
Όχι μόνον για το μακεδονικό, για το οτιδήποτε.
Σε περίπτωση που τον πάρει η ΝΔ λεω

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:36

under έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:34
Το επιχειρημα σου ειναι : αν θες να αλλαξεις τους νομους του συριζα παρε 50,01%
Συνεχιζεις να επιβεβαιωνεις οτι απλη αναλογικη = χαος.
Απευθυνομαι στους υπολοιπους : επιτακτικη αναγκη της αυτοδυναμιας της ΝΔ για να ξηλωθει η συμμορια και το συστημα της.
Αυτό είναι το δημοκρατικό, όχι το να αλλάζεις κατά βούληση τη νομοθεσία ενώ μόνο το 30 και κάτι% του λαού είναι υπέρ αυτής της αλλαγής. Άμα θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία, θα πρέπει να έχεις μαζί σου την πλειοψηφία του λαού.
Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις 50+%. Μπορείς να αλλάξεις τη νομοθεσία και με τις ψήφους βουλευτών άλλων κομμάτων, οι οποίοι θα είναι υπέρ των αλλαγών αυτών όπως και οι πολίτες που τους ψήφισαν.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:38

Ίφιδα έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:35
Σε περίπτωση που τον πάρει η ΝΔ λεω
Αυτοι που ψηφιζουν ή θα ψηφισουν ΝΔ δεν εχουν κολλημα με τον Βενιζελο.Εχουν προβλημα με την προδοτικη συμμορια του συριζα.
Απλως οπως ειπα και πριν,ο Βενιζελος ηταν εμποδιο στο χαος της απλης αναλογικης.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Ιουν 2019, 13:38

Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:28
Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:23
Άμα θέλει η ΝΔ να εφαρμόσει ακραία μέτρα, μακριά από αυτά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε να πάρει αυτοδυναμία με απλή αναλογική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Όχι να ψηφίζεται από λίγους και να παίρνει και 50 έδρες ουρανοκατέβατες δώρο. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.
Εννοείς ότι το δημοκρατικό ζητούμενο της απλής αναλογικής είναι αυτό που θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα το δικαίωμα άδειας στον Κουφοντίνα;
Άμα θέλεις να αλλάξεις τους υπάρχοντες νόμους για τις άδειες, πάρε την έγκριση των πολιτών, δηλαδή του κοινοβουλίου που θα έχει προκύψει με απλή αναλογική.
Ε, αυτό ακριβώς λέω. Ότι θεωρείτε ύψιστη προτεραιότητα την έγκριση των πολιτών μόνον σε ό,τι αφορά τους κουφοντίνες.

Με αυτήν τη λογική, το οτιδήποτε πέρασε ο σύριζα κάνοντας χρήση των 50 εδρών του και αγνοώντας την πραγματική πλειοψηφία στην εκπροσώπηση του λαού (που αναφέρεις στα προηγούμενα μηνύματα) είναι αντιδημοκρατικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:40

Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:36
Αυτό είναι το δημοκρατικό, όχι το να αλλάζεις κατά βούληση τη νομοθεσία ενώ μόνο το 30 και κάτι% του λαού είναι υπέρ αυτής της αλλαγής.
Υπενθυμιζω οτι κυβερνας με 35% και νομοθετησες με 35%.Με 35% νομοθετησες και την απλη αναλογικη γιατι ευελπιστεις να μην μπορει κανεις αλλος να ξηλωσει το συστημα σου.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:38
Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:28

Εννοείς ότι το δημοκρατικό ζητούμενο της απλής αναλογικής είναι αυτό που θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα το δικαίωμα άδειας στον Κουφοντίνα;
Άμα θέλεις να αλλάξεις τους υπάρχοντες νόμους για τις άδειες, πάρε την έγκριση των πολιτών, δηλαδή του κοινοβουλίου που θα έχει προκύψει με απλή αναλογική.
Ε, αυτό ακριβώς λέω. Ότι θεωρείτε ύψιστη προτεραιότητα την έγκριση των πολιτών μόνον σε ό,τι αφορά τους κουφοντίνες.

Με αυτήν τη λογική, το οτιδήποτε πέρασε ο σύριζα κάνοντας χρήση των 50 εδρών του και αγνοώντας την πραγματική πλειοψηφία στην εκπροσώπηση του λαού (που αναφέρεις στα προηγούμενα μηνύματα) είναι αντιδημοκρατικό.
Αφού λειτουργούμε ακόμα σε καθεστώς +50 εδρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την απλή αναλογική, για να αποκατασταθεί αυτή η ανωμαλία.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Ιουν 2019, 13:41

Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:40
Αφού λειτουργούμε ακόμα σε καθεστώς +50 εδρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την απλή αναλογική, για να αποκατασταθεί αυτή η ανωμαλία.
Γιατι δεν νομοθετησε απλη αναλογικη το πρωτο εξαμηνο του 15 ;

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 02 Ιουν 2019, 13:41

alekhine έγραψε:
01 Ιουν 2019, 16:12
.....
ευκολα μπορω να τον φανταστω σε εκλογιμη θεση του επικρατειας της ΝΔ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
01 Ιουν 2019, 16:23
Οι Σαμαρας και Βενιζελος πρεπει να παρουν σημαντικα υπουργεια της κυβερνησης Μητσοτακη
Αν γίνει και αυτό, προφανώς στην ΝΔ είναι άνετοι και δεν τους ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι τους που θα μετακινηθούν πιο δεξιά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Κομματικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κομματικός » 02 Ιουν 2019, 13:42

under έγραψε:
Highlander έγραψε:
Αυτό είναι το δημοκρατικό, όχι το να αλλάζεις κατά βούληση τη νομοθεσία ενώ μόνο το 30 και κάτι% του λαού είναι υπέρ αυτής της αλλαγής.
Υπενθυμιζω οτι κυβερνας με 35% και νομοθετησες με 35%.Με 35% νομοθετησες και την απλη αναλογικη γιατι ευελπιστεις να μην μπορει κανεις αλλος να ξηλωσει το συστημα σου.
Η απλή αναλογική ψηφίστηκε με 179 βουλευτές.

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 02 Ιουν 2019, 13:42

αλλαγή εκλογικού νόμου και δικαίωμα ψήφου στους 700 χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού. αυτά πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. έτσι τελειώνεις το πρόβλημα ΣΥΡΙΖΑ
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:42

under έγραψε:
Highlander έγραψε:
Και το 35% του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού. Αλλά λειτουργούμε ακόμα σε ένα σύστημα που αλλοιώνει τη δημοκρατία και αυτό θεωρείται το κανονικό.
Άμα ο λαός θέλει να ξηλωθουν οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και να έρθουν άλλοι, αυτό θα γίνει μια χαρά με την απλή αναλογική.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Ιουν 2019, 13:42

under έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:19
SpoilerShow
Highlander έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:17
under έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:16

Νομος Κατρουγκαλου πχ.Δεν υπαρχει μεση οδος.Εμεις θελουμε να τον καταργησουμε.Εσεις θα ψηφισετε την καταργηση του ;
Φυλακες Γ.
Ομαδα Δ.
Ποια η μεση οδος ;
Αμοιβαίες υποχωρήσεις όπως γίνεται σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν παρόμοιες συγκυβερνήσεις.
Δεν υπαρχει αμοιβαια υποχωρηση που θα σημαινει οτι ο Κουφοντινας θα κανει βολτες στην Αθηνα και οι αναρχικοι θα τα σπανε ανενοχλητοι.
Ο Σωφρονιστικός Κώδικας που προβλέπει Άδειες Κρατουμένων είναι νόμος του 1999
Για το δεύτερο σκέλος, δεν είδα ποτέ καμιά αλλαγή, παρά τις κραυγές διαφόρων κυβερνήσεων
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Ιουν 2019, 13:42

Ίφιδα έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:35

Κοίτα, μπορώ να το γυρίσω κι εγώ επι προσωπικού, έχεις και περισσότερο υλικό για κοροϊδία, αλλά δε θα το κάνω.

Δεν έχω καθόλου υλικό για κοροϊδία. Ούτε ελάχιστο.

Δεν έχω αλλάξει κόμμα. Ακομα και σε περιόδους που είχα εκνευριστεί.

Το 2012 ψήφισα ΝΔ. Το Γενάρη του 2015 το ίδιο. Στο δημοψήφισμα ΝΑΙ.
Ακομα και όταν ήξερα ότι παίζει επαγγελματικά να μας τον σφυριξουν και άλλο.
Αλλά αν δεν υπάρχει χώρα, τι επαγγελματικά να σκεφτείς;

Όταν εσύ βαρουσες κατσαρολια και αναπαρηγαγες κάθε ψεκασμό.

Συνθήματα, και επιχειρήματα καφενείου. Προπονητές του καναπέ. Που αν σας ρωτήσουμε ακομα και σήμερα σε τι ψηφίσατε ΟΧΙ το 2015, δεν ξέρετε να απαντήσετε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 02 Ιουν 2019, 13:43

southern έγραψε:
02 Ιουν 2019, 13:42
αλλαγή εκλογικού νόμου και δικαίωμα ψήφου στους 700 χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού. αυτά πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. έτσι τελειώνεις το πρόβλημα ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό είναι εκτροπή της δημοκρατίας με άμεσο σκοπό την προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού αποτελέσματος όπως παραδέχθηκες.
Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όσοι ζουν ή τουλάχιστον όσοι φορολογούνται στην Ελλάδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών