«Ο νέος Ποινικός Κώδικας κάνει τον βιασμό πλημμέλημα»:

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: «Ο νέος Ποινικός Κώδικας κάνει τον βιασμό πλημμέλημα»:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Ιουν 2019, 09:26

hellegennes έγραψε:
07 Ιουν 2019, 01:45
blackpaint έγραψε:
07 Ιουν 2019, 01:30
εχει ενδιαφερον παντως η επιμονη σας να ριξετε το φταιξιμο στο θυμα, προφανως επειδη οι αντρες οι κακομοιροι δεν μπορουνε να συγκρατησουνε τις ορμες τους.
Αναρωτιεμαι εαν αυτη η δικαιολογια- δεν μπορουσα να συγκρατηθω- θα εστεκε για καποιο αλλο αδικημα.
Στέκει και για άλλο αδίκημα. Κάτι θα έχει πάρει το αφτί σου για ανθρωποκτονία «εν βρασμώ ψυχής».
σωστο, επισης παιζει το απροκλητη επιθεση, βιαιοπραγια η οτι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Ιουν 2019, 09:26

μίστερ μαξ έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:38
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:35
Και επειδή κάποιος συνομιλητής πιο πάνω με έχει ζαλίσει με το τι συμβαίνει στην Ινδία , θα ήθελα να προσθέσω πως αυτό που θεωρείται παρενόχληση η βιασμός στην Ελλάδα , δεν ισχύει για άλλους λαούς δε άλλον τόπο και χρόνο που
Ενδεχομενως στην Ινδία ο Ινδός άρχοντας να έχει όλο το δικαίωμα να κάνει σεξ με τις δούλες του χωρίς την συναίνεση τους και αυτό να μην θεωρείται ως βιασμός
Στην μεσαιωνική Ευρώπη ο φεουδάρχης είχε το δικαίωμα της πρώτης νύχτας στις γυναίκες των δουλοπάροικων του , ενώ στην Σαουδική Αραβία απαγορεύεται δια νόμου το καμάκι .
Ε τι σημαινει αυτο; οτι ο βιασμος ειναι οκ αναλογα με το πολιτισμικο πλαίσιο;
Τα πάντα έχουν να κάνουν στη νομική με το πολιτισμικό πλαίσιο, τις κοινωνικές συνθήκες, τα χρηστά ήθη κλπ.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Ιουν 2019, 09:30

μίστερ μαξ έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:44
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:43
μίστερ μαξ έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:38

Ε τι σημαινει αυτο; οτι ο βιασμος ειναι οκ αναλογα με το πολιτισμικο πλαίσιο;
Όχι μόνον ο βιασμός αλλά και κάθε άλλο εγκλημα
Ο φεουδάρχης που έφερνε μέχρι θανάτου τον σκλάβο του τον μεσαίωνα δεν θεωρούσε πως έκανε έγκλημα
Ο σκλαβος ομως το ξερε.
θα ελεγα οτι οχι. γιατι και ο σκλαβος που ετρωγε το βρωμοξυλο, ετσι και καπως ανεβαινε στην τροφικη αλυσιδα, το ιδιο βρωμοξυλο εριχνε στους αποκατω του.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 07 Ιουν 2019, 09:32

Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει αρκετά το θέμα μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με αυτό τον νόμο; Απλά όμως γιατί το μυαλό δεν είναι για πολλά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 07 Ιουν 2019, 09:39

Naida έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:32
Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει αρκετά το θέμα μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με αυτό τον νόμο; Απλά όμως γιατί το μυαλό δεν είναι για πολλά.
Bασικά για να μην μπορεί να σε κατηγορήσει μια γυναίκα για βιασμό μετά το σεξ θα πρέπει να έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ήθελε και αυτή.
Φυσικά πάντα μπορεί να σε κατηγορήσει και ότι την εκβίασες και για να υπογράψει τη δήλωση οπότε η μόνη ασφαλής περίπτωση είναι να υπογράψει παρουσία μαρτύρων. :D

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιουν 2019, 09:47

Ασέβαστος έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:23
foscilis έγραψε:
07 Ιουν 2019, 00:56

δεν εχεις καταλαβει. Συζηταμε για intimate φασεις, οχι για αρπαγη απο το δρομο. Σου εχει πει ελα σπιτι μου 2 η ωρα και φοραει μονο βρακι και κανεις κινηση να φασωθειτε και σου λεει "βλακα ποιος σου εδωσε το δικαιωμα". Εχει ποινικοποιηθει αυτο που εκανες με τη σημερινη "νομοτεχνικη βελτιωση" και εχει σχεδον εξισωθει σε βαρυτητα και ηθικη απαξια με το να καραδοκουσες στο ασανσερ να ηταν μια εντελως αγνωστη και να την χρησιμοποιουσες δυο ωρες σαν προσωπικο σκουπιδοτενεκε. Τοσο μαλακια ειναι ενας τοσο γενικος νομος και μια τοσο προβληματικη φιλοσοφια.
:goodpost:
Βασικά, αυτό που έχει ποινικοποιηθεί είναι η έκφραση της επιθυμίας. Η δικαιοσύνη αντιλαμβάνεται το πέος ως όπλο, το οποίο ανά πάσα στιγμή ο κατηγορούμενος μπορεί να αφήσει στο τραπέζι ή όπως οποιοδήποτε άλλο χρηστικό εργαλείο που έχει κουμπί on/off (μίξερ για νοικοκύρηδες, μπλακεντέκερ για μάστορες κλπ).

Όπως ευστόχως διευκρίνησες
γαμω τον κορεκτορα μου μέσα ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ
:lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 07 Ιουν 2019, 09:51

Naida έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:19
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:41
blackpaint έγραψε:
07 Ιουν 2019, 01:30

εχει ενδιαφερον παντως η επιμονη σας να ριξετε το φταιξιμο στο θυμα, προφανως επειδη οι αντρες οι κακομοιροι δεν μπορουνε να συγκρατησουνε τις ορμες τους.
Εδώ η συζήτηση γίνεται για το θέμα της συναίνεσης και πως αυτή αποδεικνύεται δικαστικά , κανένας βιαστής δεν δικαιολογείται

Όσο για τις ευθύνες του θύματος , δεν φταίει μόνο ο λύκος που τρώγει το πρόβατο φταιει και το πρόβατο που δεν έλαβε τα μέτρα του για να μην το φάει ο λύκος !!
Δεν φταίει μόνον ο κλέφτης που με κλέβει φταίω κι εγώ που δεν έλαβα τα μέτρα μου για να μην με κλέψει
Δηλαδή όταν βιάζεται ένα παιδί φταίει που; Συμπλήρωσε την πρόταση.
Μήπως φταίει η μητέρα του παιδιού που δεν του έμαθε να μην μιλάει σε αγνώστους ακόμη και όταν του δινουν σοκολάτες ;
Μήπως φταίω εγώ που δεν έμαθα στην κόρη μου να μην πηγαίνει ως έφηβη μισογυμνη για ποτό στο μέρος που συχνάζουν οι νταβατζηδες της περιοχής
Μηπως φταίει η μητέρα της κόρης μου που δεν της έμαθε να μην πιάνει κουβέντα με αγνώστους στο.facebook ;
Μήπως φταίω εγώ που αφήνω την κόρη μου να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και στο facebook ;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 07 Ιουν 2019, 09:54

μίστερ μαξ έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:37

Υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα ο βιαστής να μην αντιλαμβάνεται καν ότι βίασε ή να το αντιλαμβάνεται κατόπιν εορτής. Ο ορισμός του μπλάκι είναι εξαιρετικά στενός.
Αυτο λυνεται με εκπαιδευση του πληθυσμου.
Δηλαδή να πάψει ο άντρας να θεωρείται κυνηγός και να κάνει καμακι προκειμένου να βρει γκόμενα ;
Να πάψουν οι Ελληνίδες να έχουν την νοοτροπία "τραβάτε με και ας κλαίω" προκειμένου να ξέρουμε ποια γυναίκα θέλει πραγματικά και ποια όχι ;

Αλήθεια , μια απορία κρίσεως
Αν κάνω καντάδα κάτω από το μπαλκόνι μιας γυναίκας ,αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση ;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Ιουν 2019, 09:56

Naida έγραψε:
Αρχικά προστέθηκε στον ποινικό κώδικα ένα καινούριο έγκλημα, ο βιασμός με ελαφριά απειλή, τιμωρουμενος σαν πλημμέλημα ενώ πριν ήταν ατιμωρητος. Αυτό το πήρε ο μηχανισμός fake news της ΝΔ και το έκανε "μετατρέπουν το βιασμό σε πλημμέλημα".

Ταυτόχρονα όλοι οι δικαιωματικοι αρχισαν να σκουζουν ότι ο βιασμός πρέπει να ορίζεται από την έλλειψη συναίνεσης και να τιμωρείται πάντα σαν κακούργημα.

Υποχωρώντας λοιπόν το υπουργείο και για να δείξει πόσο αντιβιαστικο είναι άλλαξε τη διαταξη και την έκανε "οποίος ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ σεξουαλική πράξη χωρίς συναινεση, κακούργημα μέχρι δέκα χρόνια μέσα". Έτσι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που αν σκύψεις μπροστά να φιλήσεις κάποια ημίγυμνη που σε έχει καλέσει σπίτι της διαπράττεις δυνητικά μηνυσιμο κακούργημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιουν 2019, 09:59

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:51
Naida έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:19
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Ιουν 2019, 08:41

Εδώ η συζήτηση γίνεται για το θέμα της συναίνεσης και πως αυτή αποδεικνύεται δικαστικά , κανένας βιαστής δεν δικαιολογείται

Όσο για τις ευθύνες του θύματος , δεν φταίει μόνο ο λύκος που τρώγει το πρόβατο φταιει και το πρόβατο που δεν έλαβε τα μέτρα του για να μην το φάει ο λύκος !!
Δεν φταίει μόνον ο κλέφτης που με κλέβει φταίω κι εγώ που δεν έλαβα τα μέτρα μου για να μην με κλέψει
Δηλαδή όταν βιάζεται ένα παιδί φταίει που; Συμπλήρωσε την πρόταση.
Μήπως φταίει η μητέρα του παιδιού που δεν του έμαθε να μην μιλάει σε αγνώστους ακόμη και όταν του δινουν σοκολάτες ;
Μήπως φταίω εγώ που δεν έμαθα στην κόρη μου να μην πηγαίνει ως έφηβη μισογυμνη για ποτό στο μέρος που συχνάζουν οι νταβατζηδες της περιοχής
Μηπως φταίει η μητέρα της κόρης μου που δεν της έμαθε να μην πιάνει κουβέντα με αγνώστους στο.facebook ;
Μήπως φταίω εγώ που αφήνω την κόρη μου να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και στο facebook ;
Αυτά είναι ψιλοπράγματα.

Αυτός που φταίει είναι ο ιμάμης της περιοχής, που δεν έχει εκπαιδεύσει καλά τους γονείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Ιουν 2019, 10:01

Προσοχή!
Δεν αναφέρονται φύλα.
Ο άντρας μπορεί εξίσου να κατηγορήσει γυναίκα για βιασμό (αθέλητη σεξουαλική πράξη).

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Ιουν 2019, 10:05

stavmanr έγραψε:
07 Ιουν 2019, 10:01
Προσοχή!
Δεν αναφέρονται φύλα.
Ο άντρας μπορεί εξίσου να κατηγορήσει γυναίκα για βιασμό (αθέλητη σεξουαλική πράξη).

Και κυρίως μπορεί να κατηγορήσει ομοφυλόφιλο ή απλά να αθωωθεί επειδή τον σαπισε. Να αξιώσει και αποζημίωση μάλιστα.

Αλλά αυτά δεν τα σκέφτονται οι μαλακισμενες. Σκέφτονται μόνο ότι αν όταν λείπει ταξίδι ο μονιμος φωνάξεις τον φακ μπάντι και στα μισά της σεξουαλικής πράξης μετανιώσεις που είσαι τόσο μαλακω, πρέπει η κοινωνία να σε θεωρεί θύμα ενός κακούργου αντί για μαλακω.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Ιουν 2019, 10:08

πατησιωτης έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:39
Naida έγραψε:
Bασικά για να μην μπορεί να σε κατηγορήσει μια γυναίκα για βιασμό μετά πριν καν το σεξ θα πρέπει να έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ήθελε και αυτή.
Φυσικά πάντα μπορεί να σε κατηγορήσει και ότι την εκβίασες και για να υπογράψει τη δήλωση οπότε η μόνη ασφαλής περίπτωση είναι να υπογράψει παρουσία μαρτύρων. :D
Fixed. Δεν κάνω πλάκα, αυτό λέει ο νόμος.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 07 Ιουν 2019, 10:12

Τον Ασανζ δεν τον κατηγορησε η γκομενα για το δευτερο χερι το πρωι ?

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Ιουν 2019, 10:17

πατησιωτης έγραψε:
07 Ιουν 2019, 09:39
Naida έγραψε:
Bασικά για να μην μπορεί να σε κατηγορήσει μια γυναίκα για βιασμό μετά το σεξ θα πρέπει να έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ήθελε και αυτή.
δε νομιζω να σε σωζει η υπευθυνη δηλωση. εκτος αν ειναι καμμια 10αρια σελιδες, περιγραφει ακριβως τι θα κανετε στο σεξ, και το κανετε ακριβως οπως το περιγραφει. γιατι μπορει να γραφει οτι δινει κωλο αυτια και ρουθουνια και δεν ξερω τι αλλο, αλλα να της γλειψεις τον αφαλο μπορει να μην το θελει, και αν το κανεις χωρις να περιγραφεται στο συμφωνητικο, εισαι για καμμια 10ετια καγκελαριος.

:lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών