τείνω να αλλάξω γνώμη για τα ανοικτά σύνορα

Φιλοσοφία πολιτικής
KRAKEN

Re: τείνω να αλλάξω γνώμη για τα ανοικτά σύνορα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KRAKEN » 04 Σεπ 2019, 01:51

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:47
Μάλιστα πάρα πολλά από τα προβλήματα της Αθήνας, indeed τα περισσότερα οφείλονται ακριβώς στο ότι δεν έχει σύνορα με την επαρχία.

Και της επαρχίας φυσικά. Από brain drain, έλλειψη γυναικων και ήθη προπερασμένου αιώνα μέχρι εντελώς σκατα υποδομές, χωρια οι ετεροδημοτες που αλλάζουν πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση τι σογια έπαιζαν πριν εξήντα χρόνια και πώς είναι το μέρος σαν προορισμός για Πάσχα.
Πες μερικά από αυτά τα προβλήματα της πόλης. :102:
Αυτό με τους άπειρους ετεροδημότες είναι όντως μαλακία και θα έπρεπε να περιοριστεί μόνο στις περιπτώσεις που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2019, 02:07

KRAKEN έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:30
foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:27
mao mao έγραψε:
03 Σεπ 2019, 23:53

Οπότε θεωρείς οτι είναι καλύτερα να πεινάνε και να σφάζονται από τις συμμορίες. Όχι για αυτούς φυσικά, αλλά για σένα που δεν κινδυνεύεις να τους φορτωθείς στην γειτονιά σου και να πληρώσεις έξτρα φόρους για την περίθαλψη τους. Εντάξει αυτό ο under και οι υπόλοιποι το είχαν σκεφθεί από την έκτη δημοτικού.
Δε νομίζω.

Ο αντερ ας πούμε δεν οραματιζεται ένα παγκόσμιο κράτος με εξάλειψη των ανισοτήτων ενώ εγώ ναι.

Επίσης ο αντερ δεν έχει πρόβλημα να τα σκάσει για ομογενείς, ομοθρήσκους κλπ ενώ εγώ εχω, η ανάλυσή μου είναι εντελώς ουδέτερη ως προς τα εθνοτικά χαρακτηριστικά και βασικά ισχύει αυτούσια για τους γιδοβλαχους εσωτερικούς μετανάστες εφόσον αυτοί δεν αφομοιώνονται και ψηφίζουν δεξιά πίσω στο χωριό τους.
Τι άλλη βλακεία θα ακούσουμε. Υπάρχει πρόβλημα με τους εσωτερικούς μετανάστες που ψηφίζουν στο χωριό τους δεξιά. :fp:
Φυσικά και υπαρχει.

Και τους μισθούς κατεβάζουν και δε συνδικαλιζονται και φέρνουν πρωτόγονα ήθη και δε συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία του τόπου υποδοχής και γενικά είναι ακριβώς ο,τι ο τελευταίος Πακιστανός απλώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους ξαποστειλεις γιατί όντως δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στην Αθήνα και ξερωγω τα Τζουμέρκα.

Στην Κίνα ας πούμε δεν είναι έτσι. Δε μπορείς να πας από το χωριό σου στο Πεκίνο χωρίς άδεια παραμονής. Κι αν πας σε αντιμετωπίζουν χειρότερα απ' ο,τι οι δυτικοί τους Αφρικανούς.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν είναι όλοι Κινέζοι.

Απλώς αυτό δε σημαίνει και πολλά.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Σεπ 2019, 02:23

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 02:07
KRAKEN έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:30
foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:27

Δε νομίζω.

Ο αντερ ας πούμε δεν οραματιζεται ένα παγκόσμιο κράτος με εξάλειψη των ανισοτήτων ενώ εγώ ναι.

Επίσης ο αντερ δεν έχει πρόβλημα να τα σκάσει για ομογενείς, ομοθρήσκους κλπ ενώ εγώ εχω, η ανάλυσή μου είναι εντελώς ουδέτερη ως προς τα εθνοτικά χαρακτηριστικά και βασικά ισχύει αυτούσια για τους γιδοβλαχους εσωτερικούς μετανάστες εφόσον αυτοί δεν αφομοιώνονται και ψηφίζουν δεξιά πίσω στο χωριό τους.
Τι άλλη βλακεία θα ακούσουμε. Υπάρχει πρόβλημα με τους εσωτερικούς μετανάστες που ψηφίζουν στο χωριό τους δεξιά. :fp:
Φυσικά και υπαρχει.

Και τους μισθούς κατεβάζουν και δε συνδικαλιζονται και φέρνουν πρωτόγονα ήθη και δε συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία του τόπου υποδοχής και γενικά είναι ακριβώς ο,τι ο τελευταίος Πακιστανός απλώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους ξαποστειλεις γιατί όντως δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στην Αθήνα και ξερωγω τα Τζουμέρκα.

Στην Κίνα ας πούμε δεν είναι έτσι. Δε μπορείς να πας από το χωριό σου στο Πεκίνο χωρίς άδεια παραμονής. Κι αν πας σε αντιμετωπίζουν χειρότερα απ' ο,τι οι δυτικοί τους Αφρικανούς.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν είναι όλοι Κινέζοι.

Απλώς αυτό δε σημαίνει και πολλά.
Με άλλα λόγια μόνιμος διαχωρισμός των πολιτών σε Α και Β κατηγορίας όχι μόνιμα, μόνο μέχρι το μάζεμα ελιών να πληρώνει όσο μια καριέρα στην Αθήνα. Όλος τυχαίως εσύ θα είσαι στην Α. Βασικά έπαθες μια αριστερή νόσο, απέκτησες υπερβολική ταξική συνείδηση και κατάλαβες πόσο βολεμένος είσαι. :lol:
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 04 Σεπ 2019, 09:50

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Σεπ 2019, 23:27
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
29 Αύγ 2019, 09:22
Αφήστε τα σύνορα τελείως ελευθερα , αφήστε να μπαινοβγαίνει ο οποιοσδήποτε ελεύθερα , υποβδυο προϋποθέσεις
Υπάρχει μια ισχυρή εξουσία η οποία δεν επιτρέπει παρανομίες και επιβάλει πραγματικά τον νόμο και την τάξη
Κατά δεύτερον
Το ότι έρχεται κάποιος μεναταστης στην χώρα μας , αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να τον ταισουμε η τον στεγάσουμε εμείς ως μόνιμοι κάτοικοι

Το ότι έχω το ελεύθερο δικαίωμα εγώ σαν Έλληνας πολίτης να πάω σε άλλη ελληνική πόλη αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτοί τις πόλης είναι υποχρεωμένοι να μου δωσουν στέγη τροφή η φάρμακα

Ίσως όμως τελικά ήταν προς το συμφέρον της Αθήνας να είχε κλείσει τα σύνορα σε Άγιο Στέφανο - Ελευσίνα από το 1950 προς την αθρώα εσωτερική μετανάστευση :003::003:

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 04 Σεπ 2019, 10:04

foscilis έγραψε:
28 Αύγ 2019, 11:45
Κι όμως αυτό ακριβώς διεκδικεί, δεν τάζει απλά λαϊκή οικονομία αλλά πράγματα όπως 1500 βασικό μισθό που ουσιαστικά παραπέμπουν στο ότι το χρήμα του κεφαλαίου (το οποίο προσφέρεται για αναδιανομή) είναι τρομερά περισσότερο από το αληθινό του νούμερο και ενίοτε άπειρο.
το 1500 βασικός μισθός είναι για να δείξει την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότητας

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 04 Σεπ 2019, 10:13

Cavaliere έγραψε:
28 Αύγ 2019, 19:27
Ως πριν καιρό ήμουν σε ένα πρόγραμμα που πλήρωνα τον χρόνο τις οργανώσεις για τους Πρόσφυγες. Το έκοψα. Μου έστειλαν μέιλ ότι λυπούνται. Εγώ δεν σκάω άλλα φράγκα σε εθελοντές με μισθό 6,000 ευρώ τον μήνα.
Ο καπιταλισμός έχει φτιάξει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη με βάση τον σκοπό το κέρδους.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2019, 10:17

Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Σεπ 2019, 02:23
Με άλλα λόγια μόνιμος διαχωρισμός των πολιτών σε Α και Β κατηγορίας όχι μόνιμα, μόνο μέχρι το μάζεμα ελιών να πληρώνει όσο μια καριέρα στην Αθήνα. Όλος τυχαίως εσύ θα είσαι στην Α.
Οι πολίτες προϋποθέτουν κοινή πολιτεία. Άμα αυτός είναι δημότης στα Τζουμέρκα και ασχολείται μόνο με το σύλλογο εκεί (από απόσταση) και παρκάρει στη μέση του δρόμου να πάρει καφέ γιατί έτσι κάνουν στη δημοσιά του χωριού οι χωριανοί, αυτός επιλέγει να είμαστε διαφορετικές κατηγορίες, όχι εγώ. Και το επιλέγει γιατί δεν ήρθε στην Αθήνα να γίνει Αθηναίος αλλά να αρπάξει ό,τι μπορεί.

Επίσης αυτό που λες δεν ισχύει. Αν για κάποιο λόγο τα Τζουμέρκα γίνουν πιο ελκυστικός προορισμός από την Αθήνα *εγώ* είμαι στη Β κατηγορία. Για παράδειγμα είναι πιο ελκυστικά για να πας να σουβλίσεις αρνί το Πάσχα και έτσι και βιάσει κάποιος ντόπιος την κόρη μου είναι 101% σίγουρο ότι όλο το χωριό θα πει με το χέρι στο ευαγγέλιο τι πουτάνα που τα ήθελε ήταν και ο ντόπιος δικαστής θα την αναγκάσει να πληρώσει αποζημίωση και οι ντόπιοι ένορκοι θα συμφωνήσουν. Και θα το κάνουν γιατί δεν είμαστε δικοί τους αλλά απλά κάποιοι περαστικοί που από τον τόπο θέλουν να αποκομίσουν μόνο ένα φθηνό πιάτο αρνί στη σούβλα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 04 Σεπ 2019, 10:24

Εξ ορισμου παγκοσμιοποιηση ειναι η ελευθερη διακινηση κεφαλαιων, εμπορευματων και ανθρωπων.

Οποτε καλωσορισες στο αντιπαγκοσμιοποιητικο κλαμπ.

.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2019, 10:24

Fluffy έγραψε:
04 Σεπ 2019, 10:04
foscilis έγραψε:
Κι όμως αυτό ακριβώς διεκδικεί, δεν τάζει απλά λαϊκή οικονομία αλλά πράγματα όπως 1500 βασικό μισθό που ουσιαστικά παραπέμπουν στο ότι το χρήμα του κεφαλαίου (το οποίο προσφέρεται για αναδιανομή) είναι τρομερά περισσότερο από το αληθινό του νούμερο και ενίοτε άπειρο.
το 1500 βασικός μισθός είναι για να δείξει την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της ανθρωπότητας
δεν το λέω επειδή το εννοώ αλλά για να δω πώς θα αντιδράσεις; Γκόμενα είναι;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2019, 10:28

Αρίστος έγραψε:
04 Σεπ 2019, 10:24
Εξ ορισμου παγκοσμιοποιηση ειναι η ελευθερη διακινηση κεφαλαιων, εμπορευματων και ανθρωπων.
και για να δούμε αν δουλεύει δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τα μέρη όπου όντως ισχύει. Π.χ. έχω εσένα να προσπαθείς να μου μάθεις κάτι αντί να τσαπίζεις στο χωριό σου.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 04 Σεπ 2019, 10:35

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 10:24
Fluffy έγραψε:
foscilis έγραψε:
δεν το λέω επειδή το εννοώ αλλά για να δω πώς θα αντιδράσεις; Γκόμενα είναι;
Αίτημα για διεκδίκηση είναι μέσα στον καπιταλισμό. Τακτικό ζήτημα.
Έξοδος από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Στρατηγικό ζήτημα.
Βίαιη ανατροπή του συστήματος. Πολιτικό ζήτημα.

Είναι σαν να στέλνει π.χ. η τουρκία το «χόρα» για να δει τι θα κάνει η ελλάδα και να ρωτάς, «γιατί το κάνει αυτό, γκόμενα είναι;». Μη σταθείς στο παράδειγμα, είναι ανούσιο το σχήμα, το ζουμί κράτα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 04 Σεπ 2019, 10:48

independent_44 έγραψε:
04 Σεπ 2019, 01:02
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Σεπ 2019, 23:27
Το ότι έρχεται κάποιος μεναταστης στην χώρα μας , αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να τον ταισουμε η τον στεγάσουμε εμείς ως μόνιμοι κάτοικοι
Αυτοί που έρχονται έχουν ανάγκη και τα δυο όμως.
Είναι τίμιο να του πεις έλα και μετά να του πεις δεν έχω να σου δώσω τίποτα;
Οπότε του λες απ' την αρχή μην έρθεις γιατί δεν έχω κάτι για σένα.
Σαν να κάνεις 5 παιδιά όντας άνεργος και μετά να τα βάλεις να ζητιανεύουν.Στην Ελλάδα δεν το κάνει κανείς αυτό.
Αυτό ακριβώς όμως κάνουν αυτοί στις χώρες τους...
Άλλο πράγμα ο αντιρατσισμος και τσ ανοικτά σύνορα και άλλο η χριστιανική φιλανθρωπία
Μην μπερδεύουμε τα πραγματα

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 04 Σεπ 2019, 10:55

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 10:17
Για παράδειγμα είναι πιο ελκυστικά για να πας να σουβλίσεις αρνί το Πάσχα και έτσι και βιάσει κάποιος ντόπιος την κόρη μου
Υποπτευόμουν ότι παρά τα όσα γράφεις, ο πραγματικός λόγος που τείνεις ν' αλλάξεις γνώμη για τα σύνορα είναι ότι κατάλαβες πως τ' ανοιχτά σύνορα αυξάνουν κατά πολύ την πιθανότητα να βιαστεί η κόρη σου. Με τη δημοσίευση που παραθέτω απλώς επιβεβαίωσα αυτόν σου τον φόβο.

Τώρα με τ' ανοιχτά σύνορα, νεαροί αμόρφωτοι άντρες που έχουν ανατραφεί με την ιδέα ότι όσες δεν φορούν μπούρκες είναι πουτάνες που προσβάλλουν τον Θεό μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να βρεθούν δίπλα στην κόρη σου. Κατάλαβες ότι η κόρη σου εκτίθεται ακριβώς στις ίδιες πιθανότητες που εκτέθηκε π.χ. η Μυρτώ που βιάστηκε στην Πάρο κι έτσι εξετάζεις το ζήτημα των ανοιχτών συνόρων από διαφορετική πλευρά.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 04 Σεπ 2019, 11:08

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2019, 02:07
Στην Κίνα ας πούμε δεν είναι έτσι. Δε μπορείς να πας από το χωριό σου στο Πεκίνο χωρίς άδεια παραμονής.
Aυτό συμβαίνει λόγω καθεστώτος.Συνέβαινε και στη Σοβιετική Ένωση.Κατά περίεργο τρόπο αυτοί που ζητάνε ανοιχτά σύνορα είναι άνθρωποι που παλαιότερα υποστηριζαν καταστάσεις που υπήρχαν και εσωτερικά διαβατήρια.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Σεπ 2019, 16:05

Fluffy έγραψε:
foscilis έγραψε:
Συμφωνεί ο Κουτσούμπας με αυτό; Επειδή μόλις αποκαλύφθηκε ότι ξέρουν ότι δεν γίνεται αλλά το ζητούν για να φανεί ότι κάτι κάνουν.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών