Βρέθηκε νεκρή η εξαφανισμένη Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Re: Βρέθηκε νεκρή η εξαφανισμένη Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 17 Ιούλ 2019, 22:42

perseus έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:40
ειναι ειδικος σε αυτα ο κουμπαρος

ισως επρεπε να προβληματισει την αστυνομια οτι αλλες 3 γυναικες ειχαν καταγγειλει επιθεσεις.
γονος μεγαλοαγροτη :smt018
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 17 Ιούλ 2019, 22:50

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:37
perseus έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:27
Στραγγαλιζε κοτες,τους εκοβε τα ποδια
και εγω το κανω αυτο.
Ναι αλλά εσύ τους κάνεις και σεξ
:smt005::smt005::smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 17 Ιούλ 2019, 22:52

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:37
perseus έγραψε:
και εγω το κανω αυτο.
Ναι αλλά εσύ τους κάνεις και σεξ
κοτοπουλα και νεοδημοκρατες ετσι μαλακωνουν ,με εναν πουτσο.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 17 Ιούλ 2019, 22:53

:lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 17 Ιούλ 2019, 23:19

perseus έγραψε:
και εγω το κανω αυτο.
Εσυ με ενα καραφακι τσιπουρο γαμας και συριζαια...
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 18 Ιούλ 2019, 01:46

Pedro έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:18
hellegennes έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 22:04
Pedro έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 21:38

Δηλαδη το ιδιο ποσοστο ή τουλαχιστον μικρο ποσοστο αποκλεισης υπαρχει μεταξυ αυτων που εχουν ψυχολογικα/ψυχιατρικα προβληματα και των φυσιολογικων; :p2:
Πιθανόν.
Διαφωνω. Για να καταληξει κανεις να δολοφονησει εναν ανθρωπο,πρεπει να προγηθει μια σειρα γεγονοτων.

Απο την γεννηση της ψυχολογιας του,οσο ειναι ακομη στην κοιλια της μητερας,εαως και το κοινωνικο περιβαλλον. Παιζει ρολο και ο εγκεφαλος,δεν εχουμε ολοι τον ιδιο (δεν λειτουργει το ιδιο).

Επισης κατι πολυ σημαντικο,που ισχυειι για ολους ειναι τα ερεθισματα απο το οικογενειακο ,αλλα και απο το κοινωνικο περιβαλλον. Δεν ειναι το ιδιο να μεγαλωνει κανεις σε μια κοινωνια που ειναι αποδεκτη η χρηση οπλου και γενικα βιας. Εν αντιθεσει με αυτον που μεγαλωνει σε μια κοινωνια που δεν ειναι αποδεκτη.

Το παραδειγμα που εφερες οτι εαν εχουν σκεφτει νς σκοτωσουν καποιον δεν σημαινει οτι το επραξαν κιολας,αντιθετα,βλεπουμε ενα μικρο ποσοστο το κανει. Αυτο που παιζει ρολο ειναι η συχνοτητα τετοιων σκεψεων σε συνδιασμο με τα ερεθισματα και την ανωμαλια,ωστε καποια στιγμη να γινει η σκεψη πραξη.
Σωστά όλα αυτά αν μιλάμε για φόνο εκ προ μελέτης. Για φόνους που γίνονται εν βρασμώ; Ντάξει πες τώρα πως έχεις παιδί (δεν ξέρω κιόλας αν έχεις, εγώ πάντως όχι αλλά μπορώ ένα περίπου να σκεφτώ) και κάποιος του επιτίθεται πολύ άγρια και είναι έτοιμος να το σκοτώσει. Τον βασανίζει κιόλας μπροστά σου. Για να μην το παρατραβήξω, πες πως βλέπεις ένα άλλο παιδί μπροστά σου να το βασανίζουν και να πεθαίνει. Εσύ ξέρεις την αλήθεια για το τι έγινε γιατί τον είδες αλλά η μαρτυρία σου στην αστυνομία για κάποιο λόγο δεν αρκεί. Δεν βρήκαν αποδείξεις. Θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Εκείνη την στιγμή που βλέπεις τον άλλον να βασανίζει ένα παιδάκι μπροστά σου, είσαι ικανός να τον σκοτώσεις; Δεν ξέρεις. Ούτε εγώ ξέρω. Μπορεί και να το έκανα όμως. Πιθανόν να μου πεις κατηγορηματικά όχι. Το αποκλείεις; Εγώ παλιά ναι. Πλέον δεν λέω ποτέ την λέξη ποτέ. Και μην μου πεις μιλάμε για άμυνα. Ένας άνθρωπος μπορεί να σε εξαγριώσει σε τέτοιο βαθμό που δεν θα ξέρεις τι κάνεις (και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση). Σε όοοο,τι περιβάλλον και αν μεγάλωσες (μπορεί να ήταν κι' άρτιο), ό,τι κι' αν έζησες στη ζωή σου μέχρι εκείνη την στιγμή, ό,τι ηθικές αξίες κι' αν έχεις, εσύ το υπογράφεις πως δεν θα το έκανες;

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί τουλάχιστον ένα περιστατικό, έστω να το φανταστεί, όπου θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου. Μιλάμε μόνο για μια στιγμή. Μια στιγμή όμως μόνο αρκεί για να καταλήξεις στην φυλακή. Νομίζω αυτή είναι η λεπτή γραμμή που περιγράφουν και μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ μας δεν γνωρίζει πώς θα αντιδρούσε σε πραγματική κατάσταση και χρόνο. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε.

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 18 Ιούλ 2019, 02:07

- Casper - έγραψε:
18 Ιούλ 2019, 01:46
Pedro έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Πιθανόν.
Διαφωνω. Για να καταληξει κανεις να δολοφονησει εναν ανθρωπο,πρεπει να προγηθει μια σειρα γεγονοτων.

Απο την γεννηση της ψυχολογιας του,οσο ειναι ακομη στην κοιλια της μητερας,εαως και το κοινωνικο περιβαλλον. Παιζει ρολο και ο εγκεφαλος,δεν εχουμε ολοι τον ιδιο (δεν λειτουργει το ιδιο).

Επισης κατι πολυ σημαντικο,που ισχυειι για ολους ειναι τα ερεθισματα απο το οικογενειακο ,αλλα και απο το κοινωνικο περιβαλλον. Δεν ειναι το ιδιο να μεγαλωνει κανεις σε μια κοινωνια που ειναι αποδεκτη η χρηση οπλου και γενικα βιας. Εν αντιθεσει με αυτον που μεγαλωνει σε μια κοινωνια που δεν ειναι αποδεκτη.

Το παραδειγμα που εφερες οτι εαν εχουν σκεφτει νς σκοτωσουν καποιον δεν σημαινει οτι το επραξαν κιολας,αντιθετα,βλεπουμε ενα μικρο ποσοστο το κανει. Αυτο που παιζει ρολο ειναι η συχνοτητα τετοιων σκεψεων σε συνδιασμο με τα ερεθισματα και την ανωμαλια,ωστε καποια στιγμη να γινει η σκεψη πραξη.
Σωστά όλα αυτά αν μιλάμε για φόνο εκ προ μελέτης. Για φόνους που γίνονται εν βρασμώ; Ντάξει πες τώρα πως έχεις παιδί (δεν ξέρω κιόλας αν έχεις, εγώ πάντως όχι αλλά μπορώ ένα περίπου να σκεφτώ) και κάποιος του επιτίθεται πολύ άγρια και είναι έτοιμος να το σκοτώσει. Τον βασανίζει κιόλας μπροστά σου. Για να μην το παρατραβήξω, πες πως βλέπεις ένα άλλο παιδί μπροστά σου να το βασανίζουν και να πεθαίνει. Εσύ ξέρεις την αλήθεια για το τι έγινε γιατί τον είδες αλλά η μαρτυρία σου στην αστυνομία για κάποιο λόγο δεν αρκεί. Δεν βρήκαν αποδείξεις. Θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Εκείνη την στιγμή που βλέπεις τον άλλον να βασανίζει ένα παιδάκι μπροστά σου είσαι ικανός να τον σκοτώσεις; Δεν ξέρεις. Ούτε εγώ ξέρω. Μπορεί και να το έκανα όμως. Εσύ το αποκλείεις; Σε όοοο,τι περιβάλλον και αν μεγάλωσες (μπορεί να ήταν κι' άρτιο), ό,τι κι' αν έζησες στη ζωή σου μέχρι εκείνη την στιγμή, ό,τι ηθικές αξίες κι' αν έχεις, εσύ το υπογράφεις πως δεν θα το έκανες;

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί τουλάχιστον ένα περιστατικό, έστω να το φανταστεί, όπου θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου. Μιλάμε μόνο για μια στιγμή. Μια στιγμή όμως μόνο αρκεί για να καταλήξεις στην φυλακή. Νομίζω αυτή είναι η λεπτή γραμμή που περιγράφουν και μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ μας δεν γνωρίζει πώς θα αντιδρούσε σε πραγματική κατάσταση και χρόνο. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε.
Τωρα ,αυτηντη στιγμη μπορω με βεβαιοτητα και σιγουρια να σου απαντησω οτι δεν θα σκοτωνα καποιον. Στο μελλον δεν γνωριζω πως θα το αντιμετωπισω αν βρεθω σε αυτη την κατασταση. Αλλα ακομη κι αν αποφασισω να τον σκοτωσω,πολυ πιθανον να γινει μετα απο πολυ σκεψη και μελετη. Να ενα παραδειγμα https://www.in.gr/2019/07/16/greece/syg ... e-zoi-mou/

Επισης,σαφως και υπαρχουν εξαιρεσεις,δλδ εαν 1 στους 10 που πιανει πχ την συζηγο του στα πρασα σκοτωσει και τους δυο δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειχε αυτη τη προδιαθεση. Αλλα ,ισως,και να ειχε,μπορει να ειχε τετοιες σκεψεις,να ηταν ζηλιαρης και γενικα απο προερχομενος απο πατριαρχικη κοινωνια να μην αντεξε την απιστια,επειδη θεωρει πως ειναι κτημα του και οποιος το παραβιασει να εκτελειται. Καθε περιπτωση ειναι και λιγο διαφορετικη. Σε γενικες γραμμες,ομως,πιστευω αυτο συμβαινει.

Το θεμα ειναι τι συμβαινει στις περισσοτερες περιπτωσεις και ποιοι ειναι αυτοι που πιθανον μπορει να εχουν αυτη την προδιαθεση,σκεψη να κακοποιουν.

Στην περιπτωση του πατροκτονου για παραδειγμα εαν ξαφνικα το μαθαινε πολυ πιθανον να εκανε μια καταγγελια,αλλα και ο ιδιος βιωνε αυτη την κατασταση για χρονια και εν τελει κατεληξε να δολοφονησει τον πατερα του. Εαν του αξιζε ή οχι ειναι αλλο θεμα,που και εκει,ο πατερας για να ασελγουσε στην μικρη αδερφη του ,οπως και την βια που ασκουσε στον ιδιο και στην μητερα του μας δειχνουν πολλα. Εννοω το περιβαλλον που μεγαλωσε και πως υποσυνειδητα του ειχε περασει πως η λυση ειναι στην βια.
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιούλ 2019, 02:20

Pedro έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Pedro έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 21:38

Δηλαδη το ιδιο ποσοστο ή τουλαχιστον μικρο ποσοστο αποκλεισης υπαρχει μεταξυ αυτων που εχουν ψυχολογικα/ψυχιατρικα προβληματα και των φυσιολογικων; :p2:
Πιθανόν.

Αυτό που ρώτησες είναι αν το ποσοστό αυτών που θα πράξουν βίαιο έγκλημα είναι ίδιο ανάμεσα στους ψυχικά ασθενείς και τους ψυχικά υγιείς. Και είπα ότι είναι πιθανό να είναι ίδιο ή κοντινό το ποσοστό. Από τελεολογική άποψη έχεις δίκιο ότι πρέπει να έχουν προηγηθεί μια σειρά γεγονότων, αλλά από πρακτική σκοπιά αυτή η παρατήρηση δεν έχει ουσία, γιατί δεν έχει προβλεπτική ισχύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 18 Ιούλ 2019, 02:35

hellegennes έγραψε:
18 Ιούλ 2019, 02:20

Αυτό που ρώτησες είναι αν το ποσοστό αυτών που θα πράξουν βίαιο έγκλημα είναι ίδιο ανάμεσα στους ψυχικά ασθενείς και τους ψυχικά υγιείς. Και είπα ότι είναι πιθανό να είναι ίδιο ή κοντινό το ποσοστό. Από τελεολογική άποψη έχεις δίκιο ότι πρέπει να έχουν προηγηθεί μια σειρά γεγονότων, αλλά από πρακτική σκοπιά αυτή η παρατήρηση δεν έχει ουσία, γιατί δεν έχει προβλεπτική ισχύ.
- Casper - έγραψε:
18 Ιούλ 2019, 01:46

Ενα ωραιο αρθρο που εξηγει ακριβως την προβλεπτικη διαδικασια.

https://www.psychologynow.gr/arthra-psy ... otaku.html
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 18 Ιούλ 2019, 09:50

Καλά, προφανώς υπάρχουν έγκλημα χωρίς ψυχιατρικό υπόβαθρο αλλά αυτά είναι συνήθως διάφορες άντρομαλακιες όπως χτες που σκότωσε ο άλλος τον φίλο του μπροστά στα παιδιά του επειδή τσακώθηκαν, ο άλλος μαχαίρωσε στο μπαρ έναν αλλον επειδή παρεξηγήθηκε για μια γκόμενά, άλλος σκοτώνει την γκόμενά του επειδή τον παράτησε, γνωστές μαλακιες του τσαμπουκά, της ψευτομαγκιας, της κουλτούρας ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε.
Εδώ έχουμε άλλη υπόθεση, πιο οργανωμένη και συστηματικη, όχι ενστικωδης της στιγμής. Και είναι εμφανές πως ο δικηγόρος του θα πουλήσει παραμύθι πως ήταν παρανοϊκός μπας και την βγάλει σε κάνα ψυχιατρείο, αν και αποκλείεται να πείσει. Πάντως ότι ήταν μαλακάς ήταν, την έπεφτε σε γυναίκες με το αυτοκίνητο του και στο προφίλ του είχε τον ίδιο με το αυτοκίνητο, πέταξε το θύμα του στο ίδιο τούνελ που έκανε συνεχώς εξερευνήσεις στο κανάλι του και ουτε καν έσβησε τα βίντεο, κι άλλα πολλά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 18 Ιούλ 2019, 12:15

ST48410 έγραψε:
17 Ιούλ 2019, 20:30
Είναι σίγουρο ότι ένας ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα, αν βρίσκεται υπό παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή δεν πρόκειται ποτέ να εκδηλώσει κάποιο βίαιο επεισόδιο; Δεν υπάρχουν άγχη ή περιστατικά που μπορούν να προκαλέσουν μια συναισθηματική έκρηξη που δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί;
Δηλαδή είναι απόλυτα ασφαλής ένας άνθρωπος που παίρνει τα φάρμακά του ή πάντα υπάρχει ένας βαθμός ρίσκου;
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό:

https://www.bbc.co.uk/news/resources/id ... a_shooting

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 18 Ιούλ 2019, 12:56

Προς σχολιαστές νήματος, όσους τέλος πάντων τους ενδιαφέρει το ψυχιατρικό της υπόθεσης. Οι ψυχικές διαταραχές δεν είναι μια απόλυτα ομοιογενής ομάδα. Χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες όπου μπορεί και να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (εντελώς διαφορετικά αίτια και συμπτώματα).

Επίσης, στην ψυχολογία-ψυχιατρική δεν υπάρχει ιατρικός όρος ψυχοπάθεια. Το πιο κοντικό σε αυτό που ονομάζει ο κόσμος ψυχοπαθή είναι η αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας*, η οποία εντάσσεται στο Cluster B των δ.π (υπάρχουν 10 διαταραχές προσωπικότητας χωρισμένες σε τρεις ομάδες).

Προς μπλακπειντ. Οι βιαστές δεν είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους. Μπορεί να φαίνονται σαν όλους τους άλλους, ειδικά αν είναι αντικοινωνικοί (συνήθως είναι), έχουν την "μαγική" ικανότητα να περνάνε σαν απόλυτα φυσιολογική έως και γοητευτικοί στον κοινωνικό τους περίγυρο. Αλλά εάν ψάξεις την παιδική τους ηλικία, ρωτήσεις δασκάλους-οικογένεια, θα δεις ότι είχαν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, π.χ βασάνιζαν ζώα, έκαναν βανδαλισμούς, εξαπατούσαν κτλ. Αυτά είναι κάποια από τα επίσημα κριτίρια διάγνωσης της συγκεκριμένης νόσου.
Απλά έχουν το νιονιό και από μικρή ηλικία καταλαβαίνουν ότι αυτά που τους αρέσει να κάνουν είναι στην καλύτερη κοινωνικά απαράδεκτα, στην χειρότερη θα τους χώσουν στο κελί 33, για αυτό παίζουν θέατρο όλη τους την ζωή (the mask of sanity). Η αντικοινωνική διαταραχή παρατηρείται περισσότερο στα χαμήλα κοινωνικά στρώματα, και όπως σωστά γράφεις, εμφανίζεται περισσότερο στους άντρες σε αναλογία 3:1. Οι γυναίκες εμφανίζουν περισσότερο την οριακή διαταραχή και οιστριονική διαταραχή, οι οποίες ανήκουν και αυτές στην β' ομάδα. Η οριακή ειδικά είναι πολύ δύσκολη και οδηγεί και αρκετές φορές στο έγκλημα, ακόμα και σε φόνο, αλλά δεν είναι ντε φακτο όπως στην περίπτωση των αντικοινωνικών. Πέρα από τα παρορμητικά χαρακτηριστικά διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, οι οριακοι δεν είναι social predators.

Έχει γίνει και πρόσφατα μία έρευνα στις ελληνικές φυλακές σε σχέση με τις διαταραχές προσωπικότητες, όπου βρήκαν ότι εκτός από την αντικοινωνική που σχετίζεται άμεσα με το έγκλημα και τον πληθυσμό των φυλακών, υπήρχαν και πολύ υψηλά ποσοστά από την α' ομάδα διαταραχών, την λεγόμενη και "περίεργη" λόγο των χαρακτηριστικών της (η αντικοινωνική βρίσκεταιι στην β', με τα παρορμητικά χαρακτηρηστικά). Η α' ομάδα παρά τα προβλήματα που έχουν αυτά τα άτομα, δεν σχετίζεται απαραίτητα με το έγκλημα, αλλά η έρευνα έδειξε σχετικά υψηλή αντιπροσώπευση και από αυτή την ομάδα ( 16.2% σε ένα τυχαίο δείγμα 308 τροφίμων). Εγώ πιστεύω ότι ο θύτης ανήκει, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό (διότι υπάρχει και το θεμα της συννοσηρότητας), κυρίως στην πρώτη ομάδα.

Ο τύπος δεν τα κατάφερνε να περάσει για φυσιολογικός. Δεν προσπαθούσε, ή δεν αντιλαμβανόταν πως φαίνεται. Είχε περίεργα χόμπι, περίεργο τρόπο επικοινωνίας, και να μην τον ξέρεις η δεν έχεις ακούσει κάτι για αυτόν, φαίνεται από τα προφίλ του στα σοσιαλ media. Αυτά που γράφουν
στα sites κανένας δεν το περίμενε, δεν ήξερε κτλ κτλ είναι μπούρδες. Όλοι όσοι τον ήξεραν έλεγαν ότι ο τάδε έχει πρόβλημα. Απλά δεν φαντάζοταν που μπορούσε να φτάσει. Επίσης, σχεδόν τον παρουσίασαν σαν κάποιον ο οποίος είχε επιτυχημένη παρουσία στο ιντερνετ, μόνο inluencer δεν τον έβγαλαν. Έχετε δει το κανάλι του στο youtube και το προφίλ του στο fb, τα σχόλια περιττεύουν.

Για να καταλάβετε την διαφορά του ψυχοπαθή (αντικοινωνικού) δολοφόνου από εκείνου της α΄ ομάδας, δείτε τις περιπτώσεις δύο γνωστών serial killers, Ted Bundy από την μία (αντικοινωνικός-ναρκισσιστής), και του Jeffrey Dahmer (σχιζότυπος) από την άλλη.

*Αντικοινωνικός εδώ δεν σημαίνει αυτός που είναι συνεσταλμένος, ντρέπεται, ή δεν μπορεί να περάσει για φυσιολογικός. Η αντικοινωνικόητα σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται στην ανικανοτητα του ατόμου να εσωτερικεύσει βασικές κοινωνικές νόρμες, το οποίο σε συνδυασμό με την έλλειψη ενσυναίσθησης, οδηγεί το άτομo να εγκληματεί ανένοχα.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 18 Ιούλ 2019, 13:06

Πριν τον σκοτώσουν στη φυλακή ο Jeffrey Dahmer έδωσε μια συνέντευξη.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 18 Ιούλ 2019, 13:16

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
18 Ιούλ 2019, 13:06
Πριν τον σκοτώσουν στη φυλακή ο Jeffrey Dahmer έδωσε μια συνέντευξη.

Την έχω δει. Και αυτή που ήταν μαζί με τον πατέρα του είχε ενδιαφέρον.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 18 Ιούλ 2019, 13:17

Τι λέει?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”