Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
νύχτα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από νύχτα » 19 Μάιος 2018, 21:04
bizeli έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 20:48
Ε όχι ρε φίλε κρίση πανικού είναι να σε πιάσει στα καλά καθούμενα ένας αδικαιολόγητος
φόβος τρόμος*.
Όχι να σε έχουν κρεμασμένο από την υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαϊών, να σε κυνηγάνε και λιοντάρια και να το αποκαλείς κρίση πανικού.
Αυτό είναι φυσιολογική αντίδραση.
*για να είμαστε ακριβείς
δε ξέρω, καμιά φορά συζητώντας το το ξορκίζεις,
καμιά φορά το τρέφεις όντως, εξαρτάται από
πολλους παράγοντες μα κυρίως την ψυχική σου
κατάσταση
-
bizeli
από bizeli » 19 Μάιος 2018, 21:06
enaon έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:00

Ρε φίλε ειδικά οι κρίσεις πανικού είναι παιχνίδια του μυαλού.
Άμα πείσεις τον εαυτό σου ότι πάσχεις από αυτό το πράγμα θα το παθαίνεις συνέχεια.
Καλύτερα να μην το σκέφτεσαι. Άμα λες συνέχεια "τώρα θα με πιάσει πανικός" θα σε πιάσει.
Από την άλλη θέλει προσοχή γιατί κάποιες φορές τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι από κρίση πανικού και όντως να έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που να πρέπει να σε δει γιατρός.
-
Υπερκουλτουριάρης
από Υπερκουλτουριάρης » 19 Μάιος 2018, 21:08
bizeli έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 20:55
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 20:52
Έπαθα αρκετές φορές, μάλλον κρίση άγχους, πήγα και μια ή δυο φορές στα επείγοντα γιατί έκανα το λάθος να μετρήσω την πίεση μου φρικαρισμένος και παίζει να χτύπησα 22/12. Σε φάση έντονου στρες, μου εμφανίστηκαν και ψυχοσωματικά, δυσπνοια,μυικοί σπασμοί, ζαλη κ.λ.π.
Πάντως βοηθάει να συζητάς το θέμα σου, γιατί βλέπεις πως είναι μια κοινή κατάσταση, ίσως η πλειοψηφία αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και χαλαρά ένα 40% κουμπώνεται.
Δεν ξέρω αν είναι καλό να το πολυσυζητάς γιατί είναι σαν το τρέφεις λίγο.
Καλύτερα να κάνεις ότι δεν υπάρχει και να μην το πολυσκέφτεσαι.
Και αυτό που λες έχει μια βάση,απλά με την κουβέντα το πρόβλημα απομυθοποιείται, ειδικά όταν το ζήτημα είναι τόσο κοινό. Γενικά, όχι μόνο σε θέματα υγείας,αλλά και αμαρτίας ή οτιδήποτε άλλο, είναι καλό να μιλάς.
-
enaon
από enaon » 19 Μάιος 2018, 21:09
bizeli έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:06
Από την άλλη θέλει προσοχή γιατί κάποιες φορές τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι από κρίση πανικού και όντως να έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που να πρέπει να σε δει γιατρός.
ναι, εδώ μιλάμε μόνο για τις κρίσεις που δεν είναι προβλήματα, ούτε σοβαρά, προφανώς.
Είδες τι έγινε στο άλλο νήμα, που είχαν προβλήματα και σοβαρά, έτσι;

-
bizeli
από bizeli » 19 Μάιος 2018, 21:10
Πάνας έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:01
Δηλαδή τι κρίση είχες πάθει, νόμιζες ότι θα πεθάνεις;
Ναι τα γνωστά μωρέ. Εφίδρωση, ζάλη, ταχυκαρδία, δεν μπορούσα να μιλήσω, αισθανόμουν τη γη να με τραβάει προς τα κάτω, τα πόδια μου πολύ βαριά, ούτε να περπατήσω δεν μπορούσα. Λες και είχα πάθει αγκύλωση.
Μόλις έφτασα στον γιατρό όμως όλα εξαφανίστηκαν.
-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 19 Μάιος 2018, 21:11
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
enaon
από enaon » 19 Μάιος 2018, 21:12
bizeli έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:10
Ναι τα γνωστά μωρέ. Εφίδρωση, ζάλη, ταχυκαρδία, δεν μπορούσα να μιλήσω, αισθανόμουν τη γη να με τραβάει προς τα κάτω, τα πόδια μου πολύ βαριά, ούτε να περπατήσω δεν μπορούσα. Λες και είχα πάθει αγκύλωση.
Μόλις έφτασα στον γιατρό όμως όλα εξαφανίστηκαν.
τελικά του είπες ότι τον είχες ερωτευτεί, ξανά έπαθες, ή τον ξεπέρασες;
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 19 Μάιος 2018, 21:14
Κρίση πανικού όχι.
Με μένα περισσότερο ανησυχητικό είναι όποτε βρίσκομαι σε κίνδυνο αντί για το κλασσικό "fight or flight" η αντίδρασή μου είναι freeze and think.
Μέχρι τώρα δεν το έχω πληρώσει ακριβά γιατί κανένας από τους κίνδυνους στους οποίους βρέθηκα δεν είχε μορφή αντίστροφης μέτρησης.

Vladimir, STOP!

-
bizeli
από bizeli » 19 Μάιος 2018, 21:15
enaon έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:09
ναι, εδώ μιλάμε μόνο για τις κρίσεις που δεν είναι προβλήματα, ούτε σοβαρά, προφανώς.
Είδες τι έγινε στο άλλο νήμα, που είχαν προβλήματα και σοβαρά, έτσι;

Ναι οφείλουμε να το διευκρινίζουμε αυτό όμως καλού κακού.
Πάντως πιστεύω ότι η πηγή του κακού σε όλες τις περιπτώσεις πανικού είναι το συσσωρευμένο στρες και η πίεση που βιώνουμε από διάφορες καταστάσεις.
Γι΄αυτό χρειάζεται όσο μπορείς να είσαι και λίγο ζεν και να μην τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά.
-
enaon
από enaon » 19 Μάιος 2018, 21:15
και εγώ σκέφτομαι βοήθα με Παναγία, και άλλα τέτοια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
enaon την 19 Μάιος 2018, 21:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
bizeli
από bizeli » 19 Μάιος 2018, 21:17
enaon έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:12
Για καλή μου τύχη ο γιατρός ήταν ξάδερφός μου που έτυχε και τον στείλαν και αυτόν εκεί πέρα κι έκανε το αγροτικό του (κάτι τέτοιο τέλος πάντων) οπότε είχα παρέα αλλά μετά αυτός έφυγε.

-
enaon
από enaon » 19 Μάιος 2018, 21:19
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:17
enaon έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:15
προσευχές σκέφτεσαι;
Όχι, πιθανά ενδεχόμενα και λύσεις. Αν ένα από τα ενδεχόμενα είναι ο θάνατος το αναγνωρίζω κι αυτό.
ωραίο θέμα, κάντο αν θες

τι κάνουμε όταν ο χρόνος παγώνει, αν παγώνει κλπ, όταν χάνουμε τον έλεγχο δηλαδή, τί γίνεται;

-
enaon
από enaon » 19 Μάιος 2018, 21:24
bizeli έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:17
enaon έγραψε: ↑19 Μάιος 2018, 21:12
Για καλή μου τύχη ο γιατρός ήταν ξάδερφός
γαλαζοαίματη;
-
bizeli
από bizeli » 19 Μάιος 2018, 21:24
@Υπερκουλτουριάρη και νύχτα. Όπως αισθάνεται ο καθένας.
Αν κάποιος νομίζει ότι συζητώντας το, τον βοηθάει ας το κάνει.
Αν κάποιος νομίζει ότι θάβοντάς το είναι καλύτερα, ας το κάνει.
-
-
- 57 Απαντήσεις
- 1393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
31 Δεκ 2024, 15:39
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 184 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Νοέμ 2024, 20:50
-
-
- 61 Απαντήσεις
- 1247 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
25 Απρ 2025, 14:24
-
-
- 13 Απαντήσεις
- 387 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
19 Δεκ 2024, 20:53
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.