.
Τώρα πού χρειαζόμαστε τήν Τύπιτι Κλόπ λείπει.....

Πατερική Σουφρολογία υπάρχει παιδιά ;;;
Κώλος τά κάναμε πάλι.....
Ένδον σκάπτε.....
.
.
Εσύ τώρα ηγείσαι της ομάδας των άθεων και δε σε κυνήγησαν ακόμαNandros έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 22:23Την σαπίλα, ψευτιά και συκοφαντίες σου τις διαβάσαμε ταλιμπάνε.O I έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 22:02Το ποιους ξεφτιλίζει είναι προφανές.Nandros έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:57Τόλμησε αυτός να τα πει προς τα έξω και ξεφτίλισε διεθνώς εαυτόν, την εκκλησία σας και σας, που τον υποστηρίζετε.
Σας προτείνω, όταν αρρωστήσετε εσείς ή τα παιδιά σας, να πάτε στον πνευματικό να σας κάνει καλά και όχι στον γιατρό.
Ο Μόρφου απέδειξε ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζουν οι "άγιοι" σας.
.
Αυτούς που τολμούν να αισχροπραγούν στη λεχώνα μάνα του παιδιού τους, παρουσία μάλιστα του μέλλοντος παιδιού τους Νανδρε, και όσοι αντιδράτε, δηλώνεται ότι το κάνατε κατα κόρον κατά την κυοφορία των τέκνων σας και γι αυτό αντιδράτε.
Σας ενοχλεί μια τέτοια επιβεβαίωση και θέλετε να το κάνετε, επειδή μας παρακολουθούν και παιδιά, σα την αλεπού με την κομμένη ουρά.
Καλά σού λένε
Χαλάρωσε γιατί εκτίθεσαι μπάρμπα
Ο.Ι.
Το τί κάνουμε ή δεν κάνουμε στο κρεβάτι μας ταλιμπάνε, δεν σε αφορά. Σε έχουμε γράψει στα @@ μας
Ασχολήσου με τους πούστηδες τους τράγους σας, που σας ξεφτιλίζουν.
.
O I έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 21:09Το ποιους ξεφτιλίζει είναι προφανές.Nandros έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:57Τόλμησε αυτός να τα πει προς τα έξω και ξεφτίλισε διεθνώς εαυτόν, την εκκλησία σας και σας, που τον υποστηρίζετε.Σουβλίτσα έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:21Λεχθέντα του Μητροπολίτη Μόρφου
....
Δηλαδή ἐάν γίνεται ὁποιαδήποτε παρά φύσιν σχέση,ἔλεγαν, μεταξύ τῶν γονέων, κατά τήν διάρκειαν τῆς κυοφορίας, τότε αὐτό τό παράφύσιν, ἐπειδή εἶναι ἐπιθυμία δυνατή καί μεταδίδεται εἰς τό παιδί, αὐτό καθορίζει τήνσεξουαλική συμπεριφορά τοῦ παιδιοῦ καί αὐτό θά ξεδιπλώσει στά χρόνια τῆςἐφηβείας. Αὐτό εἶναι μία πολύ δυνατή ἑρμηνεία, τήν ὁποίαν δέν ἔχουμε ἀκόματολμήσει οὔτε κἄν νά τήν ποῦμε πρός τά ἔξω ἐμεῖς πού γνωρίσαμεν τόν ἍγιονΠορφύριον» "
Σας προτείνω, όταν αρρωστήσετε εσείς ή τα παιδιά σας, να πάτε στον πνευματικό να σας κάνει καλά και όχι στον γιατρό.
Ο Μόρφου απέδειξε ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζουν οι "άγιοι" σας.
.
Αυτούς που τολμούν να αισχροπραγούν στη λεχώνα μάνα του παιδιού τους, παρουσία μάλιστα του μέλλοντος παιδιού τους Νανδρε, και όσοι αντιδράτε, δηλώνεται ότι το κάνατε κατα κόρον κατά την κυοφορία των τέκνων σας και γι αυτό αντιδράτε.
Σας ενοχλεί μια τέτοια επιβεβαίωση και θέλετε να το κάνετε, επειδή μας παρακολουθούν και παιδιά, σα την αλεπού με την κομμένη ουρά.
Καλά σού λένε
Ο.Ι.
Εγώ είμαι Ελληνορθόδοξος Χριστιανός και το νήμα δεν ασχολείται με το τι θέλει να κάνει η έγκυος με το κολπουδάκι της ή το προκτουδάκι της και συ με το τσουτσουνάκι σου αλλά η επίπτωση που ίσως έχει στο αγέννητο βρέφος για την ζωή του κατά την ενηλικίωσή του.
Το ωραίο είναι ότι το νήμα το άνοιξε ένα 24χρονο για να γελάσει και έσπευσες εσύ ο παντρεμένος με παιδιά(;) και άλλοι να περιγελάσετε χωρίς κάποιο σοβαρό αντίλογο αλλά τελικά αυτό που αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά είναι το προφανέςO I έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 21:09Το ποιους ξεφτιλίζει είναι προφανές.Nandros έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:57Τόλμησε αυτός να τα πει προς τα έξω και ξεφτίλισε διεθνώς εαυτόν, την εκκλησία σας και σας, που τον υποστηρίζετε.Σουβλίτσα έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:21Λεχθέντα του Μητροπολίτη Μόρφου
....
Δηλαδή ἐάν γίνεται ὁποιαδήποτε παρά φύσιν σχέση,ἔλεγαν, μεταξύ τῶν γονέων, κατά τήν διάρκειαν τῆς κυοφορίας, τότε αὐτό τό παράφύσιν, ἐπειδή εἶναι ἐπιθυμία δυνατή καί μεταδίδεται εἰς τό παιδί, αὐτό καθορίζει τήνσεξουαλική συμπεριφορά τοῦ παιδιοῦ καί αὐτό θά ξεδιπλώσει στά χρόνια τῆςἐφηβείας. Αὐτό εἶναι μία πολύ δυνατή ἑρμηνεία, τήν ὁποίαν δέν ἔχουμε ἀκόματολμήσει οὔτε κἄν νά τήν ποῦμε πρός τά ἔξω ἐμεῖς πού γνωρίσαμεν τόν ἍγιονΠορφύριον» "
.
Καλά σού λένε
Ο.Ι.
Σουβλιτσα εγω ξερω πως ο Πατερας Νεοφυτος ειναι ενας ανθρωπος της αγαπης και της λογικης. Εβγαλα αυτο το συμπερασμα απο πολλα βιντεο στα οποια τον ειδα. Δεν εχω αυτη την αποψη γιατι ειναι παπας και του τη χαριζω κατα καποιο τροπο, αλλα γιατι ειναι πραγματι ενας αξιολογος ανθρωπος. Δε θα ηθελες ας πουμε να με ρωτησεις τι αποψη εχω για τον Αμβροσιο Καλαβρυτων και εγω αντιστοιχα δε θα ηθελα να απαντησω.Σουβλίτσα έγραψε: ↑28 Ιούλ 2019, 19:06@ BILLO
Πέραν του γενικού κανόνα οτι ούτε οι Άγιοι δεν είναι αλάθητοι- το οποίο σηκώνει μεγάλη κουβέντα σε τί και ποιά θέματα δεν είναι αλάθητοι, τέσπα-θα σταθώ σε κάποια σημεία του ποστ σου. Λες λοιπόν:Μπλέκεις τα επιστημονικά δεδομένα-τα οποία όπως και ο ίδιος επισημαίνεις παρακάτω και γνωρίζεις ο Άγιος τα εξέταζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον-με τα πνευματικά. Δεν σημαίνει οτι αυτά που έβλεπε ο Άγιος επειδή δεν τα βλέπει η επιστήμη δεν υπάρχουν, ούτε καταργούν την επιστήμη αυτή καθεαυτή (μπορεί βέβαια η Χάρη του Θεού να καταργήσει οποιαδήποτε στιγμή το οποιοδήποτε επιστημονικό εύρυμα ή δεδομένο). Υπήρξαν φορές που ο Άγιος Πορφύριος πήγε παραπάνω από την επιστήμη και είμαι σίγουρη οτι γνωρίζεις περιπτώσεις.Για εμενα ο πατερ Πορφυριος ειναι ενας αγιος. Οποτε και βρισκομαι ειλικρινα σε δυσκολη θεση οταν τα λεγομενα καποιου Θεοφορου πατερα δεν ταιριαζουν με την αποψη που εχω εγω σχηματισει απο αυτα που εχω πληροφορηθει απο τους επιστημονες.
Και παρακάτω:Με όσα είπαμε παραπάνω, με αυτήν την λογική, γιατί πρέπει αναγκαστικά η επιστήμη να είναι σε θέση να διακρίνει την ψυχοπνευματική κατάσταση του εμβρύου και πώς αυτή αναπτύσσεται και επηρεάζεται όταν η επιστήμη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με πνευματικές καταστάσεις?Ο Γεροντας Πορφυριος ηταν ενας ανθρωπος πολυ φιλος της επιστημης και πολυ καλος φιλος της ιατρικης. Αυτο γι αυτους που γνωριζουμε το ιστορικο του ειναι γνωστο. Παρ ολα αυτα δεν υπαρχουν οι παραμικρες ενδειξεις απ οσο ξερουμε οτι μια σεξουαλικη συμπεριφορα της μητερας περναει κατα καποιο τροπο στο παιδι σε βαθμο τετοιο που να του αλλαξει τον του σεξουαλικο προσανατολισμο
Μήπως η επιστήμη έχει τίποτα ενδείξεις για αναστημένα σώματα ωστε να αμφισβητήσει κάποιος πιστός την Ανάσταση επειδή για την επιστήμη απλώς δεν τίθεται θέμα?
Ή έχει η επιστήμη ενδείξεις για θέματα πχ δαιμονισμού όπου ένας επιστήμονας, που δεν αποδέχεται τον πνευματικό κόσμο, θα μιλήσει οπωσδήποτε για σχιζοφρένεια, ψύχωση και δεν θα είναι ίσως σε θέση καν να διακρίνει με επιστημονικά δεδομένα την μία κατάσταση από την άλλη?
Ο Άγιος Πορφύριος είχε πει οτι ο άνθρωπος "κουβαλά αιώνες μέσα του", και δεν το είχε πει σαν μια ρομαντική τοποθέτηση, νομίζω καταλαβαίνεις.
Όπως υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες ή ταλέντα, ενδεχομένως υπάρχουν αντίστοιχα πνευματικές ασθένειες και χαρίσματα.
Το πώς γίνεται αυτό ή σε ποιές περιπτώσεις και πώς και σε τί βαθμό, εμείς δεν είμαστε ικανοί και άξιοι να διακρίνουμε, ένας Άγιος όπως ο Άγιος Πορφύριος εγώ λέω πως είναι.
Ούτε για το συγκεκριμένο θέμα, εμείς και η επιστήμη έχουμε αντιληφθεί όσα "διαδραματίζονται" κατα την σεξουαλική επαφή, ενέργειες που ανταλάσσονται (για να χρησιμοποιήσω όρους τους σειρμού αν και δεν είναι μάλλον το πλέον ωφέλιμο) και λοιπά.
Εφόσον είσαι πιστός Χριστιανός, θα σου επισημάνω και κάτι άλλο: Η Παναγία, όπως λένε οι Πατέρες, είναι το καθαρότερο πλάσμα που υπήρξε ποτέ σε αυτόν τον κόσμο και ο κόσμος όπως περιγράφουν και εκκλησιαστικοί ποιητές, εργαζόταν ουτως ώστε να έλθει η Παναγία για να σαρκωθεί ο Λόγος. Εαν σκεφθείς αυτό και το γενεαλογικό δένδρο που η ίδια η Καινή Διαθήκη δίνει για την Παναγία, μπορεί να πάει κάπου το μυαλό σου.
Όλοι οι "μεγάλοι" άνδρες στην Π.Διαθήκη σημειώνεται οτι προήλθαν από γονείς ιδιαιτέρως ευλαβείς και καθαρούς στο πνεύμα και το σώμα (βλέπε πχ πρόδρομο Ιωάννη)
'Αλλωστε, ο ψαλμός λέει ήδη εδώ και αιώνες κάτι συγκλονιστικό:
"εν αμαρτίαις συνελήφθην και εν ανομίαις εκύσησέ με η μήτηρ μου"
Με όλα τα παραπάνω, θέλω να πω οτι δεν υπάρχει επιχειρηματολογία για το συγκεκριμένο θέμα που να μπορεί κάποιος-πιστός όχι άθεος-να απορρίψει το τί είδε και τί δεν είδε ο Άγιος. Διαφωνία με έναν Άγιο γνώμη μου είναι οτι εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να έχουμε. Να δηλώνουμε την έκπληξή μας επειδή δεν κατανοούμε ή μπερδευόμαστε, ναι.
Εαν πάλι θεωρείς οτι ο Μητροπολίτης Νεόφυτος δεν μετέφερε ακριβώς αυτά που του είπαν οι Άγιοι, αυτό είναι άλλο θέμα. Εαν έχει υποπέσει σε σφάλμα δεν γνωρίζω. Προσωπικά πιστεύω οτι μάλλον δεν είπε κάτι δικό του αλλά μετέφερε σωστά στο συγκεκριμένο. Και ο ίδιος σε ομιλία του που έχω ακούσει έχει επισημάνει οτι οι άγιοι γέροντες που γνώρισε του έλεγαν οτι θα λες ό,τι ακούς και δεν θα λες τα δικά σου.
Πρέπει να ομολογήσω επιπλέον, οτι οι ομιλίες του πατρός Νεόφυτου και για τους αγίους που γνώρισε και για πνευματικά θέματα είναι πολύ δυνατές και ωφέλιμες (έχει και χιούμορ ο πατέρας και βοηθά γιατί μιλάει για βαρειά πράγματα) . Και δική μου- και άλλων από ό,τι καταλαβαίνω- γνώμη είναι οτι ο λόγος του στηρίζει. Και ίσως, επειδή στηρίζει ΠΟΛΥ, σε κάποιον (καταλαβαίνεις) να μην αρέσει καθόλου.
Επίσης να επισημάνω οτι έχει πει για αυτά συγκεκριμένα τα θέματα τα σεξουαλικά οτι έχει δωθεί προτροπή άνωθεν (εκ Θεού) οι ιερείς ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ. Και χαριτολόγησε λέγοντας "κι εγώ, από συμφέρον μου μιλώ". Προσωπικά πιστεύω πως ό,τι είπε το είπε με απόλυτη συνείδηση και κατα συνείδηση όταν στις ημέρες μας ολόκληρη η κοινωνία τραβά έναν δρόμο τελείως άγνωστο μέχρι τα όσα είχαμε ζήσει, οι δικές μας γεννιές τουλάχιστον, μέχρι τώρα.
Και τέλος, για να μην φανεί οτι ο-οποιοσδήποτε-μητροπολίτης είναι ο ταλιμπάν και ο κολλλημένος, κανείς από τους Αγίους δεν αμνήστευσε το θέμα της ομοφυλοφιλίας και τα λοιπά σεξουαλικά. Ιδιαιτέρως τόνιζαν δε την ανάγκη για αγιασμένους γονείς στην οικογένεια.
Βρήκε ο "κόσμος" όμως τώρα να πετροβολήσει και να κάνει βάιραλ τους ιερείς και την θρησκεία μέσα απο το πρόσωπο του Μητροπολίτη, λες και η Εκκλησία δεν έχει αιώνες τώρα θέσεις συγκεκριμένες επι αυτών των θεμάτων. Λες και οι Πατέρες δεν έχουν επισημάνει τους πνευματικούς κινδύνους που προκύπτουν μέσα από τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων, μας πείραξε γιατί ο π.Νεόφυτος βγήκε και τα είπε πιο χύμα. Όχι απλά δηλαδή τα είπε χύμα, έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για να πληροφορήσει τον σύγχρονο άνθρωπο μέσα από τους λόγους και τις αποκαλύψεις συγχρόνων αγίων για θέματα που η Εκκλησία μιλά από αρχής.-
Έχει πολύ σθένος ο πατέρας Νεόφυτος που βγαίνει και μιλά με τον τρόπο που μιλά ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ και ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ όσα έζησε και άκουσε από ΑΓΙΟΥΣ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό και θυμόμαστε τί καλός και πράος που ήταν ο Άγιος Πορφύριος όταν πέρνουμε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ αποσπάσματα απο τους λόγους του που μας αναπαύουν.
Για το άλλο γελοίο του θέματος στο οποίο έγινε παρανόηση είναι οτι ο πατέρας Νεόφυτος δεν υποστήριξε οτι το συγκεκριμένο γεγονός είναι η απόλυτη αιτία που κάποιος θα έχει ομοφυλόφιλες τάσεις, είπε οτι υπάρχει επηρεασμός χωρίς οπωσδήποτε να εξαιρεί και άλλα αίτια και παράγοντες που οδηγούν στο ομοφυλόφυλο σεξ.
Τί να κάνουμε, δεν είναι απαραίτητο σε ό,τι λέει η Ψυχολογία να συμφωνεί απαραιτήτως και η Εκκλησία με τους Αγίους BILLO μου.
Ποιός μιλά για σχολαστική θεολογία και πού προσπαθεί να ταυτίσει με επιστημονικές τάσεις?Ειδικα ομως οταν τα θεματα πανε προς την σχολαστικη-λογοκρατικη θεολογια που προσπαθει να ταυτιστει με επιστημονικες τασεις εκει προκυπτουν πολλα προβληματα
1,000,000,000,000,000,000,000,000Σουβλίτσα έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 22:23@ BILLO
Για το θέμα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που λες, δεν γνωρίζω καθόλου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται απίθανο κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω επίσης την σχέση με το μέγεθος του σύμπαντος και των γαλαξιών και αν μπορει ένας άνθρωπος από την γη να κάνει "κουμάντο" σε ένα τέτοιο σύμπαν το οποίο ενδεχομένως για εσένα να έχει και αλλού ζωή (εγώ πάλι δεν τραβώ κανένα ζόρι να μην υπάρχει ζωή, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει ζωή, τέσπα).
Επίσης, στην κουβέντα, δεν καταλαβαίνω το παρακάτω πώς το εννοείς ακριβώς:Ποιός μιλά για σχολαστική θεολογία και πού προσπαθεί να ταυτίσει με επιστημονικές τάσεις?Ειδικα ομως οταν τα θεματα πανε προς την σχολαστικη-λογοκρατικη θεολογια που προσπαθει να ταυτιστει με επιστημονικες τασεις εκει προκυπτουν πολλα προβληματα
Για όσα λες οτι δεν καταλαβαίνεις-με την λογική σου, μήπως αυτό είναι λογοκρατική στάση και σχολαστικισμός?
Τεσπα, μπορούμε να πούμε πολλά επάνω σε αυτό.
Προσωπικά, μετά από πολλά χρόνια που έψαχνα απο δω κι απο κει, συνειδησιακά δεν μπορούσα να σηκώσω αυτήν την άρνηση.
Η συνείδησή μου και όσο ψάξιμο έκανα στην ζωή μου και τα δεδομένα που βρήκα με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να αφήσω απεξω κάποια πράγματα, όχι που δεν καταλαβαίνω αλλά που ΔΕΝ ΘΕΛΩ να τα αφήσω. Πολύ επιγραμματικά και γενικόλογα το λέω αυτό, έχει φοβερές διακυμάνσεις και επίπεδα στην ζωή μας. Δεν είναι τυπολατρία.
Δεν υπάρχει "δεν το δέχομαι γιατί δεν το καταλαβαίνω", υπάρχει ακούω και συντάσσομαι και σιγά σιγά μου ανοίγονται τα μάτια ή μου δίνονται αποδείξεις ας το πούμε έτσι-με διάφορους τρόπους.
Όσο πηγαίνω κατα εκεί έχω δει οτι βλεπω πιο ξεκάθαρα αυτά για τα οποία διάβαζα και κατανοώ καλύτερα πολλά άλλα.
ΟΧΙ αναίμακτα.
Αλλά φυσικά εδώ μπαίνει εκείνο που είπε: "άνευ εμού ού δύνασθε ποιείν ΟΥΔΕΝ"
Και φυσικά επίσης, ΔΕΝ υπαινίσσομαι τίποτα για την πνευματική μου κατάσταση (τα έχω ξαναπεί, έχει τα χάλια της και αυτό δεν είναι ταπεινολογία).
Αυτά γενικότερα.
Απλά τονίζω πάλι πως για το συγκεκριμένο δεν μιλάμε για κάποια γνώμη ενός αγίου για κάποιο θέμα, μιλάμε για αποκάλυψη πληροφορίας, την οποία είτε δέχεσαι οτι είχε ο Άγιος Πορφύριος είτε όχι.
ΥΓ: με συγχωρείς, είμαι και πτώμα και μάλλον δεν τα εξηγώ όσο καλά θα ήθελα, είναι και οτι δεν θέλω να μιλάω πολύ προσωπικά για κάποια πράγματα, είναι πολλή μεγάλη συζήτηση πάντως όλο αυτό
Φυσικα και ειναι ετσι. Αλλα εγω δικαιουμαι να το κανω. Αλλιμονο εαν δεν κανει αυτο το πραγμα ο ανθρωπος. Εγω ειμαι αυτος που μου παρουσιαζουν μια αποκαλυψη, οχι αυτος που την παρουσιαζω. Εγω ειμαι ο αποδεκτης μιας πιθανης αληθειας, οχι ο αγγελιοφορος μιας πιθανης αληθειας. Εγω πρεπει να εχω αμυνες και ορθολογικα κριτηρια. Εγω δεν ειμαι ο ιερεας που θα παρουσιασει μια αποκαλυψη και θα προσπαθησει να την συνδεσει με αυτα που λεει η επιστημη η η φιλοσοφια. Στο περασμα των αιωνων, εχουν ειπωθει παρα πολλα απο παρα πολλους ανθρωπους. Δεν χρειαζεται να πουμε οτι τεραστιο πληθος απο ολα αυτα δεν ηταν αληθεια. Οι αγιοι πατερες ηταν οι αγιοι πατερες βεβαιως αλλα οσο εγω βρισκομαι στη θεση του σκοτισμενου εχω μονο τη λογικη μου σαν οδηγο. Θα σεβαστω οτι θα πουν οι αγιοι πατερες αλλα μεχρι το σημειο που δεν αντιβαινει ξεκαθαρα την επιστημη. Αλλωστε οι αγιοι μας δεν ειπαν, σκυψτε το κεφαλι και προσκυνηστε μας. Ειπαν μετανοειτε.Για όσα λες οτι δεν καταλαβαίνεις-με την λογική σου, μήπως αυτό είναι λογοκρατική στάση και σχολαστικισμός?
ΧορχεΧόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 22:53BILLO πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση σου.
Καταλαβαίνω, πιστευω τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Νομιζω όμως, πως έχεις λάβει την απόφασή σου ως πιστός και απλά βάζεις κάποια θέματα κάτω απ το χαλί , θεωρώντας πως ακομα-και το ακόμα εδώ έχει την μεγαλύτερη σημασια- δε μπορείς εσύ να τα καταλάβεις και να τα δεχθείς.
Προσωπικά, μου ειναι αδύνατο κάτι τέτοιο.
Η θρησκεια -εδω η ορθοδοξια- με την κοσμολογια της και την συγκεκρενη θεωρηση της ζωης και του ανθρωπου , δε μπορει παρα να ληφθει ως συνολο.
Το οτι οι ανθρωποι ειναι πολυγαμικα ζωα πχ δε μπορει παραβλεφθει. Το οτι στην ιδια την χριστιανικη θρησκεια ,στην παλαια διαθηκη εμφανιζεται η πολυγαμια ή και οι σχεσεις με δουλες και παλλακιδες χωρις να κατακρινονται ειναι γεγονος.
Αν ειδωθει στο συγκεκριμενο ιστορικο,κοινωνικο πλαισιο -οπως πχ θα το βλεπαμε στην ινδια ή την ευρωπη και οχι στην παλαιστινη θα το ερμηνευαμε αναλογα.
Ομως η θρησκεια επιβαλλει να ενταχθει κι αυτο σε ενα "σχεδιο του θεου" επιβαλλεται να λειανθουν οι γωνιες. Ο δημιουργος δηλαδη του συμπαντος, οχι απλα ενδιαφερεται για τη σεξουαλικη μας ζωη αλλα αλλαζει και τακτικη για το τι θεωρει σωστο και τι λαθος..
Πραγματικά μακαρίζω τους ανθρώπους που δεν αμφιβάλλουν.Που μες στις βεβαιότητες τους αισθάνονται ασφάλεια.