Πολιτική Ορθότητα: Έχει πατο το βαρέλι;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Πολιτική Ορθότητα: Έχει πατο το βαρέλι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Αύγ 2019, 21:34

Otto Weininger έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:25
Dwarven Blacksmith έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:23
Νέα μορφή peer review ανακαλύφθηκε - που αλλού - στην Ελλάδα!
Δεν βλέπω να στηλιτεύεις τον ρατσισμό στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Γιατί το μαύρο πχ κοστίζει πιο πολύ από το λευκό; Είναι υποδεέστερο χρώμα; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Γιατί εγώ δεν παράγω έρευνα, την καταναλώνω. Βγάλε εσύ μία να τη συζητήσουμε.
Το δικό μου όχημα πάντως είναι γκρι γιατί βαριέμαι να πλένω.
Otto Weininger έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:25
ΥΓ πάρε το βιβλίο που σου είπα χθες. Δεν το έχω βρει στα ελληνικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις θέμα με τα αγγλικά.
Καλά, θα το ψάξω, όχι τώρα καλοκαιριάτικα αλλά θα βάλω ένα note.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Αύγ 2019, 21:44

perseus έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:19
Εικόνα
Ο 4ος
Eλάτε μία να γίνουμε ναζί φασίστες φυσιογνωμιστές

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 02 Αύγ 2019, 21:55

Της προαλλες ειχα πετυχει εναν μαυρο που ειχε ενα μαγαζακι, μπαινοντας για να κανω μια δουλεια ανοιξαμε κουβεντα. Ωραιος τυπος, ευχαριστος. Η κουβεντα πηγε σε καποια φαση στην καταγωγη και πως καποιοι οταν τον βλεπανε βγαζαν αυθαιρετα συμπερασματα για το απο που ειναι. Του ειπα και εγω αστειευομενος βλεποντας πως ειναι ενας ευθυμος τυπος, να τους λες οτι εισαι απο τη Λαρισα βερος και οτι σε εχει καψει ο ηλιος στο χωραφι. Το αστειακι μου ηταν κρυο προφανως αλλα το θεμα ειναι το εξης. Εαν συνεχισουμε να παρατηρουμε το χρωμα του αλλου, να προσεχουμε για το πως θα εκφραστουμε για αυτο, να ξεκιναμε ασυναισθητα μεσα στο μυαλο μας ενα ζητημα για ενα παλιοχρωμα, τοτε ηδη κουβαλαμε επανω μας ολο το βρωμικο ρατσιστικο παρελθον της ανθρωποτητας. Καποια πραγματα πρεπει καποτε να τελειωνουν. Ο κακως εννοουμενος σεβασμος στο χρωμα καποιου ανθρωπου με εναν τροπο αφυσικο και νομοτυπο, θυμιζει απλα τον αφυσικο τροπο που οι λευκοι αντιμετωπιζαν καποτε τους μαυρους. Ειναι μια συνεχεια. Μπορει να ειναι μια θεωρητικα συμφιλιωτικη συνεχεια με καλες προθεσεις αλλα στην πραγματικοτητα ειναι μια συνεχεια του ρατσισμου. Ειναι μια αποδοχη του οτι εγω ειμαι λευκος και εσυ εισαι μαυρος και καποτε σε εριξα και τωρα επανορθωνω η εν πασει περιπτωση συμμορφωνομαι πλεον στο σωστο. Αλλα εγω ειμαι λευκος και εσυ εισαι μαυρος, ειμαστε δυο διαφορετικες παραταξεις και επανορθωνουμε τη σχεση μας.....
Η σωστη σταση ειναι η σταση της αθωοτητας, αυτη η αντιληψη που εχει το μικρο παιδι. Οτι δεν καταλαβαινω καποια διαφορα μεταξυ μας, ουτε οτι σου χρωσταω κατι, ουτε οτι υπαρχουν ευαισθητα θεματα επανω σου. Το χρωμα σου εαν ειναι εξωτικο η διαφορετικο θα μπορουσα και να αστειευτω με αυτο οπως και εσυ καλοπροεραιτα μπορεις να αστειευτεις με κατι διαφορετικο επανω μου, στη βαση του φιλικου πειραγματος.
Μπορει καποιοι μαυροι να διαμαρτυρηθουν εαν δουν τετοιες συμπεριφορες, μπορει να πουν πως δεν μπορειτε να κανετε πως δεν εγινε τιποτα, πως δε μας ριξατε στο παρελθον. Αυτοι οι μαυροι ειναι ρατσιστες και ταυτιζοντε με την ιστορια της ρατσας τους. Αυτοι κουβαλανε μεσα τους και το απαρχαιντ και την κουκλουξκλαν και ολα τα σκατα της ιστοριας. Κανενας δε χρωσταει σε κανεναν τιποτα απο τη στιγμη που ξεκιναει μια σχεση.
Φυσικα και υπαρχουν ακομα λευκοι ρατσιστες αλλα ο δρομος δεν ειναι να περνεις τα γουστα ανιδεων λευκων για τα ρομποτ , η τις αυθορμητες επιλογες τους και να ψαχνεις να βρεις ρατσιμο πισω απο στατιστικες ερευνες. Αυτο ειναι καθαρη προβοκατσια και καθαρη αφορμη για ρατσιστικες λογικες εκ του μη οντος.
Η πολιτικη ορθοτητα πισω απο ολα αυτα ειναι οτι πιο κομπλεξικο και βλακωδες εχει προκυψει τα τελευταια χρονια στις δυτικες κοινωνιες.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 02 Αύγ 2019, 22:01

πατησιωτης έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:22
Τώρα κατάλαβα γιατί και τα τρία αυτοκίνητα που αγόρασα στη ζωή μου ήταν άσπρα. :D Μέχρι τώρα νόμιζα ότι το έκανα επειδή ήσαν λίγο φθηνότερα επειδή το χρώμα χρεώνεται αλλά το Fake news CNN μου έδειξε τον λόγο.
Με τους λευκούς πάγους στα βουνά, Αρκτική και Ανταρκτική τί θα κάνουμε; :smt017
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Αύγ 2019, 22:16

BILLO έγραψε:
02 Αύγ 2019, 21:55
Της προαλλες ειχα πετυχει εναν μαυρο που ειχε ενα μαγαζακι, μπαινοντας για να κανω μια δουλεια ανοιξαμε κουβεντα.

κάτσε, τι στην ευχή έγινε εδώ

- μπήκες στο μαγαζί του εγνωσμένα να κάνεις δουλειά, σημαίνει δεν τον 'πετυχες', τον ήξερες :102:

- πέτυχες τον τύπο (σικ) σε μαγαζί άλλου που μπήκες να κάνεις δουλειά, και αποδείχθηκε πως έχει και αυτός μαγαζί; τότε τι μπήκε στο μαγαζί του άλλου :102:

- μπήκες στο μαγαζί από τύχη και έτυχε να το έχει ο τύπος που τον ήξερες από κάπου αλλού; :102:

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 02 Αύγ 2019, 22:29

Πρέπει να μποικοτάρουμε τα μαγαζιά μαύρων.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 02 Αύγ 2019, 22:36

Μπίστης έγραψε:
02 Αύγ 2019, 22:29
Γιατί ;
Άμα μας συμφέρει να αγοράζουμε από αυτούς , λαθραία φτηνά προϊόντα γιατί να μην το κάνουμε ;
Εδώ οι ρατσιστές η μη ρατσιστές συμπατριώτες μας δεν είχαν κανένα προβλημμα να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς εργάτες ως φτηνό εργατικό δυναμικό σε σχέση με τους Έλληνες εργάτες η ...στα κωλομπαρα πήγαιναν με αλλοδαπές που τις προτιμούσαν από τις γνήσιες Ελληνίδες ..
:003:

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 02 Αύγ 2019, 23:34

BILLO έγραψε:
Της προαλλες ειχα πετυχει εναν μαυρο που ειχε ενα μαγαζακι, μπαινοντας για να κανω μια δουλεια ανοιξαμε κουβεντα. Ωραιος τυπος, ευχαριστος. Η κουβεντα πηγε σε καποια φαση στην καταγωγη και πως καποιοι οταν τον βλεπανε βγαζαν αυθαιρετα συμπερασματα για το απο που ειναι. Του ειπα και εγω αστειευομενος βλεποντας πως ειναι ενας ευθυμος τυπος, να τους λες οτι εισαι απο τη Λαρισα βερος και οτι σε εχει καψει ο ηλιος στο χωραφι. Το αστειακι μου ηταν κρυο προφανως αλλα το θεμα ειναι το εξης. Εαν συνεχισουμε να παρατηρουμε το χρωμα του αλλου, να προσεχουμε για το πως θα εκφραστουμε για αυτο, να ξεκιναμε ασυναισθητα μεσα στο μυαλο μας ενα ζητημα για ενα παλιοχρωμα, τοτε ηδη κουβαλαμε επανω μας ολο το βρωμικο ρατσιστικο παρελθον της ανθρωποτητας. Καποια πραγματα πρεπει καποτε να τελειωνουν. Ο κακως εννοουμενος σεβασμος στο χρωμα καποιου ανθρωπου με εναν τροπο αφυσικο και νομοτυπο, θυμιζει απλα τον αφυσικο τροπο που οι λευκοι αντιμετωπιζαν καποτε τους μαυρους. Ειναι μια συνεχεια. Μπορει να ειναι μια θεωρητικα συμφιλιωτικη συνεχεια με καλες προθεσεις αλλα στην πραγματικοτητα ειναι μια συνεχεια του ρατσισμου. Ειναι μια αποδοχη του οτι εγω ειμαι λευκος και εσυ εισαι μαυρος και καποτε σε εριξα και τωρα επανορθωνω η εν πασει περιπτωση συμμορφωνομαι πλεον στο σωστο. Αλλα εγω ειμαι λευκος και εσυ εισαι μαυρος, ειμαστε δυο διαφορετικες παραταξεις και επανορθωνουμε τη σχεση μας.....
Η σωστη σταση ειναι η σταση της αθωοτητας, αυτη η αντιληψη που εχει το μικρο παιδι. Οτι δεν καταλαβαινω καποια διαφορα μεταξυ μας, ουτε οτι σου χρωσταω κατι, ουτε οτι υπαρχουν ευαισθητα θεματα επανω σου. Το χρωμα σου εαν ειναι εξωτικο η διαφορετικο θα μπορουσα και να αστειευτω με αυτο οπως και εσυ καλοπροεραιτα μπορεις να αστειευτεις με κατι διαφορετικο επανω μου, στη βαση του φιλικου πειραγματος.
Μπορει καποιοι μαυροι να διαμαρτυρηθουν εαν δουν τετοιες συμπεριφορες, μπορει να πουν πως δεν μπορειτε να κανετε πως δεν εγινε τιποτα, πως δε μας ριξατε στο παρελθον. Αυτοι οι μαυροι ειναι ρατσιστες και ταυτιζοντε με την ιστορια της ρατσας τους. Αυτοι κουβαλανε μεσα τους και το απαρχαιντ και την κουκλουξκλαν και ολα τα σκατα της ιστοριας. Κανενας δε χρωσταει σε κανεναν τιποτα απο τη στιγμη που ξεκιναει μια σχεση.
Φυσικα και υπαρχουν ακομα λευκοι ρατσιστες αλλα ο δρομος δεν ειναι να περνεις τα γουστα ανιδεων λευκων για τα ρομποτ , η τις αυθορμητες επιλογες τους και να ψαχνεις να βρεις ρατσιμο πισω απο στατιστικες ερευνες. Αυτο ειναι καθαρη προβοκατσια και καθαρη αφορμη για ρατσιστικες λογικες εκ του μη οντος.
Η πολιτικη ορθοτητα πισω απο ολα αυτα ειναι οτι πιο κομπλεξικο και βλακωδες εχει προκυψει τα τελευταια χρονια στις δυτικες κοινωνιες.
Πού τον πέτυχες ρε; Είναι καλά;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 02 Αύγ 2019, 23:36

Μ' αρέσουν εξίσου το Black και το White Russian.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 02 Αύγ 2019, 23:43

Μπίστης έγραψε:
Νεοδημοκρατης σκληρος ο παιχτης αλλα οχι κεντροδεξιος, πιο δεξια. Με λεει στις εκλογες πρεπει να στηριξουμε ΝΔ να φυγει ο μαλακας ο Τσιπρας. Μου αρχισε και για τους εβραιους τα γνωστα, οτι ο κομμουνισμος ειναι γεννημα τους κτλ. Μου γαμησε τα στερεοτυπα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 03 Αύγ 2019, 00:14

BILLO έγραψε:
02 Αύγ 2019, 23:43
Μπίστης έγραψε:
Νεοδημοκρατης σκληρος ο παιχτης αλλα οχι κεντροδεξιος, πιο δεξια. Με λεει στις εκλογες πρεπει να στηριξουμε ΝΔ να φυγει ο μαλακας ο Τσιπρας. Μου αρχισε και για τους εβραιους τα γνωστα, οτι ο κομμουνισμος ειναι γεννημα τους κτλ. Μου γαμησε τα στερεοτυπα.

Αυτός
Εικόνα
αυτός εδώ ακριβώς είναι ο λόγος που κάνω λόγκιν μπι μα νίγκα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Αύγ 2019, 07:29

Ξερεις χουργιατς , όταν μοιαζει με μαλακα και λεει μαλακιες τοτε το πιθανότερο να ειναι μαλακας .

Και ξεκολλατε ρε νουμερα της κοινωνιας εμεις μπορούμε να ειμαστε ρατσιστες με οποιον γουσταρουμε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Αύγ 2019, 07:54

BILLO έγραψε:
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 03 Αύγ 2019, 09:19

Μου μοιάζει κομματάκι τραβηγμένη από τα μαλλιά η έρευνα.

Εξηγούμαι. Την παρακάτω φωτογραφία αν την δω σε κλάσματα δευτερολέπτου θα έχω περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσω το μαύρο όπλο ή το χρωματιστό κουτάκι αναψυκτικού μπροστά από το ανοιχτόχρωμο ρομπότ σε σχέση με το σκουρόχρωμο λόγω της αντίθεσης του χρώματος του αντικειμένου με το "σώμα".

Εικόνα

Επίσης δεν μπορώ στις παραπάνω φωτογραφίες να πως ότι το αριστερό ρομπότ είναι "λευκό" και το δεξί "μαύρο". Αν πάλι το ερώτημα είναι τέτοιο που να πρέπει να επιλέξεις υποχρεωτικά φυλή για το ρομπότ, τότε ναι, προφανώς το αριστερό είναι πιο κοντά σε κάτι που θυμίζει "λευκό" έναντι του δεξιού.
Ωστόσο ο άνθρωπος νομίζω λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Το αριστερό πχ μου φέρνει στο μυαλό ένα παιδικό αρκουδάκι και πολύ δυσκολότερα θα το συνέδεα με "κίνδυνο". Είμαι ρατσιστής; Μήπως υπάρχει μια ισχυρή δόση υπερβολής η μήπως η έρευνα είναι κάπως πρόχειρα στημένη;

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 03 Αύγ 2019, 09:28

Κανονικα θα πρεπει να απολυθουν απο το πανεπιστημιο να κουρευτουν να τους αφαιρεσουν τα πτυχια και να φορεσουν πινακιδες ειμαι μεγαλος μαλακας .

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών