MiGiSukhoI έγραψε: ↑18 Μάιος 2018, 14:39
Θα μου αρκούσε μια πρόσκληση στην πρώτη θέση για την παρέλαση την 9η του Μάη.
Οι συγγενείς με πιάνα και άλλες συσκευές επαναπατρίστηκαν πάντως και όχι με κρέατα και τσιγάρα.
Nandros έγραψε: ↑18 Μάιος 2018, 15:18
Με πιάνα και άλλες συσκευές επαναπατρίστηκαν;

Άστο, μην μιλάς για επαναπατρισμό, γιατί θα ανοίξω το στόμα μου και μετά δεν θα ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας κάτι Ρωσοπόντιους και λοιπούς επαναπατρισθέντες!

Του πστη, νεοκομμουνιστική προπαγάνδα με καπιταλιστικές τσέπες δεν πάει με
τίποτε!

MiGiSukhoI έγραψε: ↑18 Μάιος 2018, 16:40
Άσε μας ρε Nandre, οι άνθρωποι πήγαν το 1948, 1949 σε ΕΣΣΔ, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ανατολική Γερμανία δεν είχαν καμιά σχέση με ρωσοπόντιους. Κάποιοι μείναν εκεί και κάποιοι ξαναγύρισαν. Οι περισσότεροι από το σόι της μάνας μου, γιατί ολόκληρα χωριά ήταν με τον ΔΣΕ. Ο πατέρας της μάνας μου ήταν 5 αδέλφια και της μάνας της μάνας μου 6 αδέλφια, μόνο ένας αδελφός από κάθε οικογένεια δεν αναγκάστηκε να φύγει πολιτικός πρόσφυγας και έγιναν προσκυνημένοι και δακτυλοδεικτούμενοι μέχρι τα τελευταία τους.
Που τις είδες τις καπιταλιστικές τσέπες; Μάλλον για τον εαυτό σου ομιλείς.
Δεν το αρνούμαι - στα έχω ξαναπεί - ότι σπούδασα πολύ και καλά την δουλειά μου, εργάστηκα ΣΚΛΗΡΑ (το βάζω με κεφαλαία μην ξαναρχίσεις τις παλιές μακακίες σου) μέσα τον καπιταλισμό και αμείφθηκα πολύ καλά.
Αρχίζει το ξεβράκωμα με τους "δυστυχείς" παλιννοστούντες:
Εξήγησε μου τις πανάκριβες Μερσεντές, τα κότερα, τα τροχόσπιτα, τα πιάνα και άλλα φανταχτερά και υπερπολυτελή είδη, που έκαναν εισαγωγή σαν οικοσκευή; Είχαν τέτοιες πολυτέλειες στην Σοβιετία; Τότε γιατί έφυγαν;
Απλά εκμεταλλεύτηκαν τα κενά του νόμου και τα έκαναν εισαγωγή σαν οικοσκευή και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, με λεφτά των τελικών αγοραστών, έναντι αδράς αμοιβής!
Ήταν κοινό μυστικό σε όλα τα τελωνεία της χώρας.
.