Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Eθνικοκοινωνιστης
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Eθνικοκοινωνιστης » 24 Ιουν 2019, 15:43
ο αλλος συγκρινει γιολαντα με ολλανδια

που ακομη και στην ολλανδια οι "συγχρονες" πρακτικες οδηγουν μεγαλες μαζες στην ακροδεξια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
foscilis
από foscilis » 24 Ιουν 2019, 15:43
μίστερ μαξ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:33
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:14
Της λένε "θα με έχεις μαύρα τις μισές ώρες για να εισπράττω
και το επιδόμα".
Αυτα συνήθως τα λένε τα αφεντικά, εξ οσων γνωρίζω.
Κι εγώ έτσι γνωρίζω. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται όλους τους συμφέρει και είναι η γενικευμένη πρακτική. Ιδιαίτερα τώρα που δεν υπάρχει μόνο το επίδομα του ΟΑΕΔ αλλά και του ενοικίου και το κοινωνικό τιμολόγιο και το κοινωνικό μέρισμα και η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν θες να πας 100% μαύρα, hell ακόμα και παραπάνω μόρια για συμβασιούχος στο Δημόσιο έχεις σαν "άνεργος". Έχω αρχίσει μάλλιστα να σκέφτομαι ότι η ανεργία είναι τρομερά μικρότερη από 20% και τα εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα, απλώς όλοι κλέβουν και κρύβουν. Πριν ήταν μόνο οι επαγγελματίες γιατί είχαν το αντικίνητρο του φόρου, τώρα είναι και οι εργαζόμενοι γιατί έχουν το κίνητρο του επιδόματος.
Αυτοί που πάνε στην τέτοια του καθαριστηρίου πραγματικά δεν περιμένουν ότι θα τους διώξει με το που το ξεφουρνίζουν αυτό για την απάτη. Όμως αυτή έχει καεί το μουνί της γιατί όπως είπα πριν λίγα χρόνια μπούκαρε η νομαρχία και τη βρήκε να κάθεται στο μαγαζί της Κυριακή οπότε έφαγε 15.000 πρόστιμο. Δεν έχει καμία όρεξη να συμβεί το ίδιο με τον υπάλληλο.
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 24 Ιουν 2019, 15:52
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:43
και το επιδόμα".
Κι εγώ έτσι γνωρίζω. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται όλους τους συμφέρει και είναι η γενικευμένη πρακτική. Ιδιαίτερα τώρα που δεν υπάρχει μόνο το επίδομα του ΟΑΕΔ αλλά και του ενοικίου και το κοινωνικό τιμολόγιο και το κοινωνικό μέρισμα και η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν θες να πας 100% μαύρα, hell ακόμα και παραπάνω μόρια για συμβασιούχος στο Δημόσιο έχεις σαν "άνεργος". Έχω αρχίσει μάλλιστα να σκέφτομαι ότι η ανεργία είναι τρομερά μικρότερη από 20% και τα εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα, απλώς όλοι κλέβουν και κρύβουν. Πριν ήταν μόνο οι επαγγελματίες γιατί είχαν το αντικίνητρο του φόρου, τώρα είναι και οι εργαζόμενοι γιατί έχουν το κίνητρο του επιδόματος.
Αυτοί που πάνε στην τέτοια του καθαριστηρίου πραγματικά δεν περιμένουν ότι θα τους διώξει με το που το ξεφουρνίζουν αυτό για την απάτη. Όμως αυτή έχει καεί το μουνί της γιατί όπως είπα πριν λίγα χρόνια μπούκαρε η νομαρχία και τη βρήκε να κάθεται στο μαγαζί της Κυριακή οπότε έφαγε 15.000 πρόστιμο. Δεν έχει καμία όρεξη να συμβεί το ίδιο με τον υπάλληλο.
μιλαμε για τρομερα πλεονεκτηματα που εχεις αν αντι για 200 ευρω το μηνα του κεα εργαζεσαι παραλληλα και για αλλα 200 μαυρα

την ιδια στιγμη που με πραγματικους ορους ενα μονοπρσωπο νοκοκυριο για να καλυψει τις αναγκες του επαρκως απαιτειται να βγαζει κατ'ελαχιστον 600 ευρω
στο γιολαντισταν ποτε δεν υπηρχε κοινωνικο κρατος αλλα ενα δημοσιο που λειτουργουσε ως κεντρο αποκαταστασης κομματικων στρατων και ενας ιδιωτικος τομεας τουρκικου τυπου που τωρα προσπαθουν να μετατρεψουν σε βουλγαρικου-ταιλανδικου με αντιστοιχες ανυπαρκτες παροχες αναλογικα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
από μίστερ μαξ » 24 Ιουν 2019, 15:53
και το επιδόμα".
Ας μην κανουμε ομως περιπτωσιολογία. Ακομη και αν το λενε οι εργαζόμενοι, θα το λένε για να ειναι πιο ανταγωνιστοι για πρόσληψη. Στην τελική, πανω κατω το ιδιο τους έρχεται. Το σημαντικό όμως για να λυθει αυτο το πρόβλημα, ειναι οι σκληροι ελέγχοι απο το υπ Εργασίας, κατι για το οποίο η Αχτσιόγλου και ο Συριζα πηγαν καλά. Οταν κλείνει το ματι οι Κουλης στους εργοδότες, ειναι σαν να τους λέει "νταξει ξέρετε εσεις".

Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
-
ενωσηΚ
από ενωσηΚ » 24 Ιουν 2019, 15:54
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:52
μιλαμε για τρομερα πλεονεκτηματα που εχεις αν αντι για 200 ευρω το μηνα του κεα εργαζεσαι παραλληλα και για αλλα 200 μαυρα

την ιδια στιγμη που με πραγματικους ορους ενα μονοπρσωπο νοκοκυριο για να καλυψει τις αναγκες του επαρκως απαιτειται να βγαζει κατ'ελαχιστον 600 ευρω
στο γιολαντισταν ποτε δεν υπηρχε κοινωνικο κρατος αλλα ενα δημοσιο που λειτουργουσε ως κεντρο αποκαταστασης κομματικων στρατων και ενας ιδιωτικος τομεας τουρκικου τυπου που τωρα προσπαθουν να μετατρεψουν σε βουλγαρικου-ταιλανδικου με αντιστοιχες ανυπαρκτες παροχες αναλογικα

LEONAS έγραψε: ↑25 Ιουν 2019, 15:51
Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
-
Γραφικός
από Γραφικός » 24 Ιουν 2019, 15:56
Εμμ... για να δικαιούσαι επίδομα πρέπει να έχεις πληρώσει ασφαλιστικά παιδιά. Κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του δεν δικαιούται επίδομα. Και το δικαιούται για ένα χρόνο, όχι για πάντα.
Όσο δούλευα,για επτά χρόνια, τρεις φορές χρειάστηκα περίθαλψη. Ποτέ δεν έγινε τίποτα στην δημόσια υγεία και για να γιατρευτώ χρειάστηκε να πληρώσω ιδιώτη.
Σύνταξη έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρω ποτέ.
Ε, δεν κατάλαβα! Μου τα έπαιρναν που μου τα έπαιρναν από νταβατζιλίκι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, ας μου δώσουν πίσω ένα μεγάλο μέρος τους.
-
ενωσηΚ
από ενωσηΚ » 24 Ιουν 2019, 15:59
Γραφικός έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:56
Εμμ... για να δικαιούσαι επίδομα πρέπει να έχεις πληρώσει ασφαλιστικά παιδιά. Κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του δεν δικαιούται επίδομα. Και το δικαιούται για ένα χρόνο, όχι για πάντα.
Όσο δούλευα,για επτά χρόνια, τρεις φορές χρειάστηκα περίθαλψη. Ποτέ δεν έγινε τίποτα στην δημόσια υγεία και για να γιατρευτώ χρειάστηκε να πληρώσω ιδιώτη.
Σύνταξη έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρω ποτέ.
Ε, δεν κατάλαβα! Μου τα έπαιρναν που μου τα έπαιρναν από νταβατζιλίκι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, ας μου δώσουν πίσω ένα μεγάλο μέρος τους.
τωρα επεκτεινουμε "το πιο ασχετο" και σε αλλα τοπικ εκτος μουσικής....μαλιστα...
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 16:01
Ε, αυτό ακριβώς σκέφτονται και όσοι τα ακούμπησαν από την τσέπη τους (βασικό) για περισσότερα χρόνια. Και δεν ζητάνε κάτι πίσω από το κράτος, το παίρνουν μόνοι τους χωρίς να ανακατεύουν το κράτος και τελειώνει η ιστορία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ενωσηΚ
από ενωσηΚ » 24 Ιουν 2019, 16:04
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 16:01
Ε, αυτό ακριβώς σκέφτονται και όσοι τα ακούμπησαν από την τσέπη τους (βασικό) για περισσότερα χρόνια. Και δεν ζητάνε κάτι πίσω από το κράτος, το παίρνουν μόνοι τους χωρίς να ανακατεύουν το κράτος και τελειώνει η ιστορία.
Ελαχιστοτατη μειοψηφία
Σαν να λεμε οι αντρες δεν μαγειρεύουν, επειδή ο μηχανικός τοσο καιρο δεν ανέβαζε στο "τι σας έφτιαξαν το νημα του μπουλη"
-
Γραφικός
από Γραφικός » 24 Ιουν 2019, 16:05
ενωσηΚ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 15:59
τωρα επεκτεινουμε "το πιο ασχετο" και σε αλλα τοπικ εκτος μουσικής....μαλιστα...
πατησιωτης έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:10
Απλώς επιβεβαιώνεται η αρχή του οικονομικού φιλελευθερισμού.Εάν στρεβλώσεις την αγορά με κοινωνικά ή "κοινωνικά" κριτήρια,οι άνθρωποι δεν θα πάψουν να ενεργούν ατομιστικά και άρα θα ελιχθούν ανάλογα.Εάν το επιδοματικό κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο γιατί ο άλλος να θέλει νόμιμη εργασία και όχι μαύρη;
Γάταρος έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:42
Εγώ έπαιρνα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης μέχρι το τέλος του 2018. 200€ τον μήνα. Μου αρέσει να τρολάρω live. Έπαιζα στο καζίνο κι εκεί που καθόμουν έλεγα στον ντίλερ "πάω στο atm να δω αν μου έβαλαν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης". Μετά επέστρεφα και άλλαζα στο τραπέζι 200€. Οι ντίλερ μου λέγανε με θλιμμένο ύφος ότι αυτοί δεν παίρνουν τέτοιο επίδομα. Εγώ τους έλεγα ότι το ξέρω κι ότι αν το καλοσκεφτούν η εργασία τους για κάποια ώρα, ας πούμε η εργασία τους εκείνη τη στιγμή είναι που μου αποδίδει το συγκεκριμένο επίδομα. Για να τους ευχαριστήσω άφηνα αρκετά γενναιόδωρα τιπς. Μου έκανε εντύπωση που μου το έκοψαν προεκλογικά και δεν ξέρω τον λόγο όμως όπως και να έχει η λογίστριά μου που έκανε και πάλι την αίτηση μου είπε ότι εγκρίθηκε και ότι θα συνεχίσω να το λαμβάνω κανονικά.

foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:47
όχι ντάξει δεν αντιλέγω ότι το φαινόμενο του
παρασιτισμού είναι ευρύτερο.
Αλλά θεωρώ καθαρά ελληνική τη συνοδεία με κλάψα και την προσπάθεια να βγεις ο άγιος της υπόθεσης που απλά
αγωνίζεται. Δεν ξέρω, ίσως και τίποτα Τούρκοι που έχουν παρόμοιες σαπουνόπερες.
Βαρέθηκα να ψάξω παρακάτω
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 16:07
ενωσηΚ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 16:04
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 16:01
Ελαχιστοτατη μειοψηφία
Σαν να λεμε οι αντρες δεν μαγειρεύουν, επειδή ο μηχανικός τοσο καιρο δεν ανέβαζε στο "τι σας έφτιαξαν το νημα του μπουλη"
Σαφώς. Ουσιαστικώς διαμαρτύρονται αυτοί που τα παίρνουν για να κάθονται γιατί δεν δουλεύουν περισσότερο για να τους συντηρούν καλύτερα αυτοί που τα παίρνουν δουλεύοντας. Λες και είναι οι κηδεμόνες τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Γραφικός
από Γραφικός » 24 Ιουν 2019, 16:10
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:20
Δηλαδή στην ουσία τα επιδόματα παροτρύνουν τον άλλον να κάθεται και να ξύνει τ' αρχίδια του εκτός αν πληρώνεται 2.000 ευρώ για 8ωρη δουλειά σε καθαριστήριο.
ΟΚ.
Πολύ καλό επιχείρημα για να αντικατασταθούν με τεκμήριο 10.000 ευρώ και φόρο 20% από το 1ο.
Ανάμεσα στα 100 και στα 10000 παίζουν διάφορα ποσά ξες.
Εσένα τελικά σε ενοχλεί να υπάρχει μία δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην αναγκάζεται ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει για 100 ευρώ;
Θα το εκτιμούσα αν απαντούσες ευθέως στην ερώτησή μου, μ' ένα "ναι" ή ένα "όχι" πριν αναπτύξεις.
-
Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
από Awesomatic » 24 Ιουν 2019, 16:14
Εν τω μεταξύ για να βγουν αυτά τα επιδόματα οι φόροι είναι ασφυκτικοί, κάνοντας περισσότερους να προσπαθούν να κρύψουν εισοδήματα. Η επιδοματική πολιτική είναι φαύλος κύκλος και τελικά απλά αυξάνει την γραφειοκρατία για αυτούς που όντως το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εργαστούν.
Τελικά που καταλήγουμε; Αυτοί που χρειάζονται βοήθεια χάνονται σε έναν λαβύρινθο γραφειοκρατίας, αυτοί που δεν την χρειάζονται μπαίνουν στη διαδικασία να κρύβουν εισοδήματα, οι φόροι ανεβαίνουν, οι δουλειές χάνονται και το κράτος εισπράττει λιγότερα και πρέπει να δώσει περισσότερα...
Ποιοί χάνουν; Όλοι.
Ποιοί χάνουν λιγότερο; Αυτοί που κρύβουν εισοδήματα.
Ποιοί κερδίζουν; Μακροπρόθεσμα κανένας και επειδή το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και θα καταρρεύσει, θα την πληρώσουν τα παιδιά σας και όσοι ελπίζετε να πάρετε σύνταξη στα γεράματα...
(βγάζω την ουρά μου απ έξω επειδή ουδέποτε είχα αυταπάτες ότι θα πάρω ποτέ σύνταξη)
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 16:20
Παίδες, αυτό που δεν έχετε παραδεχθεί ακόμα είναι ότι έχετε ως σημείο αναφορά το χθες.
Δηλαδή τη γενιά που θεωρούσε απαράδεκτο το ποσό των 750 ευρώ για πρώτο μισθό και αποδεχόταν ως μία αξιοπρεπή σύνταξη τα 2000 ευρώ στα 55.
Αυτά έχουν τελειώσει για πάντα.
Θα συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν κάποιοι μέχρι ένα βαθμό (αυτοί είναι που κλαίγονται περισσότερο) αλλά για τον μέσο πολίτη είναι πια παρελθόν.
Όσο πιο γρήγορα γίνει αποδεκτό ως αναπόδραστη πραγματικότητα το συγκεκριμένο γεγονός, τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει τόσο η εργασιακή όσο και η ψυχική ηρεμία. Με ψευδαισθήσεις, δεν κινείται τίποτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 60 Απαντήσεις
- 1766 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
12 Απρ 2024, 11:31
-
-
- 23 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
25 Νοέμ 2024, 10:40
-
-
- 49 Απαντήσεις
- 1317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zelda
13 Ιουν 2024, 22:26
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 1512 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
01 Αύγ 2023, 14:23
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.