... η παναγια δε γουσταρει ανταγωνισμο μεσα στο ιδιο της το περβολι.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
... η παναγια δε γουσταρει ανταγωνισμο μεσα στο ιδιο της το περβολι.
Φχαριστώ σύντροφε
σημασια εχει να πληρωνεσαι απο το κρατος
Και το προηγούμενο καθεστώς το αποϊεροποίησαν οι χριστιανοί. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Τόσο απλό.Natasha έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 07:06Δεν ξερω κατω απο ποιες συνθηκες αλλαξε όπως λες το καθεστως, μιλώ για το τωρινό και ότι υπαρχει η ταση αποϊεροποίησης του.
Juno έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 16:52Και το προηγούμενο καθεστώς το αποϊεροποίησαν οι χριστιανοί. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Τόσο απλό.
Για καινούρια μέλη: δεν είμαι κουμούνι ούτε θέλω εδώ μουσλίμια. Προλαμβάνω γιατί προς τα εκεί θα πάνε τα σχόλια.
Οι ιστορικές αποδείξεις λένε το αντίθετο. Όταν ήμασταν εθνικοί ####### Πέρσες κλπ και γράψαμε ιστορία. Ακόμα και με τους Ρωμαίους που δεν τα καταφέραμε για άλλους λόγους, επιβάλλαμε θρησκεία, πολιτισμό μέχρι και τη γλώσσα μας ως διεθνή.Natasha έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:22
Τζουνο, το λες, λες και είναι κατι φυσικο η "αλλαγη φρουρας". Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όμως, δεν είναι το ίδιο. Εκείνοι που αποϊεροποιησαν πριν πολλά χρόνια τον χωρο, το εκαναν με δίκαιο, διότι οι αρχαίοι θεοί ΔΕΝ μπορουσαν να δωσουν στους ανθρωπους άλλο αυτό που χρειαζονταν για την λυτρωση και σωτηρία τους και ετσι ηρθε ο ίδιος ο Χριστός να προσφερει τα αναγκαία. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν και εφόσον ο υιός του Θεου είναι ανώτερος από τους αγγέλους Του, τους αρχαίους θεους, βλεπε Δία, Αθηνά, Απολλωνα κτλ. η αλλαγη που εγινε, ηταν σωστη.
Ξέρεις τις φήμες ότι οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν τον πανηγύρι όταν κατάλαβαν πως όλη αυτή η πολυπολιτισμική αυτοκρατορία ήταν αδύνατον να διοικηθεί και θα έπεφτε όπως όλες οι προηγούμενες;
Άλλη η δικαιοσύνη των ανθρώπων, και άλλη του Θεού...
Το πάλεψαν τουλάχιστον. Όταν είδα πως δεν πήγαινε άλλο, τη χώρισαν στα δύο. Το Βυζάντιο ξεκίνησε ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Μα ναι, το πνευμα του χριστιανισμου είναι η συγχωρητικότητα και όχι η εκδικητικότητα όπως απαιτουν οι πολεμοι με τους εχθρους και τους αντιπαλους. Παρόλα αυτα στο Βυζαντιο όταν ζητουσαμε την ανωθεν βοηθεια μπορουσαμε να νικησουμε. Οι "φαπες" αρχισαν όταν αποστατησαμε. Αν ποτε ξανασηκωναμε κεφαλι ΜΑΖΙ όμως με τον Θεό, θα σου ελεγα εγω ποιος θα ετρωγε φαπες!Juno έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:29Οι ιστορικές αποδείξεις λένε το αντίθετο. Όταν ήμασταν εθνικοί ####### Πέρσες κλπ και γράψαμε ιστορία. Ακόμα και με τους Ρωμαίους που δεν τα καταφέραμε για άλλους λόγους, επιβάλλαμε θρησκεία, πολιτισμό μέχρι και τη γλώσσα μας ως διεθνή.Natasha έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:22
Τζουνο, το λες, λες και είναι κατι φυσικο η "αλλαγη φρουρας". Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όμως, δεν είναι το ίδιο. Εκείνοι που αποϊεροποιησαν πριν πολλά χρόνια τον χωρο, το εκαναν με δίκαιο, διότι οι αρχαίοι θεοί ΔΕΝ μπορουσαν να δωσουν στους ανθρωπους άλλο αυτό που χρειαζονταν για την λυτρωση και σωτηρία τους και ετσι ηρθε ο ίδιος ο Χριστός να προσφερει τα αναγκαία. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν και εφόσον ο υιός του Θεου είναι ανώτερος από τους αγγέλους Του, τους αρχαίους θεους, βλεπε Δία, Αθηνά, Απολλωνα κτλ. η αλλαγη που εγινε, ηταν σωστη.
Μας μνημονεύουν για αυτά που κάναμε ως εθνικοί και όχι ως χριστιανοί.
Από τότε που γίναμε χριστιανοί, όλο φάπες τρώμε.Ξέρεις τις φήμες ότι οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν τον πανηγύρι όταν κατάλαβαν πως όλη αυτή η πολυπολιτισμική αυτοκρατορία ήταν αδύνατον να διοικηθεί και θα έπεφτε όπως όλες οι προηγούμενες;
Και πως ήθελαν μία θρησκεία που θα υπόσχεται τα πάντα μετά θάνατον (και αν είναι ψέματα, σιγά μην βγουν από τους τάφους τους να μας δείρουν) εάν είσαι υποτελής, ταπεινός, με το κεφάλι κάτω σε αυτήν τη ζωή;
Τι έλεγε να δεις ποιος "απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".
Κοίτα που θέλω να βγω τόση ώρα και δεν με αφήνετε. Και στους Περσικούς πολέμους ποιος μας βοήθησε;Natasha έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:46Μα ναι, το πνευμα του χριστιανισμου είναι η συγχωρητικότητα και όχι η εκδικητικότητα όπως απαιτουν οι πολεμοι με τους εχθρους και τους αντιπαλους. Παρόλα αυτα στο Βυζαντιο όταν ζητουσαμε την ανωθεν βοηθεια μπορουσαμε να νικησουμε. Οι "φαπες" αρχισαν όταν αποστατησαμε. Αν ποτε ξανασηκωναμε κεφαλι ΜΑΖΙ όμως με τον Θεό, θα σου ελεγα εγω ποιος θα ετρωγε φαπες!
Η αγιότητα που ζηταει ο Θεός απο εμας στην ουσία λειτουργεί σαν αερόσακος της βίας του κακου. Ο Χριστός δεν ζητησε βια στην βία, αλλά ανοχη και συγχωρητικότητα. Και μου φαίνεται ότι είναι κατι που δεν σου αρεσει και σενα Τζουνο.
Να βγεις και καλά να περασεις! Αυτα θα τα πουμε αλλη ωρα, είπαμε, μια ζωη ο Θεός (ο τριαδικός) ηταν παντα με το μερος μας, είτε μεσω ελοχίμ, είτε μεσω ελ, είτε δεν ξερω και γω με ποιες αλλες δυναμεις. Τελευταία είπε να ερθει ο Ιδιος.Juno έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:47Κοίτα που θέλω να βγω τόση ώρα και δεν με αφήνετε. Και στους Περσικούς πολέμους ποιος μας βοήθησε;Natasha έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 22:46Μα ναι, το πνευμα του χριστιανισμου είναι η συγχωρητικότητα και όχι η εκδικητικότητα όπως απαιτουν οι πολεμοι με τους εχθρους και τους αντιπαλους. Παρόλα αυτα στο Βυζαντιο όταν ζητουσαμε την ανωθεν βοηθεια μπορουσαμε να νικησουμε. Οι "φαπες" αρχισαν όταν αποστατησαμε. Αν ποτε ξανασηκωναμε κεφαλι ΜΑΖΙ όμως με τον Θεό, θα σου ελεγα εγω ποιος θα ετρωγε φαπες!
Η αγιότητα που ζηταει ο Θεός απο εμας στην ουσία λειτουργεί σαν αερόσακος της βίας του κακου. Ο Χριστός δεν ζητησε βια στην βία, αλλά ανοχη και συγχωρητικότητα. Και μου φαίνεται ότι είναι κατι που δεν σου αρεσει και σενα Τζουνο.
Αυτό που ανέφερα πράγματι είναι αλήθεια διασταυρωμένη μάλιστα από τον Γ. Ιγνάτιο των Ιωασαφαίων στις Καρυές και τον Γ. Ιγνάτιο των Κυριλαίων στη Ν. Σκήτη που τα πληροφορήθηκαν από τους Γεροντάδες τους αμφότεροι.Στύγιος έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 07:48Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις, όσοι έχουμε επισκεφτεί το Όρος ξέρουμε...O I έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 00:07
Είναι αλήθεια ότι πολλοί κελιώτες υποστήριξαν τούς αντάρτες και όσοι επισκεπτόμαστε το όρος γνωρίζουμε.
Από αφηγήσεις γνωρίζω ότι εκείνα τα χρόνια όσοι μοναχοί υποστήριζαν τούς αντάρτες, τούς καλούσε η χωροφυλακή για ανάκριση στις Καρυές.
Η αφήγηση που παρουσιάζουν τα νέα δε μπορεί να γίνει πιστευτή από αυτό:
"Η διμοιρία μου έφτασε στη Μονή Ιβήρων. Οι καλόγεροι δεν άνοιγαν την
πόρτα. Εγώ δεν πυροβολούσα. Δεν κυκλοφορούσε κανείς. Τότε θυμάμαι ότι ένας
αντάρτης, Αλβανό, τον φώναζαν, πήδηξε πάνω από την πόρτα και την άνοιξε."
Μόνο που η πόρτα τής Ιβήρων είναι αυτή:
Αριστερά είναι η παλιά είσοδος που από πάνω βρισκόταν ή εικόνα τής Πορταΐτισας η οποία μένει κλειστή και δεξιά η νέα είσοδος.
Στην ουσία δεν υπάρχει κενό από πάνω για να πηδήξει κάποιος αλλά και αν μπορέσει να την ανοίξει πρέπει να ανοίξει και τη δεύτερη
και από μέσα η 2η πόρτα:
Άσε που αυτές οι πόρτες, (όπως και οι πύργοι) φτιάχτηκαν για να μη μπορούν να μπουν οι κουρσάροι που λυμαίνονταν το Αιγαίο.
Ο.Ι.
"Ο Άθως από την αρχαιότητα ως τα βυζαντινά χρόνιαJuno έγραψε: ↑05 Αύγ 2019, 16:52Και το προηγούμενο καθεστώς το αποϊεροποίησαν οι χριστιανοί. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Τόσο απλό.
Για καινούρια μέλη: δεν είμαι κουμούνι ούτε θέλω εδώ μουσλίμια. Προλαμβάνω γιατί προς τα εκεί θα πάνε τα σχόλια.