Northern Spirit έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 22:01
Ο Πουτιν εχει καταφερει το απιστευτο:
Να δημιουργησει αξονα Ρωσιας-Τουρκιας-Ιραν-Κινας που πλεον ελεγχει ολη την Ασια και τη Μεση Ανατολη.
Tι μλακιες διαβαζουμε παλι..

Το μονο που ελεγχει ολος αυτος ο αξονας ειναι ενα κομματι της Συριας..

Α ναι και το Καταρ οπου εχει βαση η Τουρκια..
Η δε Ρωσια ειναι ουρα του ΟΠΕΚ στα πετρελαιο..ΟΙ Σαουδαραβες αποφασιζουνε και ο Πουτινακος εκτελει..
Η Δύση κερδάει.
α) Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ,[1][2] κινεζικά: 上海合作组织, 上合组织, ρωσικά: Шанхайская организация сотрудничества, ШОС) είναι ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής και ασφάλειας, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε στις 15 Ιουνίου 2001 στη Σαγκάη της Κίνας από τους ηγέτες της Κίνας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν. Ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2002 και τέθηκε σε ισχύ στις 19 Σεπτεμβρίου 2003.[3] Αυτές οι χώρες, εκτός από το Ουζμπεκιστάν, ήταν μέλη του ομίλου «Σαγκάη Πέντε», o οποίow ιδρύθηκε στις 26 Απριλίου 1996 στη Σαγκάη.
Η Ινδία και το Πακιστάν προσχώρησαν στον ΟΣΣ ως πλήρη μέλη στις 9 Ιουνίου 2017 σε σύνοδο κορυφής στην Αστανά του Καζακστάν. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF ... E%B7%CF%82
Η εκταση του Οργανισμου της Συνεργασιας της Σανγκαης.
Μονο που τωρα ειναι μελη του ΚΑΙ Ινδια με Πακισταν.

β) Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που αποτελείται κυρίως από κράτη-δορυφόρους της Ρωσίας βρισκεται πολυ κοντα να ενταξει Ιραν και Τουρκια.
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, η οποία αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και το Κιργιστάν βρίσκεται σε διαδικασία για την σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με κράτη της Ασίας και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev υπέγραψε πρόσφατα μία συμφωνία προσωρινής ισχύος, περίπου 4 ετών, με το Ιράν με στόχο τις ελεύθερες συναλλαγές μεταξύ του Ιράν και των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση θα χορηγήσει απαλλαγές δασμών σε 500 περίπου ιρανικά εμπορεύματα.
https://www.naftikachronika.gr/2018/04/ ... metafores/
γ) Με το κολοσσιαίο επενδυτικό εγχείρημα, "Μία Ζώνη Ένας Δρόμος" (Οne Belt One Road) που σκοπεύει να συνενώσει μέσω εμπορικών συναλλαγών και νέων υποδομών 68 χώρες σε Ασία, Ειρηνικό και Ευρώπη, η Κίνα δημιουργεί ένα σύγχρονο "δρόμο του μεταξιού". Θα διαθέσει επενδύσεις 900 δισεκατομμυρίων για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο που σχεδιάστηκε ποτέ και που θα περιλαμβάνει 4,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Πέρα από τον μεγαλοφυή εμπορικό σχεδιασμό πρόκειται φυσικά και για ένα ιμπεριαλιστικό εγχείρημα, ασύλληπτα πιό φιλόδοξο από τους προπολεμικούς θαλάσσιους δρόμους της Αγγλίας στην Ανατολή και από την μεταπολεμική οικονομική διείσδυση των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Ασία.
Από άρθρο μου στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
.