vantono έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 11:16
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 10:54
Σαφώς και συνδέονται μεταξύ τους αλλά το ανακάτεμα απλώς αποπροσανατολίζει τον εστιασμό στα αμιγώς συγκεκριμένα θέματα, που διαφοροποιούν κάθε πρόβλημα στη χ ή ψ περιοχή.
Όταν μιλάμε για τα Εξάρχεια, θα μιλάμε για τα Εξάρχεια.
Όταν μιλάς για τα Εξάρχεια παρουσιάζοντάς τα ως την υπερπαραβατική περιοχή του σύμπαντος και άντρο του διαγαλαξιακού εγκλήματος, θα εισαι σε θέση να τα συγκρίνεις με
πραγματικά γκέτο. Αλλιώς στρουθοκαμηλίζεις απέναντι στα προβλήματα των υπόλοιπων περιοχών, μόνο και μόνο για να καλύψεις τα αμιγώς πολιτικά ιδεοληπτικά συμπλέγματά σου. Και σου ξαναλέω (και οχι μονο σε σενα). Βγείτε μια βόλτα στα Εξάρχεια μετά τη δύση του ήλιου, και βγείτε και αλλη μία σε μια απ τις περιοχές που προανέφερα. Ελάτε μετά να μου πείτε πού κινδυνεύσατε (ή εστω νιώθατε πως κινδυνεύετε) περισσότερο. Το ζόρι σας με τα Εξάρχεια, είναι ξεκάθαρα πολιτικό και όχι κοινωνικό. Αν ήταν κοινωνικό (ευρύτερης σημασίας δηλαδή), δεν θα αντιμετωπίζατε την εν λόγω περιοχή λες και ειναι η Μόρντορ, απο τη στιγμή που δεν ειναι καν μεσα στο τοπ5 των
Μορντορικών περιοχών. Και ξαναλέω οτι εμπειρικά, εχω περπατήσει βράδυ στα Εξάρχεια, με σωματότυπο ράντομ φασίστα*, και αισθανομουν σαν να κυκλοφορώ Κηφισιά ή Μαρούσι. Δεν μπορω να πω το ιδιο ομως, και για τις αλλες περιοχές που ανέφερα.
* Είμαι 1.92, με μια σωματική διάπλαση αρκετά άνω του νορμάλ, έχω περπατήσει αρκετές φορες απογευματα αλλά και ξημερωματα στα Εξάρχεια (όχι στις 6 το πρωί βέβαια, σαν τον Θανούλη σας, αλλά 1-2:00) και την τελευταία φορά που νυχτοπερπάτησα εκει μαλιστα, ήμουν και καράφλας (λόγω στοιχήματος που ειχα χάσει, στο οποίο για καποιον χαζό λόγο πόνταρα τα μαλλάκια μου

). Δεν αισθάνθηκα την παραμικρή στιγμή οτι κινδυνεύω απο καποια επίθεση,ουτε και δέχτηκα φυσικά. Μην τα τραγικοποιείτε τόσο πολύ όλα, χάριν των πολιτικοιδεολογικών σας συμπλεγμάτων.
Εγώ πάλι μια φορα πέρασα τελευταία, απόγευμα, γυναικα, ΟΚ, μπορούσα, ειχε και μερικές άλλες, λίγες σχετικά θα έλεγα, μια τουρίστρια που φωτογράφιζε τη σήψη για να έχει αναμνήσεις και έδειχνε εξτασιασμένη με τα ευρήματα, δεν είχε προσέξει ότι δεν είχε μεγάλο ποσοστό γυναικών, τέλος πάντων περνάω και από την πλατεία που είδα εκτός από τα γνωστά πρεζόνια, αλλοδαπούς να έχουν καταλάβει ένα μέρος της και να μην έχει ντόπιο κόσμο πια (στην πρώην πλατεία τους), κάποια στιγμή μερίδα ντόπιων ξυλοφόρτωνε και κλώτσαγε, πεντέξι την είχαν πέσει σε έναν φουκαρά αδύνατο (όχι 1,90) και μετά τον στριμωξαν σε ένα στενό και εξαφανίστηκαν όλοι από το οπτικό πεδίο.
Η υπόλοιπη πλατεία συνέχισε αυτό που έκανε κανονικά, δεν τους φάνηκε τίποτα παράξενο.