under έγραψε: ↑03 Ιουν 2019, 13:29
Ίφιδα έγραψε: ↑03 Ιουν 2019, 13:23
Η ουσία είναι, πέρα απ την εμφανή σου διάθεση να με υποτιμάς και ξέρεις πολύ καλά που σε έχω γραμμένο, ότι η πόλη αυτή κάπως πρέπει να επιβιώσει. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό γιατί επέλεξες να ζήσεις κάπου αλλού και πολύ καλά έκανες. Αυτοί που μένουν όμως εδώ έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια ποσοστά ανεργίας, φοβερές ελλείψεις νοσοκομείων κλπ κλπ.
Σ αυτά δίνει κάποιες απαντήσεις ο μπλιετ.
Αν πολη ενος εκατομμυριου εχει αναγκη απο τις χορηγιες του μπλιετ για να επιβιωσει τοτε κατι δεν παει καλα με την πολη και τους κατοικους της.
Τα Τρικαλα,τα Γιαννενα,η Λαρισα πως επιβιωνουν και η Θεσσαλονικη δεν μπορει χωρις να κανει ενα δωρο ο Μπλιετ ;
Δεν είπα ότι δεν μπορουμε να επιβιώσουμε χωρις τον μπλιετ αλλά ότι δινει κάποιες απαντησεις, κάνει κάτι για την πόλη και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.
Τί εννοείς φταίνε οι κάτοικοι; Εκείνοι μια χαρά πληρώνουν τους δημοτικούς φόρους απλά κάποιοι νεοδημοκράτες τα βάλανε στην τσεπούλα τους αντί να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες της πόλης. Οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν, δηλαδή δεν ψηφίζουν αυτούς που κλέβουν, τί θα έπρεπε να κάνουν δηλαδή; Επανάσταση ;

Τα Τρίκαλα έχουν και γαμω τους δημαρχους, τα Γιάννενα και η Λάρισα είναι πόλεις των 65 χιλιάδων και 144 χιλιάδων αντιστοιχα. Και στις δύο πόλεις 1 στους 5 είναι άνεργος κι έχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.
Nero έγραψε: ↑03 Ιουν 2019, 13:34
Ίφιδα έγραψε: ↑03 Ιουν 2019, 13:23
Καλά εντάξει, επί της ουσίας έχετε να προτείνετε κατι;
Ναι, έχω: τι θα έλεγες αποκτήσεις κάποια γαμημένα στανταρ στις πολιτικές σου επιλογές και να μην ξεπουλάς την ελευθερία σου για ένα κομμάτι ψωμί, ή μάλλον με τη δικαιολογία του ψωμιού γιατί ούτε πεινάς ούτε ο Ρώσος σε ταΐζει πραγματικά. Απλά η πολιτική σου παιδεία είναι πενιχρή και έχεις μάθει να λατρεύεις βασιλιάδες σε άσπρα άλογα που θα λύσουν μαγικά όλα σου τα προβλήματα, λιγότερο ή περισσότερο φανταστικά

Με ποιον τρόπο ξεπούλησα την ελευθερία μου; Συνέλθε Νερό, όσα λες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν λατρεύω κανέναν βασιλιά πάνω στο άλογό, ούτε πιστεύω ότι θα λυθούν μαγικά τα προβλήματα, δεν είναι ανάγκη να βγάζεις σάρα, μείνε στο θέμα.
Τί έχεις να προτείνεις στους Θεσσαλονικείς. Ποιος πιστεύεις ότι θα παράξει έργο;