Κουμουνια θα σεβεστε

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Κουμουνια θα σεβεστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Αύγ 2019, 09:28

vatraxos έγραψε:
03 Αύγ 2019, 15:30
Natasha έγραψε:
03 Αύγ 2019, 15:26

Οτιδηποτε εχει να κανει με βλασφημία των ιερων και οσίων τιμωρείται Λεγεων.
Και είναι βλασφημία να πατήσει το πόδι της γυναίκα στο Άγιο όρος διότι [....]

Συμπλήρωσε τη συνέχεια αν θες
... η παναγια δε γουσταρει ανταγωνισμο μεσα στο ιδιο της το περβολι. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 05 Αύγ 2019, 09:54

Ασέβαστος έγραψε:
05 Αύγ 2019, 09:25
Ηράκλειτος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 15:09
Στύγιος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 13:16
...είμαι κομμουνιστής, Θεολόγος...
Contradiction in terms. Πώς έγινε αυτό (το bold);
που ειναι το κοντραντικσιο;

τι πιο ταιριαστη δουλεια για κομμουνιστη;
Φχαριστώ σύντροφε :003: ,αλλά είμαι Φιλόλογος πρώτα και μετά Θεολόγος.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Αύγ 2019, 10:03

Στύγιος έγραψε:
05 Αύγ 2019, 09:54
Ασέβαστος έγραψε:
Ηράκλειτος έγραψε:
03 Αύγ 2019, 15:09
Contradiction in terms. Πώς έγινε αυτό (το bold);

σημασια εχει να πληρωνεσαι απο το κρατος :102:

και αν ειναι δυνατον χωρις να δουλευεις, η με ελαχιστη εργασια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 05 Αύγ 2019, 10:08

Ασέβαστος έγραψε:
05 Αύγ 2019, 10:03
Στύγιος έγραψε:
05 Αύγ 2019, 09:54
Ασέβαστος έγραψε:

σημασια εχει να πληρωνεσαι απο το κρατος :102:

και αν ειναι δυνατον χωρις να δουλευεις, η με ελαχιστη εργασια.
Σύ είπας ,και μή κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 05 Αύγ 2019, 16:52

Natasha έγραψε:
05 Αύγ 2019, 07:06
Juno έγραψε:
04 Αύγ 2019, 14:26
Natasha έγραψε:
03 Αύγ 2019, 19:36
Το καθεστως στο Όρος δεν επιτρεπει γυναικα, τωρα όποια (η όποιος απο τις σκοτεινες δυναμεις) θελει με αναίδεια και θρασος να το αλλάξει και να το ανατρεψει, θα αντιμετωπισει την θεία οργη και επεμβαση......
Δηλαδή αυτοί που το άλλαξαν από άβατον για τους άντρες σε άβατον για τις γυναίκες, το έκαναν με αναίδεια και θράσος και ήταν από τις σκοτεινές δυνάμεις;
Δεν ξερω κατω απο ποιες συνθηκες αλλαξε όπως λες το καθεστως, μιλώ για το τωρινό και ότι υπαρχει η ταση αποϊεροποίησης του.
Και το προηγούμενο καθεστώς το αποϊεροποίησαν οι χριστιανοί. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Τόσο απλό.

Για καινούρια μέλη: δεν είμαι κουμούνι ούτε θέλω εδώ μουσλίμια. Προλαμβάνω γιατί προς τα εκεί θα πάνε τα σχόλια.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 05 Αύγ 2019, 17:51

Θέλετε να τιμωρήσετε τα κουμούνια.
Αλλά τι νόημα έχει ;
Η φύση έχει φτιάξει τα κουμούνια να είναι κουμούνια.
Η φύση είναι φύση.
Είμαστε λέει σε ένα διαστημόπλοιο που πάει να προσγειωθεί στην Αφροδίτη. Προσγειωνόμαστε και εκεί που προσγειωνόμαστε έρχεται ένας monocellular organism και τρώει όλους του αστροναύτες. Η NASA τι να πει μετά ; Θα πει μην προσγειώνεστε εκεί αλλά αυτά ούτε τα πειράζει. Το πολύ πολύ να στείλει και ένα hovercraft να τους ρίχνει κόκκαλα. Η φύση έφτιαξε τους monocellular organisms για να τρώνε αστροναύτες.

Με αυτό το σκεπτικό έβλεπαν οι δανειστές την κυβέρνηση Τσίπρα και ομοίως ο Μοσκοβισί.
Στο Άγιο Όρος λοιπόν δεν πρέπει να επενέβη η θεία δίκη. Αυτό που πρέπει να συνέβη είναι ότι ούτως ή άλλως οι αεροπόροι μας θα της πετύχαιναν αυτές κάπου και μόλις τις πέτυχαν τις πολυβόλησαν.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 05 Αύγ 2019, 22:22

Juno έγραψε:
05 Αύγ 2019, 16:52
Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:

Δηλαδή αυτοί που το άλλαξαν από άβατον για τους άντρες σε άβατον για τις γυναίκες, το έκαναν με αναίδεια και θράσος και ήταν από τις σκοτεινές δυνάμεις;
Δεν ξερω κατω απο ποιες συνθηκες αλλαξε όπως λες το καθεστως, μιλώ για το τωρινό και ότι υπαρχει η ταση αποϊεροποίησης του.
Και το προηγούμενο καθεστώς το αποϊεροποίησαν οι χριστιανοί. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Τόσο απλό.

Για καινούρια μέλη: δεν είμαι κουμούνι ούτε θέλω εδώ μουσλίμια. Προλαμβάνω γιατί προς τα εκεί θα πάνε τα σχόλια.

Τζουνο, το λες, λες και είναι κατι φυσικο η "αλλαγη φρουρας". Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όμως, δεν είναι το ίδιο. Εκείνοι που αποϊεροποιησαν πριν πολλά χρόνια τον χωρο, το εκαναν με δίκαιο, διότι οι αρχαίοι θεοί ΔΕΝ μπορουσαν να δωσουν στους ανθρωπους άλλο αυτό που χρειαζονταν για την λυτρωση και σωτηρία τους και ετσι ηρθε ο ίδιος ο Χριστός να προσφερει τα αναγκαία. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν και εφόσον ο υιός του Θεου είναι ανώτερος από τους αγγέλους Του, τους αρχαίους θεους, βλεπε Δία, Αθηνά, Απολλωνα κτλ. η αλλαγη που εγινε, ηταν σωστη.

Τωρα, από ποιον να αποϊεροποιηθεί ο χώρος; Από ποιες δυναμεις ανωτερες του Χριστου; Δεν υπαρχουν ανωτερες από Αυτόν. Τωρα το μόνο που μενει είναι η αποϊεροποιηση από τον ίδιο τον αντίχριστο και τα όργανά του. Αν γίνει ετσι, τότε είναι το τελος, τα εσχατα.

Μην νομίζεις δηλ ότι θα ερθει νεα θρησκεία μετα τον Χριστό. Μετα τον Χριστό είναι το τελος του κόσμου. Δεν εχει άλλη συνεχεια.

Λες ηρθε η σειρα τους. Ποιών; Των κομμουνιστών; Μα οι κομμουνιστές δεν πρόκειται να δημιουργησουν φυσικα καμία νεα θρησκεία, απλά μαλλον παίζουν το παιχνίδι του αντιχρίστου στα χρόνια μας και θέλουν να προκαλέσουν τα ιερά ενός λαου που για αίωνες τα σεβεται. Είναι όργανα του αντίθεου, είτε εν αγνοια τους, είτε εν γνωσει τους. Και στις δυο περιπτώσεις θα υποστουν τις συνέπειες της θείας δίκης και ας νομίζουν μερικοί μερικοί ότι δεν επεμβαίνει ο Θεός σε τετοιες περιπτώσεις.

Υπαρχει μόνο μία περίπτωση να μην επεμβει ο Θεός, η περίπτωση της γενικής αποστασίας μας. Τότε, αποστρεφει τελείως το προσωπο Του και μενουμε μονοι μας και αβοηθητοι. Όταν δει δηλ ότι οι περισσότεροι απομακρυνθηκαμε από κοντά Του, απομακρυνεται και Κείνος. Είναι ευγενέστατος, δεν πιέζει καταστάσεις και με το ζόρι δεν θελει κανέναν κοντα Του. Και τότε, αποϊεροποιουνται όχι μονο χωροι και μερη, αλλά και άνθρωποι, όταν δεν εχουν το ελεός Του.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 05 Αύγ 2019, 22:29

Natasha έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:22
Juno έγραψε:
Natasha έγραψε:

Τζουνο, το λες, λες και είναι κατι φυσικο η "αλλαγη φρουρας". Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όμως, δεν είναι το ίδιο. Εκείνοι που αποϊεροποιησαν πριν πολλά χρόνια τον χωρο, το εκαναν με δίκαιο, διότι οι αρχαίοι θεοί ΔΕΝ μπορουσαν να δωσουν στους ανθρωπους άλλο αυτό που χρειαζονταν για την λυτρωση και σωτηρία τους και ετσι ηρθε ο ίδιος ο Χριστός να προσφερει τα αναγκαία. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν και εφόσον ο υιός του Θεου είναι ανώτερος από τους αγγέλους Του, τους αρχαίους θεους, βλεπε Δία, Αθηνά, Απολλωνα κτλ. η αλλαγη που εγινε, ηταν σωστη.
Οι ιστορικές αποδείξεις λένε το αντίθετο. Όταν ήμασταν εθνικοί ####### Πέρσες κλπ και γράψαμε ιστορία. Ακόμα και με τους Ρωμαίους που δεν τα καταφέραμε για άλλους λόγους, επιβάλλαμε θρησκεία, πολιτισμό μέχρι και τη γλώσσα μας ως διεθνή.
Μας μνημονεύουν για αυτά που κάναμε ως εθνικοί και όχι ως χριστιανοί.
Από τότε που γίναμε χριστιανοί, όλο φάπες τρώμε.

Natasha έγραψε:
Τωρα, από ποιον να αποϊεροποιηθεί ο χώρος; Από ποιες δυναμεις ανωτερες του Χριστου; Δεν υπαρχουν ανωτερες από Αυτόν.
Ξέρεις τις φήμες ότι οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν τον πανηγύρι όταν κατάλαβαν πως όλη αυτή η πολυπολιτισμική αυτοκρατορία ήταν αδύνατον να διοικηθεί και θα έπεφτε όπως όλες οι προηγούμενες;
Και πως ήθελαν μία θρησκεία που θα υπόσχεται τα πάντα μετά θάνατον (και αν είναι ψέματα, σιγά μην βγουν από τους τάφους τους να μας δείρουν) εάν είσαι υποτελής, ταπεινός, με το κεφάλι κάτω σε αυτήν τη ζωή;
Τι έλεγε να δεις ποιος "απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". :wink
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 05 Αύγ 2019, 22:35

Natasha έγραψε:
Και στις δυο περιπτώσεις θα υποστουν τις συνέπειες της θείας δίκης και ας νομίζουν μερικοί μερικοί ότι δεν επεμβαίνει ο Θεός σε τετοιες περιπτώσεις.
Άλλη η δικαιοσύνη των ανθρώπων, και άλλη του Θεού...

Juno έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:29
Ξέρεις τις φήμες ότι οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν τον πανηγύρι όταν κατάλαβαν πως όλη αυτή η πολυπολιτισμική αυτοκρατορία ήταν αδύνατον να διοικηθεί και θα έπεφτε όπως όλες οι προηγούμενες;
:-?
Αν ήταν έτσι (που δεν ήταν), τελικά δεν τους βγήκε :wave:

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 05 Αύγ 2019, 22:43

Parrot έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:35
Natasha έγραψε:
Και στις δυο περιπτώσεις θα υποστουν τις συνέπειες της θείας δίκης και ας νομίζουν μερικοί μερικοί ότι δεν επεμβαίνει ο Θεός σε τετοιες περιπτώσεις.
Άλλη η δικαιοσύνη των ανθρώπων, και άλλη του Θεού...

Juno έγραψε:
:-?
Αν ήταν έτσι (που δεν ήταν), τελικά δεν τους βγήκε :wave:
Το πάλεψαν τουλάχιστον. Όταν είδα πως δεν πήγαινε άλλο, τη χώρισαν στα δύο. Το Βυζάντιο ξεκίνησε ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 05 Αύγ 2019, 22:46

Juno έγραψε:
Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:

Οι ιστορικές αποδείξεις λένε το αντίθετο. Όταν ήμασταν εθνικοί ####### Πέρσες κλπ και γράψαμε ιστορία. Ακόμα και με τους Ρωμαίους που δεν τα καταφέραμε για άλλους λόγους, επιβάλλαμε θρησκεία, πολιτισμό μέχρι και τη γλώσσα μας ως διεθνή.
Μας μνημονεύουν για αυτά που κάναμε ως εθνικοί και όχι ως χριστιανοί.
Από τότε που γίναμε χριστιανοί, όλο φάπες τρώμε.

Natasha έγραψε:
Τωρα, από ποιον να αποϊεροποιηθεί ο χώρος; Από ποιες δυναμεις ανωτερες του Χριστου; Δεν υπαρχουν ανωτερες από Αυτόν.
Και πως ήθελαν μία θρησκεία που θα υπόσχεται τα πάντα μετά θάνατον (και αν είναι ψέματα, σιγά μην βγουν από τους τάφους τους να μας δείρουν) εάν είσαι υποτελής, ταπεινός, με το κεφάλι κάτω σε αυτήν τη ζωή;
Τι έλεγε να δεις ποιος "απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". :wink
Μα ναι, το πνευμα του χριστιανισμου είναι η συγχωρητικότητα και όχι η εκδικητικότητα όπως απαιτουν οι πολεμοι με τους εχθρους και τους αντιπαλους. Παρόλα αυτα στο Βυζαντιο όταν ζητουσαμε την ανωθεν βοηθεια μπορουσαμε να νικησουμε. Οι "φαπες" αρχισαν όταν αποστατησαμε. Αν ποτε ξανασηκωναμε κεφαλι ΜΑΖΙ όμως με τον Θεό, θα σου ελεγα εγω ποιος θα ετρωγε φαπες!

Η αγιότητα που ζηταει ο Θεός απο εμας στην ουσία λειτουργεί σαν αερόσακος της βίας του κακου. Ο Χριστός δεν ζητησε βια στην βία, αλλά ανοχη και συγχωρητικότητα. Και μου φαίνεται ότι είναι κατι που δεν σου αρεσει και σενα Τζουνο.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 05 Αύγ 2019, 22:47

Natasha έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:46
Μα ναι, το πνευμα του χριστιανισμου είναι η συγχωρητικότητα και όχι η εκδικητικότητα όπως απαιτουν οι πολεμοι με τους εχθρους και τους αντιπαλους. Παρόλα αυτα στο Βυζαντιο όταν ζητουσαμε την ανωθεν βοηθεια μπορουσαμε να νικησουμε. Οι "φαπες" αρχισαν όταν αποστατησαμε. Αν ποτε ξανασηκωναμε κεφαλι ΜΑΖΙ όμως με τον Θεό, θα σου ελεγα εγω ποιος θα ετρωγε φαπες!

Η αγιότητα που ζηταει ο Θεός απο εμας στην ουσία λειτουργεί σαν αερόσακος της βίας του κακου. Ο Χριστός δεν ζητησε βια στην βία, αλλά ανοχη και συγχωρητικότητα. Και μου φαίνεται ότι είναι κατι που δεν σου αρεσει και σενα Τζουνο.
Κοίτα που θέλω να βγω τόση ώρα και δεν με αφήνετε. Και στους Περσικούς πολέμους ποιος μας βοήθησε;
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 05 Αύγ 2019, 22:49

Juno έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:47
Natasha έγραψε:
05 Αύγ 2019, 22:46

Κοίτα που θέλω να βγω τόση ώρα και δεν με αφήνετε. Και στους Περσικούς πολέμους ποιος μας βοήθησε;
Να βγεις και καλά να περασεις! Αυτα θα τα πουμε αλλη ωρα, είπαμε, μια ζωη ο Θεός (ο τριαδικός) ηταν παντα με το μερος μας, είτε μεσω ελοχίμ, είτε μεσω ελ, είτε δεν ξερω και γω με ποιες αλλες δυναμεις. Τελευταία είπε να ερθει ο Ιδιος. :wave:
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 05 Αύγ 2019, 23:03

Στύγιος έγραψε:
05 Αύγ 2019, 07:48
O I έγραψε:
05 Αύγ 2019, 00:07

Είναι αλήθεια ότι πολλοί κελιώτες υποστήριξαν τούς αντάρτες και όσοι επισκεπτόμαστε το όρος γνωρίζουμε.
Από αφηγήσεις γνωρίζω ότι εκείνα τα χρόνια όσοι μοναχοί υποστήριζαν τούς αντάρτες, τούς καλούσε η χωροφυλακή για ανάκριση στις Καρυές.

Η αφήγηση που παρουσιάζουν τα νέα δε μπορεί να γίνει πιστευτή από αυτό:

"Η διμοιρία μου έφτασε στη Μονή Ιβήρων. Οι καλόγεροι δεν άνοιγαν την
πόρτα. Εγώ δεν πυροβολούσα. Δεν κυκλοφορούσε κανείς. Τότε θυμάμαι ότι ένας
αντάρτης, Αλβανό, τον φώναζαν, πήδηξε πάνω από την πόρτα και την άνοιξε."

Μόνο που η πόρτα τής Ιβήρων είναι αυτή:

Εικόνα

Αριστερά είναι η παλιά είσοδος που από πάνω βρισκόταν ή εικόνα τής Πορταΐτισας η οποία μένει κλειστή και δεξιά η νέα είσοδος.
Στην ουσία δεν υπάρχει κενό από πάνω για να πηδήξει κάποιος αλλά και αν μπορέσει να την ανοίξει πρέπει να ανοίξει και τη δεύτερη :lol:

και από μέσα η 2η πόρτα:

Εικόνα

Άσε που αυτές οι πόρτες, (όπως και οι πύργοι) φτιάχτηκαν για να μη μπορούν να μπουν οι κουρσάροι που λυμαίνονταν το Αιγαίο.

Ο.Ι.
Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις, όσοι έχουμε επισκεφτεί το Όρος ξέρουμε...
Αυτό που ανέφερα πράγματι είναι αλήθεια διασταυρωμένη μάλιστα από τον Γ. Ιγνάτιο των Ιωασαφαίων στις Καρυές και τον Γ. Ιγνάτιο των Κυριλαίων στη Ν. Σκήτη που τα πληροφορήθηκαν από τους Γεροντάδες τους αμφότεροι.
Ο πρώτος πήγε στο όρος το 62-63' και ο δεύτερος το 56'
Επί χούντας και οι δύο απ΄ ότι μου είπαν, έζησαν παρόμοιες καταστάσεις

:wave:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 05 Αύγ 2019, 23:18

Juno έγραψε:
Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:

"Ο Άθως από την αρχαιότητα ως τα βυζαντινά χρόνια

Ο Άθως, είναι όρος της Χαλκιδικής με υψόμετρο 2.033 μ. Βρίσκεται στη νότια άκρη της ανατολικής χερσονήσου της, στην οποία έδωσε και την ονομασία του. Στην αρχαιότητα, ονομαζόταν Ακτή, σταδιακά όμως επικράτησε το όνομα Άθως (από τα χρόνια του Ηρόδοτου, 5ος π.Χ. αιώνας). Οι αρχαιότεροι κάτοικοί του, ήταν Πελασγοί. Περίπου το 800 π.Χ., έφτασαν στην περιοχή άποικοι από την Ερέτρια και τη Χαλκίδα, από τους οποίους πήρε και το όνομά της η Χαλκιδική. Η ιστορική παράδοση, συνδέει τον Άθω με την καταστροφή δύο στόλων, του Μαρδόνιου (493 π.Χ.) και του Σπαρτιάτη Επικλή (411 π.Χ.), όπως επίσης και με τη διώρυγα που άνοιξε ο Ξέρξης κοντά στο χωριό Νέα Ρόδα για να περάσει ο στόλος του. Στην αρχαιότητα, υπήρχαν στον Άθω, τουλάχιστον 11 πόλεις των οποίων έχουν διασωθεί μόνο τα ονόματα: Σάνη, Ουρανούπολις, Παλαιώριον, Θύσσος, Κλεωναί, Ακρόθωοι, Απολλωνία, Χαράδρια, Ολόφυξος και Δίον. Καταστράφηκαν όλες στα χρόνια των πολέμων των Μακεδόνων με τους Ρωμαίους (2ος π.Χ. αι.)."

https://www.protothema.gr/stories/artic ... aviastike/

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών