Natasha έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 15:28
Δεν καταλαβα τιποτα ή κι εσυ δεν καταλαβαίνεις τί γίνεται.
Παμε παλι απο την αρχη. Για να διαλεξει ενα όν το κακό παει να πει ότι ΗΔΗ υπαρχει κατι μπροστα του (ή μεσα του) και το επιλεγει.
Το ξαναλεω, εμείς οι ανθρωποι είχαμε μπροστα μας τον διαβολο- ή να πω τον λογισμό του μεσα μας- και τον προτιμησαμε, τον επιλεξαμε όπως λες.
Ο διαβολος όμως, ΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΙΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ή ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ;;;;
Καλέ μου ΟΙ, αν δεν παρω μια λογκή απαντηση, δεν θα επανελθω και φυσικα το ερωτημα θα παραμείνει αναπαντητο.
Φιλακια.

O I έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 06:32
Έλα μου που δε λέω ακριβώς αυτό

Λέω ότι ο άνθρωπος είχε μια συμβουλή από τον Θεό και μία από τον Διάβολο και προτίμησε τού Διαβόλου που τού υποσχέθηκε ισοθεΐα.
Ο Διάβολος ήξερε τη συμβουλή που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο όπως και τα αποτελέσματα αν την αθετούσε και επέλεξε να συμβουλεύσει τον άνθρωπο να την αθετήσει.
Σου διαφεύγει ότι
και ο άνθρωπος και ο Διάβολος είναι λογικές οντότητες και τις καθιστά τέτοιες η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών δυνατοτήτων (η άλογη φύση δεν έχει δυνατότητα επιλογής). Εκεί,
στη δυνατότητα λογικής που δύναται να επιλέξει βρίσκεται η απάντηση και όχι σε προϋπάρχουσα κακία. Ούτε η λογική είναι κάτι κακό αλλά η χρήση της για πονηρούς σκοπούς (κακή ώρα, αυτό που κάνει ο Λιακό). Εξάλλου, ακριβώς πριν από τη συμβουλή περί "τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν" (βλέπε Γεν. 2,15), η εντολή τού Θεού προς τον άνθρωπο μάς δείχνει ότι είχε γνώση ο άνθρωπος περί άλλου συμβουλάτορα που έπρεπε να προφυλαχθεί απ' αυτόν:
"Γεν. 2,15 Καὶ ἔλαβε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἔπλασε, καὶ ἔθετο αὐτὸν ἐν τῷ παραδείσῳ τῆς τρυφῆς, ἐργάζεσθαι αὐτὸν καὶ φυλάσσειν." τι σου λέει εσένα αυτό; από τι/ποιον να τον φυλάσσει ο άνθρωπος τον Παράδεισο; από τις κουρούνες και τα κοτσύφια;

τεσπα
Πίστευε ότι θες αλλά μην επιμένεις να το βαπτίζεις Χριστιανισμό και μάλιστα να προσπαθείς να προσαρμόσεις εσύ και ο Λιακό χωρία τής Γραφής στα μέτρα σας όπως όλοι οι καλοί θεοσοφιστές και άλλοι τής εποχής μας όπως και ο Λιακό που αρέσκεται να τα μπλέκει επιπλέον και με γνωστικισμό.
Απλά, κάτι τέτοιο δεν είναι έντιμο ούτε απέναντι στον Χριστό, ούτε απέναντι στους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας π.Χ., ούτε σε όσους μπορεί να παρασυρθούν από τις προσωπικές πεποιθήσεις σας που είναι και το χειρότερο διότι εσύ κάποτε μπορεί να διορθωθείς, αυτοί όμως που πείθεις, κανείς δεν ξέρει...
Δεν παίζουν μ' αυτά τα πράγματα Νατάσα μου ούτε για να περάσει η ώρα ούτε για παρόμοιους λόγους που εσύ τους ξέρεις καλύτερα...
Ο.Ι.
Φυλακες μας εβαλε εμας τους ανθρωπους ο Θεός (Λογος) για να φυλαττουμε την Δημιουργία!
Και δεν τα καταφεραμε.
Από τι να την φυλάγανε τότε τη δημιουργία βρε Νατάσα από τη στιγμή που σου λέει ότι ο Θεός πριν την πτώση τα εποίησε όλα λίαν καλώς στη δημιουργία; Ο μόνος που εμφανίστηκε και μάλιστα διαστρέφοντας την αλήθεια τού Θεού εκεί ήταν ο Διάβολος. Απ' αυτόν έπρεπε να φυλάγεται.
Λες να παίζω;;;
Στα σοβαρά είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για σένα να ξέρεις

Μια τελευταία ερωτηση γιατί δεν βλεπω κανείς αλλος/η να μου την απανταει.
ΤΙ είναι αυτο που θα αλλαξει στην δική σου ζωή (και δη την πνευματική) ή στην ζωή των υπολοιπων ανθρωπων και δη των πιστων, εαν ποτε παραδεχτείτε όλα αυτα περί του Μη Οντος για παραδειγμα;
Εγώ θα σου φέρω άλλο παράδειγμα πιο επουσιώδες γι' αυτό το ερώτημα.
Τι λες να σημαίνει όταν κάποιος σεμνύνεται ότι είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και παρ' όλ' αυτά να λέει:
"Ο Πατέρας πρώτα δημιούργησε τον Υιό και αποφεύγουμε μεν να χρησιμοποιήσουμε τον όρο δημιούργησε λόγω των κόμπλεξ που μας φύτεψε η Εβραιοχριστιανική θρησκεία, αλλά ο Υιός προήλθε από την επιθυμία τού Πατέρα"
...και πέραν τού αθεολόγητου περιεχομένου
που χλευάζει δογματικές θέσεις όπως τη γέννηση τού Υιού εκ τού Πατρός, ως "Εβραιοχριστιανική θρησκεία" να εννοεί τον Χριστιανισμό με τούς κομπλεξικούς Αγίους πατέρες θεολόγους που τον ερμήνευσαν και θεμελίωσαν την θεολογία του;;
Για μένα κάποιος που απ' τη μια λέει ότι είναι Ορθόδοξος κι από την άλλη χλευάζει δογματικές θέσεις τής Ορθοδοξίας και τους Αγίους της ως κομπλεξικούς Εβραιοχριστιανούς, όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξος Χριστιανός αλλά κοινός απατεώνας
Λες να μην αλλάξει τίποτα αν δεχθώ κάτι τέτοιο; και άσε εγώ που είμαι κάπως καταρτισμένος στην Ορθοδοξία που πιστεύω. Ένας/μία που δεν είναι καταρτισμένος και θεωρεί ότι Χριστιανισμός είναι ότι λέει ο Λιακό και ας πα να γαμηθούν οι κομπλεξικάρες Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πατέρες θεολόγοι και Άγιοι, που κατά τον Λιακό είναι "Εβραιοχριστιανοί", ούτε τότε δεν τρέχει τίποτα ε..;

Τώρα γιατί συμβαίνει όλο αυτό,
σου έχει δοθεί επαρκέστατη απάντηση Νατάσα και δε χρειαζόταν να ξαναρωτήσεις.
Ο.Ι.