Ορέστης 35 έγραψε: ↑25 Ιουν 2019, 02:26
Pedro έγραψε: ↑25 Ιουν 2019, 02:21
Ορέστης 35 έγραψε: ↑25 Ιουν 2019, 02:14
[
απλα δεν καταλαβα γιατι να μην σε δηλωσει ο εργοδοτης ως μινι τζομπ ενω στην πραγματικοτητα δουλευεις με πλητη απασχοληση. Ή λεμε το ιδιο;
Δεν υπαρχει τετοιος φοβος στην Ελλαδα. Οι τριανταρηδες δεχτηκαν να μεινουν ατεκνοι και εξαρτημενοι απο τους γονεις τους για να χοντραινουν τους κωλους τους οι διορισμενοι απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Γιατι στην περιπτωση του μινι τζοπ δεν δινεις δεκαρα στα κοινα ταμεια,ουτε ασφαλιστικο,ουτε αλληλεγγυης,ουτε ταμειο ανεργιας δνε μπορεις να βγεις. Γενικα το μινι τζοπ εχει αυτη τη λογικη,ενα εξτραδακι και για να προσελκυσει εργαζομενους σου λεει δνε θα πληρωνεις πουθενα,αφου ηδη στα παιρνω απο την φολ ή ταϊλ τσαϊτ.
Επισης ,στην περιπτωση που εισαι δηλωμενος καπου για μινι τζοπ,αφου δεν πληρωνεις πχ για την ασφαλιση σου,σημαινει πως δεν εισαι ασφαλισμενος,αυτο σημαινει οτι πρεπει να πληρωνεις μονος σου (190€ στην βαυαρια) σε περιπτωση που δεν εχεις εισοδημα. Αν εχεις με καποιο ποσοστο αυξανεται.
Δλδ και να ηθελαν οι εργοδοτες,σε καμια περιπτωση δεν θα το δεχοταν κανεας εργαζομενος, αφου. Ζημιωνεται.
Καταλαβα. Νομιζα οτι δικαιουντο καποιο επιδομα οσοι ηταν σε μινιτζομπ. Σαν ευρωπαιος πολιτης τι δικαιωματα εχω στη Γερμανια; Τι μου παρεχουν αν δεν μπορω να εργαστω λογω ασθενειας;
Γενικα δικαιουτε ο καθενας ,αλλα πρεπει να πλροι καποιες προϋποθεσεις. Να σου φερω ενα παραδειγμα. Ειχα βγει στο τα,ειο ανεργιας και οταν βγαινεις συνυπολογιζουν τους τελευταιους τρεις μισθους που ελαβες και το διαιρουν δια τρια. Οποτε παιρνεις το 70% αυτου του διαιρεμενου ποσου. Ελα που λογο μιας ασυνενοησιας επρεπε τον ενα μηνα να ειμαι και στο μινιτζοπ. Τοτε απο τα 400 του μινι τζοπ,αφαιρεσαν αν θυμαμαι καλα το 50 % γιατι ειχα ενα επιπλεον εισοδημα. Δλδ επαιρνα 70% συν 200€,αρα δεν με συμφερε/ει στην περιπτωση που ειμαι στο ταμειο να κανω μινιτζοπ.
Εχεις το δικαιωμα για εργασια. Τι αλλο θες;

εννοεις επιδοματα κλπ; Εαν δεν εχεις εργαστει ουτε μια μερα,τα παπαρια τους δικαιουμαστε. Αλλα εφοσον εργαστεις και πληροις προϋποθεσεις,δικαιουσε οτι δικαιουτε ο καθε πολιτης.
Ενα ακομη παραδειγμα. Εχω εναν ξαδερφο,ο οποιος εχει δυο παιδια. Εργαζεται μονος,γιατι η γυναικα του ρπσεχει τα παιδια. Το ενα παιδι ειναι 2 ετων και το αλλο ενος. Η γυναικα του λιγο πριν γεννησει και αφου γεννησε δικαιουταν μεχρι την γεννα ολ το ποσο που λαμβανε ως υπαλληλος. Μετα την γεννα επαιρνε ενα μικρο ποσο ως μητερα για ενα μιση χρονο. Και ξανα μανα το ιδιο με το δευτερο παιδι. Συν επιδομα παιδιου. Τωρα,επειδη τυγχανει ο ξαδερος να εχει καλο μισθο δεν πληροι την προϋποθεση να λαμβανει επιδομα στεγασης,γιατι συνυπολογιζεται και το ποσο που παιρνει η μητερα (το επιδομα των παιδιων δεν το θεωρουν εισοδημα). Τελος σε μια αλλη περιπτωση που λαμβανει καποιος χαμηλο μισθο,δικαιουτε και επιδομα στεγασης,ειτε μερικη ειτε ολικη καλυψη του ενοικιου. Αυτα.