Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Re: Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 15 Ιούλ 2019, 10:17

Ορέστης 35 έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 01:11
Για μαξιλαρια στη σκηνη τι προτεινετε; Εγω θελω και ενα για την πλατη λογω ΓΟΠ.
https://www.skroutz.gr/c/2841/maksilaria_camping.html

εγω βαζω το σακιδιο για μαξιλαρι

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 15 Ιούλ 2019, 10:43

Uppercut έγραψε:
23 Μάιος 2019, 02:46
Ποια είναι η γνώμη σας; Κάθε χρόνο σχεδόν με προσκαλούν φίλοι σε τέτοιες μαλακίες και πάντα λέω όχι. Όταν πάω διακοπές, θέλω να έχω την άνεση μου, το δωμάτιο μου, το μπάνιο μου. Ποιος στον πούτσο απολαμβάνει τις διακοπές του σε μία κωλοσκηνή; Και μην ακούσω "ε, μαλάκα απολαμβάνεις τη φύση". Όχι, εγώ απολαμβάνω την φύση. Κάνοντας κανό, windsurfing, σκαρφαλώνοντας, βολτάροντας, αράζοντας σε παραλίες. Αυτή είναι η απόλαυση, τα καλά κομμάτια της φύσης. Όποτε θέλω όμως, γυρνάω είτε σπίτι μου (αν είμαι σ' ένα από τα νησιά που έχω εξοχικό) ή στο δωμάτιο μου αν είμαι σε ξενοδοχείο. Αράζω με το air condition μου, κάνω μπάνιο, κάνω ότι γουστάρω, γιατί ζω στον 21ο αιώνα.

Απόλαυση δεν είναι να μην έχεις το δικό σου μπάνιο, να μην έχεις ησυχία, καθαριότητα, προστασία από τη ζέστη. Υπάρχει λόγος που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουμε επιλέξει να ζούμε σε σπίτια. Γιατί το να μένεις στην ύπαιθρο σε πρόχειρα καταλύματα/ κάτω από ένα πανί είναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.
για τον Έλληνα εξυπηρετεί ένα πιο βασικό ένστικτο: καβατζώνει επί μέρες κάτι που κανονικά διατίθεται δωρεάν σε όλους για ολιγόλεπτη ή ολιγόωρη απόλαυση, γκρινιάζει όταν άλλοι εκατό κάνουν το ίδιο και καταστρέφεται τελείως, βιώνει και προκαλεί στον πλανήτη tragedy of the commons με κάποιο μεταμοντέρνο ιδεολογικό περιτύλιγμα της πούτσας =>

ΑΝΘΙΖΕΙ, ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιούλ 2019, 10:49

Ορέστης 35 έγραψε:
Τίποτα.

Τα μαξιλάρια δωματίου είναι το πιο σίγουρο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιούλ 2019, 10:51

foscilis έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 10:43
γκρινιάζει όταν άλλοι εκατό κάνουν το ίδιο
Αυτό είναι αλήθεια. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 15 Ιούλ 2019, 10:52

Αληθινή ιστορία.

Σε πολύ όμορφη παραλία της χώρας είθισται το ελεύθερο κάμπινγκ.
Τυπάκος με τη σκηνούλα του στήνει κι αυτός στην παραλία...δέχεται παρατήρηση από έναν γείτονα γιατί έστησε μπροστά στις "σκηνές της Μαρίας".

Η Μαρία δεν είναι εκεί αλλά έχει στήσει αρχές Μαϊου και θα ξεστήσει τον Οκτώβριο.
Μία μεγάλη σκηνή για αυτήν και τον σύζυγο.
Μία μεγάλη σκηνή για την κόρη της- "όταν έρχεται το παιδί με τις φίλες της".
Μία μεγάλη σκηνή για αποθήκη.
Τέντα ολυμπιακών διαστάσεων.
Περιφραγμένο το 1/4 της παραλίας με χαμηλά σανίδια και είσοδος στην "αυλή" με πατάκι "γουέλκαμ".

Η Μαρία λείπει, οπότε ο τυπάκος στήνει την ατομική σκηνούλα του μέσα στο ένα στρέμμα της αυλής της.

Την επομένη η Μαρία έρχεται κάνει μανούρα και καταλήγει "δεν είσαι κάμπερ" , "δεν έχεις ιδέα από ελεύθερο κάμπινγκ".

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 15 Ιούλ 2019, 10:58

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 10:52
Αληθινή ιστορία.

Τυπάκος με τη σκηνούλα του στήνει κι αυτός στην παραλία...δέχεται παρατήρηση από έναν γείτονα γιατί έστησε μπροστά στις "σκηνές της Μαρίας".

Η Μαρία δεν είναι εκεί αλλά έχει στήσει αρχές Μαϊου και θα ξεστήσει τον Οκτώβριο.
Περιφραγμένο το 1/4 της παραλίας με χαμηλά σανίδια και είσοδος στην "αυλή" με πατάκι "γουέλκαμ".

Η Μαρία λείπει, οπότε ο τυπάκος στήνει την ατομική σκηνούλα του μέσα στο ένα στρέμμα της αυλής της.

Την επομένη η Μαρία έρχεται κάνει μανούρα και καταλήγει "δεν είσαι κάμπερ" , "δεν έχεις ιδέα από ελεύθερο κάμπινγκ".
χιλιαδου; ευβοια;

Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 15 Ιούλ 2019, 11:02

blackpaint έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 10:58
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
Αληθινή ιστορία.

χιλιαδου; ευβοια;
Είσαι η Μαρία;

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 15 Ιούλ 2019, 11:07

Ορέστης 35 έγραψε:
Μια άλλη λύση είναι να πάρεις μόνο τη μαξιλαροθήκη από το σπίτι σου και να τη γεμίσεις με ρούχα που έτσι κι αλλοιώς κουβαλάς μαζί σου...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιούλ 2019, 11:09

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
Αληθινή ιστορία.

Να σου πω, υπάρχουν πολλές σκηνές που λειτουργούν ως διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό αλλά αυτές υπάρχουν κυρίως σε οργανωμένα κάμπινγκ, όπου νοικιάζεται ο χώρος με το χρόνο και λειτουργούν και ως εξοχικά. Αυτό είναι άλλη φάση.

Τα σκηνικά σαν αυτά που περιγράφεις έχουν μειωθεί δραματικά. Για να το θέσω με μεγαλύτερη σαφήνεια, ελεύθερο κάμπινγκ (λέμε τώρα :lol: ) σαν αυτό που περιγράφεις, χρειάζεται γεννήτριες για ηλεκτρικό, άμεση πρόσβαση σε δρόμο γιατί χρειάζεται ημιφορτηγό για τον εξοπλισμό κλπ κλπ κλπ

Έπαιζαν σε περιοχές που υπήρχαν κάποιες ταβέρνες ή καντίνες για να εξυπηρετούνται όσοι δεν μαγείρευαν στη σκηνή και δεν υπήρχε αντίδραση γιατί ήταν πελάτες. Από τη στιγμή που άρχισαν να παίζουν δυνατά τα μπιτσόμπαρα, με τις νοικιασμένες ξαπλώστρες, ομπρέλες συν φαγητό, ποτό κλπ το πράγμα τείνει προς εξαφάνιση.

Έτσι από περιέργεια, σε ποια περιοχή αναφέρεσαι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 15 Ιούλ 2019, 11:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 11:09
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
Αληθινή ιστορία.

Να σου πω, υπάρχουν πολλές σκηνές που λειτουργούν ως διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό αλλά αυτές υπάρχουν κυρίως σε οργανωμένα κάμπινγκ, όπου νοικιάζεται ο χώρος με το χρόνο και λειτουργούν και ως εξοχικά. Αυτό είναι άλλη φάση.

Τα σκηνικά σαν αυτά που περιγράφεις έχουν μειωθεί δραματικά. Για να το θέσω με μεγαλύτερη σαφήνεια, ελεύθερο κάμπινγκ (λέμε τώρα :lol: ) σαν αυτό που περιγράφεις, χρειάζεται γεννήτριες για ηλεκτρικό, άμεση πρόσβαση σε δρόμο γιατί χρειάζεται ημιφορτηγό για τον εξοπλισμό κλπ κλπ κλπ

Έπαιζαν σε περιοχές που υπήρχαν κάποιες ταβέρνες ή καντίνες για να εξυπηρετούνται όσοι δεν μαγείρευαν στη σκηνή και δεν υπήρχε αντίδραση γιατί ήταν πελάτες. Από τη στιγμή που άρχισαν να παίζουν δυνατά τα μπιτσόμπαρα, με τις νοικιασμένες ξαπλώστρες, ομπρέλες συν φαγητό, ποτό κλπ το πράγμα τείνει προς εξαφάνιση.

Έτσι από περιέργεια, σε ποια περιοχή αναφέρεσαι;
Χαλκιδική.

Η μεταφορά της μικροαστίλας της Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά πάνω στην παραλία.

το μπέρδεμα του ελεύθερου με το τζάμπα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 15 Ιούλ 2019, 11:15

Δεν υπάρχει διαφορά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιούλ 2019, 11:24

Airman68 έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 11:07
Ορέστης 35 έγραψε:
Μια άλλη λύση είναι να πάρεις μόνο τη μαξιλαροθήκη από το σπίτι σου και να τη γεμίσεις με ρούχα που έτσι κι αλλοιώς κουβαλάς μαζί σου...
Καθαρή διπλωμένη πετσέτα θαλάσσης. Όταν λερωθεί αυτή που χρησιμοποιείς στην παραλία, την πλένεις και χρησιμοποιείς αυτήν της σκηνής. Το βράδυ που θα έχει στεγνώσει την κάνεις μαξιλάρι.
Αντί για πετσέτα, παίζει και φούτερ. Και αν δεν έχεις χρόνο για πλυσίματα, μια απλή μαξιλαροθήκη στην οποία βάζεις μέσα το φούτερ. Τα ρούχα, σε τσάντα σε μιαν άκρη της σκηνής. Σιγά τα ρούχα στην τελική. :lol: Όλη τη μέρα με το μαγιώ είσαι. Σε μια τσάντα προπόνησης, χωράνε τα πάντα. Σε μια μεγάλη τσάντα χωράει και η σκηνή και τα ρούχα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 15 Ιούλ 2019, 11:24

Airman68 έγραψε:
Ορέστης 35 έγραψε:
Μαλλον θα παρω ενα μαξιλαρι αφρολεξ απο το σπιτι. Στηριζει την πλατη μου πολυ καλα.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 15 Ιούλ 2019, 11:32

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 11:24
Airman68 έγραψε:
Ορέστης 35 έγραψε:
Καθαρή διπλωμένη πετσέτα θαλάσσης. Όταν λερωθεί αυτή που χρησιμοποιείς στην παραλία, την πλένεις και χρησιμοποιείς αυτήν της σκηνής. Το βράδυ που θα έχει στεγνώσει την κάνεις μαξιλάρι.
Αντί για πετσέτα, παίζει και φούτερ. Και αν δεν έχεις χρόνο για πλυσίματα, μια απλή μαξιλαροθήκη στην οποία βάζεις μέσα το φούτερ. Τα ρούχα, σε τσάντα σε μιαν άκρη της σκηνής. Σιγά τα ρούχα στην τελική. :lol: Όλη τη μέρα με το μαγιώ είσαι. Σε μια τσάντα προπόνησης, χωράνε τα πάντα. Σε μια μεγάλη τσάντα χωράει και η σκηνή και τα ρούχα. :)
Περσι ειχα γεμισει μια μεγαλη βαλιτσα με πραγματα.

Τι παπουτσια φορατε στο καμπινγκ; Οχι στην παραλια, αλλα σε βολτα στο νησι.

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 15 Ιούλ 2019, 14:19

foscilis έγραψε:
15 Ιούλ 2019, 10:43
Uppercut έγραψε:
23 Μάιος 2019, 02:46
Ποια είναι η γνώμη σας; Κάθε χρόνο σχεδόν με προσκαλούν φίλοι σε τέτοιες μαλακίες και πάντα λέω όχι. Όταν πάω διακοπές, θέλω να έχω την άνεση μου, το δωμάτιο μου, το μπάνιο μου. Ποιος στον πούτσο απολαμβάνει τις διακοπές του σε μία κωλοσκηνή; Και μην ακούσω "ε, μαλάκα απολαμβάνεις τη φύση". Όχι, εγώ απολαμβάνω την φύση. Κάνοντας κανό, windsurfing, σκαρφαλώνοντας, βολτάροντας, αράζοντας σε παραλίες. Αυτή είναι η απόλαυση, τα καλά κομμάτια της φύσης. Όποτε θέλω όμως, γυρνάω είτε σπίτι μου (αν είμαι σ' ένα από τα νησιά που έχω εξοχικό) ή στο δωμάτιο μου αν είμαι σε ξενοδοχείο. Αράζω με το air condition μου, κάνω μπάνιο, κάνω ότι γουστάρω, γιατί ζω στον 21ο αιώνα.

Απόλαυση δεν είναι να μην έχεις το δικό σου μπάνιο, να μην έχεις ησυχία, καθαριότητα, προστασία από τη ζέστη. Υπάρχει λόγος που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουμε επιλέξει να ζούμε σε σπίτια. Γιατί το να μένεις στην ύπαιθρο σε πρόχειρα καταλύματα/ κάτω από ένα πανί είναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.
για τον Έλληνα εξυπηρετεί ένα πιο βασικό ένστικτο: καβατζώνει επί μέρες κάτι που κανονικά διατίθεται δωρεάν σε όλους για ολιγόλεπτη ή ολιγόωρη απόλαυση, γκρινιάζει όταν άλλοι εκατό κάνουν το ίδιο και καταστρέφεται τελείως, βιώνει και προκαλεί στον πλανήτη tragedy of the commons με κάποιο μεταμοντέρνο ιδεολογικό περιτύλιγμα της πούτσας =>

ΑΝΘΙΖΕΙ, ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ
:smt005:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών